Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 maja 2016, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Gratulacje :-) Kiedy masz usg? :-)
    31 maja :) To będzie 6 tydz. i 6 dzień, chyba najlepszy czas bo będzie już coś więcej widać :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 18:03

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 18 maja 2016, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :-)

    Love_ya87 lubi tę wiadomość

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 maja 2016, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_ya87 wrote:
    31 maja :) To będzie 6 tydz. i 6 dzień, chyba najlepszy czas bo będzie już coś więcej widać :)
    Czas ciąży podobny do mnie i w ten sam dzień wybieramy się na USG ;)

    Mi się udało z 1,95 a jeszcze w styczniu miałam 2,2

    Love_ya87 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 maja 2016, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_ya87 gratuluję <3

    Love_ya87 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 maja 2016, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuszka wrote:
    Czas ciąży podobny do mnie i w ten sam dzień wybieramy się na USG ;)

    Mi się udało z 1,95 a jeszcze w styczniu miałam 2,2

    Ja teraz mam 2,46, a pod koniec kwietnia miałam 2,67..

    Jak widać czeka nas mały koziorożec ;)

    (Nie wiem dlaczego, ale u mnie te suwaki ciąży się nie przesuwaja.. chyba za głupia na to jestem ;) )

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 19:33

  • Pikcia Autorytet
    Postów: 402 633

    Wysłany: 18 maja 2016, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Czesc Dziewczyny,
    zaciążonym gratuluje i życzę dużo spokoju.
    a ze staraczkami łączę sie w smutku z powodu kolejnej @ :(
    czy ktoras tak miala ze mimo brania lekow tarczyca sie nie ustabilizowala? ja lecze od roku i doszlam juz do euthyroxu 75 a TSH jest niewiele nizsze niz przed rozpoczeciem leczenia, do tego FT4 ok 30-40% a FT3 15-20%! dodam ze antyTPO i antyTG ujemne. Mial ktos taki przypadek?

    APS, ja praktycznie co wizyta mam zmienianą dawkę leku... Ostatnio przyjmowałam Letrox 75, po dzisiejszej wizycie lekarz zmienił mi na Euthyrox 88... Zobaczymy, co z tego wyniknie, w tym cyklu na pewno starania będą chociaż TSH ostatnio miałam 3,97...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 22:09

    cd9bvfxm9eqn41tq.png

    F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 19 maja 2016, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS być może potrzebujesz większej dawki,ft4 masz niskie,co ile robisz badania? Badalas prolaktyne?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 07:27

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 maja 2016, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki z 5 czy 4 maja:
    TSH 2,46 [0,27-4,2]
    fT4 0,95 [0,93-1,7]
    fT3 2,99 [2,00-4,4]

    16 maj:
    TSH 2,47 [0,27-4,2]
    fT4 1,13 [0,93-1,7]

    23 maj:
    fT3 4,76 [3,9-6,7] - 30,71 %
    fT4 16,42 [11,5-21,0] - 51,79%

    Jakby się trochę poprawiło :) Jutro na pogadankę do endo i zobaczymy co dalej :)

  • Skrzat89 Debiutantka
    Postów: 15 1

    Wysłany: 23 maja 2016, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki,staramy się już od jakiegoś czasu i niestety nic z tego póki co jestem właśnie w trakcie zmiany lekarza ponieważ moja poprzednia lekarka mam wrażenie że trochę mnie olewała, twierdząc że wszystko jest ok. Czytałam na forum odnośnie poziomu TSH i prolaktyny i moje pytanie jest takie odnośnie wyników TSH i prolaktyny już wiem że poziom TSH jaki mam powinien być niższy na chwilę obecną mam TSH 2,82. Pytanie czy ktoś wie jaki jest prawidłowy poziom prolaktyny aby zajść w ciąże? Na chwilę obecną prolaktynę mam 21,63 i Prolaktyna MCP/1H 178,78.

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 23 maja 2016, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_ya87 wrote:
    Wyniki z 5 czy 4 maja:
    TSH 2,46 [0,27-4,2]
    fT4 0,95 [0,93-1,7]
    fT3 2,99 [2,00-4,4]

    16 maj:
    TSH 2,47 [0,27-4,2]
    fT4 1,13 [0,93-1,7]

    23 maj:
    fT3 4,76 [3,9-6,7] - 30,71 %
    fT4 16,42 [11,5-21,0] - 51,79%

    Jakby się trochę poprawiło :) Jutro na pogadankę do endo i zobaczymy co dalej :)
    Myślę że endo zostawi Ci tą dawkę. Ft4 zareagowalo,ale pełny obraz widoczny jest po ok.4tyg.od zmiany dawki.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 maja 2016, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę :) Bardzo się uspokoiłam widząc wyniki :)

  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 24 maja 2016, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a co sądzicie o tych wynikach? Zaczęłam się leczyć ponad rok temu, w końcu tsh jest ładne ;)



    23 maja:
    TSH 3-cia generacja 1,170 uIU/ml[0,38-5,33]~;
    FT 3 5,14 pmol/l[3,8-6]~; 60.91%
    FT 4 10,75 pmol/l[7,86-14,41]~; 44.12%

    23 lutego:
    TSH 3-cia generacja 3,192 uIU/ml[0,55-4,78]~;
    FT 4 12,82 pmol/l[7,86-14,41]~; 75.73%

    20 października 2015:
    TSH 1,275 [0,55-4,78]
    FT 3 4,69 [3,8-6] 40.45%
    FT 4 13,15 [7,86-14,41] 80.76%

    8 kwietnia 2015:
    tsh 3,11 [0.55-4.78]
    ft3 5,23 [3,8 -6] 69.09%
    ft4 13,67 [7,86-14,41] 88.70%

    11 lutego 2015:
    TSH 4,442 [ 0,55 - 4,78 ]
    FT 3 4,45 [ 3,8 - 6 ] 29.55%
    FT 4 13,40[ 7,86 - 14,41 ] 84.58%

    Nie wiem, czy się umawiać do endo, czy przyjąć, że tsh jest ok i dać sobie spokój?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 14:22

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 24 maja 2016, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ft4 masz wysokie,gorzej z ft3. Bierzesz jakieś suplementy? Badalas ferrytyne? Jaką dawkę bierzesz euthyroxu? Tsh jest za wysokie w stosunku do ft4,powinno lepiej reagowac. Badalas prolaktyne? W ciąży tsh najlepiej ok.1, hormony min.50%.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 14:18

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 24 maja 2016, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh 1,17 jest za wysokie? W stosunku do ft4? Nie rozumiem, możesz rozwinąć?
    Nie badałam ferrytyny.
    Biorę jodid i kwas foliowy, do tego w miarę zdrowe odżywianie.
    Euthyrox biorę 75 i 50 na zmianę.
    Prolaktyna badana pod koniec marca - mieściła się w normie, juz dokładnie nie pamiętam wyniku, ale mogę sprawdzić.

    Progesteron, lh, fsh też badałam niedawno i wszystko w normie.


    Dziękuję za odpowiedź <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 14:23

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 24 maja 2016, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytalam Twoje wyniki od konca,sorki. Ft4 mogłoby być wyższe,być może wystarczy lekka modyfikacja dawki,ogólnie wyniki masz fajne.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 24 maja 2016, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kas za odpowiedź! :)

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 24 maja 2016, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zależności jak się czujesz możesz lekko podnieść dawkę.

    kate55 lubi tę wiadomość

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 24 maja 2016, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a czy mogła mi waga ruszyć jak euthyrox biorę juz miesiąc no za 2 dni będzie miesiąc a waga prawie 3 kilo w dół

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 maja 2016, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh.. miałam gadać dzisiaj z moja endo (tel. we wtorki odbiera jedynie w godz. 19:00-20:00 i w czwartki), no i przegapiłam godzinę, jakaś masakra, a teraz w czwartek jest Boże Ciało.. No cóż, pozostaje czekać tydzień i powtórzyć wyniki.. Majątek stracę na badania..

  • Dorola31 Autorytet
    Postów: 500 539

    Wysłany: 24 maja 2016, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie:)
    Jestem w końcu po konsultacji i dostałam Letrox 25 na początek. Od jutra biorę i za 6 tygodni do kontroli.
    Mam nadzieję, że wyniki mi się choć troszkę poprawią.

    Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego