X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
Odpowiedz

Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀

Oceń ten wątek:
  • Joan Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    wynik ANA 3 silnie dodatni? O co chodzi?

daj zrzut z badania bez Twoich danych

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Żelazo to właśnie jedno z badań na które szkoda kasy , serio ... ja tego w ogóle nie badam . Wolę zbadać Morfologię i jak będę widziała jakieś niepokojące odchylenia w kierunku anemii to wejdę w diagnostykę. Teraz po co to robić, jaki ma to sens ? Szczerze pytam.
    Nie zgodzę się, u mnie morfologia w porzadku. Żelazo poniżej normy i ferrytyna też. Jak coś się dzieję w morfologii to już jest bardzo duży problem wymaga dlugiego leczenia a nie suplementacji czy diety.

• Joan Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Właśnie mam wątpliwości 🤷 Pogadam z moją gin, bo tak patrząc po klinikach to jest mega dużo wytycznych, ale jak nie będę miała wyboru skorzystam.

Tak mnie mój biochem ze stycznia nie ukrywam nie pcha w kierunku drożności. Ale wiem, że powinnam.

To, że był biochem nie znaczy, że musisz mieć OBA jajowody drożne. Tak na chłopski rozum.
    A nie masz opcji zrobić na nfz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 15:04

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Nie zgodzę się, u mnie morfologia w porzadku. Żelazo poniżej normy i ferrytyna też. Jak coś się dzieję w morfologii to już jest bardzo duży problem wymaga dlugiego leczenia a nie suplementacji czy diety.
    W porządku? Tzn co ? wszystko łapie się w normach? Pytam bo ludzie jak widza ,ze jest w szystko wnormach to mysla ,ze jest ok a jak widza cos podwyzszone delikatnie lub obnozone to juz źle. To nie stery nie tak działa. Nie chce się kłócić pytam z czystej ciekawości ;)

Edyciak lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    To, że był biochem nie znaczy, że musisz mieć OBA jajowody drożne. Tak na chłopski rozum.
    Kitko ja uważam tak samo jak Joan. Idź na NFZ i dopytaj w swoim szpitalu co wymagają. Z tego co wiem to w niektórych szpitalach nie wymagają nic tylko to abyś była na antybiotyku przed i po HSG. Także może wyjść tak ,ze hsg będzie Cię kosztować tyle co cena antybiotyku 😂 nawet ja przed swoim hsg nie musiałabym mieć nic gdyby nie to ,że miałam przygodę z ureaplasmą.przez to lekarz wolał dmuchać na zimne i powtórzyć wymazy.

Kitka_87, Minea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 14:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:

U nas jest opcja taka w mieście od niedawna, załatwiłabym sobie na NFZ bez problemu, ale szczerze? U mnie się boję wykonania to raz i dwa, że mnie czymś zarażą. Nasz szpital mnie odpycha, to dno.

Pogadam z moją gin na prywatnej wizycie czy szłoby załatwić w szpitalu, gdzie ona pracuje drożność.

Oczywiście wiem, że mogę mieć jeden drożny, a drugi niestety nie 🤷

OdpuszczonaNona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Kitko ja uważam tak samo jak Joan. Idź na NFZ i dopytaj w swoim szpitalu co wymagają. Z tego co wiem to w niektórych szpitalach nie wymagają nic tylko to abyś była na antybiotyku przed i po HSG. Także może wyjść tak ,ze hsg będzie Cię kosztować tyle co cena antybiotyku 😂 nawet ja przed swoim hsg nie musiałabym mieć nic gdyby nie to ,że miałam przygodę z ureaplasmą.przez to lekarz wolał dmuchać na zimne i powtórzyć wymazy.

Morwa, tak jak odpisałam Joan, spróbuję przez moją gin w jej mieście ogarnąć.

U mnie boje się, to rzeźnia nie szpital.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OdpuszczonaNona wrote:
    Ja bym poszła prywatnie w konkretnym dniu cyklu o dowolnej godzinie, wygoda, bez brania urlopu/L4. Zależy co ważniejsze czas czy pieniądze. Ja chciałam mieć na już po pracy, pianką itp.

Nona będę mieć tę opcję jako drugą, jeśli nie wypali na NFZ przez moją gin. Jestem jej pacjentką od 14 lat, myślę, że mi pomoże.

OdpuszczonaNona lubi tę wiadomość

• ladySiSi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    A stosowała któraś z was tabletki Femibion O?

Ja brałam. Na wizycie zapytałam się czy dobre to doktorek powiedział, że nie zna i poleca PregnaStart więc tamte zużyłam do końca i kupiłam Pregnę. Wolałam femibion bo dużo mniejsze i łatwiejsze w łykaniu.

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Najlepiej robić w 3dc. A bromergonem się nie sugeruj, są też inne leki na prolaktynę co nie dają skutków ubocznych takich jak on. Chociaż... ja jak brałam bromka w 2015 r i brałam go przed samym snem to nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych bo jak nawet jakieś były to je przespałam 😂

Przez rok brałam dostinex 1/2 tab raz w tygodniu na noc i na początku miałam trochę działań ubocznych ale szybko przeszły. Niestety mimo że wyniki wróciły do normy to moje samopoczucie nie, piersi pękały mi już od 18-19dc. Dopiero teraz jak przeszłam na bromergon to czuję że żyję 😁 mimo tego że przez kilka pierwszych dni czułam się kiepsko ale potem organizm się przyzwyczaił i jest super 😁

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Morwa, tak jak odpisałam Joan, spróbuję przez moją gin w jej mieście ogarnąć.

U mnie boje się, to rzeźnia nie szpital.
    Nie musisz robić u siebie w szpitalu. Weź skierowanie i ono jest ważne wszędzie. Ja gdybym szła w hsg na NFZ to jechalabym specjalnie do Wałbrzycha , bo na moim zadupiu nic bym nie robiła. Albo pojechalabym do Jelenie góry ;) Nie wybrałbym np Legnicy , tym bardziej Złotoryi . Po hsg dostaniesz zwolnienie na dzien hsg , więc w pracy nie będzie problemów i nie musisz iść specjalnie w urlop ;) wszystko można załatwić tylko trzeba to dobrze rozplanować 😁

Kitka_87, Minea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fibrynogen 177,36 mg/dl (200,00-400,00) 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:

Ja miałam biochem a jeden jajowód niedrozny, tak więc lepiej sprawdzić drożność..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Morwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Fibrynogen 177,36 mg/dl (200,00-400,00) 🙄
    PT, aPTT, morfologię , d-dimery badałaś ?

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 15:46

Morwa lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    PT, aPTT, morfologię , d-dimery badałaś ?

Morfologia z dziś:

https://zapodaj.net/65f79dd6d3026.jpg.html

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 15:47

OdpuszczonaNona, ladySiSi lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ