Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
Odpowiedz

TESTOWANIE- SIERPIEN 2017

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nonodemo obliczalas już sobie termin porodu?? Bo jesteśmy w tym samym tygodniu ciąży :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Nonodemo obliczalas już sobie termin porodu?? Bo jesteśmy w tym samym tygodniu ciąży :)
    wg om mam na 05.05
    Owulacje niby miałam w 14dc,ale myślę że u mnie doszło później do zagnieżdżenia. Bo betę 9 miałam w 26dc :)

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nodemo idź idź :-) sprawdzisz i będziesz spokojniejsza :-) ale mam dzisiaj biegania po mieście :-( do tego słabo mi coś

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Nodemo idź idź :-) sprawdzisz i będziesz spokojniejsza :-) ale mam dzisiaj biegania po mieście :-( do tego słabo mi coś
    Ja wczoraj byłam na mieście zrobić betę, troszkę się nachodziłam i mnie mocniej brzuch bolał.
    Dzisiaj mam płaczliwy dzień..i nie mam humoru...
    Od rana kłócę się ze swoim M, tzn ja się czepiam on nie reaguje. Doprowadza mnie to do szału :)

Myślisz,że powinnam jeszcze robić betę jutro?

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na 5.05 :) a powiedzcie mi też bałyscie się cieszysz jak dowiedzialyscie się o ciąży??

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Ja też na 5.05 :) a powiedzcie mi też bałyscie się cieszysz jak dowiedzialyscie się o ciąży??
    Ja dalej się boję
    Tyle się czyta tutaj na forum o tym,że jednak nie wszystko się kończy dobrze
    Ale jestem dobrej myśli :)
    Chyba się uspokoję jak sobacze serduszko na USG :)
    A to jeszcze tyle czasu :)

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Z tego co się orientuję to przysługuje teraz coś takiego jak macierzyńskie dla kobiet które nie mają zadrudnienia. Z MOPS-u jest przyznawany.

Powiem wam ze moim zdaniem dobrze zrobili z tym 1000zl. Bo tak naprawdę tylko kobiety pracujące na umowę o prace miały taki "przywilej" otrzymywania macierzyńskiego. Teraz w końcu kobiety którym nie przysługuje macierzyński (nie maja umowy o prace co sie zdarza jak wiecie często) maja jakieś dodatkowy zastrzyk gotówki przez pierwszy rok.

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nodemo wrote:
    Ja dalej się boję
    Już w siódmym tyg. Można zobaczyć serduszko więc już nie tak długo...:)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nodemo wrote:
    Ja dalej się boję

Trzeba byc dobrej myśli. To pomaga i w staraniach i w zdrowej ciąży. Chociaż wiem ze nie łatwo jak sie poczyta te rozne historie... Sama przez jakiś czas uwierzyć nie mogłam ze takie rzeczy o jakich tu czytam mogą sie dziać. Ale są przecież tez te piękne historie dające nadzieje ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że w tym czytaniu coś jest... W pierwszej ciąży nie czytałam nic i jaka zobaczyłam dwie kreski na teście to nawet przez myśl mi nie przeszło że coś może być nie tak. W drugiej już trochę podczytywalam i już miałam większego stresa i do końca się bałam że coś będzie nie tak. A teraz to już schiza na całego... Ale jestem dobrej myśli...

nodemo lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie moze lepiej nie czytac :) mniej wiesz dluzej zyjesz ;)

Angel1988, nodemo, Sońkaa lubią tę wiadomość

• nodemo Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Powiem wam, że w tym czytaniu coś jest... W pierwszej ciąży nie czytałam nic i jaka zobaczyłam dwie kreski na teście to nawet przez myśl mi nie przeszło że coś może być nie tak. W drugiej już trochę podczytywalam i już miałam większego stresa i do końca się bałam że coś będzie nie tak. A teraz to już schiza na całego... Ale jestem dobrej myśli...
    Dokładnie, trzeba być dobrej myśli.
    A jak się czujesz? Jakie objawy?

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nodemo jaka ja byłam wściekła kilka dni tuż po owu to Ci mówię :-P mężowi kilka razy się oberwalo za nic. To dzisiaj odpoczynek ;-)

Angel, ja się boję w pełni cieszyć. Czekam na wizytę serduszkowa za 2 tygodnie. Może odetchne chociaż stres pewnie gdzieś tam zostanie

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka dobrze zrobili oczywiście :-) gorzej mają kobiety nie pracujące A będące w ciąży, którym jeszcze nie przysługuje,

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Terka dobrze zrobili oczywiście :-) gorzej mają kobiety nie pracujące A będące w ciąży, którym jeszcze nie przysługuje,
    Dobrze, dobrze..
    Ciekawe czy mi będzie przysługiwać..
    Biorę zasiłek na dziecko niepełnosprawne.

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nodemo, betkę zawsze można zrobić:) Pytanie czy Cię faktycznie uspokoi wzrost. I weź pod uwagę stresujące czekanie na wyniki;)

Mamamarysi, ja miałam pozytywną betę 7 sierpnia, a 17 sierpnia miałam wizytę u gina. Więc wychodzi 10 dni:) Serduszka oczywiście nie było jeszcze, ale za to sprawdziłam czy fasolka jest tam gdzie powinna;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Nodemo, betkę zawsze można zrobić:) Pytanie czy Cię faktycznie uspokoi wzrost. I weź pod uwagę stresujące czekanie na wyniki;)

Mamamarysi, ja miałam pozytywną betę 7 sierpnia, a 17 sierpnia miałam wizytę u gina. Więc wychodzi 10 dni:) Serduszka oczywiście nie było jeszcze, ale za to sprawdziłam czy fasolka jest tam gdzie powinna;)
    W którym dniu cyklu byłaś na usg?

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam wg OM 5w6 ale byl tylko widoczny pecherzyk ciazowy a po tygodniu bylo juz serduszko i wg usg byl to 6w1d czyli 5dni roznicy. Fasolka miala niecale 6mm :)
    Ja bylam u gina tak szybko bo mialam plamienia.

• Pati88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak kolejny cykl przede mną:) Nadeszla @ :) ale to był dopiero drugi cykl więc można dalej próbować :) byle do świąt się udało:)

Powodzenia Wszystkim i samych zdrowych fasolek życzę! Dzięki za wsparcie:*

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nodemo wrote:
    W którym dniu cyklu byłaś na usg?

Nodemo, to był 40 dc:)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ