X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe uwazam ze glupi przesad ;D

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umyłam się :-)

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    Kto zostaje? karmelku jest piekny...
    dziękuje :*

tym co idą spać zycze dobrej nocki :-)

a z tymi pętelkami. to raczej dziwny przesąd.. w ogole pierwszo słysze :/

Jackie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja pisze i pisze o tej skorze:(

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka dokładnie ewelina miała takiego avatarka i tez mi się z nią od razu skojarzyło :-)

zaczęłam mierzyć ta temperature ale tez mam termometr z jednym miejscem po przecinku i miałam kupić nowy, ale stwierdziłam że najpierw tak sprawdzę czy w ogole daje rade codziennie mierzyć :-). no i jednak mierze w ustach :-). zobaczymy jak wyjdzie wykres :-)

a w ogóle to jedna rzecz nie daje mi spokoju... ale jakoś tak głupio mi o tym pisać...

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    a ja pisze i pisze o tej skorze:(
    90 stron to nie referat a juz książka!! masakra jakaś!! chyba z dwa miesiące bym pisała...

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawda, że głupi...? też tak uważam, ale ze jestem - jak to mowi moj narzeczony "panikara" to od razu Was pytam czy Wam to sie "sprawdza" :P

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    miśka dokładnie ewelina miała takiego avatarka i tez mi się z nią od razu skojarzyło :-)

zaczęłam mierzyć ta temperature ale tez mam termometr z jednym miejscem po przecinku i miałam kupić nowy, ale stwierdziłam że najpierw tak sprawdzę czy w ogole daje rade codziennie mierzyć :-). no i jednak mierze w ustach :-). zobaczymy jak wyjdzie wykres :-)

a w ogóle to jedna rzecz nie daje mi spokoju... ale jakoś tak głupio mi o tym pisać...

mow w prost co sie dzieje?

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bo dzisiaj w pracy złapał mnie ogromny skurcz brzucha, ledwo na nogach wystałam, miałam pierwsze dwa dni takie bolesne a potem spokój i dzisiaj to! polecialam do łazienki i na papierze została mi taka jakby błonka czy coś takiego jak śluz mega rozciągliwy, ale z krwi taki skrzep?! cholerka sama ni wiem co to bylo. i oczywiscie się mega wystraszyłam.. i teraz się zastanawiam co to mogło byc? nigdy tak nie mialam :/ czy to po tym wiesiołku bo biore drugi cykl? czy od tego dziurawca? ale tego dopiero 5 dzien własnie pije..
    wiem że to pewnie glupie ale cały czas mi chodzi po głowie co się stało?? a mam 5dc:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    a bo dzisiaj w pracy złapał mnie ogromny skurcz brzucha, ledwo na nogach wystałam, miałam pierwsze dwa dni takie bolesne a potem spokój i dzisiaj to! polecialam do łazienki i na papierze została mi taka jakby błonka czy coś takiego jak śluz mega rozciągliwy, ale z krwi taki skrzep?! cholerka sama ni wiem co to bylo. i oczywiscie się mega wystraszyłam.. i teraz się zastanawiam co to mogło byc? nigdy tak nie mialam :/ czy to po tym wiesiołku bo biore drugi cykl? czy od tego dziurawca? ale tego dopiero 5 dzien własnie pije..
    wiem że to pewnie glupie ale cały czas mi chodzi po głowie co się stało?? a mam 5dc:/

wlasnie nie jest glupie dobrze ze piszesz bo moze uda nam sie rozwiklac zagadke. ja w tym msc mialam taki okres wlasciwie same takie skrzepy malo krwi ...
    a czytalas w interniecie cos? ja nie pije tego dziurawca wiec nie wiem ale mysle ze dziewczyny jutro Ci pomoga sie w detektywa pobawic ;D nie martw sie .

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jackie :* Ty to złota kobieta jesteś :* dzięki bo już sie bałam że na jakąś wariatkę wyjdę :-)
    a w necie nie szperalam bo siedze przy tablecie i jakoś mi na ty niewygodnie... :/
    no nic pije dalej tego dziurawca niedobrego.. zobaczymy co z tego wyjdzie...

Jackie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    jackie :* Ty to złota kobieta jesteś :* dzięki bo już sie bałam że na jakąś wariatkę wyjdę :-)
    a w necie nie szperalam bo siedze przy tablecie i jakoś mi na ty niewygodnie... :/
    no nic pije dalej tego dziurawca niedobrego.. zobaczymy co z tego wyjdzie...

Karmelku raczej opisywane sa skrzepy miesiaczkowe a moze mialas jakies plamienie okoloowulacyjne i torche krwi zebralo sie i pomieszalo z sluzem i o jest skrzep ;D Ty sie niczym nie przejmuj ;D

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie okoloowulacyjne napewno nie bo to dopiero 5 dc. wiec @ jeszcze ze mna jest.. a skrzepy na koniec to nie raz mialam ale nie takie rozciągliwe i przy takim bólu.. no nic mam nadzieje ze juz się nie powtórzy a w czwartek już lekarz :-)

i ostatnie pytanie myślicie że jest sens tym termometrem mierzyc tempkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelku ja mam elektryczny ;d

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja mam tylko z jednym miejscem po przecinku :/

dobra uciekam spac bo jutro rano znow będę płakać :-).

jackie biedaczku szybkiego pisania i nie siedz za dlugo nad tymi książkami :-)

jutro do 16 pracyje potem wychodzimy więc pewnie dopiero w niedzielę wpadne na dłużej, ale postaram się jutro choć odmeldować :-)
    od razu zyczę wszystkim milej soboty!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    ale ja mam tylko z jednym miejscem po przecinku :/

dobra uciekam spac bo jutro rano znow będę płakać :-).

jackie biedaczku szybkiego pisania i nie siedz za dlugo nad tymi książkami :-)

jutro do 16 pracyje potem wychodzimy więc pewnie dopiero w niedzielę wpadne na dłużej, ale postaram się jutro choć odmeldować :-)
    od razu zyczę wszystkim milej soboty!!

wzajemnie , samych slodkich snow i sie niczym nie stresuj bedziemy wszystkie tesknily ;** buziak!

karmelek lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    Widzialam ze ktoras z dziewczyn pisala cos o Wit D3 jest to witamina powstajaca z prowitaminy D3. ciezko miec jej niedobor. w okresie letnim codziennie 10 min na sloncu zapewnia jej uzupelnienie na caly rok ...
    wiem co mowie ostatnio kolosa z tego mialam .:P
    Jackie to sobie zbadaj poziom wit D3, ja nie siedze tylko w czterech scianach i wystawiam sie na slonce ile moge, a poziom wit. mialam ponizej 3, czyli ciezki niedobor. No jeszcze raz sobie o tym poczytaj, bo wit. D nie magazynuje sie w organizmie... biorac pod uwage, ze w dzisiejszych czasach ograniczamy tluszcze do min. to tez nie maja sie jak przyswajac :) No i okulary sloneczne tez nie pomagaja...

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Jackie to sobie zbadaj poziom wit D3, ja nie siedze tylko w czterech scianach i wystawiam sie na slonce ile moge, a poziom wit. mialam ponizej 3, czyli ciezki niedobor. No jeszcze raz sobie o tym poczytaj, bo wit. D nie magazynuje sie w organizmie... biorac pod uwage, ze w dzisiejszych czasach ograniczamy tluszcze do min. to tez nie maja sie jak przyswajac :) No i okulary sloneczne tez nie pomagaja...

moge sie mylic jak najbardziej mowie tylko co pisalam na kolosie. . .;d
    ale faktycznie po wczytaniu sie w internecie widze wlasnie ze slonce zapewnia ja od kwietnia do wrzesnia ...
    ,,Witamina D jest syntezowana w naszym organizmie naturalnie przy pomocy promieni słonecznych. Niestety, nasłonecznienie w Polsce wystarcza do syntezy skórnej postaci witaminy D tylko od kwietnia do września, przy 15minutowej ekspozycji na promienie słoneczne co najmniej 18% powierzchni ciała, bez stosowania filtrów ochronnych.
    W pozostałych miesiącach produkcja ta praktycznie nie zachodzi. Warto więc szczególnie w jesiennej i zimowej porze roku dostarczać witaminę D z zewnątrz, w postaci diety w nią bogatej, a więc takiej, która zawiera duże ilości tłustych ryb morskich i bogatej w produkty mleczne. "

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:

musisz wcinac duzo tlusciutkich rybek ;D a rybki sa mniam ;D !

• Phatka Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szalejecie :-) przy takim tempie pisania w życiu nie uda mi sie Was nadrobić :-(:-( a i z byciem na bieżąco mogę mieć problem! Przy moim trybie życia i ilości czasu spędzanego w pracy będzi cięzko ;-)
    Jestem pełna podziwu!
    Jackie życzę powodzenia w pisaniu... Te 90 stron to dla mnie taki troche chleb powszedni, więc jestem przekonana, że dasz sobie radę i rach-ciach sie uwiniesz :-)

Dziś cały dzień myślałam o dziecku...

Zmykam spać, padam ze zmęczenia. Dobrej nocy dla Wszystkich!!

Jackie lubi tę wiadomość

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ