tsh
-
WIADOMOŚĆ
-
Saramago wrote:Ja mam 2,25 i 3 lekarzy nie widzi przeciwskazań ani tym bardziej potrzeby zbijania... zobaczymy czy się uda
Ja w styczniu tego roku miałam TSH 2,29 i też ani endokrynolog, ani ginekolog nie widzieli w tym problemu. W zeszłym miesiącu, z ciekawości, zbadałam TSH jeszcze raz i wynik bardzo mnie ucieszył: 1,57 Samo spadło, bez żadnych leków. Tak więc ja też uważam, że TSH niewiele ponad 2 nie jest żadnym wielkim problemem
Saramago lubi tę wiadomość
-
U mnie początkowe TSH 4,25 + podwyższona prolaktyna.
Po 1,5 miesiąca przyjmowania Euthyroxu 25 TSH zbite do 2,3.
W grudniu idę na kolejną kontrolę, więc zobaczymy jaki wynik uda mi się osiągnąć.
W zależności od lekarza do którego się udałam (1 gin i 3 endo) każdy przedstawiał mi inną teorię i kazał/zabraniał zbijać prolaktynę oraz kazał/zabraniał przyjmować jod.
Z porad 4 lekarzy wyciągnęłam średnią -
Dziewczyny w piątek wieczorem przyleciałam do Polski, w sobotę rano poszłam zbadać krew i zrobiłam prolaktynę i tsh i okazuje się ze prl 29 a norma do 25 i tsh 4,7 a miesiąc temu w ie jak robiłam tsh miałam 1,875 zwariuję normalnie:/ jak to możliwe że aż tak skoczyło?????? Czy możliwe aby podróz samolotem dzien wcześniej tak podniosła te wyniki??? Cykl spisuję już na straty ;(
-