🌺 Testujemy w maju 🌺
-
WIADOMOŚĆ
-
A z nowości 😉 mam zamiar zakwasić pochwę. Tylko nigdzie nie znalazłam globulek z witamina C wiec wzięłam z kwasem mlekowym podobno tez zakwaszają wiec skoro plemniki lubią kwaśno to i troszkę polepszę warunki życia 🤣
Chyba w tym cyklu sama nie wierzę już w to co wymyślam 🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 21:18
bajkaa, Monk@ lubią tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Ja mam już umówiony monitoring na 15 dzień cyklu! Ostatnio mam owulacje 16 dc. Ale oczywiście będę od 11 dnia cyklu sikać rano na clear blue dual a wieczorem na zwykle paskowe owulaki. O w tym miesiącu mam zamiar uprawiać więcej sexu, w zeszłym miesiącu byliśmy przed owulacja chorzy wiec czekaliśmy bliżej owulacji z tym sexem. Ale jak się oszczędzamy ciąży nie ma, wiec nie wierze już w te lepsze plemniki co dwa dni. I około owulacyjnie ile nam się uda 🤷♀️ Ile nam starczy sił.
Ale w tym cyklu podchodzę turbo z dystansem bo już wiarę w cuda straciłam i mam zamiar aplikować do nowej pracy, a to się będzie wiązało z zamknięciem tematu dziecka. A moja córeczka będzie jedynaczka.
Nie mogę tak wisieć w próżni bo tracę moje jeszcze „młode lata” na gonieniu zajączka a jego jak nie było tak nie ma 😞Żelka1990 lubi tę wiadomość
-
Hej, hej, poproszę o wpisanie na 9. Ja już nie wiem co jeszcze mogę zrobić, ale 20 idę do ginekologa to spytam. Od dwóch lat się staramy.starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Ja zaczynam w sumie mój pierwszy cykl starań, wcześniejszy to był taki trochę spontan. Kalendarz pokazał, że mogą być dni płodne, to stwierdziliśmy z mężem, że spróbujemy i co będzie to będzie 😊 Niestety trafiła się biochem 😒
Od jutra zaczynam swoją przygodę z testami owu i z mierzeniem temperatury 🤞 W 15dc mam wizytę u gina - ogólny przegląd podwozia i sprawdzenie czy była owu. Na razie biorę tylko kwas foliowy.
Edit: ehh nadal plamie, dziś już 7 dzień 😣 czy to po biochemicznej może tak się dziać ? 🙄 Troszkę jestem tym zmartwiona. Czy to może mieć wpływ na ten cykl?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2022, 12:04
-
Marcysia1990 wrote:Ja zaczynam w sumie mój pierwszy cykl starań, wcześniejszy to był taki trochę spontan. Kalendarz pokazał, że mogą być dni płodne, to stwierdziliśmy z mężem, że spróbujemy i co będzie to będzie 😊 Niestety trafiła się biochem 😒
Od jutra zaczynam swoją przygodę z testami owu i z mierzeniem temperatury 🤞 W 15dc mam wizytę u gina - ogólny przegląd podwozia i sprawdzenie czy była owu. Na razie biorę tylko kwas foliowy.
Edit: ehh nadal plamie, dziś już 7 dzień 😣 czy to po biochemicznej może tak się dziać ? 🙄 Troszkę jestem tym zmartwiona. Czy to może mieć wpływ na ten cykl?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2022, 15:17
-
Dla mnie szok!!! Bo dzisiaj 5 dzień cyklu ja mam plamienia 🤭zazwyczaj tego 5 jeszcze lekkie krwawienie było. Fajnie jakby mi się skróciło to krwawienie dzieki czemu wszystko łącznie z plamieniami trwało by krócej…
Dziewczyny czy myślicie ze już od jutra mogę zacząć aplikować sobie globulki zakwaszające pochwę ?? -
Cześć ^^ proszę mnie wpisać na 13 maja, będzie to nasz 3 cykl starań i może się uda 😊 trzymam za Was wszystkie kciuki bardzo mocno 🥰
bajkaa, Żelka1990 lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
Część dziewczyny,
Mam wrażenie, że wszystkie się tu znacie widać, atmosfera przyjazna:-)
To będzie 3 cykl staran (od października z przerwą na diagnozę i zabieg histero), ale wracamy pełni sił
Również celuje w test na 13 maja!SandraH.97, bajkaa, Żelka1990 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Ja też myślałam już jakiś czas temu rozglądać się za inną pracą, ale nie, bo może znajdę w ciążę... I tak już bym niedługo 1,5 roku w tej pracy była, a ciąży jak nie było, tak nie ma... I tak samo staram się zmienić nastawienie i chcę korzystać z życia, póki mogę. Nie chcę, żeby ciąża stała się za chwilę najważniejszym celem w moim życiu 🙄
-
Doskonale to rozumiem... Gdyby nie myśl o dzidziusiu to od razu szukałabym innej pracy, ale teraz średnio się to opłaca 🤷🏻♀️
Właśnie testuje termometr i pokazuje nam poniżej 36°C cały czas 😒 chyba z nim coś nie tak 😔 czy te z dwoma miejscami tak już mają? 🤔 i jeszcze tak nieśmiało podpytam - w jakim miejscu mierzycie temperature? -
Żelka1990 wrote:No właśnie… jeśli uda mi się dostać tą wymarzona prace to przecież po jakimś czasie jeśli będę chciała z mężem będę mogła wrócić do staran wtedy nic nie strace. Ale jak na razie ciąży nie ma. To nasz 13 cykl staran i ja czuje, ze doszłam do ściany, ze tylko czekam od okresu do owulacji od owulacji do okresu 😞😞 a obecnie praca będzie bardzo pomocna bo rata kredytu rośnie, oszczędności się kurczą. A wszystko drożeje. Suplementacja kosztuje, zdrowe jedzenie kosztuje ehh
-
Marcysia1990 wrote:Doskonale to rozumiem... Gdyby nie myśl o dzidziusiu to od razu szukałabym innej pracy, ale teraz średnio się to opłaca 🤷🏻♀️
Właśnie testuje termometr i pokazuje nam poniżej 36°C cały czas 😒 chyba z nim coś nie tak 😔 czy te z dwoma miejscami tak już mają? 🤔 i jeszcze tak nieśmiało podpytam - w jakim miejscu mierzycie temperature?
Ja mierze w pochwie -
Marcysia1990 wrote:Termometr ma już kilka dni, więc to raczej nie to. 🤔 Dzisiaj rano to samo, na razie spróbowałam pod pachą. Jeszcze mam testy owu do sikania, które będę robić pierwszy raz więc na pewno bede was prosić i pomoc w interpretacji 😊
-
Dziewczyny mnie wczoraj kłuły jajniki chyba Aromek zaczal działać.Mam nadzieję że owu będzie po tej "lepszej" stronie.Poluje na wcześniejszy termin monitoringu bo ten na który się zapisałam przypada 12 dc -trochę późno.Okres miałam taki jakiś krótszy i mniej obfity. Nie mierzam nigdy temperatury, zazdroszcze systematyczności.
-
Ja mierzylam w pochwie. Dzisiaj miałam już mierzyć ale córka w nocy zrobiła nam pobudkę i o 6 jak zadzwonił budzik tak miałam sile tylko go wyłączyć.
Zastanawiam się nad mierzeniem w odbycie w tym cyklu. Ze względu na używanie kubeczka menstruacyjnego po stosunku. Chce z nim spac 🤔i rano nie jest tak wygodnie mierzyć jak jest kubeczek.🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 16:51
-
Żelka1990 wrote:Ja po biochemie miałam po prostu normalny okres ale bardziej krwawy i bolesny. I ewidentnie wiedziałam kiedy TO ze mnie wyleciało, nie wiem jak to nazwać bo pęcherzyka oczywiście nie było widać ale taka jakby ta kosmowka ??
Mi się tak czasem zdarza, ale bardzo rzadko robię testy więc nigdy nie nie wiązałam tego z biochemem...starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb