Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
Odpowiedz

Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀

Oceń ten wątek:
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Właśnie lecę tym tropem w tym cyklu ;) moja znajoma ma te same przypadłości co ja i tak właśnie donosiła ciąże bez hepy ;) myślę, że i nie tylko na to pomoże. W ciąży z córką leciałam na dużych dawkach tych witamin;) teraz mają być jeszcze większe 😂

Morwa a jak duże dawki tych witamin brałaś w ciąży? Pytam z ciekawości bo ja nie mogę brać acardu i doktor Paśnik nie chciałby wchodzić z heparyna to może bym się z nim skonsultowała co myśli o tych witaminach?

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Joan Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 12:29

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    No ja właśnie muszę poszukać jakiś wiarygodnych źródeł aby przedstawić lekarzowi, bo nic o encortonie nie wspominał. Tylko powiedział, że jak będzie dodatni test to przyjść od razu do niego.

Kitka87 u mnie miasto nie takie duże 78tys.
    Kuźwa ja immunologa w mieście nie mam, najbliżej Warszawa chyba. Ten Paśnik to się często na forum przewija, w Warszawie też przyjmuje ale wizyta 360zł !

Wiem że ma mega ceny ale jest najlepszy. Ja chodzę do niego bo jest imunologiem w poradni leczenia niepłodności w CZMP i mam na fundusz więc kupę kasy oszczędzam.

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• BB__Anna Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Kibicuje Ci☘️

<3

37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Joan Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Wiem że ma mega ceny ale jest najlepszy. Ja chodzę do niego bo jest imunologiem w poradni leczenia niepłodności w CZMP i mam na fundusz więc kupę kasy oszczędzam.

O to super, że na NFZ. Jeżeli wizyta konkretna to bardziej się opłaca iść raz niż kilka razy do jakiegoś oszołoma po 150-200zł.

Mnie już ta kasa przeraża na wszystko. Tylko w tym roku wydałam już prawie 1600zł na badania, lekarza, recepty.....

• Morwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Morwa może Ty wiesz jaka jest różnica miedzy wit E na recepte a bez recepty? pewnie dawka?
    czy na recepte to juz jakis mocny drag? 😁
    bo mam taka i łykam czasem
    A jaką masz tą dawkę i jaka to forma Wit e ? D-alfa tokoferol czy dl-alfa tokoferol?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Kitka ty masz chyba blisko do Łodzi może spróbuj się umówić do doktora Paśnika z tymi dodatnimi ANA? Mnie proponował leczenie imunosupresyjne ułatwiające zajście w ciążę bo po nim organizm jest mniej agresywny dla zarodka i łatwiej o zagnieżdżenie 😉 na razie nie skorzystałam bo musiałam uregulować inne problemy w cyklu ( i nareszcie mam owulację i czuję się dobrze) do tego najpierw ja byłam chora a teraz cały czas mam szpital w domu więc nie mogę wejść z silną immunosupresja bo przy tym trzeba być zdrowym i mieć zdrowych domowników żeby nic nie złapać. Przynajmniej tak mi doktor powiedział. No a w razie jak się uda to encorton od razu 😉
    Bardzo liczę na ten cykl bo zaraz po owulacji musiałam zacząć brać encorton w związku ze stanem zapalnym w ręku i nadal go biorę może ułatwi zagnieżdżenie i będzie ciąża 😉

Dziękuję Koteczka za polecenie 😘 najpierw kompletuję badania, bo czytałam, że u zdrowych osób ANA1 też może wyjść dodatnie, a przy pogłębieniu diagnostyki dalszej nic nie wychodzi i jest ok.

W pierwszej kolejności umawiam się do mojej gin, ale zaraz obczajam hematologa, bo przy mutacjach mam podstawy do konsultacji. Dalszy kierunek to immunolog, jeśli ANA wyjdą złe.

Myślę dziewczyny co jeszcze mogłabym zbadać 🤔

W planach mam krzywe i ferrytynę.

Koteczka82 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Dlatego rozszerzam diagnostykę ANA i będę się umawiać do lekarza. Ale no żeby ten encorton brać to trzeba mieć najpierw ten dodatni test, a u mnie tylko raz zaskoczyło przez 9 miesięcy.
    Może musisz brać szybciej encorton niż po pozytywnym teście? Spróbuj Jak już to dostaniesz . Dużo dziewczyn bierze przez cały cykl. Tylko to ma niestety swoje skutki uboczne także nie jest tak kolorowo ;)

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    No właśnie nie działa to dobrze przytrzymuję pojawia się albo jakas inna temperatura albo miga. W innym termometrze działało to dobrze, ale ma jedno miejsce po przecinku. A przydalob y się w razie zaśnięcia pozniej mozna sprawdzic 😛

Julik,ja też robiłam zdjęcie bo ta opcja nie działała(mam też Microlife)ale twraz sprawdziłam jeszcze raz.Jak jest wyłączony to przytrzymaj go dłuuugoo i powinno wskazać ostatni pomiar,nie wiem co wcześniej robiłam źle.

Dziewczyny,czy skierowanie na b12,biało S i białko C,krzywa cukrowa wypisze mi ginekolog czy lepiej internista?Bede szła na badanie czystości przed hsg,to moge od razu poprosić,ale nie wiem czy wypisze,mam mu jakoś tłumaczyć po co chce te badania?Bo do mojej gin ide dopiero z wynikami drożności?
    Jakie testy owu z allegro macie sprawdzone?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 17:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Może musisz brać szybciej encorton niż po pozytywnym teście? Spróbuj Jak już to dostaniesz . Dużo dziewczyn bierze przez cały cykl. Tylko to ma niestety swoje skutki uboczne także nie jest tak kolorowo ;)

Wiem, czytałam troszkę o encortonie, wiem z czym to się je, przynajmniej w teorii.

Póki co czekam na wynik ANA2. Zobaczymy co wyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 12:38

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    O to super, że na NFZ. Jeżeli wizyta konkretna to bardziej się opłaca iść raz niż kilka razy do jakiegoś oszołoma po 150-200zł.

Mnie już ta kasa przeraża na wszystko. Tylko w tym roku wydałam już prawie 1600zł na badania, lekarza, recepty.....

No w poradni leczenia niepłodności w CZMP wszystko jest bezpłatne jak policzyłam ile by mnie kosztowały wszystkie badania imuno i genetyczne monitoring i wizyty to wyszło mi ponad 7 tys w ciągu pół roku 😲

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A jaką masz tą dawkę i jaka to forma Wit e ? D-alfa tokoferol czy dl-alfa tokoferol?

o matko skąd Ty takie rzeczy wiesz 😲
    jak dojade do domu to sprawdze :)

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowa na mojej witaminie E jest napisane all-rac-a-tokoferylu octan 10mg na kroplę 🤷‍♀️

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OdpuszczonaNona wrote:
    Kitko
    Czystość pochwy
    Droznosc

U mnie w mieście nie idzie zrobić czystości pochwy. I piszę to poważnie totalnie, bo koleżanka miała z tym mega problem. Labo oczekuje materiału na specjalnym szkiełku od gina, a ginekolodzy tych szkiełek nie mają.

Z takimi rzeczami to do mojej zdecydowanie muszę się udać. Chcę poczekać na @, bo wtedy będę wiedziała w jaki termin wbić, żeby mogła mi monit od razu strzelić.

Porozmawiam z nią o drożności.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa można się zgodzić z tymi wytycznymi? Chciałabym sobie wyrobić pogląd na ANA:

"Przy interpretacji wyników ANA należy zawsze brać pod uwagę objawy kliniczne i miano przeciwciał:

niskie miano przeciwciał (1:100) i brak objawów klinicznych nie wymagają dodatkowych badań i powtarzania testu,
    przy średnim mianie przeciwciał (1:320) i braku charakterystycznych objawów zaleca się powtórzenie badania po 6 miesiącach,
    wysokie miano (1:1000 ; >1:1000) i charakterystyczne objawy wymagają dalszej diagnostyki."

• Morwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Mowa na mojej witaminie E jest napisane all-rac-a-tokoferylu octan 10mg na kroplę 🤷‍♀️
    To syntetyk , osobiście wolę unikać... żaden syntetyk nie wpłynie dobrze przy problemach z nadrzepiwością. Niezależnie ile bys go brała. A tak z czystej ciekawości ile zalecają kropel na dobę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 18:33

Minea lubi tę wiadomość

• Tajka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie? Widzicie coś ?
    https://naforum.zapodaj.net/5c0d635a8934.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/806ced67e467.jpg.html

7dc dopiero..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 18:21

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Morwa można się zgodzić z tymi wytycznymi? Chciałabym sobie wyrobić pogląd na ANA:

"Przy interpretacji wyników ANA należy zawsze brać pod uwagę objawy kliniczne i miano przeciwciał:

niskie miano przeciwciał (1:100) i brak objawów klinicznych nie wymagają dodatkowych badań i powtarzania testu,
    przy średnim mianie przeciwciał (1:320) i braku charakterystycznych objawów zaleca się powtórzenie badania po 6 miesiącach,
    wysokie miano (1:1000 ; >1:1000) i charakterystyczne objawy wymagają dalszej diagnostyki."
    Nie wiem jak z tym powtórzeniem po 6 miesiącach. Zawsze myślałam, że powtórki pozytywnych badań powinno się robić w odstępie 12 tyg. Nie wytrzymała bym dodatkowe 2 miechy w niepewności ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Co myślicie? Widzicie coś ?
    https://naforum.zapodaj.net/5c0d635a8934.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/806ced67e467.jpg.html

7dc dopiero..
    Takie mogą wychodzić i przez cały cykl. Niestety to nic nie znaczy. Owu może być i za tydzień.

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ