X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
Odpowiedz

Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że to pytanie już było ale nie znajdę.
    Oddawanie krwi wpływa na starania ?

• Rusalka944 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Przywitałam się miło z testowaniem w kwietniu, ale tak szczerze... Jestem już załamana i mam już dość tych starań. Ciągłe uczucie zawodu, brak przyczyny niepowodzeń, teraz na dodatek brak dostępu do lekarzy przed epidemię - czuję się jak w klatce. Czuję, że wszystkie kobiety w moim otoczeniu zachodzą w ciążę tylko nie ja... Nie mam już siły. Tak bardzo goni mnie czas z uwagi na mój wiek, że nie daje rady już rady i już chyba nie mam siły samej siebie oszukiwać, że jest inaczej. Wiem, że któraś z Was pewnie napisze, że to nawet nie rok starań, ale nic nie poradzę na swoje odczucia Najchętniej chciałabym wszystkim powiedzieć, że nie staramy się o dziecko, bo nie chcemy i żeby ten temat zniknął z mojego życia. Czuję taką presję otoczenia, że mnie to przerasta.

Doskonale wiem co czujesz. Za mną prawie dwa lata starań, bez jakiejkolwiek nadziei na ciąże. Praktycznie nie ma miesiąca żebym nie dowiedziała się o znajomej, której udało się zajść. Pod względem psychicznym każdy cykl to niesamowite męczarnie. Robienie sobie złudnych nadziei, że się udało, potem białe testy, na końcu i tak przychodzi @. Lekarze rozkładają ręce, nie wiedza co jest przyczyna niepowodzeń. Daje sobie jeszcze z pol roku, jeżeli nic się nie uda przystępujemy do in vitro.

Starania od 07/2018

3x Cykl Stymulowany :(
    3x IUI :(

Ona 26 lat

On 28 lat: niska morfologia 1-2%, reszta parametrów w normie
    02.2020 operacja ŻPN
    Profertil, wit C, D, maca, kwas foliowy, l-karnityna
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Cześć. A u mnie bóle miesiączkowe poki co znikly. Nie robilam testu. Dzis po pokudniu jedziemy do mnir i kupie test. Wezme ze 2.. I jeden zrobie dziś wieczorem. Rano obudziłam sie z takim ssaniem w żołądku ze szok. Wzielam letrox i zanim minela godz myślałam ze oszaleje 😂 ale gdy przyszlo do jedzenia to tylko jednego naleśnika dałam rade zjesc...

Mam nadzieję, że to ciąża! 🤞😘

Lalia lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    U mnie biel i rozkręca się już bardziej plamienie. Dziś będzie 1dc.

Kiteczko ja Ci prsesyłam samą pozytywną energię i mam nadzieję, że ta 13tka będzie szczęśliwa!!! 😘

Wik89 lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa91 wrote:
    Boze dziewczyny obudzil mnie straszny glod no tak mi w brzuchu burczalo ze az meza obudzilam. 🙈🙈🙈🙈🙈

U mnie to normalka ja za długo poleżę, ssie tak ze musze iść od razu robić sobie śniadanie (przed ciąża potrafiłam jeść pierwszy posiłek kolo godziny 10/11 xD) ... I w ogóle od 2 tygodni wstaje kolo 6/7, 8 to maksimum xD normalnie jak nie ja... Bo zawsze lubiłam sobie pospać w dzień wolny chociaż do tej 9/10, a teraz zupełnie juz nie mam spania.

Wik89 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Hej dziewczyny,
    Dobra wiadomość jest taka, że tempka odbiła i jest wyższa niż dwa poprzednie pomiary i też taka, że raczej @ dzisiaj nie przyjdzie.
    A zła jest taka, że dzisiaj 13 dpo i Facelle o czułości 10 aż razi bielą, a plecy mnie tak bolą, że dramat.. Więc jestem niemal pewna, że @ przyjdzie jutro...
    Według OF termin @na poniedziałek, ale to musiałby być cud żeby mi jeszcze wyszedł pozytyw, 13 dpo to już raczej pewniak..

Mam nadzieję że Kitka_87 i Evelle28 mają więcej szczęścia 😘✊

Jak to 13dpo biel, spójrz teraz na test, może coś drgnęło??

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Hahaa Julik dokładnie 😁 takze Lalia jest jadzieja jeszcze!
    Ladyo...no szkoda...kciuki za nowy cykl!

Justa91 - hahah niestety tak to juz bedzie 😁 mnie ciagle wybudza poranne ssanie w żoładku...

Chodź do nas na wątek lutowy ,tam się przeniosły te, którym się udało :)

Wik89 lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Justa91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Przywitałam się miło z testowaniem w kwietniu, ale tak szczerze... Jestem już załamana i mam już dość tych starań. Ciągłe uczucie zawodu, brak przyczyny niepowodzeń, teraz na dodatek brak dostępu do lekarzy przed epidemię - czuję się jak w klatce. Czuję, że wszystkie kobiety w moim otoczeniu zachodzą w ciążę tylko nie ja... Nie mam już siły. Tak bardzo goni mnie czas z uwagi na mój wiek, że nie daje rady już rady i już chyba nie mam siły samej siebie oszukiwać, że jest inaczej. Wiem, że któraś z Was pewnie napisze, że to nawet nie rok starań, ale nic nie poradzę na swoje odczucia Najchętniej chciałabym wszystkim powiedzieć, że nie staramy się o dziecko, bo nie chcemy i żeby ten temat zniknął z mojego życia. Czuję taką presję otoczenia, że mnie to przerasta.

Kochana tez tak mialam. A moze warto sprobowac porannego ❤️❤️ my ciagle wieczorem i 10cykli psu w du.... Ten coz podczytalam na forum ze poranny bzyk i prosze ciaza mowie co mi tam sprobuje. Nie robilam testow owu tylko monitoring mialam przez 5cykli powiedzialam ze ten bedzie ostatni i zaryzykuje i obudze z rana meza zobaczymy czy cos pomoze i pomoglo. Ty tez doczekasz sie swojego szczescia. Trzymam mocno kciuki. 🙏🙏🙏🙏😘😘😘😘 Nie zalamuj sie musisz byc silna i myslec pozytywnie. Mi tak zawsze powtarzali po kazdym nie udanym cyklu a mowilam ze im sie latwo mowi. Wlasnie pewnie tez pomyslisz latwo siw mowi ale naprawde uwiez w siebie i uda sie. Sciaskam 😘😘😘😘

Susanne lubi tę wiadomość

Zawsze w naszym sercu
    KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
    Śpij Kochanie moje małe,
    niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują....
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OdpuszczonaNona wrote:
    Fragaria u mnie też...blade były cały czas. Dziś nie robiłam. Jadę na betę dziś.
    Bafsj proga, tsh też

Nona
    o której jedziesz?
    Rozumiem, że wszystko ok, zero plamień?

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Justa91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Cześć. A u mnie bóle miesiączkowe poki co znikly. Nie robilam testu. Dzis po pokudniu jedziemy do mnir i kupie test. Wezme ze 2.. I jeden zrobie dziś wieczorem. Rano obudziłam sie z takim ssaniem w żołądku ze szok. Wzielam letrox i zanim minela godz myślałam ze oszaleje 😂 ale gdy przyszlo do jedzenia to tylko jednego naleśnika dałam rade zjesc...

Kciuki kochana 🙏🙏🙏😘😘

Zawsze w naszym sercu
    Śpij Kochanie moje małe,
    niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują....
  • Justa91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Teraz trochę się martwię...
    Robiłam trzeci test i cały czas blada kreska... Ona powinna już chyba być bardziej widoczna... Może tak być, że przyrost jest ale za niski, prawda? Są takie sytuacje?

Justa91, gratuluję! Zdaje się że jesteśmy ten sam dzień cyklu i mam kompleksy z powodu moich cieni przy Twoich tłuściutkich kreseczkach.

W poniedziałek pójdę na betę. Co jeszcze zbadać?

U mnie dzis 33dc

Zawsze w naszym sercu
    Śpij Kochanie moje małe,
  • Justa91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Pierwszy dzień wiosny 🙈😅

https://naforum.zapodaj.net/ce46752a23b0.jpg.html
    Ja tu pewna ze zrobilas test a tu zime pokazujesz 🙈🙈🙈🙈

Zulugula, ladySiSi lubią tę wiadomość

Zawsze w naszym sercu
    Śpij Kochanie moje małe,
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 07:58

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Pierwszy dzień wiosny 🙈😅

https://naforum.zapodaj.net/ce46752a23b0.jpg.html

Haha fajna masz zimę tej wiosny ;)

Ulaa lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 07:58

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Dziewczyny a tak z ciekawości, wg Was, jak długo plemniki dadzą radę czekać na jajo, gdzieś tam w środku w nas?

Zależy, jeśli owu stwierdzona na monicie to tylko do 12h plemniki są zdolne do zapłodnienia.

Jeśli śluz był płodny, sprzyjające środowisko w pochwie to 3 dni przed owu jak będzie seks to plemnik jest jeszcze w stanie poczekać i Cię zapłodnić

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Jak to 13dpo biel, spójrz teraz na test, może coś drgnęło??

Kicuś, patrzyłam teraz, bielsze nie będzie...
    W sumie teraz czuję się jak podczas okresu, tyle że go nie mam... Bolą mnie krzyże i zaczynają się takie jakby rwania podbrzusza... Temperatura jak na mnie mam za wysoką na @ więc albo przyjdzie w nocy albo jutro...
    Jestem załamana, już się pobeczałam... Mój też przybity, tak liczył na ten cykl...

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Zależy, jeśli owu stwierdzona na monicie to tylko do 12h plemniki są zdolne do zapłodnienia.

Jeśli śluz był płodny, sprzyjające środowisko w pochwie to 3 dni przed owu jak będzie seks to plemnik jest jeszcze w stanie poczekać i Cię zapłodnić

Ja mialam jedyny seks w lutym i to jakies 2 dni przed owulacja

• kic83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kicuś, patrzyłam teraz, bielsze nie będzie...
    W sumie teraz czuję się jak podczas okresu, tyle że go nie mam... Bolą mnie krzyże i zaczynają się takie jakby rwania podbrzusza... Temperatura jak na mnie mam za wysoką na @ więc albo przyjdzie w nocy albo jutro...
    Jestem załamana, już się pobeczałam... Mój też przybity, tak liczył na ten cykl...

Nie ja nie wierzę!!!

nqtkdf9hy13p613h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Niestety, ta presja jest najgorsza. Ja przeciętnie 10 razy w tygodniu słyszę pytania o dziecko, czy mam dzieci i to od zupełnie obcych mi ludzi (moi pacjenci). Kurde, no mi by było głupio zapytać się lekarza czy pielęgniarki, czy mają dzieci... Jedynie moja teściowa jest taka w miarę rozsądna. Gdy jakaś ciotka w jej obecności pyta nas o to, to odpowiada za nas "a co ty taka ciekawa" albo "to ich sprawa"..

‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ