Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Mąż właśnie robi nam berbeluchę z miodu , cytryny i imbiru. Ciekawe co wymyśli w kolejnych dniach. Na piątek już zaplanował nam badania , powiedział, że stawia 😂
OdpuszczonaNona, Koteczka82, Kitka_87, Ata114, Gagatka, Lalia, dmg111, Klaudia9212, Minea lubią tę wiadomość
-
Hej! U mnie dziewczyny nie wiem jak będzie z testowaniem w marcu... Mam zalamke. Byłam dzisiaj u gina i stwierdził na lewym jajniku guz albo torbiel endometrialną. Duża. Do usunięcia operacyjnie. Musiałam zrobić markery i za tydzień mam wizytę u ordynatora... Strasznie się denerwuje... Kiedyś widziałam u którejś z was w stopce, że miała ta torbiel czekoladowa. Byłabym wdzięczna gdyby się odezwała, bo nie wiem co mam myśleć 😭
Za to na prawym jajniku jak to określił "idealna owulacja", pęcherzyk 23mm. Nie za duży? 😮 Serduszka były wczoraj i przedwczoraj... Ale i tak raczej nie ma na nic szans przez ten lewy jajnik, pewnie nawet ciąża byłaby teraz niebezpieczna...
Musiałam się wyglądać 😭 Mega się stresuję, bo zawsze było wszystko idealnie...👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
nick nieaktualny
-
Marzenia wrote:Julik,ja też robiłam zdjęcie bo ta opcja nie działała(mam też Microlife)ale twraz sprawdziłam jeszcze raz.Jak jest wyłączony to przytrzymaj go dłuuugoo i powinno wskazać ostatni pomiar,nie wiem co wcześniej robiłam źle.
Dziewczyny,czy skierowanie na b12,biało S i białko C,krzywa cukrowa wypisze mi ginekolog czy lepiej internista?Bede szła na badanie czystości przed hsg,to moge od razu poprosić,ale nie wiem czy wypisze,mam mu jakoś tłumaczyć po co chce te badania?Bo do mojej gin ide dopiero z wynikami drożności?
Jakie testy owu z allegro macie sprawdzone? -
Anet.kaa wrote:Znalezione na jakimś kocim forum nie wiem w jakim celu ale babki pisały jakie podają kotom i jaka jest najlepsza.
Chyba muszę rozważyć suplementacja moich kotów
Posłuchajcie tego podcastu który dziś rano wstawiłam, mega fajny. TY Morwa nie musisz bo już wszystko wiesz
Ja w tym miesiącu próbuje walczyć z bólami miesiączkowymi magnezem, zobaczymy jaki to przyniesie efekt. Co miesiąc szpikuje się taką dawką ibulrofenów, że szok.Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
Morwa dzięki za witaminę 😁 widzę że ten tokoviy też jest w dawce 200j.m. czyli 134mg muszę zobaczyć w jakiej cenie jest u mnie w internetowej aptece i sobie zamówię i będę brała a jak się uda to w ciąży też 😁
Coś mnie drapie w gardle i smyra w nosie ☹️ mam nadzieję że synek mi nie sprzedał nic bo to był by najgorszy moment ☹️
Idę sobie zrobić cytrynę z miodem i imbirem i spać.
Do jutra dziewczyny.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
OdpuszczonaNona wrote:Jasminum, byłaś miesiąc temu na usg i nie było guza czy nie chodziłaś ostatnio?
Mam nadzieję że to torbielka, guz nie powstanie nagle w 3 tygodnie...
Był powiększony jajnik. Ale tamten gin to był stary niedouk, do którego poszłam tylko po skierowania(którego i tak mi nie dał). Kazał przyjść po @ żeby zobaczyć czemu ten jajnik taki wielki, ale wolałam pójść do lepszego lekarza w szpitalu i ten teraz stwierdził to co napisałam wcześniej...👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
Jasminum wrote:Hej! U mnie dziewczyny nie wiem jak będzie z testowaniem w marcu... Mam zalamke. Byłam dzisiaj u gina i stwierdził na lewym jajniku guz albo torbiel endometrialną. Duża. Do usunięcia operacyjnie. Musiałam zrobić markery i za tydzień mam wizytę u ordynatora... Strasznie się denerwuje... Kiedyś widziałam u którejś z was w stopce, że miała ta torbiel czekoladowa. Byłabym wdzięczna gdyby się odezwała, bo nie wiem co mam myśleć 😭
Za to na prawym jajniku jak to określił "idealna owulacja", pęcherzyk 23mm. Nie za duży? 😮 Serduszka były wczoraj i przedwczoraj... Ale i tak raczej nie ma na nic szans przez ten lewy jajnik, pewnie nawet ciąża byłaby teraz niebezpieczna...
Musiałam się wyglądać 😭 Mega się stresuję, bo zawsze było wszystko idealnie... -
Anet.kaa wrote:Widziałam, że są takie w proszku. Czyli miałabym moczyć dupkę w misce ?
Ja dziś kupiłam BICAPS MAG B6, ma 254 cytrynianu magnezu w 2 tabletkach.Anet.kaa lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Ja miałam Torbiel endometrialną na lewym jajniku. Było to przy pierwszej ciąży pozamacicznej. Lekarka ,która przyjęła mnie na odział straszyła, że to potworniak. Kazała się modlić aby to był tylko potworniak a nie nic gorszego. Miałam jeszcze zmiany endometrialne za macicą... Ale tego ona nie zauważyła. Przez cały weekend robiła mi markery nowotworowe. Na całe szczęście w poniedziałek przejął mnie ordynator, opierdolił tą lekarkę i zabrał mnie na stół. Miałam laparotomię wtedy usunęli mi lewy jajowod z ciąża pozamaciczną i zmiany endometrialne w gratisie. Także tak zaczęła się moja przygoda z endometriozą.. Nie za fajnie, ale na całe szczęście nie skończyło się gorzej , a mogło..
Oby to była tylko ta torbiel, ale mimo wszystko myśl o laparoskopii nie jest pokrzepiajaca... Chociaż może to jedna z przyczyn braku 🤰
W takim razie oznaczałoby to, że mam endometrioze? Jak wgl. się ją stwierdza? To prawda, że są wtedy obfite @? Bo moje są raczej skąpe i krótkie...
Przepraszam za haos, ale ciężko mi zebrać myśli 🤦♀️👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
nick nieaktualnyJasminum wrote:Hej! U mnie dziewczyny nie wiem jak będzie z testowaniem w marcu... Mam zalamke. Byłam dzisiaj u gina i stwierdził na lewym jajniku guz albo torbiel endometrialną. Duża. Do usunięcia operacyjnie. Musiałam zrobić markery i za tydzień mam wizytę u ordynatora... Strasznie się denerwuje... Kiedyś widziałam u którejś z was w stopce, że miała ta torbiel czekoladowa. Byłabym wdzięczna gdyby się odezwała, bo nie wiem co mam myśleć 😭
Musiałam się wyglądać 😭 Mega się stresuję, bo zawsze było wszystko idealnie...
Torbiel czekoladowa to coś innego niż endomerialna. Endomerialna usuwa się poprzez laparoskopię. Duża to jaka? Od 3cm w górę kwalifikuje się do zabiegu. Nie martw się, bo jak będziesz mieć usuniętą to zacznie lepiej jajnik pracować 😊 -
nick nieaktualny
-
Jasminum wrote:Oby to była tylko ta torbiel, ale mimo wszystko myśl o laparoskopii nie jest pokrzepiajaca... Chociaż może to jedna z przyczyn braku 🤰
W takim razie oznaczałoby to, że mam endometrioze? Jak wgl. się ją stwierdza? To prawda, że są wtedy obfite @? Bo moje są raczej skąpe i krótkie...
Przepraszam za haos, ale ciężko mi zebrać myśli 🤦♀️ -
Kitka_87 wrote:Torbiel czekoladowa to coś innego niż endomerialna. Endomerialna usuwa się poprzez laparoskopię. Duża to jaka? Od 3cm w górę kwalifikuje się do zabiegu. Nie martw się, bo jak będziesz mieć usuniętą to zacznie lepiej jajnik pracować 😊
-
Kitka_87 wrote:Torbiel czekoladowa to coś innego niż endomerialna. Endomerialna usuwa się poprzez laparoskopię. Duża to jaka? Od 3cm w górę kwalifikuje się do zabiegu. Nie martw się, bo jak będziesz mieć usuniętą to zacznie lepiej jajnik pracować 😊
Mówił o endometrialnej. 6cm na 4 cm. Obyś miała rację 😘👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
Jasminum spokojnie, ja mialam torbiel 8 cm. Oczywiście też wszystkie badania, markery nowotworowe i inne cudawianki. Lekarz mówił, ze tylko zabieg. Wyniki wyszły ok. Mimo tego, lekarz oczywiście obstawiał laparo.
Poprosiłam o inne rozwiązanie, dal mi ten lek, który stosuje się przy ccystach poniżej 5cm. Brałam przez miesiąc, po miesiączce poszłam do gina, A ten z niedowierzaniem stwierdził, ze po torbieli nie ma śladu 🙏.
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
nick nieaktualny