Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
Odpowiedz

Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀

Oceń ten wątek:
  • Joan Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak tu żadna nie życzy nikomu źle, ale boli jak w najbliższym otoczeniu udaje się parom bez starania lub jak zaliczą wpadkę itp. Ja miałam mega załamkę, jak zobaczyłam na insta zdjęcie koleżanki w zaawansowanej ciąży gdzie wiedziałam, że starali się z problemami i długo. I mimo, że życzę jej dobrze i cieszę się, że im się udało to wewnętrznie przeżyłam ogromny kryzys i doprowadziło mnie czasowego załamania.
    Aczkolwiek podniosłam się i cieszę się, że tak się stało, bo dało mi to kopa do działania i powtórzenia badań i zrobienia nowych. Trochę zadziałałam zasadą "co, ona mogła a ja nie?"
    Bez tego nie byłabym w tym punkcie co teraz. Nie miałabym wiedzy o stanie mojego zdrowia jaką mam teraz.

Z każdej rzeczy nawet tej złej w naszym odczuciu można wyciągnąć coś dobrego dla siebie. Tak sobie spróbuj tłumaczyć. Niech Ci to doda sił do walki. Powiedz "ja Wam pokażę !!!!"

Edyciak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.com/amp/s/m.demotywatory.pl/amp/4745940

Koteczka82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:
    Bardzo dobrze Cię rozumiem...

Ja nie potrafię sobie poradzić z ciazami wśród znajomych.
    Jeśli moja młodsza siostra teraz zajdzie w ciaze to też będę przeżywać...

Pociesze Cię, że będziesz to przeżywać przez jakiś czas A potem staniesz się obojętna albo zejdziesz w ciaze czego ci z całego serca życzę!!! Byc może już w tym cyklu... kto wie😉 p.s. Jak odkrylas że masz endometrioze?
    Tak myślisz? Ja się bardzo męczę z poczuciem gniewu, zazdrości, nie jest mi z tym dobrze. I nie wiem, jak mam się tego wyzbyć. Myślę o wizycie u psychologa, ale boję się, bo wiem, że wyjdą takie kwiatki, o których wolałabym nie wiedzieć.

To nie ja odkryłam, tylko mój gin na USG zobaczył torbiele czekoladowe, które na 90% wskazują na endometriozę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka, Joan jak u mnie ANA 1:160 ziarnisty, ANA3 ujemne i zakładając, że prawdę piszą w internecie, że mój typ i miano występują u zdrowych to myślicie, że i tak powinnam starać się dostać encorton od lekarza? Oczywiście myślę o immunologu, a nie o zwykłym ginekologu, bo tutaj nie mam co liczyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Tak myślisz? Ja się bardzo męczę z poczuciem gniewu, zazdrości, nie jest mi z tym dobrze. I nie wiem, jak mam się tego wyzbyć. Myślę o wizycie u psychologa, ale boję się, bo wiem, że wyjdą takie kwiatki, o których wolałabym nie wiedzieć.

To nie ja odkryłam, tylko mój gin na USG zobaczył torbiele czekoladowe, które na 90% wskazują na endometriozę..
    Naszej dmg chyba też tak mówił. I proszę - jest w ciąży :)

Edyciak, wiem doskonale jak to boli. 2 lata walczylam o syna. W tym czasie wiele osób dookoła było w ciąży. Do tego 1 ciąża to było puste jajo... Wielka niewiadoma. Ból po stracie... A kiedy ja zaszłam w ciążę w 1 czasie z kuzynka i pomyślałam, że jednak jest jakaś sprawiedliwość na świecie, ona poronila... Po raz 2 miała ciążę pozamaciczna. Wtedy coś mnie uderzyło. Dotarło do mnie, że nieważne kiedy, ale w końcu się uda. Ze musimy docenić to co mamy. Ja długo w ciążę nie mogłam zajść, może i przez taką zawiść, zazdrość. Dopiero jak powiedziałam sobie, że no hej kobieto! Dlaczego miałoby się nie udać? W czym jesteś gorsza od innych? Dopiero wtedy zaskoczyło...

Dlatego w tym cyklu zmieniam nastawienie. Na siłę sobie ustawie budzik że zdaniami na dzień, np. Uda się, jeszcze kilka dni i świat stanie się piękniejszy. Itd. Wizualizuje sobie siebie z brzuszkiem. Widzę jak spędzę aby w domu czas razem gladzac brzuch, widzę wspólny poród, morze łez że szczęścia, wspólne karmienie przewijanie i łapanie Bobas... To pomaga. Naprawdę pomaga!

Joan, Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Koteczka, Joan jak u mnie ANA 1:160 ziarnisty, ANA3 ujemne i zakładając, że prawdę piszą w internecie, że mój typ i miano występują u zdrowych to myślicie, że i tak powinnam starać się dostać encorton od lekarza? Oczywiście myślę o immunologu, a nie o zwykłym ginekologu, bo tutaj nie mam co liczyć.

Wiesz co nie mam pojęcia. Ja się po prostu łapię wszystkich możliwych opcji. Skoro tyle czasu się nie udało to trzeba próbować różnych opcji.

• Joan Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka spróbuj poszukać na tej grupie na fb z immunologią Paśnika. Tam o ANA jest mnóstwo wątków. Może znajdziesz tam post/komentarz kogoś z taką samą sytuacją.

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 20:19

Joan, Koteczka82, SzalonaOna, madziulix3, luthienn, Lalia, boo123, TakBardzoCiebieChcę, Kitka_87, MałaMi90, ladySiSi lubią tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W styczniu bylam u nowego gina na usg i wykryl, ze mam endometrioze, proponowal laaparoskopie na czerwiec, a w lutym zaszlam w ciąże!
    Co prawda niby niewielka ta endomenda, ale powiedzial, ze to moze byc przeszkoda w zajsciu w ciaze, a jednak juz pare tygodni pozniej sie udalo... tak samo z operacja meza, wszyscy mowili, ze co najmniej 3 miesiace trzrba czekac na poprawe a udalo sie w pierwzszym cyklu po jego operacji. Takze „cuda” sie zdarzaja :) kciuki trzymam za Was, trzeba wierzyc, ze sie uda nawet jesli sa przeciwnosci zdiagnozowane!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 23:12

SzalonaOna, Rusalka944, Joan, madziulix3, Koteczka82, Morwa, dmg111, Edyciak, Pszczolka36l, Lalia, AsiaKK, Kitka_87, MałaMi90 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😂😂😂
    1361475521_by_czirpa_inner.gif

Lalia, StarającaSię, Magdalena 😀, Kitka_87, Koteczka82, ladySiSi, Joan, SzalonaOna, Julik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy jak mam tutaj ten kalendarz i 27 pisze, ze poziom progesteronu we krwi pokazuje owulacje tzn ze jak zrobię test owu to on będzie pozytywny jeśli jest ciąża?

https://zapodaj.net/6fcbc3e3bbfbd.png.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Kochane, czy jak mam tutaj ten kalendarz i 27 pisze, ze poziom progesteronu we krwi pokazuje owulacje tzn ze jak zrobię test owu to on będzie pozytywny jeśli jest ciąża?

https://zapodaj.net/6fcbc3e3bbfbd.png.html
    Nie, test owulacyjny pokazuje pik LH, a ciążowy opiera się na HCG. Dwa inne hormony

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To o co chodzi z tym pokazywaniem owulacji ? Bo to ze LH i HCG to co innego to wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    To o co chodzi z tym pokazywaniem owulacji ? Bo to ze LH i HCG to co innego to wiem
    Progesteron bada się w 7 dniu po owulacji, bo wtedy jest jego najwyższy wyrzut... I jeśli jego stężenie wynosi powyżej 5ng/ml (niektórzy mówią o 3ng/ml), oznacza to, że do owulacji doszło. 😃

madziulix3, Lalia, Julik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Progesteron bada się w 7 dniu po owulacji, bo wtedy jest jego najwyższy wyrzut... I jeśli jego stężenie wynosi powyżej 5ng/ml (niektórzy mówią o 3ng/ml), oznacza to, że do owulacji doszło. 😃

Teraz rozumiem. Dzięki! 😁

Edyciak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całą zmianę gadam do swojego przyszłego dzidziusia. Żeby już przyszedł do mnie i ze na niego czekam 🥰 i oczywiście ze będę najlepsza mama 😁

Lalia, Magdalena 😀, Edyciak, Koteczka82, Joan, dmg111 lubią tę wiadomość

• ladySiSi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Testujesz z nami 04.04 ? 🥳

Jasne 😃 może przyniesiecie mi szczęście.
    U mnie dzisiaj rano taki ból konkret. Nie mam jak poprawić z rana bo mojego już od 4:00 nie ma, ale grunt, że było wieczorem.

Lalia, Koteczka82 lubią tę wiadomość

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10dpo i biel. Chyba czas zacząć godzić się z porażka. Cycki nie bolą, za to brzuch tak. 🙄 Do czerwca mam czas na przemyślenie co dalej. Czy próbujemy drugiego podejścia, czy kończymy starania.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

Tak, tak myślę.