Testowanie - Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
OvuGrażyna wrote:jak zrobie po 8h bedzie ok?... jestem w pracy
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie doszukujcie się objawów ciazy przed terminem @. Fakt ze niektóre dziewczyny czują jakaś różnice chociaż nie wiem ile w tym prawdziwych objawów a ile autosugestii ale nawet jak się zdarzają to raczej bardzo rzadko. Objawy się pojawiają później, czasem duuuzo później jak juz hormony zaczynaja szalec pelna para ;)Ja w ciąży czułam się na początku dokładnie tak jak w każdym cyklu. Wyostrzony węch, większy apetyt, delikatne mdłości pojawiły się jak juz byłam po wizycie z serduszkiem czyli około 8 tyg. Pamiętam jak swirowalam że strachu ze nic mi nie jest, że nawet piersi przestawały mnie bolec bo przecież powinnam się czuć inaczej i na pewno coś jest nie tak. A okazało się to niepotrzebne tak więc czekajcie cierpliwie ( wiem łatwo się mowi). Wierzę że każda z was zobaczy upragnione dwie kreseczki i chociaż czekacie na to tak niecierpliwie to ich widok i tak was zaskoczy trzymam mocno kciuki , w końcu takie piękne jajka jakie wyhodowalyscie nie mogą się zmarnować
-
katka/85 wrote:Dziewczyny nie doszukujcie się objawów ciazy przed terminem @. Fakt ze niektóre dziewczyny czują jakaś różnice chociaż nie wiem ile w tym prawdziwych objawów a ile autosugestii ale nawet jak się zdarzają to raczej bardzo rzadko. Objawy się pojawiają później, czasem duuuzo później jak juz hormony zaczynaja szalec pelna para ;)Ja w ciąży czułam się na początku dokładnie tak jak w każdym cyklu. Wyostrzony węch, większy apetyt, delikatne mdłości pojawiły się jak juz byłam po wizycie z serduszkiem czyli około 8 tyg. Pamiętam jak swirowalam że strachu ze nic mi nie jest, że nawet piersi przestawały mnie bolec bo przecież powinnam się czuć inaczej i na pewno coś jest nie tak. A okazało się to niepotrzebne tak więc czekajcie cierpliwie ( wiem łatwo się mowi). Wierzę że każda z was zobaczy upragnione dwie kreseczki i chociaż czekacie na to tak niecierpliwie to ich widok i tak was zaskoczy trzymam mocno kciuki , w końcu takie piękne jajka jakie wyhodowalyscie nie mogą się zmarnować
Ja sie u siebie objawow nie doszukuje bo to bezsensu. Nawet wam powiem ze nie ludze sie ze sie udaNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
To zazdroszczę Ci ze chudlas; ) ja w całej ciazy ze dwa razy rzygalam, trochę mnie mdlilo jak otwierałam lodówkę (wiec ja otwierałam z zatkany nosem , drażnil mnie zapach smażonych jajek a poza tym jadłam jak szalona. Zwłaszcza w nocy mi się glodzilla włączala i nie zasnęłam dopóki czegoś nie zjadlam no i +16 skoczyło. A że trochę zbędnych kilogramów juz wcześniej miałam wiec ciaze zakończyłam z duuuza wagą. Ale co tam, ważne że jest młody
-
A uda się na pewno jak nie w tym cyklu to w następnym nie ma co się dołowac bo to i tak w niczym nie pomoże a tylko człowiek cala radość życia traci. Trzeba cieszyć się z tego co się już ma i czekać na więcej bo życie na pewno ma dla nas jeszcze wiele pięknych niespodzianek przeznaczonych
staraczka24, k91 lubią tę wiadomość
-
Powiem ci ze ja zle znioslam 1 ciaze i boje sie kolejnej... Rzygalam do 2 trymestru. Miesa nue moglam nawet widziec maz sam musial sobiegotowac bo ja to tylko nalesniki robilam albo pierogi haha. Cala ciaze mialam biegunke doslownie cala az do konca bo mialam nietolerancje laktozy o czym zjarzylam sie w 4 miesiącu. A mleko jadlam z platkami dzien w dzien... Duzo jadlam tez zwlaszcza w nocy.
W 2 trym przydarzyla sie infekcja pecherza i praktycznie do konca ciazy bylam na antybiotyku bo ciagle to wracalo. Atak kolki nerkowej tez mam za soba. Poprostu zgroza.Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Oj to współczuję, faktycznie miałaś trochę przejść ale podobno każda ciąża jest inna wiec może tym razem będziesz czuła się wspaniale do samego końca ja w ciąży się czułam naprawdę super chociaż trochę stresów tez było. Najpierw się bałam odstawiamy bromergonu bo tyle się w necie naczytałam o poronienia ch po odstawieniu ze przez kilka tygodni modliłam się tylko żeby dzieciątku nic się nie stało, glukoza wyszła mi na granicy normy wiec tez na te ostatnie tyg musiałam się pilnować z jedzeniem (gdyby nie to przytyłabym chyba z 10 wiecej , a około 30 tyg młody zaczął mi mocno główka na szyjke napierac i szyjka zaczęła się skracać wiec musiałam się oszczędzać i więcej leżeć przez jakiś czas. A poza tym mogłabym góry przenosić no i miałam świetnego lekarza który nic nie bagatelizowal i od razu reagował na wszystkie moje lęki
-
Swietny lekarz to podstawa. Moja tak samo byla na iazde moje zawolanie ze tak powiem. Jak miala wolne a potrzebowalam jakies recepty zostawiala mi w rejestracji. Przyjmowala poza kolejnoscia jak mialam te problemy z nerkami.
Ja teraz biore metformax 1000 i sie boje jego odstawienia.. Chyba ze kaze mi go brac dalejNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Staraczka ja widze jakis cień na pierwszym teście;) Trzymam za Ciebie kciuki;)
Srebrzysta- nie badałam szyjki macicy, szczerze powiem ze nawet nie wiem jak to sie robi:p
U mnie ciagle utrzymuje sie ból podbrzusza, który pojawia sie na kilkanaście sekund i znika ale jest inny niż zwykły miesiączkowy.
Rano dzwoniłam do swojej ginekolog to zaleciła mi odstawienie luteiny i jesli w ciągu tygodnia nie bedzie żadnego plamienia ani tym bardziej miesiączki to juz dobrze wróży i mam sie do niej umowic na wizytę bo na razie to bardzo wczesna ciąża wiec tez sie nie nastawiam jakos specjalnie, mam z tyły głowy też ten gorszy scenariusz... -
chatte dziwie sie ze kazała ci gwałtownie odstawić bo i po co. To nie szkodzi a tylko może pomóc. I jeszcze gadanie ze jak sie nie pojawi plamienie lub miesiaczka- dziwny ten lekarz nie sadzicie dziewczyny?
Mi kazał od razu po pozytywnym tescie dupek 3X dziennie -
Fakt organizm produkuje juz progesteron ależ ja odstawialabym stopniowo. Jesli mialas stymulacje to w ogole bralabym do konca 1 trym. Tak tez mialam w 1 ciazy ale mialam torbiel krwotoczna.
Tym razem mam dwie wiec dam sobie obie rece uciąć ze jesli zajde teraz to tez bede brac do 2 trym.Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.