Testowanie - Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie sa 3piekne pęcherzyki na lewym jajniku 19,5 18 i trzeci podobnie a na prawym 15mm w piatek mam iść na zastrzyk mamy zrobic badanie nasienia . cieszę sie z tych pęcherzyków ale dzisiaj pierwszy raz w skierowaniu lekarz mi postawił rozpoznanie niepłodność spowodowana brakiem jajeczkowania jal to zobaczyłam to ryczec mi sie chciało;(
-
welonka wrote:Jestem po wizycie sa 3piekne pęcherzyki na lewym jajniku 19,5 18 i trzeci podobnie a na prawym 15mm w piatek mam iść na zastrzyk mamy zrobic badanie nasienia . cieszę sie z tych pęcherzyków ale dzisiaj pierwszy raz w skierowaniu lekarz mi postawił rozpoznanie niepłodność spowodowana brakiem jajeczkowania jal to zobaczyłam to ryczec mi sie chciało;(
-
nick nieaktualny
-
Rowmiez jestem po wizycie. Endo 14.5 mm mam dwie torbiele krwotoczne po jednym na kazdy jajnik. W prawym na pewno pekl 1 pecherzyk w lewym rowniez bo widac cialko zolte i na 90% w lewym pekl trzeci aleobraz jest zaburzony przez torbiele. W zatoce widac pelno plynu po peknieciu wiec jest ok. Mam brac dupka 2x2 zamiast 2x1 jeszcze przez 11 dni i zrobić beteNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Dziś dzień seksu a mój stary zwiał do pracy:) ehh..
Widzę dobre wiadomości, dużo jajeczek. No to do dzieła, do dzieła laski:)
Ja właśnie dziś zaczelam troszkę urlopu. Wprawdzie nigdzie nie wyjezdzamy ale chociaż odpocznę. Dobrze że wypada akurat w dni płodne:) hihiSusannaDean lubi tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
martoem wrote:Dziewczyny, chyba mam jakiś spadek mocy... sama się nakręcam. Nigdzie nie mogę wyczytać informacji, które mnie zadowolą... gapię się w kalendarz, i modlę, żeby @ nie przyszła... ale co mi to da?
czy któraś z Was łyka bromergon? lub brała i zaszła? Jeśli tak, to po jakim czasie... u mnie problem tkwi tylko w prolaktynie.. zlecił mi dr FSH, LH i AMH. Wszystko w normie.
-
nick nieaktualny
-
Doti87 wrote:Jeżeli chodzi o takie wyniki to idźcie do lekarza i nie czytaj głupot w necie. Mój mąż robił 2 lata temu i jak odebrałam je to już myślałam że jest tragedia a lekarz powiedział że wszystko super trzeba się znać na tym wszystkim i niektóre rzeczy mogą odbiegać od normy i to nic strasznego. Także na luzie i do lekarza
Dzięki za pocieszenie a powiedz u jakiego lekarza byliście? zastanawiam się nad endokrynologiem (jest w naszym mieście) albo andrologiem (trzeba szukać poza) -
nick nieaktualny
-
Staraczka czyli jednak szansa na trojaczki jest:D Ale jaja:D (dosłownie)
Welonka ja już sie oswoiłam z takim stwierdzeniem, ale najwazniejsze, ze niepłodność bywa najczęściej przejściowa, a budzić strach powinno stwierdzenie "bezpłodność". Także spokojnie. Ja przechodziłam to samo, a dzisiaj prawdopodobnie miałam pierwszą NATURALNĄ owulację.
Myślę, że była, bo rano lekutko kuł jajnik, po południu zaczęło mnie ciągnąć w pachwinie, a i automatycznie zaczęły boleć piersi. Czyli generalnie ja juz zakładam, że odbywa się we mnie cud. I tyle.
-
nick nieaktualnydobuska wrote:Staraczka czyli jednak szansa na trojaczki jest:D Ale jaja:D (dosłownie)
Welonka ja już sie oswoiłam z takim stwierdzeniem, ale najwazniejsze, ze niepłodność bywa najczęściej przejściowa, a budzić strach powinno stwierdzenie "bezpłodność". Także spokojnie. Ja przechodziłam to samo, a dzisiaj prawdopodobnie miałam pierwszą NATURALNĄ owulację.
Myślę, że była, bo rano lekutko kuł jajnik, po południu zaczęło mnie ciągnąć w pachwinie, a i automatycznie zaczęły boleć piersi. Czyli generalnie ja juz zakładam, że odbywa się we mnie cud. I tyle. -
nick nieaktualnydobuska wrote:To moje jajeczko tyle nie wychodziło na światło dziennie, że pewnie samo gania teraz plemniki. Mówię Wam:P
dobuska lubi tę wiadomość
-
SusannaDean wrote:Ewka, zróbcie najpierw nasienie + morfologia i nie stresuj się a jutro leć do apteki kup salfazin dla niego i już Cynku nie zaszkodzi muNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
staraczka24 wrote:Lutke lub dupka bierze sie do momentu zrobienia bett jak beta negatywna dopiero odstawiamy.