Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj na obiad zrobiłam pierogi ruskie 💪
A teraz pijemy z dzieciakami smoothie ananas, banan, awokado i sok pomarańczowy 😍
I po ciężkim dniu.. Odpoczynek z książką 🥰
Młodzi też rozwiązują łamigłówki więc spokój i cisza ☺️ -
A widziałam to na fejsie 😂
Moja przyszła teściowa w panice szukała dzisiaj maseczek po aptekach.. 😐🤦♀️
Więc jej to wysłałam 😂😂😂Morwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Dlatego chciałam zobaczyć m.in Twoja morfologię. Właśnie ze względu na płytki krwi. No i dlatego też pytałam czy masz już wyniki białek bo jak tam wyjdzie negatywnie to bym pożegnała się z acardem. Ja już nie raz pisałam, że nie dla każdego jest acard tak samo jak nie dla każdego jest duphaston. Nona dupka nie powinna a ty najprawdopodobniej będziesz mogła. No ale zobaczymy jak wyniki
Lekarze zlewają przeważnie wszystko i przypisują leki jak cukierki. Tak samo np z antykoncepcją. Wiele z was brało a mało , która miała badane białka i D dimery przed wzięciem anty.
Dziękuję 😘 jesteś głosem rozsądku 😊
Może rzeczywiście hematolog Alan z weba dobrze pisał na Insta, że PAI-1 to trochę za mało, żeby wejść na heparynę 🤔
Nie zdziwię się jak mi jednak coś porąbanego z ANA wyjdzie 🤷🤦
Morwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kitka_87 wrote:Dziękuję 😘 jesteś głosem rozsądku 😊
Może rzeczywiście hematolog Alan z weba dobrze pisał na Insta, że PAI-1 to trochę za mało, żeby wejść na heparynę 🤔
Nie zdziwię się jak mi jednak coś porąbanego z ANA wyjdzie 🤷🤦Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
Mój mąż wraca właśnie z pracy i dzwoni do mnie i mówi
M : kupiłem ananasa, czytałaś o nim ?" 🤦♀️
Ja : kupiłeś go na zagniezdzenie?
M: jakie zagniezdzenie? Kupiłem go dla siebie. Będę podbijał NK aby nie zachorować na raka " 🤦♀️
Ja: to co ja mogę zachorować?
M: a myślisz, że coś Cię jest w stanie ruszyć? Bo ja szczerze wątpię, że cokolwiek by się odważyło 🤦♀️ ale jak tak bardzo nalegasz to z jeden plasterek mogę Ci oddać na to Twoje zagnieżdżenie 😂🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 17:30
Angie1985, Ola_45, Lalia, doomi03, Kitka_87, Pszczolka36l, koktajlowa, Sylwucha, Koteczka82, dmg111, Joan, MałaMi90, Zulugula, kic83, Minea lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Mój mąż wraca właśnie z pracy i dzwoni do mnie i mówi
M : kupiłem ananasa, czytałaś o nim ?" 🤦♀️
Ja : kupiłeś go na zagniezdzenie?
M: jakie zagniezdzenie? Kupiłem go dla siebie. Będę podbijał NK aby nie zachorować na raka " 🤦♀️
Ja: to co ja mogę zachorować?
M: a myślisz, że coś Cię jest w stanie ruszyć? Bo ja szczerze wątpię, że cokolwiek by się odważyło 🤦♀️ ale jak tak bardzo nalegasz to z jeden plasterek mogę Ci oddać na to Twoje zagnieżdżenie 😂🤦♀️
Mój kiedyś do mnie jak prostowałam sobie włosy przed wycieczką z synem do zoo.
Uuuu co ty tak się szykujesz? Ja na to normalnie tylko włosy prostuje. On:Będziesz najpiękniejsza w zoo.🤦♀️
PadłamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 17:38
Morwa, dmg111, MałaMi90, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy duże znaczenie ma to o jakiej porze dnia robi się tsh, ft3, ft4? I brac rano euthyrox czy nie? Do labu dopiero dotrę po 16.
-beta
-progesteron
-prolaktyna (Z ciekawości, bo karmię piersią )
-tsh
-ft3
-ft4Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 18:01
Kitka_87 lubi tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julcia cc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym 1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Dziewczyny które mają dwie kreski... bolą was piersi, sutki? Oczywiście już się doszukuje objawów...Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
Ola_45 wrote:Prosze o wpisanie na 27 marca.
U mnie od godziny już potworny bol brzucha, jajnikow, wszystkiego 😟 No i silne krwawienie od niedawna. Takze @ wjechała konkretnie.
Będziesz testować w moje urodziny, także ja Ci zaczaruje ten dzień żebyśmy obie mogły coś świętowaćOla_45 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorwa, na poparcie przypadku Twojej koleżanki z PAI:
"1.PAI i jego polimorfizm może wpłynąć na krzepnięcie, nadmierne krwi, co jest potwierdzone badaniami.
2.Jednak w przypadku heterozygoty PAI-1 4g/5g nie jest to jednoznaczne.
3.W tym przypadku konieczne jest połączenie całej metylacji, poziomu homocysteiny z tym polimorfizmem. I tak jak to wielokrotnie pisałem, im wyższa homocysteina jest > 8 µmol/l, tym krzepnięcie krwi jest z nią wiązane, jest wyższe, a niekonieczne z polimorfizmem genu PAI. Zatem w pierwszej kolejności analizujemy meytlację, włączając w to polimorfizmy podstawowych genów MTR, MTRR, TCN, DHFR, MTHFD, MTHFR, BHMT, CBS poprzez badanie homocysteiny plus witaminy: B9, B12, D3 w warunkach polskich. Gdy homocysteina jest wysoka to najpierw dążymy do jej obniżenia poprzez odpowiednią suplementację.
4.Dopiero wtedy badamy pozostałe parametry krzepnięcia krwi.
5.Mając wszystkie dane w ręce podejmujemy decyzję o podaniu heparyny.
Z mojego doświadczenia wynika, ze ponad 60% osób mających polimorfizm heterozygotyczny PAI-1 4g/5g powinno brać heparynę…ale w tej grupie jedynie jedna osoba miała zrobione też badania w kierunku wszystkich genów odpowiedzialnych za krzepnięcie lub jego brak i na tej podstawie nie otrzymała heparyny." -
AsiaKK wrote:Dziewczyny które mają dwie kreski... bolą was piersi, sutki? Oczywiście już się doszukuje objawów...
Ja swoim cyckom nie ufam bo karmię 😅 ale raczej nie mam objawów... W 1 ciąży mi rozsadzało a w drugiej praktycznie nic. Dopiero pod koniec 1 trymestru poczułam chyba różnice.
19.03.2020 -> Jest ❤
15.10.2020 -> usg 2520g
nick nieaktualny
-
kkasia wrote:Dziewczyny czy duże znaczenie ma to o jakiej porze dnia robi się tsh, ft3, ft4? I brac rano euthyrox czy nie? Do labu dopiero dotrę po 16.
-beta
-progesteron
-prolaktyna (Z ciekawości, bo karmię piersią )
-tsh
-ft3
-ft4
Nie będac na czczo możesz zbadać tylko proga i betę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 18:24
-
Kurczę...
To może jutro tylko beta. A w sobotę rano zrobię reszte🤔 bo w pon rano nie dam rady na bete jechać a to najlepiej o tej samej godzinie tak?
19.03.2020 -> Jest ❤
15.10.2020 -> usg 2520g
nick nieaktualny
-
Dziewczyny od Was wiecej sie można dowiedzieć niz od lekarza😅❤
Dobra to jutro beta i próg tylko. W sb reszta.
Dzięki 😊Morwa lubi tę wiadomość
19.03.2020 -> Jest ❤
15.10.2020 -> usg 2520g
AsiaKK wrote:Dziewczyny które mają dwie kreski... bolą was piersi, sutki? Oczywiście już się doszukuje objawów...
Ale ja mam biust marny, niepełne A, więc jak cokolwiek zabolało to dopiero przypomniałam sobie ze posiadam taka cześć ciała 😂😂😂😂AsiaKK, SzalonaOna, Zulugula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOdpuszczonaNona wrote:Leje się że mnie czwarty dzień. Na basenie kubeczek przemokl. Dziś co godzinę zmieniam. Może jednak po negatywnej becie odstawić acard albo brać od negatywu w 10dpo tylko 75 do owu. Po owu 150. Serio za dużo tego leci.
Nona ze mnie też dziś leci. Ja podpaski, jedna mi przeciekła jak z pracy wracałam 🤦 tak "płynnej" miesiączki to ja nie miałam. Ewidentnie od acardu. Póki co mu dziękuję.OdpuszczonaNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny