X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole sane urodziny w tym miesiacu. Testowac bd w urodziny mojej siostry 19 stycznia

AniaR88, Kasiula09 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a w ogóle dzień dobry :) ja z kawką już siedzę i nadrabiam. :)
    A w ogóle miałam straszny sen nad ranem - śniło mi się, że byłam w toalecie i takie straszne skrzepy zaczęły ze mnie lecieć, jak te po tabletkach na wywołanie poronienia przed zabiegiem na puste jajo :( straszne to było :( Jak się obudziłam to od razu do łazienki poleciałam, ale wszystko ok jest. Mam nadzieję, że ten sen to moje obawy tylko przedstawiał, że nie był to proroczy sen... :|
    e, pewnie wam humor od rana popsułam, co? :P
    część kochane:)

mi nie popsulas humoru. Muszę ci powiedzieć ze ani trochę. To głupie ale cieszę się bo podobno takie sny w ciąży są normalne i świadczą o rozwoju ciąży. Moja koleżanka w święta urodziła śliczna córeczka a cala ciążę snily jej się poronienia i martwe dzieci. Wiec to straszne ale chyba normalne u jakiejś części kobiet i nie koniecznie świadczy o czymś złym. Jednak lepiej zebys nie miała takich snow więcej bo po co to masz się denerwować i fasolka tez:)

Buziaki na powitanie :*:* i na pożegnanie:*:* bo lece do lekarza i na zakupy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    A wogole sane urodziny w tym miesiacu. Testowac bd w urodziny mojej siostry 19 stycznia
    to 19 nic nie robię z rana tylko trzymam kciuki:-D

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    oby były szczęśliwe dla Ciebie :)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    część kochane:)

mi nie popsulas humoru. Muszę ci powiedzieć ze ani trochę. To głupie ale cieszę się bo podobno takie sny w ciąży są normalne i świadczą o rozwoju ciąży. Moja koleżanka w święta urodziła śliczna córeczka a cala ciążę snily jej się poronienia i martwe dzieci. Wiec to straszne ale chyba normalne u jakiejś części kobiet i nie koniecznie świadczy o czymś złym. Jednak lepiej zebys nie miała takich snow więcej bo po co to masz się denerwować i fasolka tez:)

Buziaki na powitanie :*:* i na pożegnanie:*:* bo lece do lekarza i na zakupy:)
    dzięki za podtrzymanie na duchu :) miłego dnia

• Milcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rana. Mam pytanko. Zazwyczaj mierzę temperaturę o 6,30. Dzisiaj obudziłam się chwilę przed 6 i temp 36,6 (taka sama od czterech dni). Potem obudziłam się o 7, poszłam do łazienki i dopiero potem mnie olśniło, żeby znowu zmierzyć i było 36,7. Którą wpisać w wykres? Wydaje mi się, że bardziej wiarygodna będzie ta pierwsza. Co sądzicie?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczynki:)
    ja z kawką;)
    jutro mojego męża urodziny więc zabieram się za pichcenie:)
    faktycznie, styczeń jakiś urodzajny w imprezki, widać to nawet na naszym forum:D:D

będę zaglądać do Was i Was podglądać:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuu, awansowałam na "ekspertkę";);)

stardust87, AniaR88, natasza82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Cześć z rana. Mam pytanko. Zazwyczaj mierzę temperaturę o 6,30. Dzisiaj obudziłam się chwilę przed 6 i temp 36,6 (taka sama od czterech dni). Potem obudziłam się o 7, poszłam do łazienki i dopiero potem mnie olśniło, żeby znowu zmierzyć i było 36,7. Którą wpisać w wykres? Wydaje mi się, że bardziej wiarygodna będzie ta pierwsza. Co sądzicie?

pierwszą bym zapisała

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o moje wykształcenie to licencjata robiłam z administracji samorządowej, magisterkę z politologii- specjalizacja bezpieczeństwo narodowe, wcześniej kończyłam pomaturalną szkołę- administrację. pracuję w budżetówce..
    a chciałabym iść dalej, albo otworzyć przewód doktorski albo zacząć od początku i iść na prawo;)

natasza82, Jackie lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam na podyplomówkę z rachunkowości i po przerwie dwuletniej po studiach było mi ciężko się zabrać do nauki ;)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, wpisałam tą pierwszą, ale pusta kropka wyskoczyła.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    na pewno pierwszą. Jeśli masz termometr z 2 miejscami po przecinku, to możesz dodać do pierwszej temperatury 0.05 stopnia za to pół godziny wcześniej. jeśli nie to wpisz normalnie pierwszą :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Monika, wpisałam tą pierwszą, ale pusta kropka wyskoczyła.
    bo inna godzina niż zawsze

• Milcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a w ogóle dzień dobry :) ja z kawką już siedzę i nadrabiam. :)
    A w ogóle miałam straszny sen nad ranem - śniło mi się, że byłam w toalecie i takie straszne skrzepy zaczęły ze mnie lecieć, jak te po tabletkach na wywołanie poronienia przed zabiegiem na puste jajo :( straszne to było :( Jak się obudziłam to od razu do łazienki poleciałam, ale wszystko ok jest. Mam nadzieję, że ten sen to moje obawy tylko przedstawiał, że nie był to proroczy sen... :|
    e, pewnie wam humor od rana popsułam, co? :P

Utrata we śnie nienarodzonego dziecka to wróżba nowych przedsięwzięć, nowych działań.
    Jeśli widziałaś we śnie poronienie, czeka Cie rozczarowanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Witam was kochane :)
    UFF udało mi sie was nadrobić :) widze ze same mądre dziewczyny tu na tym wątku są :) ja w tym roku kończe studia księgowe ale pracy z moim wykształceniem w mojej okolicy nie ma wiec sie przekwalifikowałam i pracuje w ubezpieczeniach :)
    Co do leżenia z nogami do góry to ja zawsze stosuje :)
    Karmelek ja niestety nie pomogę bo nigdy nie mialam takiej sytuacji :(
    Stardust dobrze ze to był tylko sen i sie nie denerwuj bo fasolka wszystko czuje :)
    Ewelinka miłej pracy :)

Ja w tym miesiącu stosowałam metodę leżenia na brzuchu :)

natasza82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    bo inna godzina niż zawsze

dokładnie:) uprzedziłaś mnie kochana;);)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to cześć dziewczynki :)

00monika00 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    Utrata we śnie nienarodzonego dziecka to wróżba nowych przedsięwzięć, nowych działań.
    Jeśli widziałaś we śnie poronienie, czeka Cie rozczarowanie
    widziałam, moje :P nie strasz mnie tu, no! :P

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ