Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZobaczymy czy mi sie pokryje z moją rozmkimna odnośnie owulacji, która by się zgadzala wtedy z teorią Nony.
Teraz poprosze kciuki, żeby testy pozytywne dopiero od wtorku wychodzily, bo mąż wyjechał🙏
Co prawda 🐝wchodzą codziennie, ale nie wiem czy chlopaki do wtorku by dali rade...
Mąż bardzo zadwolony z takiego tempa😂 a ja wierze że w tym cyklu wysiakam ciążowe dwie krechy💪👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶
Kupilam suszone morele, nie wiem na co ale piszecie o nich wiec bede jeść, mimo że nie lubie. Ale wole to niż ananasa🤐doomi03, OdpuszczonaNona, Susanne, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:U mnie niby dobrze
https://zapodaj.net/3e292a12a7d89.jpg.html
Ale tak samo jasna była miesiac temu przy biochemie 😔
Jeszcze dzis temp spadla...
Wiec chyba radosci nie bedzie😞doomi03, Nowastaraczka, OdpuszczonaNona, ladySiSi, Pszczolka36l lubią tę wiadomość
-
Kurcze.. U mnie chyba jednak będzie wcześniej owulacja 😮
Trochę jestem w szoku. Ale śluz płodny się zaczął, czuję jajnik, raz z lewej raz z prawej, czuję się obolała. Dzisiaj mam 9 dzień cyklu.
No nic, trzeba działać 💪OdpuszczonaNona lubi tę wiadomość
-
Kitka_87 wrote:O hipoglikemii reaktywnej:
"Co robić, by zapobiec hipoglikemii reaktywnej?
Nie istnieją leki, które rozwiążą problem spadku stężenie glukozy we krwi spowodowanego spożyciem węglowodanów. W leczeniu hipoglikemii reaktywnej najważniejsza jest modyfikacja dotychczasowego stylu życia, z naciskiem na zmiany w diecie.
Należy zadbać o regularne spożywanie 4-5 niewielkich posiłków, w możliwie równych odstępach czasu (co około 3 godziny). W żadnym wypadku nie pomijajmy śniadania lub innych posiłków w ciągu dnia i zadbajmy o to, by zawsze składały się z odpowiedniej dawki węglowodanów złożonych, tłuszczów i białka. Ważne, by spożywane produkty były jak najmniej przetworzone i miały niski indeks glikemiczny. Zaleca się zwiększenie ilości błonnika w diecie spożywając produkty, takie jak: płatki owsiane, otręby, produkty pełnoziarniste, nasiona roślin strączkowych, warzywa i owoce. Alkohol trzeba ograniczyć lub najlepiej całkowicie wykluczyć.
Chcąc lepiej kontrolować poziom cukru we krwi, można sięgnąć po preparaty na bazie morwy białej, cynamonowca, ekstraktów z berberysu, topinamburu, chromu i witamin z grupy B (np. Doppelherz aktiv Na poziom cukru, GlucoCare, Topinulin Diabetes, Diabetosan Caps, Zuccarin), które usprawniają metabolizm węglowodanów i pomagają uregulować poziom glukozy we krwi. W przypadku powtarzających się, niebezpiecznych hipoglikemii warto wyposażyć się w tabletki z glukozą (np. Dextro Energy, Glukoza Mint, Dextro Energy Minis wiśnia). Wykazano, że tabletka z glukozą może łagodzić objawy niedocukrzenia skuteczniej niż batonik czy słodki napój."Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Czyli twierdzi ,że ślubem Cię zwiąże na stałe , a wierzy w to bo nie przechodził rozwodu (?) Tylko ucieczkę byłej... to w sumie plus , chociaż dla wielu wydaje się inaczej A to bardzo duży plus. Nie jest tak ,ze on ie chce waszego wspólnego dziecka a to kolejny plus. On nie chce go teraz. Jak będzie pewny to zapewne się to zmieni. Znałam takiego. Dziś ma kolejne dziecko w drodze 😂 4 ? Chyba tak.
Pamietaj ,ze zawsze jak jestes go pewna to mozesz go wziąć sposobem. Jak nie jestes go pewna to już gorzej..
No cóż, po rozmowie wczoraj zgodził się na takie bzyki wiecie, bez spiny, bez liczenia itd. Na zasadzie jak się uda, to się uda... No zobaczymy...Morwa, OdpuszczonaNona, Koteczka82, Pszczolka36l lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Jest po rozwodzie.
No cóż, po rozmowie wczoraj zgodził się na takie bzyki wiecie, bez spiny, bez liczenia itd. Na zasadzie jak się uda, to się uda... No zobaczymy...SzalonaOna, OdpuszczonaNona lubią tę wiadomość
-
Jasminum wrote:Mi dziewczyny możecie wpisać 🍷z okazji Dnia Kobiet Kilka dni za wcześnie... Ostatni cykl 33 dni a ten 26 :o Nie wiem o co chodzi...
W ogóle przenieśli mi wizytę u gina na wtorek, a ja już będę miała @ ☹️ Zrobi mi usg czy tylko pogada? ☹️
PS. Gratuluję pozytywnych testów kochane i trzymam kciuki
Ps. Moje zdjęcia profilowe kiedyś 😂 coś nas łączy 😂
Jasminum, Kitka_87, doomi03, Susanne, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngie1985 wrote:Trzymam kciuki żeby takie podejście coś dało. Ty sobie licz i nic mu nie mów o dniach płodnych itp. może tak zaskoczy. Im mniej on wie tym lepiej🍀✊✊✊
Póki co czekam na @, powinna być we wtorek.
Co dziwne - dziś śluz mam taki rozciagliwy, że to aż nienaturalne. I jest go tak strasznie dużo, że non stop mikro nie wiem co tam się mi dzieje. -
SzalonaOna wrote:Jest po rozwodzie.
No cóż, po rozmowie wczoraj zgodził się na takie bzyki wiecie, bez spiny, bez liczenia itd. Na zasadzie jak się uda, to się uda... No zobaczymy... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:To super wiadomość takie bez liczenia, bez spiny to najlepsze bzyki 😂🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝
Susanne, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Kitko, ale np w kwestii Inofemu (wiem, że nie dla Ciebie że względu na mutacje) poleca się w celach leczniczych brać 2×szasetkę czyli 2×2000 mg.
Tak, czytałam o tym. Właśnie chodzi o PCOS i IO takie dawki. U mnie niestwierdzono, więc na takie dawki nie wchodzę.
Ja sobie zostanę przy 2000mg/dzień - nie zaszkodzi, a może pomóc 😊 -
nick nieaktualnyMorwa wrote:Nie bierz ,żadnej Morwy białej. Nie masz diagnozy , więc nie wchodź w to . Ja np Morwy nie mogę brać przy swojej hiperinsulemii bo załatwię się na dobre
Morwa nie może Morwy 😁😘
Jasne Kochana, póki co nic nie suplementuję na to co mu wyszło z krzywych. Ide w odżywianie. Ale jestem pewna, że będzie diagnoza o hipoglikemii reaktywnej.
Jak u Ciebie wyglądają krzywe? -
Nynka wrote:Zobaczymy czy mi sie pokryje z moją rozmkimna odnośnie owulacji, która by się zgadzala wtedy z teorią Nony.
Teraz poprosze kciuki, żeby testy pozytywne dopiero od wtorku wychodzily, bo mąż wyjechał🙏
Co prawda 🐝wchodzą codziennie, ale nie wiem czy chlopaki do wtorku by dali rade...
Mąż bardzo zadwolony z takiego tempa😂 a ja wierze że w tym cyklu wysiakam ciążowe dwie krechy💪👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶
Kupilam suszone morele, nie wiem na co ale piszecie o nich wiec bede jeść, mimo że nie lubie. Ale wole to niż ananasa🤐
Morele na zagnieżdżenie. Jak lubisz migdały, to mozesz tez podjadać.... I to wcinaj już po owulacji az do pozytywnego testu ja popijałam jeszcze czerwone wino, mimo ze nie przepadam jakoś szczególnie za alkoholem, zwłaszcza dzień w dzień xD i środek z ananasa też byl na początku fuuu ale z czasem sie przyzwyczailam... I możliwe ze pomogły triki.Nynka lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:W Marcu nie ma biochemów, będzie dobrze mówię Ci :* wstawiam Ci pozytyw na naszą listę
W ogole to czy tylko mi nie wyświetlają sie te obrazki/emotki ktore wstawiasz przy nickach na liście?? W sensie pokazuje mi sie zamiast emotikony tylko taki jakby błąd obrazu.