TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mamamarysi wrote:Ja dzisiaj zrobiłam test o czułości 10, ale nadal biel... okresu ani widu, ani slychu, 31dc. Nie wiem czy byla owulacja, ale jesli tak, to juz jest albo 11dpo, albo 15dpo... jestem siedem miesięcy po porodzie i mój organizm jeszcze chyba jest wygłupiony.
Ja jestem w bardzo podobnej do Ciebie sytuacji. Z tym że ja jestem rok po porodzie a pierwszy okres dostałam w kwietniu po ponad 8 miesiącach. A karmisz Marysię piersią czy nie? To też ma duże znaczenie czy wystąpi u Ciebie owulacja i kiedy unirmuje się cykl. U mnie cykle były dość szalone - drugi dostałam po 2 tygodniach, trzeci po 3 tygodniach, potem dwa ładne 28-29 dni a ostatni trwał aż 37 dni. Teraz jest moj 1cs i własciwie dopiero teraz obserwuje swoj organizm i wydaje mi sie ze dopiero przedwczoraj miałam owulkę (21 dc czyli znów bardzo długi). W poprzednim chyba też miałam dość późno, ale nie zwracałam na to uwagi bo jeszcze miałam wkładkę i nie myśleliśmy o drugim dziecku. -
Nie karmię od ok. 3 mca życia córki (nietolerancja laktozy), ale właśnie winię za niepowodzenia prolaktynę, gdyż jak tylko naduszę sutek, wydobywa się z niego jeszcze kilka kropel pokarmu... Dobrze, że chociaż masz owulację. Ja podejrzewałam też krótką fazę lutealną, ale chyba jednak (o ile jest owu...) jest ok. Juz sama nie wiem...
-
mamamarysi wrote:Nie karmię od ok. 3 mca życia córki (nietolerancja laktozy), ale właśnie winię za niepowodzenia prolaktynę, gdyż jak tylko naduszę sutek, wydobywa się z niego jeszcze kilka kropel pokarmu... Dobrze, że chociaż masz owulację. Ja podejrzewałam też krótką fazę lutealną, ale chyba jednak (o ile jest owu...) jest ok. Juz sama nie wiem...
U mnie takie kilka kropel pokarmu jak nacisnę jest do dziś a mój syn ma 8,5 roku kiedyś jeszcze w pl jak pytałam o to lekarza to powiedział ze widocznie taki mój urok
-
Hejka
Ja dziś idę do lekarza, bo gardło i nos zawalone Głowa boli Temp mi podskoczyła dziś do 37.4 ale to pewnie przez tę chorobę.
A Wy wyspane? -
hej hej. ja tak średnio, ale to norma u mnie;)
Miłego:) -
Bluecat wrote:Hejka
Ja dziś idę do lekarza, bo gardło i nos zawalone Głowa boli Temp mi podskoczyła dziś do 37.4 ale to pewnie przez tę chorobę.
A Wy wyspane?
wyspałam się ale znając życie za parę godzin będzie mi się chciało spać.... -
Tak się zastanawiam ile dni po odstawieniu Luteiny przychodzi @...? Dziś jest 5 dzień i cisza....
-
ja od kilku dni wstaje nieprzytomna, a polezec nie ma jak bo mlody budzi a przedszkole dopiero od wrzesnia. pozniej pewnie tez ciezej bedzie bo chce isc na kurs jezykowy podszkolic angielski bo od studiow nie mam za bardzo styczności z jezykiem a warto sobie przypomniec.
-
Hej ja się właśnie dowiedziałam, że znajoma która ma 10 miesięczną córkę i karmi ją piersią zaliczyła wpadkę... jest w czwartym miesiącu.. cieszę się, ale w serduchu zakuło..'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010 moje Szczęście!
Aniołki [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
Bluecat wrote:Hejka
A Wy wyspane?'Porażki to szczeble sukcesu'
-
MamaNl wrote:U mnie takie kilka kropel pokarmu jak nacisnę jest do dziś a mój syn ma 8,5 roku kiedyś jeszcze w pl jak pytałam o to lekarza to powiedział ze widocznie taki mój urok'Porażki to szczeble sukcesu'
-
jagodowa91 wrote:Też tak mam, córka ma siedem lat prawie a czasem jak leżę na brzuchu i ucisne piersi coś się pokazuje.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
mamamarysi wrote:Nie karmię od ok. 3 mca życia córki (nietolerancja laktozy), ale właśnie winię za niepowodzenia prolaktynę, gdyż jak tylko naduszę sutek, wydobywa się z niego jeszcze kilka kropel pokarmu... Dobrze, że chociaż masz owulację. Ja podejrzewałam też krótką fazę lutealną, ale chyba jednak (o ile jest owu...) jest ok. Juz sama nie wiem...
https://www.hafija.pl/2015/11/mleko-sztuczne-to-nie-jest-lek.html
Dziewczyny bardzo was proszę na przyszlość - nie dajcie sobie wmówić że jakiekolwiek problemy z brzuszkiem u dziecka to wasza wina, tego co zjadłyście, że macie za chude, za tłuste czy niesmaczne mleko. Mogłabym się rozpisywać ale to nie miejsce na to, gdyby ktoś chciał o karmieniu porozmawiać to chętnie odpowiem na priv.
Co do mojej owulacji to nie jestem pewna czy była, na testach kreska była jaśniejsza niż kontrolna a śluz płodny pojawił się po dwóch czy trzech dniach od najmocniejszych kresek na teście. Temperatury nie mierze bo wciąż dwa razy wstaję w nocy do małej.
Być może Twój organizm potrzebuje czasu by wszystko sobie uregulować. Bardzo dużo zależy też od tego jak przebiegała Twoja pierwsza ciąża, czy miałaś problemy zdrowotne czy nie, jaki był poród i jaki jest Twój stan odżywienia - czy jesz zdrowo i wartościowo. Organizm musi mieć poczucie że da sobie radę z wydaniem na świat kolejnego życiaMysiaMarysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi nic z piersi nie lecialo ale mialam podwyzszona prolaktyne i faktycznie ona blokowala mi owu. Co miesiac normalne objawy na owu a jednak pecherzyk nie pekal. Mialam wynik 25,16 a norma byla 26. Podobno zeby zajsc w ciaze trzeba zbic do ponizej 10. Bromergon mi pomogl
Ja sie wysypiam az za bardzo -
s1985 wrote:Ja też tak mam,podobno to wysoka prolaktyna,ale ja badałam i mam ok,inni mówią że to resztki ale po takim czasie'Porażki to szczeble sukcesu'
-
Są opinie naukowców że piersi po zakończeniu karmienia nigdy już nie są do końca uśpione. Generalnie do ok dwoch lat po zakonczeniu karmienia moze sie pojawiac w nich nieco pokarmu.