Te olane .
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNusia1989 wrote:Podstawowe badania zalecane do wykonania przed zajściem w ciążę to:
- badanie grupy krwi Twojej i partnera
- poziom glukozy
- badanie ogólne moczu
- morfologia oraz płytki krwi
- krzepliwość krwi – taka informacja może się okazać przydatna w sytuacji, gdy we wczesnej fazie ciąży pojawiają się krwawienia, które zwykle są objawem poronienia zagrażającego. Może się jednak okazać, że powodem krwawienia jest niska krzepliwość krwi kobiety.
- badanie na obecność przeciwciał toksoplazmozy
- badanie na obecność przeciwciał wirusa cytomegalii
- badania na obecność przeciwciał różyczki
- hormonalne badania tarczycy – jeśli wykażą niedoczynność, płodność kobiety może być obniżona
- podstawowe badania hormonalne, określające poziomy hormonów kobiecych
- badanie na obecność antygenu HBS
- cytologia i czystość pochwy
- USG narządu rodnego i piersi
Dziękuje , i powiem szczerze że koleżanki nie robiły tych wszystkich przed ciążą . Zobaczymy co gin mi powie na wizycieJackie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Landrynka wrote:Ojj nie da rady was dogonić
Ja jestem z Kielc . Chyba nikogo stąd nie ma . Samotna jestem
Kochane mogłaby mi któraś powiedzieć jakie konkretnie zrobić badania planując dziecko ? Bo co inna to mówi mi co innego z moich koleżanek .
Mi kazano w klinice nieplodnosci zrobic takie badania:
od 3-5dc- prolaktyna, tsh, lh, fsh, estradiol, testosteron
8-10dc usg jajnikow ( wtedy najlepiej wylapac nieprawidlowosci..u mnie w 9dc jajniki byly typowe dla pcos a 140dc juz byly czyste, wchlonilo sie)
5-7dpo badanie progesteronu
to w sumie najwazniejsze na poczatek. -
nick nieaktualnyDziewczyny, wy zmieniacie te zdjęcia tak często, że ja już nie wiem kto jest kto
Jak myślicie jutro będą normalnie laboratoria działać? Bo pisze, że w tygodniu są 6-14, a bete podobno można robić kiedy się chce, a mi by pasowało koło 13 iśćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 18:08
Jackie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny200 wrote:Dziewczyny, wy zmieniacie te zdjęcia tak często, że ja już nie wiem kto jest kto
Jak myślicie jutro będą normalnie laboratoria działać? Bo pisze, że w tygodniu są 6-14, a bete podobno można robić kiedy się chce, a mi by pasowało koło 13 iść
mysle ze to normalny dzien kochanie200 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny200 wrote:Dziewczyny, wy zmieniacie te zdjęcia tak często, że ja już nie wiem kto jest kto
Jak myślicie jutro będą normalnie laboratoria działać? Bo pisze, że w tygodniu są 6-14, a bete podobno można robić kiedy się chce, a mi by pasowało koło 13 iść
Laboratorium na pewno będzie otwarte do godz 15200 lubi tę wiadomość
-
00monika00 wrote:Matko kochana, ja ma to samo!!!!!!!!!!!!!!
Ciągnie mnie że nie wiem, ale wszystko jest "czysto" że tak się wyraże, bez zadnych plamień itp. Nigdy czegoś takiego nie miałam i nie wiem czy się cieszyć czy smucić...Jackie, karmelek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo postanowione
Jak nie będzie @, to idę jutro...
Boże, nie wiem czego się bardziej boje: obudzić się z czerwoną plamą na pościeli, zobaczyć jedną krechę czy betę poniżej 5...
Hmm, mąż już chodzi ciągle, puka w brzuch i pyta "Jest tam kto?". Jak znowu przyjdzie @, to chyba najbardziej mi będzie przykro z jego powodu... -
Landrynka wrote:A ja już nie wiem co mam myśleć mam coraz więcej tej wydzieliny ale jest bardzo brązowa . I nie wiem co myśleć czy to @ czy nie . Bo jak mi się skończy a @ nadal nie będzie to nie wiem co już się dzieje . Nawet nie wiem czy to okres czy nie
kochana może idź do gina i dowiedz sie co sie dzieje bo dla mnie to jest troche dziwne -
200 wrote:To postanowione
Boże, nie wiem czego się bardziej boje: obudzić się z czerwoną plamą na pościeli, zobaczyć jedną krechę czy betę poniżej 5...
Hmm, mąż już chodzi ciągle, puka w brzuch i pyta "Jest tam kto?". Jak znowu przyjdzie @, to chyba najbardziej mi będzie przykro z jego powodu...
kciukam mocno żeby jutro dwie kreski były na tescie200 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny200 wrote:To postanowione
Hmm, mąż już chodzi ciągle, puka w brzuch i pyta "Jest tam kto?". Jak znowu przyjdzie @, to chyba najbardziej mi będzie przykro z jego powodu...
Czekamy na następnego fasolka
200 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny