TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć,
jestem po wizycie i nie mam dobrych wieści. Usg w 12 dc, lekarz powiedział, że mam za małe pęcherzyki i endometrium również Kazał przyjść mi w kolejnym cyklu. Czy ktoś kiedyś znalazł się w podobnej sytuacji?
Staraczka24 swoim bólem zębów wywołałaś u mnie burzę. Leje jak z cebra -
A ja chyba będę mieć cykl stracony:( zrobiłam badania bo pierwszy okres po poronieniu dostałam po 9 tyg- w środku czysto. Wyniki:
Tsh 3.80
Ft3 5,64
Ft4 14,52
Prolaktyna 14,60.
Orientujecie się z tą tarczyca to chyba za wysoko...
Do endo nie mam jak iść bo wyjeżdżamy na urlop. Ech -
Optymistka ja poniedzialek sroda piatek chodzilam chyba zr juz byl moment ze spore pecherzyki ale ciut za male do podania leku to szlam dzien pozniej np czwartek lub sobota zalezy jak wypadalo.
Mini z takimi wynikami tsh nie ma szans utrzymacciazy idz do lekarza 1 kontaktu po leki na zbicie tsh. Zapiszeci euthyrox a po powrocie idz do endoNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Optymistka jedna wizyta to za malo... Monitoring powinno sie robic co dwa dni max.. Najpierw lekarz robi usg na poczatku cyklu jak dostajeszokres zeby sprawdzic stan szyjki endometrium i jajnikow czy nie ma np torbieli! Potem przychodzisz w okolicy owulacji i sprawdza jakie duze s apecherzyki i tak chodzisz az do momentu kiedy gin widzi ze pecherzyki pekly. Wtedy wie czy byla owulacja czy nie.
Mini nie obwiniaj sie. Nie ma co gdybac tylko trzeba zyc dalej i robic wszystko aby sytuacja sie nie powtorzyla. Zbicie tsh szybko idzie wiem bo sama mialam 2.8 i po miesiacu juz1.6 wiec spokojnieNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Mini tak na przyszlosc po zajsciu w ciazerobisz beta hcg i sprawdzasz przyrost po 48 godzinach. Badasz tsh i morfologie i progesteron
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 09:58
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Zaraz od początku robiłam i betę i morfologie, a proga nie bo to był cykl na clo i uzupełniony od początku w luteine. Wszystko oprócz tego tsh. No nic będę mądrzejsza na przyszłość. Dostałam leki na obniżenie ,zlecenie innych badań i usg tarczycy. Zobaczymy
-
Tak sobie myślę o tych wszystkich badaniach, o tym, jak to wszystko działa i nie rozumiem, czemu tego się nie uczy w szkole!
Chociażby to, co napisała staraczka24 - że po zajściu w ciążę warto zrobić TSH i progesteron. Że betaHCG jest najbardziej wiarygodna i że wychodzi szybciej, niż testy ciążowe - i że powinna przyrastać ponad dwukrotnie co 2 dni - tego też się dowiedziałam z tego forum. To, że czasem nawet w dniu @ testy wychodzą negatywne mimo ciąży oraz że na USG nic wtedy nie widać również.
Mój mąż z kolei nie wiedział, że dopiero po roku starań można mieć podejrzenia, że coś może być nie tak i że raczej nie zachodzi się w ciążę za pierwszym-drugim razem
Przecież to są podstawy, przydadzą się większości, a nie jakieś pantofelki i fotosyntezastaraczka24, wszamanka lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Cześć sierpniówki, można dołączyć? testowanie przewiduje na ok. 19 sierpnia. Niestety w tym cyklu miałam jakies dziwne plamienia. Mam nadzieję, że to jednorazowe, ale dla swietego spokoju będę robić badania progesteronu i prolaktyny. Powodzenia wszystkim, oby sierpień był owocny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2017, 07:55