Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testowanie - Czerwiec 2017
Odpowiedz

Testowanie - Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba sporo czerwcówek jeszcze się nie ujawniło czy się udało czy nie patrząc na naszą czerwcową listę?

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Monia26 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis plamienie wiec pewnie w @ sie przemieni

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wskoczyłam na lipiec przez pozna owulacje ale pisze na bieżąco co i jak hihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś cały dzień w biegu ;)
    Testy dwa pozytywne, okresu brak, nie mogę uwieerzyć, że to ciążą :)))

SusannaDean, pilik lubią tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na Betę, wynik ma być o 19.00. Wyszłam dziś wcześniej z pracy, bo brzuch mnie pobolewał i lekko kłuł. Nie jakoś mocno, ale intuicja mi podpowiedziała, żeby pójść się położyć. W domu od razu zasnęłam i obudził mnie dość silny ból brzucha, podobny do tego jaki mam przed okresem. Po minucie minął, ale trochę się przestraszyłam. Nie wiem czy się tym martwić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 15:04

aohx3e3.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kascok, nie martw się na zapas.

KolorowyBalonik, uwierz i ciesz się :)

Monia26, widocznie trochę dłużej musisz poczekać tak jak i ja :/

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Monia26 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy takie plamienie przed okresem jest normalne ? Zawsze mialam odrazu @ a teraz 2 raz juz plamienie najpierw

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia26 wrote:
    Dziewczyny czy takie plamienie przed okresem jest normalne ? Zawsze mialam odrazu @ a teraz 2 raz juz plamienie najpierw
    U mnie plamienia przed okresem a później w trakcie cyklu a nawet po stosunku zwiastowały polipa w macicy....

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Jednak coś jest nie halo, masz zdrową córkę, więc genetyka powinna byc w porządku, na chłopski rozum, nie ma takich przypadków, żeby 3 ciąże stracić. Nie mogłabys pogadać z lekarzem o zastrzykach z heparyny? Wiele kobiet nie ma zdiagnozowanego a udaje im sie przy clexane właśnie.....

Dziewczyny, wetne znów się w temat, ale to, ze jest jedno dziecko i jest zdrowe nie oznacza dobrej genetyki. Nie jestem lekarzem, nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale moja przyjaciółka urodziła z 1cs zdrowego chłopaka, a potem 3 razy poroniła, najpóźniej w 12tc...Miała jakieś mutacje i musiała przyjmowac jakieś dotakowe leki + heparynę. Także u niej nie zadziałała ta zasada zeby próbować do skutku, bo jak ma się jedno to i z drugim się uda...

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 42,9 :) Jestem w ciąży <3

Doti87, Nuteczka91, SusannaDean, pilik, Zuza_22, kaka470, MamaNl, Mama-Ali lubią tę wiadomość

aohx3e3.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kascok!!!! Super wiadomości :-*

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kascok wrote:
    Ja dziś testowałam znów. Niestety dziś negatyw. To znaczy majaczy tam jakiś cień ale bardzo bladziutki. Wczoraj krecha była widoczna a dziś ledwo ledwo :( Wczoraj testowałam bobo testem, a dziś alpha med. Małpa wyznaczona na piątek więc jeszcze czekam co będzie. Ale jestem skołowana :(
    Z objawów mam bóle podrzusza. Raz silne jak na @ raz kłucie jajnika jak na owulację. Wczoraj cały dzień miałam nudności, które skończyły się wymiotami. Więc niby się zgadza z wczorajszym testem, ale ten dzisiejszy... :(

No cóż proszę o dopisanie mnie do testowania na 30 czerwca.

Wczorajszy test:

14to9ky.jpg

Moja droga, ja testowałam bobo testem to miałam ładna kreche, a na pre tescie nie było praktycznie nic ;), głowa do góry, znów bete, powtórz, wszystko bedzie ok.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Monia26 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    U mnie plamienia przed okresem a później w trakcie cyklu a nawet po stosunku zwiastowały polipa w macicy....

O kurcze, ja w trakcie cyklu ani po stosunku plamien nie mam tylko przed @ drugi raz. Co najdziwniejsze pojawilo sie to jak zaczelismy sie starac o dziecko wczesniej bylo ok

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kascok wrote:
    Beta 42,9 :) Jestem w ciąży <3
    A w którym dniu po owu robiłaś? Chciałam się zapytać też o sluz
    Czy zauważyłaś zmiany ?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Dziewczyny, wetne znów się w temat, ale to, ze jest jedno dziecko i jest zdrowe nie oznacza dobrej genetyki. Nie jestem lekarzem, nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale moja przyjaciółka urodziła z 1cs zdrowego chłopaka, a potem 3 razy poroniła, najpóźniej w 12tc...Miała jakieś mutacje i musiała przyjmowac jakieś dotakowe leki + heparynę. Także u niej nie zadziałała ta zasada zeby próbować do skutku, bo jak ma się jedno to i z drugim się uda...
    Dobrze wiedzieć, czyli warto się diagnozować ciagle

aa :(

• pilik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:

Niestety! Np. Przy trombofilii może tak być. Wszystko zależy od wieku i ogólnego stanu zdrowia,przy mutacjach nawet przeziębienie może być bardzo przykre w skutkach, tak mi hematolog mówiła. Często tez kobiety w ciąży biorą dhupaston a przy trombofilii ten lek (i różne inne hormonalne) zwiększają krzepliwość + ciąża i brak heparyny - dhupaston szkodzi zamiast wspomagać :(. Dlatego właśnie pierwsze ciąże często są bezproblemowe bo kobieta młodsza..! Moja mama urodziła dwójkę, później poroniła, urodziła następne poroniła dwojke, urodziła czwarte ale miała bardzo duże problemy z donoszeniem ciąży. Kolejne dwie ciąże bez problemu, a później jeszcze jedną poroniła. W tamtych czasach nikt badań nie robił nawet przy czterech poronieniach. A teraz okazało się że ma mutacje leiden, przez która najprawdopodobniej były problemy. No ale jak widzicie - nie ma reguły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 20:20

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kascok super :D
    Ogromne gratulacje :) nie martw sie testem to prawda, że test testowi nie równy ponizej test na gorze to 10pink super czuły z porannego moczu, ponizej bobo test żółty 25 zrobiony o 19, różnica ogromna :O
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/708a7f1fed17.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 20:29

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik nie miałam pojęcia, że duphaston może szkodzić przy złej krzepliwości :O

• kascok Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jeszcze to do mnie nie dociera:D
    Ja mam 11Dpo, sluzu miałam dużo przez osiem dni i był taki wodnisty, biały, taki aksamitny :) I było hi zdecydowanie więcej niż zwykle.

aohx3e3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    pilik nie miałam pojęcia, że duphaston może szkodzić przy złej krzepliwości :O

Jeżeli jest brany z heparyną nie może, ale jeżeli nie to loteria... przy leidenie tak na pewno jest, dlatego mam wskazanie że jakbym miała w cyklu wprowadzać dupka to z zastrzykami. No a w ciąży tym bardziej..!

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ