X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe uwazam ze glupi przesad ;D

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umyłam się :-)

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    Kto zostaje? karmelku jest piekny...
    dziękuje :*

tym co idą spać zycze dobrej nocki :-)

a z tymi pętelkami. to raczej dziwny przesąd.. w ogole pierwszo słysze :/

Jackie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja pisze i pisze o tej skorze:(

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka dokładnie ewelina miała takiego avatarka i tez mi się z nią od razu skojarzyło :-)

zaczęłam mierzyć ta temperature ale tez mam termometr z jednym miejscem po przecinku i miałam kupić nowy, ale stwierdziłam że najpierw tak sprawdzę czy w ogole daje rade codziennie mierzyć :-). no i jednak mierze w ustach :-). zobaczymy jak wyjdzie wykres :-)

a w ogóle to jedna rzecz nie daje mi spokoju... ale jakoś tak głupio mi o tym pisać...

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    a ja pisze i pisze o tej skorze:(
    90 stron to nie referat a juz książka!! masakra jakaś!! chyba z dwa miesiące bym pisała...

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawda, że głupi...? też tak uważam, ale ze jestem - jak to mowi moj narzeczony "panikara" to od razu Was pytam czy Wam to sie "sprawdza" :P

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    miśka dokładnie ewelina miała takiego avatarka i tez mi się z nią od razu skojarzyło :-)

zaczęłam mierzyć ta temperature ale tez mam termometr z jednym miejscem po przecinku i miałam kupić nowy, ale stwierdziłam że najpierw tak sprawdzę czy w ogole daje rade codziennie mierzyć :-). no i jednak mierze w ustach :-). zobaczymy jak wyjdzie wykres :-)

a w ogóle to jedna rzecz nie daje mi spokoju... ale jakoś tak głupio mi o tym pisać...

mow w prost co sie dzieje?

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bo dzisiaj w pracy złapał mnie ogromny skurcz brzucha, ledwo na nogach wystałam, miałam pierwsze dwa dni takie bolesne a potem spokój i dzisiaj to! polecialam do łazienki i na papierze została mi taka jakby błonka czy coś takiego jak śluz mega rozciągliwy, ale z krwi taki skrzep?! cholerka sama ni wiem co to bylo. i oczywiscie się mega wystraszyłam.. i teraz się zastanawiam co to mogło byc? nigdy tak nie mialam :/ czy to po tym wiesiołku bo biore drugi cykl? czy od tego dziurawca? ale tego dopiero 5 dzien własnie pije..
    wiem że to pewnie glupie ale cały czas mi chodzi po głowie co się stało?? a mam 5dc:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    a bo dzisiaj w pracy złapał mnie ogromny skurcz brzucha, ledwo na nogach wystałam, miałam pierwsze dwa dni takie bolesne a potem spokój i dzisiaj to! polecialam do łazienki i na papierze została mi taka jakby błonka czy coś takiego jak śluz mega rozciągliwy, ale z krwi taki skrzep?! cholerka sama ni wiem co to bylo. i oczywiscie się mega wystraszyłam.. i teraz się zastanawiam co to mogło byc? nigdy tak nie mialam :/ czy to po tym wiesiołku bo biore drugi cykl? czy od tego dziurawca? ale tego dopiero 5 dzien własnie pije..
    wiem że to pewnie glupie ale cały czas mi chodzi po głowie co się stało?? a mam 5dc:/

wlasnie nie jest glupie dobrze ze piszesz bo moze uda nam sie rozwiklac zagadke. ja w tym msc mialam taki okres wlasciwie same takie skrzepy malo krwi ...
    a czytalas w interniecie cos? ja nie pije tego dziurawca wiec nie wiem ale mysle ze dziewczyny jutro Ci pomoga sie w detektywa pobawic ;D nie martw sie .

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jackie :* Ty to złota kobieta jesteś :* dzięki bo już sie bałam że na jakąś wariatkę wyjdę :-)
    a w necie nie szperalam bo siedze przy tablecie i jakoś mi na ty niewygodnie... :/
    no nic pije dalej tego dziurawca niedobrego.. zobaczymy co z tego wyjdzie...

Jackie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    jackie :* Ty to złota kobieta jesteś :* dzięki bo już sie bałam że na jakąś wariatkę wyjdę :-)
    a w necie nie szperalam bo siedze przy tablecie i jakoś mi na ty niewygodnie... :/
    no nic pije dalej tego dziurawca niedobrego.. zobaczymy co z tego wyjdzie...

Karmelku raczej opisywane sa skrzepy miesiaczkowe a moze mialas jakies plamienie okoloowulacyjne i torche krwi zebralo sie i pomieszalo z sluzem i o jest skrzep ;D Ty sie niczym nie przejmuj ;D

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie okoloowulacyjne napewno nie bo to dopiero 5 dc. wiec @ jeszcze ze mna jest.. a skrzepy na koniec to nie raz mialam ale nie takie rozciągliwe i przy takim bólu.. no nic mam nadzieje ze juz się nie powtórzy a w czwartek już lekarz :-)

i ostatnie pytanie myślicie że jest sens tym termometrem mierzyc tempkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelku ja mam elektryczny ;d

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja mam tylko z jednym miejscem po przecinku :/

dobra uciekam spac bo jutro rano znow będę płakać :-).

jackie biedaczku szybkiego pisania i nie siedz za dlugo nad tymi książkami :-)

jutro do 16 pracyje potem wychodzimy więc pewnie dopiero w niedzielę wpadne na dłużej, ale postaram się jutro choć odmeldować :-)
    od razu zyczę wszystkim milej soboty!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    ale ja mam tylko z jednym miejscem po przecinku :/

dobra uciekam spac bo jutro rano znow będę płakać :-).

jackie biedaczku szybkiego pisania i nie siedz za dlugo nad tymi książkami :-)

jutro do 16 pracyje potem wychodzimy więc pewnie dopiero w niedzielę wpadne na dłużej, ale postaram się jutro choć odmeldować :-)
    od razu zyczę wszystkim milej soboty!!

wzajemnie , samych slodkich snow i sie niczym nie stresuj bedziemy wszystkie tesknily ;** buziak!

karmelek lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    Widzialam ze ktoras z dziewczyn pisala cos o Wit D3 jest to witamina powstajaca z prowitaminy D3. ciezko miec jej niedobor. w okresie letnim codziennie 10 min na sloncu zapewnia jej uzupelnienie na caly rok ...
    wiem co mowie ostatnio kolosa z tego mialam .:P
    Jackie to sobie zbadaj poziom wit D3, ja nie siedze tylko w czterech scianach i wystawiam sie na slonce ile moge, a poziom wit. mialam ponizej 3, czyli ciezki niedobor. No jeszcze raz sobie o tym poczytaj, bo wit. D nie magazynuje sie w organizmie... biorac pod uwage, ze w dzisiejszych czasach ograniczamy tluszcze do min. to tez nie maja sie jak przyswajac :) No i okulary sloneczne tez nie pomagaja...

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Jackie to sobie zbadaj poziom wit D3, ja nie siedze tylko w czterech scianach i wystawiam sie na slonce ile moge, a poziom wit. mialam ponizej 3, czyli ciezki niedobor. No jeszcze raz sobie o tym poczytaj, bo wit. D nie magazynuje sie w organizmie... biorac pod uwage, ze w dzisiejszych czasach ograniczamy tluszcze do min. to tez nie maja sie jak przyswajac :) No i okulary sloneczne tez nie pomagaja...

moge sie mylic jak najbardziej mowie tylko co pisalam na kolosie. . .;d
    ale faktycznie po wczytaniu sie w internecie widze wlasnie ze slonce zapewnia ja od kwietnia do wrzesnia ...
    ,,Witamina D jest syntezowana w naszym organizmie naturalnie przy pomocy promieni słonecznych. Niestety, nasłonecznienie w Polsce wystarcza do syntezy skórnej postaci witaminy D tylko od kwietnia do września, przy 15minutowej ekspozycji na promienie słoneczne co najmniej 18% powierzchni ciała, bez stosowania filtrów ochronnych.
    W pozostałych miesiącach produkcja ta praktycznie nie zachodzi. Warto więc szczególnie w jesiennej i zimowej porze roku dostarczać witaminę D z zewnątrz, w postaci diety w nią bogatej, a więc takiej, która zawiera duże ilości tłustych ryb morskich i bogatej w produkty mleczne. "

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:

musisz wcinac duzo tlusciutkich rybek ;D a rybki sa mniam ;D !

• Phatka Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szalejecie :-) przy takim tempie pisania w życiu nie uda mi sie Was nadrobić :-(:-( a i z byciem na bieżąco mogę mieć problem! Przy moim trybie życia i ilości czasu spędzanego w pracy będzi cięzko ;-)
    Jestem pełna podziwu!
    Jackie życzę powodzenia w pisaniu... Te 90 stron to dla mnie taki troche chleb powszedni, więc jestem przekonana, że dasz sobie radę i rach-ciach sie uwiniesz :-)

Dziś cały dzień myślałam o dziecku...

Zmykam spać, padam ze zmęczenia. Dobrej nocy dla Wszystkich!!

Jackie lubi tę wiadomość

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ