Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy któraś z was chodzi do dr gbiorczyka ? Macie jakiś opinie na jego temat?Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
09/19 - dwie kreski na teście
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Joanien u mnie to chyba lepiej zapytać u kogo ja nie byłam zaliczyłam już wszystkich lekarzy w luxmed, Gbiorczyka, Bednarka,Paluszyńskiego,Szufarską,Migde,Zmudzyńskiego.. w końcu wylądowałam u Walentowicz-Sałdeckiej..
Gbiorczyk jest teoretycznie dobry ale jak u mnie zobaczył ciążę tak wysoce patologiczną to za specjalnie chętny nie był do prowadzenia ale nie odmówił...zrezygnowałam z niego sama bo czeka się u niego po kilka dobrych godzin choć niby rejestrują na daną godzinę no i nie przyjmuje w żadnym szpitalu...a dla mnie to było ważne.
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiaa wrote:Joanien u mnie to chyba lepiej zapytać u kogo ja nie byłam zaliczyłam już wszystkich lekarzy w luxmed, Gbiorczyka, Bednarka,Paluszyńskiego,Szufarską,Migde,Zmudzyńskiego.. w końcu wylądowałam u Walentowicz-Sałdeckiej..
Gbiorczyk jest teoretycznie dobry ale jak u mnie zobaczył ciążę tak wysoce patologiczną to za specjalnie chętny nie był do prowadzenia ale nie odmówił...zrezygnowałam z niego sama bo czeka się u niego po kilka dobrych godzin choć niby rejestrują na daną godzinę no i nie przyjmuje w żadnym szpitalu...a dla mnie to było ważne.
Z tego co wiem to jest w Chełmży w szpitalu. Przeprowadzał mi zabieg usuwania polipów . Teraz idę na drożność jajowodówStarania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
09/19 - dwie kreski na teście
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Monisia1992 nikt w Toruniu nie ma pojęcia o leczeniu niepłodności. To jest moje zdanie. Zdarzyło się, że kilku pomógł Bednarek, ale też wielu nie pomógł. Kiedy lekarze słyszą o mutacjach, ANA, zespole antyfosfolipidowym to nie komentują, bo nie mają pojęcia. Mój lekarz powiedział, że genetykę miał na 2 roku studiów i niewiele z tego pamięta, bo nie rozwija się dalej w tym kierunku. Jak są problemy z niepłodnością to pozostaje Gdańsk, Gdynia ewentualnie teraz Bydgoszcz. Nie ma sensu tracić czasu i pieniędzy w Toruniu.
Poza tym żaden z naszych toruńskich lekarzy nie lubi trudnych ciąż, tylko nie każdy to powie, bo pieniądz pacjentki nie śmierdzi.
Misia a nie myślałaś, żeby skonsultować swój problem z jakimś naprawdę wybitnym specjalistą w temacie strat? Po to żeby Ci wyjaśnił na czym polegają Twoje problemy i jasno wyznaczyć drogę leczenia?
Strulis, Ty byłaś w Gamecie, prawda? Podziel się swoimi wrażeniami z nami.bezsilna lubi tę wiadomość
2013 Córka
04.2017 poronienie zatrzymane 9tc
12.2017 ciąża pozamaciczna, zachowany jajowód
09.2018 poronienie samoistne 5tc
"Domine, exaudi orationem meam"
2019 Córeczka -
AnnZ, nie zgodzę się do końca. Teraz w Toruniu niepłodnością zajmuje się przede wszystkim Krepska. I to nie tylko moje zdanie, spotkałam kilka dziewczyn którym ta kobieta pomogła.
Nie mówię, że jest alfą i omegą, ale to bardzo sensowny lekarz.
Jako jedyna specjalzuje się też w ginekologii endokrynologicznej z rozrodczością.
U mnie nikt poza nią nie wiedział co mi powiedzieć/jak pomóc na dodatnie ANA2, wysoką homocysteinę, wysokie antyTPO przy innych parametrach prawdiłowych. Tylko ona to podjęła - homocysteina i antyTPO w normie już. Skierowała mnie na badania tocznia, MTHFR, tormbofilii itp . Robi dużo więcej niż inni lekarze do tej pory.
Bez rozpoznania nie ma leczenia, nie strzela w ciemno.
Inna sprawa, że do tej pory kiepsko było u nas w mieście o specjalistę, który temat ogarnie od A do Z.
Coś tam wiedzą, coś chcą pomóc, ale w pewnym momencie zero działań i zaangażowania.
-
joanien1104 wrote:AnnZ, nie zgodzę się do końca. Teraz w Toruniu niepłodnością zajmuje się przede wszystkim Krepska. I to nie tylko moje zdanie, spotkałam kilka dziewczyn którym ta kobieta pomogła.
Nie mówię, że jest alfą i omegą, ale to bardzo sensowny lekarz.
Jako jedyna specjalzuje się też w ginekologii endokrynologicznej z rozrodczością.
U mnie nikt poza nią nie wiedział co mi powiedzieć/jak pomóc na dodatnie ANA2, wysoką homocysteinę, wysokie antyTPO przy innych parametrach prawdiłowych. Tylko ona to podjęła - homocysteina i antyTPO w normie już. Skierowała mnie na badania tocznia, MTHFR, tormbofilii itp . Robi dużo więcej niż inni lekarze do tej pory.
Bez rozpoznania nie ma leczenia, nie strzela w ciemno.
Inna sprawa, że do tej pory kiepsko było u nas w mieście o specjalistę, który temat ogarnie od A do Z.
Coś tam wiedzą, coś chcą pomóc, ale w pewnym momencie zero działań i zaangażowania.
Dobrze, że Tobie pomogła i dobrze, że jest taki lekarz. Ale ze specjalistami trudno w naszym mieście
Prawda jest też taka, że każda musi trafić na swojego lekarza, bo każdy ma opinie pozytywne i negatywne.Jednej pasuje, innej nie. Generalnie jeśli chodzi o lekarzy prywatnie to jeszcze, ale na NFZ to dramat.A tak też nie powinno być :(Poza tym, co boli, to brak empatii lekarzy w toruńskim szpitalu, o czym tu wiele razy pisalyśmy.2013 Córka
2019 Córeczka -
Ja miałam mnóstwo badań porobionych oprócz z wymienionych tutaj to homocysteoina.. miałam cały szereg na mutacje, zespół antyfosfolipidowy, trombofilię, zaliczyłam ponoć najlepszego reumatologa w Bydgoszczy i genetyka także.. miała zostać poddana nawet eksperymentalnemu leczeniu lecz nikt się w kuj-pom nie podjął a Warszawa miała już swoją pacjentkę i nie chcieli drugiej - w całej Polsce ja miałam być 3 do tych eksperymentów...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Misiaa a jeszcze pytanie, które ANA ci wyszło dodatnie ANA1 czy ANA2 ?
Ja mam encorton zalecony przed ciążą w celu wyciszenia tych przeciwciał, w przypadku ciąży zmiana na intralipid. Zobaczymy czy podziała, co z tego wyjdzie.
Mi wyszło ANA2 dodatnie, 1:1000, obraz ziarnisty, więc mam jeszcze ANA3 do zrobienia, by zobacyzć co to za choroba, a dwa by wykluczyć jakiś błąd/być może chorobę itp.
Dodatkowo dzisiaj odebrałam badania i wyszły mi dodatnie przeciw ciała przeciw fosfatydyloseryjne IGM.
W czwartek kolejna wizyta, zobaczymy co mi powie.
I jeszcze co do homocysteiny - warto ją zbadąc, gdy jest za wysoka może prowadzić do poronienia nawet.
-
Joanien mam w badaniu wpisane ANA z opisem ktory wpisalam wczesniej. Nie mam napisane czy to ANA 1,2,3 czy po prostu wszystkie ANA w jednym a robiłam to badanie ponad rok temu i mowiac szczerze juz nawet nie pamietam24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Joanien gdybym miała to wszystko znowu powtarzac to bym chyba zbankrutowala. Wydalismy juz na badania kilkadziesiat tysiecy lacznie z wizytami... mam juz dosc tych wszystkich wynikow, badan, rozczarowan...powoli zaczynam sie po prostu poddawac..
Ale za Was wszystkie trzymam kciuki!24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Nie poddawaj się, a może z pracy pakiet jakiś masz ? Albo wykupić komercyjnie u jakiegoś brokera medycznego ? Wtedy np. będziesz płacić 120zl miesięcznie przez rok, ale ogromna ilość lekarzy, placówek i badań w pakiecie i nie splajtujesz. Zawsze są rozwiania !
-
https://iexpert.pl/ubezpieczenia-zdrowotne/pakiety-medyczne-prywatne/
Misiaa sprawdź tutaj.
Widzę, że nadroższy pakiet podrożał, ale nadal jest bardzo atrakcyjny - szczególnie dla osób, które się leczą, i dużo badań wykonują.
Na innych forach dotyczących niepłodności i PCOS bardzo dużo osób korzysta z tych pakietów bądź od pracodawcy, bo inaczej by z torbami poszly.
Trzymam kciuki
-
Joanien bardzo Ci dziekuje. Spojrze ta te pakiety bo moj obecny pracodawca takowych nie posiada.. nawet nie wiedzialam ze mozna cos takiego samemu wykupic24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
joanien1104 wrote:https://iexpert.pl/ubezpieczenia-zdrowotne/pakiety-medyczne-prywatne/
Misiaa sprawdź tutaj.
Widzę, że nadroższy pakiet podrożał, ale nadal jest bardzo atrakcyjny - szczególnie dla osób, które się leczą, i dużo badań wykonują.
Na innych forach dotyczących niepłodności i PCOS bardzo dużo osób korzysta z tych pakietów bądź od pracodawcy, bo inaczej by z torbami poszly.
Trzymam kciuki
Ja mam wykupiony pakiet przez tą stronę. Korzystam z tego za 139zł w TU Zdrowie. Jestem bardzo zadowolona.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ja słyszałam bardzo dobre opinie o Całbeckiej i nawet się do niej wybierałam, ale ostatecznie od genetyk dostałam heparynę i udało się. Porzuciałam zatem myśl o wizycie u hematologa.
2013 Córka
2019 Córeczka