Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testowanie - Czerwiec 2017
Odpowiedz

Testowanie - Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, ale skoro jedno pękło to dwa pozostałe mogłyby pęknąć maksymalnie w odstępie kilku godzin. Jak zostały dłużej to pewnie się wchłoną więc spokojnie. Ale nie wiadomo kiedy pękło to pierwsze:D:D Czekaj na jedną fasolkę bez stresu:D Najwyżej będzie wesoła rodzinka:D

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi mi się robia powoli wrażliwe, więc jakby zaczyna się druga faza powoli. Podobno Progesteron podskakuje przed samą owulacją. :) Lubię czuć działanie hormonów:)

Basik83, WhyMe lubią tę wiadomość

• aria40 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za was Wysyłam wiruski ciążowe $%$&^$$%&$$%***

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Aga26 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień seksu, a tu chłopa brak :) że też mu się szkolenia zachciało w tym tygodniu. Muszę go uświadomić ;)

Basik83 lubi tę wiadomość

• martoem Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba się tutaj podepnę :)
    drugi cykl biorę bromergon, staramy się już rok. od stycznia z pomocą, bo wyszło parę brudów niestety.... oby teraz poszło wszystko zgodnie z planem, czego Wam i sobie życzę :)

ściskam Was gorąco! <3

dobuska, Paula., WhyMe, Aga26, k91 lubią tę wiadomość

m7a48e1eo5qjpuq5.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:28

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Witam, mozna dolaczyc? Termin @ na 30.06, ale nie wiem czy zdaze zatestowac bo ostatnio dzien przed juz pojawiaja sie plamienia zapowiadajace @.
    Tak Was podczytywalam i widze ze duzo w Was optymizmu, moze udzieli sie i mi. Ja juz nie mam sily, psychicznie sie wykoncze zanim zajde :-( ostatnia @ to ogromna tragedis. Chowalam sie przed M zeby nie widzial jak bardzo rozpaczam w dniu przyjscia @. On uwaza ze jak nie teraz to za miesiac, dwa, za rok. Za rok?? Do tego czasu oszaleje ;-( a mialo byc tak pieknie- slub a potem zaraz ciaza. W maju mielismy 1rocznice slubu, dziecka nie ma, ciaza byla chwile. Mowie Wam oszaleje...

witaj! leczysz się na coś? znasz powód utraty ciąży?

MajciaC lubi tę wiadomość

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Witam, mozna dolaczyc? Termin @ na 30.06, ale nie wiem czy zdaze zatestowac bo ostatnio dzien przed juz pojawiaja sie plamienia zapowiadajace @.
    Tak Was podczytywalam i widze ze duzo w Was optymizmu, moze udzieli sie i mi. Ja juz nie mam sily, psychicznie sie wykoncze zanim zajde :-( ostatnia @ to ogromna tragedis. Chowalam sie przed M zeby nie widzial jak bardzo rozpaczam w dniu przyjscia @. On uwaza ze jak nie teraz to za miesiac, dwa, za rok. Za rok?? Do tego czasu oszaleje ;-( a mialo byc tak pieknie- slub a potem zaraz ciaza. W maju mielismy 1rocznice slubu, dziecka nie ma, ciaza byla chwile. Mowie Wam oszaleje...
    Kochana głowa do góry :) ja już planowałam jak moje dziecko będzie ubrane na naszym ślubie. To było moje jedno z marzeń, żeby mieć już dziecko przed ślubem jednak ślub zbliża się wielkimi krokami, a dzidziuś rozlokowuje się dopiero w mojej macicy . Akurat teraz jak dostałam super oferte pracy, byłam zajęta przygotowaniami do ślubu i prawdę mówiąc było mi na ręke, że jeszcze dziecka nie ma, bo fajna praca bo to bo tamto. Jakoś pykło i jest ciąża. Nie mówię, żebyś odpuściła (bo wiem, że tak się nie da, dla mnie ciąża była zawsze na pierwszym miejscu, a teraz wzięłam ją na drugi plan i proszę niespodzianka) :)
    trzymam kciuki za Was wszystkie dziewczyny i mam nadzieję, że już w krótce wszystkie będziemy w ciąży i urodzimy zdrowe bobasy <3

akacjowa lubi tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, także dołączam. Proszę o wpisanie na 20.06.2017 :)

Aga26, Basik83 lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:28

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobisia wrote:
    Super❤mój progesteron 8 dni po owulacji 15,29 ng/ml chyba w porządku?
    Wrecz idealny :)

Bobisia lubi tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam jeszcze raz za gratulacje i slowa otuchy! Gdyby nie Wy to juz dawno bym zwariowala :) Mocno trzymam kciuki za Was, na kazda przyjdzie pora... <3

dobuska, k91 lubią tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    oj nie wiem nie dopytałam gina, sama bym chciała wiedzieć
    Ja w 1 ciąży do 5 miesiąca bralam

dobuska lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • martoem Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba mam jakiś spadek mocy... sama się nakręcam. Nigdzie nie mogę wyczytać informacji, które mnie zadowolą... gapię się w kalendarz, i modlę, żeby @ nie przyszła... ale co mi to da? :(

czy któraś z Was łyka bromergon? lub brała i zaszła? Jeśli tak, to po jakim czasie... u mnie problem tkwi tylko w prolaktynie.. zlecił mi dr FSH, LH i AMH. Wszystko w normie.

m7a48e1eo5qjpuq5.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela kochana ja rozumiem, że jest Tobie ciężko. Najważniejsze, że możecie być w ciązy i to naprawdę jest tylko kwestia czasu. Pamiętaj, że stres Tobie nie pomaga.:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela przykro mi.
    Co badałaś?
    Niby jeden raz się może zdarzyć ale warto już jakies badania zrobić

• Ewka90 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odebrałam wyniki mojego męża i okazuje się że ma za niski poziom estradiolu 7,95 (norma 11,3-43,2). Już zdążyłam się naczytać że to powoduje niepłodność, niską ruchliwość plemników.... mąż miał iść na badanie nasienia ale był chory ostatnio i musieliśmy przełożyć.
    Mija rok naszych starań a ja powoli tracę wiarę...
    Któraś z Was może coś wie na temat tego hormonu?

3i49gu1r7dpjlown.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska straszliwie trzymam kciuki za ten cykl!

dobuska lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Dziś odebrałam wyniki mojego męża i okazuje się że ma za niski poziom estradiolu 7,95 (norma 11,3-43,2). Już zdążyłam się naczytać że to powoduje niepłodność, niską ruchliwość plemników.... mąż miał iść na badanie nasienia ale był chory ostatnio i musieliśmy przełożyć.

Jeżeli chodzi o takie wyniki to idźcie do lekarza i nie czytaj głupot w necie. Mój mąż robił 2 lata temu i jak odebrałam je to już myślałam że jest tragedia a lekarz powiedział że wszystko super :-) trzeba się znać na tym wszystkim i niektóre rzeczy mogą odbiegać od normy i to nic strasznego. Także na luzie i do lekarza

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Nie wiem nic na temat estradiolu u mężczyzn...hm. Zróbcie badania nasienia to będzie jasne

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ