Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Monisia 1992 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was chodzi do dr gbiorczyka ? Macie jakiś opinie na jego temat?

Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien u mnie to chyba lepiej zapytać u kogo ja nie byłam :/ zaliczyłam już wszystkich lekarzy w luxmed, Gbiorczyka, Bednarka,Paluszyńskiego,Szufarską,Migde,Zmudzyńskiego.. w końcu wylądowałam u Walentowicz-Sałdeckiej..

Gbiorczyk jest teoretycznie dobry ale jak u mnie zobaczył ciążę tak wysoce patologiczną to za specjalnie chętny nie był do prowadzenia ale nie odmówił...zrezygnowałam z niego sama bo czeka się u niego po kilka dobrych godzin choć niby rejestrują na daną godzinę no i nie przyjmuje w żadnym szpitalu...a dla mnie to było ważne.

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Monisia 1992 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Joanien u mnie to chyba lepiej zapytać u kogo ja nie byłam :/ zaliczyłam już wszystkich lekarzy w luxmed, Gbiorczyka, Bednarka,Paluszyńskiego,Szufarską,Migde,Zmudzyńskiego.. w końcu wylądowałam u Walentowicz-Sałdeckiej..

Gbiorczyk jest teoretycznie dobry ale jak u mnie zobaczył ciążę tak wysoce patologiczną to za specjalnie chętny nie był do prowadzenia ale nie odmówił...zrezygnowałam z niego sama bo czeka się u niego po kilka dobrych godzin choć niby rejestrują na daną godzinę no i nie przyjmuje w żadnym szpitalu...a dla mnie to było ważne.

Z tego co wiem to jest w Chełmży w szpitalu. Przeprowadzał mi zabieg usuwania polipów . Teraz idę na drożność jajowodów

Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • Monisia 1992 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie chodzi o prowadzenie ciąży tylko o leczenie niepłodności.

Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • AnnZ Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia1992 nikt w Toruniu nie ma pojęcia o leczeniu niepłodności. To jest moje zdanie. Zdarzyło się, że kilku pomógł Bednarek, ale też wielu nie pomógł. Kiedy lekarze słyszą o mutacjach, ANA, zespole antyfosfolipidowym to nie komentują, bo nie mają pojęcia. Mój lekarz powiedział, że genetykę miał na 2 roku studiów i niewiele z tego pamięta, bo nie rozwija się dalej w tym kierunku. Jak są problemy z niepłodnością to pozostaje Gdańsk, Gdynia ewentualnie teraz Bydgoszcz. Nie ma sensu tracić czasu i pieniędzy w Toruniu.
    Poza tym żaden z naszych toruńskich lekarzy nie lubi trudnych ciąż, tylko nie każdy to powie, bo pieniądz pacjentki nie śmierdzi.

Misia a nie myślałaś, żeby skonsultować swój problem z jakimś naprawdę wybitnym specjalistą w temacie strat? Po to żeby Ci wyjaśnił na czym polegają Twoje problemy i jasno wyznaczyć drogę leczenia?

Strulis, Ty byłaś w Gamecie, prawda? Podziel się swoimi wrażeniami z nami.

bezsilna lubi tę wiadomość

2013 Córka
    04.2017 poronienie zatrzymane 9tc
    12.2017 ciąża pozamaciczna, zachowany jajowód
    09.2018 poronienie samoistne 5tc
    "Domine, exaudi orationem meam"
    2019 Córeczka
  • joanien1104 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnZ, nie zgodzę się do końca. Teraz w Toruniu niepłodnością zajmuje się przede wszystkim Krepska. I to nie tylko moje zdanie, spotkałam kilka dziewczyn którym ta kobieta pomogła.
    Nie mówię, że jest alfą i omegą, ale to bardzo sensowny lekarz.
    Jako jedyna specjalzuje się też w ginekologii endokrynologicznej z rozrodczością.

U mnie nikt poza nią nie wiedział co mi powiedzieć/jak pomóc na dodatnie ANA2, wysoką homocysteinę, wysokie antyTPO przy innych parametrach prawdiłowych. Tylko ona to podjęła - homocysteina i antyTPO w normie już. Skierowała mnie na badania tocznia, MTHFR, tormbofilii itp . Robi dużo więcej niż inni lekarze do tej pory.
    Bez rozpoznania nie ma leczenia, nie strzela w ciemno.

Inna sprawa, że do tej pory kiepsko było u nas w mieście o specjalistę, który temat ogarnie od A do Z.
    Coś tam wiedzą, coś chcą pomóc, ale w pewnym momencie zero działań i zaangażowania.

• AnnZ Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    AnnZ, nie zgodzę się do końca. Teraz w Toruniu niepłodnością zajmuje się przede wszystkim Krepska. I to nie tylko moje zdanie, spotkałam kilka dziewczyn którym ta kobieta pomogła.
    Nie mówię, że jest alfą i omegą, ale to bardzo sensowny lekarz.
    Jako jedyna specjalzuje się też w ginekologii endokrynologicznej z rozrodczością.

U mnie nikt poza nią nie wiedział co mi powiedzieć/jak pomóc na dodatnie ANA2, wysoką homocysteinę, wysokie antyTPO przy innych parametrach prawdiłowych. Tylko ona to podjęła - homocysteina i antyTPO w normie już. Skierowała mnie na badania tocznia, MTHFR, tormbofilii itp . Robi dużo więcej niż inni lekarze do tej pory.
    Bez rozpoznania nie ma leczenia, nie strzela w ciemno.

Inna sprawa, że do tej pory kiepsko było u nas w mieście o specjalistę, który temat ogarnie od A do Z.
    Coś tam wiedzą, coś chcą pomóc, ale w pewnym momencie zero działań i zaangażowania.

Dobrze, że Tobie pomogła i dobrze, że jest taki lekarz. Ale ze specjalistami trudno w naszym mieście :(
    Prawda jest też taka, że każda musi trafić na swojego lekarza, bo każdy ma opinie pozytywne i negatywne.Jednej pasuje, innej nie. Generalnie jeśli chodzi o lekarzy prywatnie to jeszcze, ale na NFZ to dramat.A tak też nie powinno być :(Poza tym, co boli, to brak empatii lekarzy w toruńskim szpitalu, o czym tu wiele razy pisalyśmy.

2013 Córka
    2019 Córeczka
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mnóstwo badań porobionych oprócz z wymienionych tutaj to homocysteoina.. miałam cały szereg na mutacje, zespół antyfosfolipidowy, trombofilię, zaliczyłam ponoć najlepszego reumatologa w Bydgoszczy i genetyka także.. miała zostać poddana nawet eksperymentalnemu leczeniu lecz nikt się w kuj-pom nie podjął a Warszawa miała już swoją pacjentkę i nie chcieli drugiej - w całej Polsce ja miałam być 3 do tych eksperymentów...

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• joanien1104 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o genetykach z naszej okolicy nasłuchałam się samych złych historii i ostatecznie wylądowałam u genetyka w Krakowie.

• joanien1104 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa a jeszcze pytanie, które ANA ci wyszło dodatnie ANA1 czy ANA2 ?
    Ja mam encorton zalecony przed ciążą w celu wyciszenia tych przeciwciał, w przypadku ciąży zmiana na intralipid. Zobaczymy czy podziała, co z tego wyjdzie.

Mi wyszło ANA2 dodatnie, 1:1000, obraz ziarnisty, więc mam jeszcze ANA3 do zrobienia, by zobacyzć co to za choroba, a dwa by wykluczyć jakiś błąd/być może chorobę itp.

Dodatkowo dzisiaj odebrałam badania i wyszły mi dodatnie przeciw ciała przeciw fosfatydyloseryjne IGM.
    W czwartek kolejna wizyta, zobaczymy co mi powie.

I jeszcze co do homocysteiny - warto ją zbadąc, gdy jest za wysoka może prowadzić do poronienia nawet.

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien mam w badaniu wpisane ANA z opisem ktory wpisalam wczesniej. Nie mam napisane czy to ANA 1,2,3 czy po prostu wszystkie ANA w jednym a robiłam to badanie ponad rok temu i mowiac szczerze juz nawet nie pamietam

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• joanien1104 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    warto powtórzyć i zrobić ANA1 i ANA2, bo też może Ci się unormowało :)
    Ogólnie podobno wyniki starsze niż pół roku trzerba powtarzać, szczególnie jak się leczysz.
    Mi w w Salve w Łodzi nie chceili nic starszego niż 6 miesięcy uznawać :(

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien gdybym miała to wszystko znowu powtarzac to bym chyba zbankrutowala. Wydalismy juz na badania kilkadziesiat tysiecy lacznie z wizytami... mam juz dosc tych wszystkich wynikow, badan, rozczarowan...powoli zaczynam sie po prostu poddawac..
    Ale za Was wszystkie trzymam kciuki!

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• joanien1104 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poddawaj się, a może z pracy pakiet jakiś masz ? Albo wykupić komercyjnie u jakiegoś brokera medycznego ? Wtedy np. będziesz płacić 120zl miesięcznie przez rok, ale ogromna ilość lekarzy, placówek i badań w pakiecie i nie splajtujesz. Zawsze są rozwiania !

• joanien1104 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://iexpert.pl/ubezpieczenia-zdrowotne/pakiety-medyczne-prywatne/

Misiaa sprawdź tutaj.
    Widzę, że nadroższy pakiet podrożał, ale nadal jest bardzo atrakcyjny - szczególnie dla osób, które się leczą, i dużo badań wykonują.

Na innych forach dotyczących niepłodności i PCOS bardzo dużo osób korzysta z tych pakietów bądź od pracodawcy, bo inaczej by z torbami poszly.

Trzymam kciuki :)

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien bardzo Ci dziekuje. Spojrze ta te pakiety bo moj obecny pracodawca takowych nie posiada.. nawet nie wiedzialam ze mozna cos takiego samemu wykupic

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• taka_mama Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    https://iexpert.pl/ubezpieczenia-zdrowotne/pakiety-medyczne-prywatne/

Misiaa sprawdź tutaj.
    Widzę, że nadroższy pakiet podrożał, ale nadal jest bardzo atrakcyjny - szczególnie dla osób, które się leczą, i dużo badań wykonują.

Na innych forach dotyczących niepłodności i PCOS bardzo dużo osób korzysta z tych pakietów bądź od pracodawcy, bo inaczej by z torbami poszly.

Trzymam kciuki :)

Ja mam wykupiony pakiet przez tą stronę. Korzystam z tego za 139zł w TU Zdrowie. Jestem bardzo zadowolona.

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • joanien1104 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś może polecić dobrego hematologa w Toruniu ?

• AnnZ Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam bardzo dobre opinie o Całbeckiej i nawet się do niej wybierałam, ale ostatecznie od genetyk dostałam heparynę i udało się. Porzuciałam zatem myśl o wizycie u hematologa.

2013 Córka
    2019 Córeczka
  • Tusia91 Znajoma

Wysłany: 6 września 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę odbiegnę od tematu, ale mam sporo ziół ojca Sroki (gotowej mieszanki), luteiny podjęzykowej i dowcipnej i chętnie którejś oddam, bo szkoda tego wyrzucać. Jak coś - piszcie na priv!

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ