TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny 12 dzień po owu beta 40. Nie mam objawów. Nawet sluzu . Szyjka twarda bez problemu dostanę do niej jest zamknięta chyba. Dzisiaj biorę heparyne 0.6
Trzymajcie za mnie kciuki żeby urosła bo z moją mutacja może być różnie. Muszę być dobrej myśli. 11 cykli czekałam na tą betę.staraczka24, jagodowa91 lubią tę wiadomość
-
Sara, no to kciuki
Kurczę mam problem z oceną szyjkiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 15:29
-
Sarrra, kciuki zaciśnięte, nawet te u nóg;)
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Rene, jak to w ogóle oceniać? Jaka jest zamknięta czy otwarta...szok...
-
Sara, nie wiadomo kiedy było zagnieżdżenie. Także zrób betę pojutrze chyba, i zobacz przyrost.
-
Sara, Kciukam :-* Kiedy kolejna beta?
-
Dopiszę Was wieczorem dziewczynki Chyba że mnie ktoś ubiegnie
Rene lubi tę wiadomość
-
Ja też pierwszą betę miałam 40
-
Bluecat wrote:Rene, jak to w ogóle oceniać? Jaka jest zamknięta czy otwarta...szok...
a więc tak jeśli chodzi o jej twardość można ją porównać mniej więcej do czubka nosa jest ona zbita i jakby mniejsza gdy taka jest mówimy że jest twarda,Gdy jest taka mniej więcej jak usta,taka bardziej ,,rozlana'' rozpulchniona,większa to jest miękka.Średnia to taka gdzieś pomiędzy tymi opisami:-)
ocena otwarta/zamknięta jest trochę trudniejsza bo u kobiet które już rodziły sn,ujście zewnętrzne szyjki jest zawsze lekko otwarte.Dla kobiet które nie rodziły jest trochę łatwiej:-)
wysokość też łatwo ocenić jeśli jest wysoko to do dotknięcia jej mieści się np cały palec,jeśli jest nisko to np.pół palca wystarczy wprowadzić żeby ją poczuć.Ważne jest żeby szyjkę badać w tej samej pozycji ciała.
tak w skrócie:-) -
Aga26 wrote:Sara, gratuluję bety i trzymam kciuki za duży przyrost w poniedziałek będziesz miała wynik w ten sam dzień?
Mój cykl już niedługo zaliczy 3 miesiąc bo się w czerwcu zaczął :p
-
Ellka wrote:Truskaweczko, bardzo dobrze że zrobiłaś te badania :-* wiesz na czym stoisz.szybciutko do Endo , wdroży leczenie i będzie ok. Ja mam Hashimoto a jestem mamą, więc da się ogarnąć. Do wtorku niedaleko :-* który dzisiaj masz dc? Tsh badalas? Bo nie pamiętam
Obecnie mam 6dc tak Tsh robiłam wynik 2.860 -
edwarda20 wrote:Mnie wszyscy mówią czyli koleżanki dzieciate, koleżanki, które zachodziły w ciąże z problemami, które się leczyły, starsze panie z pracy, ale też internet potwierdził, żeby kochać się tuż przed owulacją, że wtedy są największe szanse na poczęcie. Nie mam pojęcia z czego to wynika, ale jak widać to się sprawdza. Trzymam się tej zasady
My przed owu też mieliśmy ostatnio w tamtym cyklu dzień przed i tez nie wyszło -
HopeandFaith wrote:Truskaweczko250 przykro mi z powodu twojej tarczycy. Widać stan zapalny /Hashimoto masz ze przeciwciała podwyższone.Endo wypoziomuje je, nie martw się
Wiem jestem tak przejęta wczoraj wszystko przejrzałam w necie na temat tej choroby i jestem przerażona leczeniem jej do końca życia