Testowanie - Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
chyba sporo czerwcówek jeszcze się nie ujawniło czy się udało czy nie patrząc na naszą czerwcową listę?początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Dziewczyny ja dziś cały dzień w biegu
Testy dwa pozytywne, okresu brak, nie mogę uwieerzyć, że to ciążą ))SusannaDean, pilik lubią tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
A ja czekam na Betę, wynik ma być o 19.00. Wyszłam dziś wcześniej z pracy, bo brzuch mnie pobolewał i lekko kłuł. Nie jakoś mocno, ale intuicja mi podpowiedziała, żeby pójść się położyć. W domu od razu zasnęłam i obudził mnie dość silny ból brzucha, podobny do tego jaki mam przed okresem. Po minucie minął, ale trochę się przestraszyłam. Nie wiem czy się tym martwić...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 15:04
-
Kascok, nie martw się na zapas.
KolorowyBalonik, uwierz i ciesz się
Monia26, widocznie trochę dłużej musisz poczekać tak jak i japoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Monia26 wrote:Dziewczyny czy takie plamienie przed okresem jest normalne ? Zawsze mialam odrazu @ a teraz 2 raz juz plamienie najpierw
-
SusannaDean wrote:Jednak coś jest nie halo, masz zdrową córkę, więc genetyka powinna byc w porządku, na chłopski rozum, nie ma takich przypadków, żeby 3 ciąże stracić. Nie mogłabys pogadać z lekarzem o zastrzykach z heparyny? Wiele kobiet nie ma zdiagnozowanego a udaje im sie przy clexane właśnie.....
Dziewczyny, wetne znów się w temat, ale to, ze jest jedno dziecko i jest zdrowe nie oznacza dobrej genetyki. Nie jestem lekarzem, nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale moja przyjaciółka urodziła z 1cs zdrowego chłopaka, a potem 3 razy poroniła, najpóźniej w 12tc...Miała jakieś mutacje i musiała przyjmowac jakieś dotakowe leki + heparynę. Także u niej nie zadziałała ta zasada zeby próbować do skutku, bo jak ma się jedno to i z drugim się uda... -
kascok wrote:Ja dziś testowałam znów. Niestety dziś negatyw. To znaczy majaczy tam jakiś cień ale bardzo bladziutki. Wczoraj krecha była widoczna a dziś ledwo ledwo Wczoraj testowałam bobo testem, a dziś alpha med. Małpa wyznaczona na piątek więc jeszcze czekam co będzie. Ale jestem skołowana
Z objawów mam bóle podrzusza. Raz silne jak na @ raz kłucie jajnika jak na owulację. Wczoraj cały dzień miałam nudności, które skończyły się wymiotami. Więc niby się zgadza z wczorajszym testem, ale ten dzisiejszy...
No cóż proszę o dopisanie mnie do testowania na 30 czerwca.
Wczorajszy test:
Moja droga, ja testowałam bobo testem to miałam ładna kreche, a na pre tescie nie było praktycznie nic , głowa do góry, znów bete, powtórz, wszystko bedzie ok. -
MamaNl wrote:U mnie plamienia przed okresem a później w trakcie cyklu a nawet po stosunku zwiastowały polipa w macicy....
O kurcze, ja w trakcie cyklu ani po stosunku plamien nie mam tylko przed @ drugi raz. Co najdziwniejsze pojawilo sie to jak zaczelismy sie starac o dziecko wczesniej bylo ok -
nick nieaktualnyMama-Ali wrote:Dziewczyny, wetne znów się w temat, ale to, ze jest jedno dziecko i jest zdrowe nie oznacza dobrej genetyki. Nie jestem lekarzem, nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale moja przyjaciółka urodziła z 1cs zdrowego chłopaka, a potem 3 razy poroniła, najpóźniej w 12tc...Miała jakieś mutacje i musiała przyjmowac jakieś dotakowe leki + heparynę. Także u niej nie zadziałała ta zasada zeby próbować do skutku, bo jak ma się jedno to i z drugim się uda...
aa -
Mama-Ali wrote:Dziewczyny, wetne znów się w temat, ale to, ze jest jedno dziecko i jest zdrowe nie oznacza dobrej genetyki. Nie jestem lekarzem, nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale moja przyjaciółka urodziła z 1cs zdrowego chłopaka, a potem 3 razy poroniła, najpóźniej w 12tc...Miała jakieś mutacje i musiała przyjmowac jakieś dotakowe leki + heparynę. Także u niej nie zadziałała ta zasada zeby próbować do skutku, bo jak ma się jedno to i z drugim się uda...
Niestety! Np. Przy trombofilii może tak być. Wszystko zależy od wieku i ogólnego stanu zdrowia,przy mutacjach nawet przeziębienie może być bardzo przykre w skutkach, tak mi hematolog mówiła. Często tez kobiety w ciąży biorą dhupaston a przy trombofilii ten lek (i różne inne hormonalne) zwiększają krzepliwość + ciąża i brak heparyny - dhupaston szkodzi zamiast wspomagać . Dlatego właśnie pierwsze ciąże często są bezproblemowe bo kobieta młodsza..! Moja mama urodziła dwójkę, później poroniła, urodziła następne poroniła dwojke, urodziła czwarte ale miała bardzo duże problemy z donoszeniem ciąży. Kolejne dwie ciąże bez problemu, a później jeszcze jedną poroniła. W tamtych czasach nikt badań nie robił nawet przy czterech poronieniach. A teraz okazało się że ma mutacje leiden, przez która najprawdopodobniej były problemy. No ale jak widzicie - nie ma reguły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 20:20
-
Kascok super
Ogromne gratulacje nie martw sie testem to prawda, że test testowi nie równy ponizej test na gorze to 10pink super czuły z porannego moczu, ponizej bobo test żółty 25 zrobiony o 19, różnica ogromna
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/708a7f1fed17.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 20:29
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:pilik nie miałam pojęcia, że duphaston może szkodzić przy złej krzepliwości
Jeżeli jest brany z heparyną nie może, ale jeżeli nie to loteria... przy leidenie tak na pewno jest, dlatego mam wskazanie że jakbym miała w cyklu wprowadzać dupka to z zastrzykami. No a w ciąży tym bardziej..!