Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Fragaria wrote:Próbuję rozkminic kwestie liczenia kasy na zwolnieniu lekarskim w czasie ciąży... Czy ktoś ma wiedzę i podpowie?
Wiem że zwolnienie jest płatne 100% i że 2ysokosc zasiłku obliczana jest ze średniej pensji z 12 miesiecy. Ale (uwaga, wyższa matematyka) jeśli w przeciągu ostatnich 3 miesięcy było się na zwolnieniu lekarskim to uwzględnia się 12 miesięcy przed ostatnim zwolnieniem. Dobrze mówię?
Czy opieka na dziecko z powodu zamknieciw szkół, przedszkoli też liczy się do takiego zwolnienia?
Z tego co wiem to wlicza się wszystko z ostatnich 12 msc. Więc jeśli się długo było na L4, opiece nad dzieckiem to zasiłek ciazowy niestety spadnie.2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
nick nieaktualny
-
Pszczolka36l wrote:U mnie 10dpo i biel. Chyba czas zacząć godzić się z porażka. Cycki nie bolą, za to brzuch tak. 🙄 Do czerwca mam czas na przemyślenie co dalej. Czy próbujemy drugiego podejścia, czy kończymy starania.
za wcześnie na test. Dziewczyny jakie Wy jesteście niecierpliwe. Owszem można zrobić 10 dpo ale trzeba liczyć się z tym, że może on JESZCZE nic nie pokazać.Edyciak, AsiaKK, Nynka, Sleepyhead, TakBardzoCiebieChcę lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Poproszę na priv...
Edyciak lubi tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Justa a kiedy masz rocznicę ślubu ? bo aż jestem ciekawa jak mąż zareagowałPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Edyciak wrote:Z tego, co opisujesz, to nie przepukliny są przyczyną twoich dolegliwości. Napisz na priv, to ci wyjaśnię, bo nie chcę schodzić tu na poboczny wątek. Przepukliny kręgosłupa ma każdy, a jeśli ich jeszcze nie ma, to niedługo będzie miał.
Co do jej propozycji ćwiczeń oddechowych, jakoś ich nie trawię, wolę swoje. Muszę do niej kiedyś napisać, co mają na celu te przerwy pomiędzy wdechem a wydechem. Wówczas tworzy się podciśnienie w jamie brzusznej, także nie jest to dobre..
Próbuje słuchać tej pani, ale jej głos mnie drażni, że nie dam rady całego webinaru naraz posłuchać.
Odbiegając od tematu, mój mąż rano zapytał, czy może chcę pójść do psychologa porozmawiać. Jak go zapytałam, dlaczego do psychologa, to odpowiedział, że z nim nie chcę rozmawiać. I tyle. I mam się wziąć w garść, przestać beczeć, bo to nic nie daje
Edyciak wyjaśnij jaki sposób oddychania jest lepszy. Myślę, że sporo dziewczyn jest tym zainteresowana. W ostatnim webinarze (nie relaksacji) wyjaśniała z jakich metod korzysta.Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJusta, co za wredny babsztyl z twojej teściowej!! Ale takie szczegóły opowiadacie rodzicom? U mnie o moich staraniach rodzina nie wie, jedynie dwie koleżanki.. no i wy 😃
A kiedy macie rocznicę ślubu? Wytrzymasz tyle? Mąż się nie zorientuje, że nie masz okresu? 😄 -
Pszczolka36l wrote:Próbowaliśmy leczenia. Mąż od roku bierze witaminy, pregnyl przez trzy miesiące 5000j tygodniowo.Morsowanie,luzne gacie. A wyniki każdym mniej plemników niż było. Z córką zaszlismy jak brał clostylbegyt i witaminy. A rozważaliśmy inseminacje z dawca. A zaszłam naturalnie przed. Z synem nastawieni na kolejny boj kilku letni, zaszlam w 3 cyklu. Teraz prawie dwa lata. Może my już wykorzystaliśmy pakiet cudów. I nie powinniśmy pragnąć więcej. Może wyczerpaliśmy limit.
Ile czasu brał CLO ? robił w międzyczasie badania hormonów ?
Mój też bierze CLO, brał jeszcze Polfilin. -
Lalia wrote:Dzięki Edyciak 😘
Ja uważam, że nie każdemu sposób pani od duchowości przypadnie do gustu, ja się nad nią nie rozpływam, bo momentami mnie też drażni, ale podoba mi się jej podejście do ciała, myślę że takich osób jak ona jest więcej i zachęcam żeby każdy znalazł coś dla siebie, co pozwoli się wyciszyć i uspokoić 😉
mnie Pani od duchowości drażni, gdy jak ją słucham na słuchawkach to muszę brać na max głośność, bo mówi/ma ustawione na bardzo ciszo mikrofon a nagle kaszlnie głośno ;P -
Joan wrote:Ile czasu brał CLO ? robił w międzyczasie badania hormonów ?
Mój też bierze CLO, brał jeszcze Polfilin.Joan lubi tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Anet.kaa wrote:Połowa z nas już ogarnęła która to która. Ale czy to ważne? Nie piszemy tu o chęci zabójstwa tylko o pragnieniu posiadania dzidziusia
Ja nie jestem dobra w te klocki, chociaż czasem się zastanawiam, która to która01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
nick nieaktualnyPszczolka36l wrote:U mnie 10dpo i biel. Chyba czas zacząć godzić się z porażka. Cycki nie bolą, za to brzuch tak. 🙄 Do czerwca mam czas na przemyślenie co dalej. Czy próbujemy drugiego podejścia, czy kończymy starania.
Pszczolka36l lubi tę wiadomość
-
Justa91]
Zwizualizowałam sobie tę sytuację, którą opisałaś z teściową i potem jak poszła, reakcję Twojego męża i się popłakałam. To piękne, że masz w nim takie wsparcie. Będziecie niewątpliwie najlepszymi rodzicamiJusta91 lubi tę wiadomość
01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
nick nieaktualnyJoan wrote:Edyciak wyjaśnij jaki sposób oddychania jest lepszy. Myślę, że sporo dziewczyn jest tym zainteresowana. W ostatnim webinarze (nie relaksacji) wyjaśniała z jakich metod korzysta.
Ja robię tak: leżenie na plecach, jedną ręka na mostku, druga na brzuchu. Wdech nosem tak żeby najpierw uniósł się mostek, w drugiej fazie wdechu unosi się brzuch i bardzo bardzo powolny wydech ustami. Tak około 7-10 oddechów. Potem po ostatnim wydechu zatrzymuję się na bezdechu, ile sekund wytrzymam.
Jeszcze jest takie ćwiczenie, bardziej dla uspokojenia, trzeba sprawdzić, ile uderzeń serca przypada na wdech, a ile na wydech w takim normalnym swobodnym oddychaniu. I dopasowujemy oddech do uderzeń serca. Pomocne w sytuacjach stresowych, uspokaja serce.Joan, Pszczolka36l lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Ćwiczenia oddechowe a normalny cykl oddychania to dwie różne rzeczy. Teraz na modzie są ćwiczenia oddechowe Win Hoffa, ale nie są dobre dla każdego. One opierają się na aktywizowaniu rezerw organizmu, mają za zadanie maksymalnie wyrzucić z organizmu z tkanek dwutlenek węgla i stare pokłady tlenu z płuc, takie zalegania... Polegają na szybkim wentylowaniu płuc. Nie polecam staraczkom, aczkolwiek mężowie mogą spróbować.
Ja robię tak: leżenie na plecach, jedną ręka na mostku, druga na brzuchu. Wdech nosem tak żeby najpierw uniósł się mostek, w drugiej fazie wdechu unosi się brzuch i bardzo bardzo powolny wydech ustami. Tak około 7-10 oddechów. Potem po ostatnim wydechu zatrzymuję się na bezdechu, ile sekund wytrzymam.
Jeszcze jest takie ćwiczenie, bardziej dla uspokojenia, trzeba sprawdzić, ile uderzeń serca przypada na wdech, a ile na wydech w takim normalnym swobodnym oddychaniu. I dopasowujemy oddech do uderzeń serca. Pomocne w sytuacjach stresowych, uspokaja serce.
Dzięki wielkie -
Edyciak wrote:Justa, co za wredny babsztyl z twojej teściowej!! Ale takie szczegóły opowiadacie rodzicom? U mnie o moich staraniach rodzina nie wie, jedynie dwie koleżanki.. no i wy 😃
A kiedy macie rocznicę ślubu? Wytrzymasz tyle? Mąż się nie zorientuje, że nie masz okresu? 😄
U nas wiedzą rodzice i rodzeństwo, mąż sam powiedział... w sumie nie było to powiedziane na spokojnie ale poczułam ulgę że wiedzą od tego czasu nie dopytują nawet nie pytają jak sytuacja bo pewnie nie chcą wywoływać w nas presji.. a ja też im nie mówię bo to też dla nich jest zmartwienie.Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)