Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌺 Testujemy w maju 🌺
Odpowiedz

🌺 Testujemy w maju 🌺

Oceń ten wątek:
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia.
    1) twoja beta była dosc wysoka jak na ten tydzień ciąży, wiec mógł to być błąd pomiaru labo w którym robiłaś, a teraz No masz bardziej prawidłowy
    2) jeśli to była ciąża mnoga a właśnie obumarł jeden zarodek automatycznie przyrost już będzie mniejszy bo Twinsy dają większe parametry przyrostowe, zarodek który obumiera na tym etapie się wchłania po prostu
    3) przy takiej becie już powinno być widać pecherzyk wiec możesz podjechać na IP szpitala położniczego
    4) co do mocnych kresek na testach to beta jest dalej wysoka bo powyżej 1000 wiec kreski będą takie wychodziły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2022, 20:23

Marcysia1990 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Asia28000 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Dziękuje Dziewczyny za wsparcie 😘
    Oszaleje chyba z tych nerwów. Ta pierwsza beta faktycznie była dość wysoka. Może to rzeczywiście był jakis błąd. Dodam też że wynik był robiony na miejscu w klinice i wynik był w ciągu 15 min. Nie była to żadna znana diagnostyka alab czy synevo. Dzisiejsza najbardziej odpowiada "wiekowi", dziś 4tc +2 dni.
    Najchętniej to bym pojechała gdzieś jeszcze dziś zbadać betę ale już wszystko pozamykane.
    A wiecie może czy gdyby zbliżało się poronienie to testy wychodziłyby wciąż takie pozytywne? 🤔

Marcysia betajest wysoka, ja bym na twoim miejscu albo sama wzięła duphaston w razie w (receptę możesz w necie kupić) albo czekała na rozwój i z racji niemożliwości jutro bety sikała na test tej samej firmy zobaczyć czy kreska nie jaśnieje.

Przed poronieniem kreski bladły mi z dni na dzień 5t4d) miałam bóle jak na okres tylko mocniejsze - u mnie to akurat miednica boli najbardZiej cała kość.

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i by był to błąd labo ( uważam ze bardzo prawdopodobne bo miałam kiedyś duże rozbieżności z tsh w ciągu dwóch dni w innych labo )

• Asia28000 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Wejdź sobie na mój pamietnik lub cofnij się we wpisach zobacz moje pierwsze testy!!
    Jeszcze zależy na jakiej firmy sikasz wklej nam zdjecie tego cienia. Mnie piersi bola w tym cyklu od pierwszego dnia po owulacji raz modniej raz słabiej. Bez biustonosza bola delikatnie. Raczej nie urosły wiszą 😂😂😂 tak jak wisiały po kp ja mam duże cycki ogolnie

Zelka cień był fabryczny chyba albo tak się doszukiwalam ze widziałam paprochy.
    Z racji niepewności zrobiłam betę dziś bo szybciej wyszłam z pracy i ciąży nie ma.
    Cóż. Popłakałam na swój los i tyle.
    Daje sobie jeszcze jedna szanse jak nie wyjdzie to potem idę w tango kupuje urlop gdzieś daleko będę dwa tygodnie palić trawkę i pic tequile 😂

Karpan45 lubi tę wiadomość

• Asia28000 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czekaj Marcysia a ty gadałas progesteron? I był wysoki? To cofam z tym duphastonem

• Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia28000 wrote:
    A czekaj Marcysia a ty gadałas progesteron? I był wysoki? To cofam z tym duphastonem

Nie robiłam proga, tylko betę. To mój drugi cykl starań. Poza foliowym nie biorę nic. Poprzedni zakończył się CB w 27dc (przy cyklach 25 dniowych). Chyba balabym się taka sama działac z tym dupkiem 😬

Jutro zrobię ze dwa testy sikane i zobaczę czy nie jasnjeja. Przy ostatniej CB tak było że kolejny test już był tak jasny że ledwo było coś widać.

W poniedziałek idę na 8 rano do gin, jakoś przetrwam do tego czasu. Zobaczę co gin zobaczy i co powie. Jeśli będzie pęcherzyk to od razu pojadę na bete.

Staram się włączyć tryb, że co będzie to będzie. Chociaż gdzieś tam w środku moja intuicja mówi mi że chyba jest dobrze... 🤞 i to tylko błąd labo, bo czuję się naprawdę dobrze, żadnych dziwnych bolesci. Tylko lekkie ciagniecie w jajniku i okolice sutków, piersi lekko są nabrzmiale. Śluz jest normalny, czysciutki. Jeśli jednak drugi cykl z rzędu okaże się być CB to od razu rozpocznę od wizyty w klinice gdzie ponoć pracują jedni z lepszych ginekologów w moim mieście.

Bardzo wam dziękuję za reakcje, nawet nie wiecie jak dobrze w takiej sytuacji moc się wygadać i otrzymać takie wsparcie i doświadczenie 🤗

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia28000 wrote:
    Marcysia betajest wysoka, ja bym na twoim miejscu albo sama wzięła duphaston w razie w (receptę możesz w necie kupić) albo czekała na rozwój i z racji niemożliwości jutro bety sikała na test tej samej firmy zobaczyć czy kreska nie jaśnieje.

Przed poronieniem kreski bladły mi z dni na dzień 5t4d) miałam bóle jak na okres tylko mocniejsze - u mnie to akurat miednica boli najbardZiej cała kość.

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i by był to błąd labo ( uważam ze bardzo prawdopodobne bo miałam kiedyś duże rozbieżności z tsh w ciągu dwóch dni w innych labo )

Asia a myślisz że ten duohaston to nie zaszkodzi? Nie znam się ani trochę i nie mam bladego pojęcia jak to brać. Wiem tylko że koleżanki które były po kilku CB pod rząd brały duohaston na podtrzymanie.

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiula wrote:
    Hej @Marcysia1990. Zostawiłam zaproszenie do przyjaciółek, napisze do Ciebie na priv jeśli pozwolisz. 👍

Oczywiście, zapraszam 😊

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2022, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Asia a myślisz że ten duohaston to nie zaszkodzi? Nie znam się ani trochę i nie mam bladego pojęcia jak to brać. Wiem tylko że koleżanki które były po kilku CB pod rząd brały duohaston na podtrzymanie.
    Musisz mieć zbadany progesteron. Duphaston nie uratuje spadającej bety kochana. On pomaga jeśli twoje ciałko żółte nie domaga i nie jest w stanie utrzymać ciąży. Ale ty nie masz plamien ani nic a często niestety to się pojawia. Chociaż nie zawsze.
    Warto zrobić poziom progesteronu, ja ci pisałam zrob sobie poziom bety i proga od razu
    Nie ma sensu sikać na te testy ciążowe dzisiaj bo wiesz beta wysoka nawet gdyby znowu spadła testy będą mocne bo ona spada wolno. Ale! Ja wierze, i trzymam kciuki ze to jeden z moich lepszych scenariuszy i wszystko będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2022, 07:22

Marcysia1990 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2022, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki dzisiaj idę na kolejna betę i proga ✊🤞

Karpan45, Nat., Marcysia1990, StaraniowaOna, Kasiak89 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Nat. Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki. Dziś wyniki?

• Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki mocno zaciśnięte! 😊❤️

age.png
  • pietraczkaa Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Trzymam kciuki ❤️

• pietraczkaa Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś powinnam dostać okres, póki co cisza ale może się coś pojawić w ciągu dnia lub na wieczór.
    Test biały 🥺

Trzymam kciuki za wszystkie testujące w maju ⏸️🌸

Nat., Slowmotion lubią tę wiadomość

• Koja07 Znajoma

Wysłany: 8 maja 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, mam pytanie jakie polecacie testy owulacyjne z jakiej firmy ?
    Mam nadzieję że na temat 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2022, 10:15

• Nat. Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietraczkaa wrote:
    Dziś powinnam dostać okres, póki co cisza ale może się coś pojawić w ciągu dnia lub na wieczór.
    Test biały 🥺

Trzymam kciuki za wszystkie testujące w maju ⏸️🌸

A który masz dpo?

• Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    🤞🤞🤞🤞 rośnie kropku❤

18.01.2021 cudowna 👶 18cs
    Luty 2022- Projekt rodzeństwo
    👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    Lipiec: ovitrelle + duphaston, progesteron 22,6 ❌
    Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia jak się czujesz?

👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koja07 wrote:
    Hejka, mam pytanie jakie polecacie testy owulacyjne z jakiej firmy ?
    Mam nadzieję że na temat 😊
    Ja lubię z facella ale aktualnie mam z domowe laboratorium bo były w dobrej cenie i ponoc są ok

👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Trzymam mocno!

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie niestety @... podwójna dawka luteiny nie dala rady przedłużyć fl... :/
    My to chyba nie będziemy mieć swoich dzieci

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ