Testujemy w kwietniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania007 wrote:Kurczę ale testy Ci przecież wychodziły😢 może wyłapałas biochem🤔 działajcie od razu caly czas, nie ma sensu robić przerw na badania, możesz robić w międzyczasie 😀
Na to wygląda, chyba się pospieszyłam z tymi testami. 🤷🏻♀️ Chociaż wyjątkowo bardzo boli mnie podbrzusze, zupełnie inaczej niż na @ 🥴 No nic, będziemy próbować dalej. 🤞
Zastanawiam się czy mogłam mieć wpływ na to, że tak się stało? W międzyczasie trafiła mi się jedna impreza z %, a gdzieś wyczytałam, żeby aż tak się nie fiksowac od razu, że może być ciąża i żyć normalnie do momentu dwóch kresek. 🤷🏻♀️
Od kiedy liczyć nowy cykl? Od dnia plamień czy od dziś? Dziś wciąż jest skąpo, ale już z żywą krwią. -
-mała-mi- wrote:Żelka1990 widzialam, ze mamy testować razem, tzn. 10.04. Kiedy mialas owulacje? 😊
-
Marcysia1990 wrote:Na to wygląda, chyba się pospieszyłam z tymi testami. 🤷🏻♀️ Chociaż wyjątkowo bardzo boli mnie podbrzusze, zupełnie inaczej niż na @ 🥴 No nic, będziemy próbować dalej. 🤞
Zastanawiam się czy mogłam mieć wpływ na to, że tak się stało? W międzyczasie trafiła mi się jedna impreza z %, a gdzieś wyczytałam, żeby aż tak się nie fiksowac od razu, że może być ciąża i żyć normalnie do momentu dwóch kresek. 🤷🏻♀️
Od kiedy liczyć nowy cykl? Od dnia plamień czy od dziś? Dziś wciąż jest skąpo, ale już z żywą krwią.
Ale kochana nie wstrzymuj staran bo ja po krawieniu tylko betę zrobiłam - spadła, usg i ginka, kazała od razu się strać mimo pięknego cyklu w czerwcu się nie udalo ale w lipcu kiedy myślałam ze nic z tego nie będzie, wróciliśmy z Grecji i już tam wiedziałam ze się udalo. Wysikałam znowu facelle paskowy popołudniu 😁😁.
Także trzymam za was mocno kciuki ✊✊ a badania możesz zrobić to nie zaszkodzi, ale nie traćcie cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 20:12
-
-mała-mi- wrote:Mam nadzieję, że w koncu ten cykl okaze sie szczesliwym. Kiedy staralam sie z partnerem o synka, to bylo to na takoej zasadzie, ze "ok, probujemy, jak sie uda, to super" no i udalo sie za pierwszym razem. A teraz przygotowuje sie bardzo do każdego cyklu, wpatruje sie w swoje cialo itd i bez efektow. Moze jest to spowodowane endometrioza u mnie, a moze za bardzo chce? Juz sama nie wiem... ale powiem Wam, ze bardziej dluzy mi sie czas od owulacji do testowania niz od miesiączki do owulacji. Kiedys przeczytalam, ze jedna dziewczyna traktowala pierwszy dzien miesiaczki jako pierwszy dzien potencjalnej ciazy, wiec za kazdym razem jak sie nie udaje i dostaje @ to jakos mnie to podtrzymuje na duchu 😘
I przypomnij, który to cykl starań o drugie maleństwo? -
Marcysia1990 wrote:Na to wygląda, chyba się pospieszyłam z tymi testami. 🤷🏻♀️ Chociaż wyjątkowo bardzo boli mnie podbrzusze, zupełnie inaczej niż na @ 🥴 No nic, będziemy próbować dalej. 🤞
Od kiedy liczyć nowy cykl? Od dnia plamień czy od dziś? Dziś wciąż jest skąpo, ale już z żywą krwią. -
AgrafkaCh wrote:Ojezusie..czy Wy to też widzicie? 15 dpo mam objawy jak na miesiączkę, zrobiłam test proforma....
https://zapodaj.net/56e53453e4d6b.jpg.html
:o
Btw obczajam czy dobry test zrobiłam i nie przeterminowany, ale jest na pudełku ze ciążowy strumieniowy, 10 mlU
Piękna druga kreska! Gratulacje ❤️ -
-mała-mi- wrote:Dzisiaj jest moj 9 dpo, testować mam zamiar 10.04, bo to planowany dzień @. Bolą mnie piersi, co nigdy nie zdarzało mi się przed @. Po owulacji mialam też plamienia tak 2-3 dni, ale to byly doslownie kropki krwi na papierze, też jest to u mnie nowość, ale moze to orzez castagnus, ktory przyjmuję? Bo to moj pierwszy cykl z castagnusem. Pojawił sie tez bialy sluz, co prawda w malej ilosci, ale na ogół zawsze miałam totalnie sucho. No i te jajniki. Czuję, jakby mnie kuły i były jakies cięższe 🙈🙈 no i pobolewa mnie podbrzusze. Co prawda przed miesiączka zawsze mnie boli podbrzusze, ale w tym cyklu jakoś tak słabiej niż zwykle. Mam nadzieję, ze sobie tego wszystkiego nie wmawiam juz. 🤷♀️
Trzymamy kciuki 🤞🏻-mała-mi- lubi tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Ile latek ma twój synek?
I przypomnij, który to cykl starań o drugie maleństwo?9 cs (3 cykl z castagnus, 1 cykl z conceive), nie poddaję się -
Od kiedy liczyć nowy cykl? Od dnia plamień czy od dziś? Dziś wciąż jest skąpo, ale już z żywą krwią.9 cs (3 cykl z castagnus, 1 cykl z conceive), nie poddaję się -
Żelka1990 wrote:W 16 dniu cyklu dzisiaj mam już 31 dc - ja już po testach. Wykres dawał piekne wizje ciąży ale rzeczywistość mnie znowu kopnęła w dupsko 😁 szyjka już dzisiaj po kąpieli okresowa. Wiec mam nadzieje, ze jutro w końcu ta temperatura spadnie 🙈
Twoje posty dzialaly na mnie podbuduwujaco. Moze jeszcze nie wszystko stracone? Poki nie ma @...
Ale jak juz wczesniej wspomniałam, pierwszy dzien @ licz jako pierwszy dzien potencjalnej ciąży. Mi to pomaga, bardzo :*
A robilas sobie moze jakies dodatkowe badania?9 cs (3 cykl z castagnus, 1 cykl z conceive), nie poddaję się -
-mała-mi- wrote:Tez na jakims forum czytalam, ze % sa, ze tak powiem, nie grozne do chyba okolo 3-4 tygodnia ciazy, bo w tym czasie zaplodniona komorka jeszcze korzysta ze swoich zasobow, a nie z substancji odzywczych matki.
Moja przyjaciółka nie wiedziała o ciąży, wyrwała 8kę brała silny antybiotyk i wszystko w porządku ponieważ jeszcze to nie mogło na szczęście wpłynąć na ciaze. -
-mała-mi- wrote:Moj synek ma juz 4 latka, urodzil sie w Boze Narodzenie ❤❤❤ taki nasz mały cud, termin nialam na sylwestra, a w sylwestra juz bylosmy w domku a staramy sie od pazdziernika, to moj 7 cykl, bo w jedym miesiącu przypadly mi 2.
-mała-mi- lubi tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Żelka i Hania dziękuję za wasze posty, to bardzo podnosi na duchu ❤️
Od razu po @ będę robić testy owu i będziemy działać na całego 😄
@Żelka, bądź jeszcze pozytywnej myśli 🤞ja trzymam mocno kciuki!
Właśnie sobie ogarnełam jakie badania się powinno zrobić, co mam już zrobione co muszę zrobić. I mam nadzieje, ze ten okres już przyjdzie i zrobie badania we wtorek po świętach.
Właśnie będę sobie wypisywać do pamiętnika 😁 -
U mnie dzisiaj plamienia dalej na brązowo... Już nie tylko na papierze, ale i na wkładce 😒 brzuch boli jak na okres. Chyba nic już z tego nie @ mam dostać w pon 😭🔸 Niedoczynność tarczycy (Euthyrox 100 i 75)
🔸14 cykl starań o pierwszego maluszka 👶 -
Hania007 wrote:Jeśli dzisiaj jest krew to teoretycznie dzisiaj 1dc. Nie mogłaś mieć w wpływu na bieg wydarzeń. Z reguły cb wynikają z jakiś wad na etapie komórkowym. Na pewno to nie wina wypitego alko czy innych czynników. Do terminu @ jest zasada wszystko albo nic. Starajcie się od razu, bardzo często wtedy szybko zaskakuje bo organizm jest jeszcze w trybie „ciąży”. Tule mocno❤️
Żelka1990, Marcysia1990, Madziekk lubią tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5erotnsvky.png
https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3skjouf04tpy1.png
👩🏼 ’99 r.
03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
03.04.2022 - ⏸🌈
13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
25.04.2022 - 👶🏼 0,74cm i ❤️ (6+6 z om, 6+4 z usg)
16.05.2022 - 👶🏼 3,16cm (9+6) ❤️
MTHFR (hetero)
PAI-1 (homo)
💊 Euthyrox N50, acard 75, duphaston, pregna , neoparin 0,4 -
-mała-mi- wrote:Ja mialam w 13, tak mi wyliczylo ovu i tak tez mniej wiecej to odczuwalam...
Twoje posty dzialaly na mnie podbuduwujaco. Moze jeszcze nie wszystko stracone? Poki nie ma @...
Ale jak juz wczesniej wspomniałam, pierwszy dzien @ licz jako pierwszy dzien potencjalnej ciąży. Mi to pomaga, bardzo :*
A robilas sobie moze jakies dodatkowe badania?
Czekają nas w maju tez kolejne badania mojego męża -
Żelka1990 wrote:A zawsze miałaś takie plamienie przed okresem
Miałam ale dzień wcześniej przez ostatnie ok. 4 cykle.
To jest od 8dpo dzisiaj już będzie 5 dzień.🔸 Niedoczynność tarczycy (Euthyrox 100 i 75)
🔸14 cykl starań o pierwszego maluszka 👶 -
Żelka1990 wrote:Ja jajniki sobie naprawiłam tez mam pcos, miałam kilka cykli w roku bezowulacyjnych do tego wtedy co była owulacja to 19-21 dc wiec mój gin mówił ze to późno, chociaż córkę mam właśnie z 19 dc a biochema miałam z 21 dc.
No a obecnie mam już 2 cykl owulacje 16 dc. I piekne pecherzyki, ale zamieniłam inofem na fertistim większe stężenie inozytolu! I biorę 1000-1200 mg NAC dziennie o ja to biorę przez cały cykl. Do tego koenzym q10 z wit E i kwas alpha liponowy i resveratrol są dobę na poprawę jakości komórek i wierze w to bo mam piekne 24 mm jajca i pękają 😀 może spróbuj. Bo to drogo nie wychodzi a ja w drugim cyklu stosowanie już miałam super cykl 😀