SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dzis zrobiłam test. Niestety negatywny. Chyba jest za szybko ale oglądałam galerie testow i tam dziewczyny 8 , 9 dnia po owulce miały choć cień cienia a ja ... :(
    efe6e97802c97898fa51e5ed247e1f0f.png

To zalezy kiedy mialy owulacje i jak dlugie cykle.
    Jesli zaraz po @ wypadla im owu to nie ma sie co dziwic ze w galerii nawet e 25dc mialy dwie krechy.
    Glowa do gory! Nie ma @ jest nadzieja :)

Miska0811 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dzis zrobiłam test. Niestety negatywny. Chyba jest za szybko ale oglądałam galerie testow i tam dziewczyny 8 , 9 dnia po owulce miały choć cień cienia a ja ... :(

Monia, glowka do gory!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Wiecie jaki mam wniosek po dzisiejszym dniu? Jak Ci sie nie chce to niech Ci sie zachce...
    Obijalam sie w swieta i sylwestra a teraz nie umiem nadrobic zaleglosci w sprzataniu... nawet kawy dzisiaj jeszcze nie pilam.
    Ale juz koniec, kropka. Siadam i sie bycze.

Jackie ja nie opowiem bo jak sie udalo sama nie wiem ;) Dwa zlote strzaly bez wyliczanek... dopiero jak zasiadlam do forum na maluchach i tam laski pisaly jakie maja objawy ja zaczelam patrzec na sluz i koncowa temperature czy rosnie czy maleje. I dlatego po dniu spodziewanego @ robilam test po poludniu i byly dwie tluste krechy ;)

A teraz? Bez zabezpieczenia od wrzesnia, mierzenie temp, szyjki, sluzu i nic?
    Zanim odstawilam tabsy to bylam u ginekologa na rozmowie mowiac o swoich planach i pytalam kiedy moze Nam sie udac a on 'pol roku do roku a moze i dluzej'... Dlaczego? Czeste cysty na macicy (to chyba po bezowulacyjnych cyklach) i po tabletkach.
    Ja sie nie smutam, ja nie teraz to za miesiac az do skutku ;)

chyba usune tamten watek bo sie jeszcze gorzej nakrece.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    Ewelinka cmok ja spadam bo mam mnostwo nauki a ze tesknie za Wami to wpadam co i raz caluje Was i Nusiu ciesze sie ze wszystko super !

zerknij jeszcze do nas

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska jak przychodzi @ to mam dola wielkosci kanionu i placze przez 3-4 dni a potem wraca humor.
    Ja powiedzialam sobie tak mam abonament na uvuf to konca lutego 2015 jak do tego czasu nie zaskocze to najpierw badania a potem kasuje to konto i na spontana az sie uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Miska jak przychodzi @ to mam dola wielkosci kanionu i placze przez 3-4 dni a potem wraca humor.
    Ja powiedzialam sobie tak mam abonament na uvuf to konca lutego 2015 jak do tego czasu nie zaskocze to najpierw badania a potem kasuje to konto i na spontana az sie uda.

ja mam tak samo.
    Ja na miesiac bede jeszcze z Wami. Mam teraz wazny 8 dni jeszcze i chce wykupic na miesiac abonament, i pozniej tez odpuszczam...co ma byc to bedzie. Postanowilam jeszcze,ze do lekarza ponownie chce wybrac,ale to po urlpie.

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zerkne potem tylko wlasnie sie ucze o dziedziczeniu krwi ;D !
    tak wpadam co i raz zobaczyc co nowego
    Cassie ja tak jak i Ty zamiast wziac sie uczyc codziennie systematycznie to co jakis czas i mam mnostwo teraz ...

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie tylko odlozyc np sprzatanie, prasowanie czy inne duperele latwo nadrobic. Nauke troszke trudniej.
    Dziedziczenie krwi to byl kiedys moj ulubiony temat :)

Miska dokladnie, co ma byc to bedzie :)

Miska0811 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do nauki to ja zawsze tez zostawialam wszystko naostatnia chwile. Nie potrafilam uczyc sie systematycznie bo zwyczajnie szybko zapominalam:)wiec na marne robotka

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wlasnie tez mam prbolem z uczeniem na pamiec ;D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nauka.... w autobusie i drodze do szkoly, na korytarzu a potem.... roznie bywalo ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wlasnie tez mam prbolem z uczeniem na zapas ;D

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie uciekaj do ksiazek, jak opanujesz temat to potem mozesz siedziec do woli ;) nie zebym Cie wyganiala czy cos ale nauka teraz na pierwszym miejscu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mialam taka zasade zawsze- zakuc i zapomniec:P niestety mam slaba pamiec:) i potrAFILAm przy neiwielkiej ilosci notatek p z 2 lekcji czy 3 siedziec caly dzien...

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Jackie uciekaj do ksiazek, jak opanujesz temat to potem mozesz siedziec do woli ;) nie zebym Cie wyganiala czy cos ale nauka teraz na pierwszym miejscu :)

spadam juz obiecuje ;D !
    ale mi tu tak dobrze ;DDD
    <33
    caluje a Wy sobie gadajcie dziewczynki i 3 majcie kciuki ;D !

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    spadam juz obiecuje ;D !
    ale mi tu tak dobrze ;DDD
    <33
    caluje a Wy sobie gadajcie dziewczynki i 3 majcie kciuki ;D !

trzymamy mocno ...myslami tez:)

Jackie lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde okres mam dostac wg ovu w sobote przyszła. a bóle to jak n okres takie w sumie dziwne i biały śluz mam od 4 dni. w tym cyklu mam niby miec ok 40 dniowy cykl . To i tak lepiej niz ostatni bo ostatni miał 50 dni bo po odstawieniu tabsów w sierpiu sie tak podziwaczyło. Kiedys miałam ok 30 dniowe cykle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 17:11

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie myslami bedziemy przy Tobie :)
    Ja ide ogarnac facebooka i wkoncu sie tej kawy napije ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    kurde okres mam dostac wg ovu w sobote przyszła. a bóle to jak n okres takie w sumie dziwne i biały śluz mam od 4 dni. w tym cyklu mam niby miec ok 40 dniowy cykl . To i tak lepiej niz ostatni bo ostatni miał 50 dni bo po odstawieniu tabsów w sierpiu sie tak podziwaczyło. Kiedys miałam ok 30 dniowe cykle.

mi sie okres skracal, z kazdym miesiacem.
    Zaczynalam od 45dni a ostatni mialam 29. Teraz licze na 28 bo tak miala zawsze.
    Tzn. nie okres a czas czekania na niego ;)
    I co ciekawe od 3 miesiecy mam jeden dzien krwawienia pozostale 4 plamienie. Dawniej 6 obfitych dni, tampon+podpaska i przeciekalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 17:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kobietki co tam porabiacie ?
    Byłam wcześniej ale olałyście mnie to sb poszłam

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ