X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    podziel się:)
    mi dzisiaj też, więc nie krępuj się:P

Kurde Jackie, znowu mnie zmyliłaś tą fotką:))) dostaję świra przez Was:D:D:D:D Łobuziary!:):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    wiecie co mi to pada chyba na glowe :( mam dziwne rozmyslenia

Słoneczko co się stało? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    Kurde Jackie, znowu mnie zmyliłaś tą fotką:))) dostaję świra przez Was:D:D:D:D Łobuziary!:):)

haha od nusi sie udzielilo ;D nie wiem co mam ustawic nic cieawego nie widze wszystie fotki ladne ale jak tu ustawie to same piksele.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    Podstawowe badania zalecane do wykonania przed zajściem w ciążę to:
    - badanie grupy krwi Twojej i partnera
    - poziom glukozy
    - badanie ogólne moczu
    - morfologia oraz płytki krwi
    - krzepliwość krwi – taka informacja może się okazać przydatna w sytuacji, gdy we wczesnej fazie ciąży pojawiają się krwawienia, które zwykle są objawem poronienia zagrażającego. Może się jednak okazać, że powodem krwawienia jest niska krzepliwość krwi kobiety.
    - badanie na obecność przeciwciał toksoplazmozy
    - badanie na obecność przeciwciał wirusa cytomegalii
    - badania na obecność przeciwciał różyczki
    - hormonalne badania tarczycy – jeśli wykażą niedoczynność, płodność kobiety może być obniżona
    - podstawowe badania hormonalne, określające poziomy hormonów kobiecych
    - badanie na obecność antygenu HBS
    - cytologia i czystość pochwy
    - USG narządu rodnego i piersi

Dziękuje , i powiem szczerze że koleżanki nie robiły tych wszystkich przed ciążą . Zobaczymy co gin mi powie na wizycie :)

Jackie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co spadam sied odstresowac ;D potem Was nadrobie :*

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Ojj nie da rady was dogonić :)
    Ja jestem z Kielc . Chyba nikogo stąd nie ma . Samotna jestem :P
    Kochane mogłaby mi któraś powiedzieć jakie konkretnie zrobić badania planując dziecko ? Bo co inna to mówi mi co innego z moich koleżanek .

Mi kazano w klinice nieplodnosci zrobic takie badania:
    od 3-5dc- prolaktyna, tsh, lh, fsh, estradiol, testosteron
    8-10dc usg jajnikow ( wtedy najlepiej wylapac nieprawidlowosci..u mnie w 9dc jajniki byly typowe dla pcos a 140dc juz byly czyste, wchlonilo sie)
    5-7dpo badanie progesteronu

to w sumie najwazniejsze na poczatek.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wy zmieniacie te zdjęcia tak często, że ja już nie wiem kto jest kto :P

Jak myślicie jutro będą normalnie laboratoria działać? Bo pisze, że w tygodniu są 6-14, a bete podobno można robić kiedy się chce, a mi by pasowało koło 13 iść :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 18:08

Jackie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 wrote:
    Dziewczyny, wy zmieniacie te zdjęcia tak często, że ja już nie wiem kto jest kto :P

Jak myślicie jutro będą normalnie laboratoria działać? Bo pisze, że w tygodniu są 6-14, a bete podobno można robić kiedy się chce, a mi by pasowało koło 13 iść :D

mysle ze to normalny dzien kochanie ;D

200 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 wrote:

Laboratorium na pewno będzie otwarte do godz 15

200 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    Matko kochana, ja ma to samo!!!!!!!!!!!!!!
    Ciągnie mnie że nie wiem, ale wszystko jest "czysto" że tak się wyraże, bez zadnych plamień itp. Nigdy czegoś takiego nie miałam i nie wiem czy się cieszyć czy smucić...
    Monika opisałaś dokładnie u siebie moje objawy... czuje dokładnie to samo !!! a który masz dzień po owulce ? moze nam Monikom sie poszczęści... ja tez nigdy takiego uczucia nie miałam...

Jackie, karmelek lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Monika opisałaś dokładnie u siebie moje objawy... czuje dokładnie to samo !!! a który masz dzień po owulce ? moze nam Monikom sie poszczęści... ja tez nigdy takiego uczucia nie miałam...

dziewczyny kciuki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie wiem co mam myśleć mam coraz więcej tej wydzieliny ale jest bardzo brązowa . I nie wiem co myśleć czy to @ czy nie . Bo jak mi się skończy a @ nadal nie będzie to nie wiem co już się dzieje . Nawet nie wiem czy to okres czy nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To postanowione :) Jak nie będzie @, to idę jutro...
    Boże, nie wiem czego się bardziej boje: obudzić się z czerwoną plamą na pościeli, zobaczyć jedną krechę czy betę poniżej 5...

Hmm, mąż już chodzi ciągle, puka w brzuch i pyta "Jest tam kto?". Jak znowu przyjdzie @, to chyba najbardziej mi będzie przykro z jego powodu...

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie no chwyciłam sie prasowania ale to rozrywanie i ciągnięcie w środku mi nie daje spokoju... ale 3 dni po owulacji dziewczyny ..?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    A ja już nie wiem co mam myśleć mam coraz więcej tej wydzieliny ale jest bardzo brązowa . I nie wiem co myśleć czy to @ czy nie . Bo jak mi się skończy a @ nadal nie będzie to nie wiem co już się dzieje . Nawet nie wiem czy to okres czy nie

kochana może idź do gina i dowiedz sie co sie dzieje bo dla mnie to jest troche dziwne

preg.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia spokojnie, nie nakręcaj się, mnie od tygodnia ciągnie, ale co ma być to będzie, nie nastawiam się

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 wrote:
    Boże, nie wiem czego się bardziej boje: obudzić się z czerwoną plamą na pościeli, zobaczyć jedną krechę czy betę poniżej 5...

Hmm, mąż już chodzi ciągle, puka w brzuch i pyta "Jest tam kto?". Jak znowu przyjdzie @, to chyba najbardziej mi będzie przykro z jego powodu...

kciukam mocno żeby jutro dwie kreski były na tescie :)

200 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 wrote:

Czekamy na następnego fasolka :P

200 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu wizyte dopiero będę miała po Nowym Roku bo mojej gin nie ma

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    Czekamy na następnego fasolka :P

Oby, bo jak znowu nie, to się chyba na gwarancje oddam :D

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ