Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 24 maja 2016, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50, ogólnie czuję się super i nigdy nie skarżyłam się na dolegliwości związane z niedoczynnością. Na razie zostanę przy mojej dawce, nie chcę sama zmieniać. Na następnej wizycie u endo zapytam o to.


    Dorola, powodzenia! Oby wyniki się poprawiły :) Ja zaczynałam od połówki euthyroxu 25 ;)

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 24 maja 2016, 23:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA miałam 2 tygodnie euthyrox 25 a teraz już 50.

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 maja 2016, 00:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    potforzasta wrote:
    JA miałam 2 tygodnie euthyrox 25 a teraz już 50.
    U mnie było:
    - 2 tygodnie E 25
    - 6 tygodni E 50
    - obecnie jest 5 tydzień E 75.
    W piątek idę zrobić badania i jestem ciekawa wyników :)

  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 25 maja 2016, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejne badanie robię 4 albo 8 czerwca i potem wizyta.

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 25 maja 2016, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    U mnie było:
    - 2 tygodnie E 25
    - 6 tygodni E 50
    - obecnie jest 5 tydzień E 75.
    W piątek idę zrobić badania i jestem ciekawa wyników :)
    Zmieniasz dawki bez kontroli wyników?

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 maja 2016, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Zmieniasz dawki bez kontroli wyników?
    pisałam pod postem, że w piątek mam kolejne badanie ;)
    I uprzedzę kolejne pytanie... dawki zmienia mi endokrynolog.

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 25 maja 2016, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh ladnie spadlo,powinno być ok :-)

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 maja 2016, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 dziękuję :) Liczę, że moje hormony będą już ustabilizowane.

  • BlueBerry23062015 Ekspertka
    Postów: 131 70

    Wysłany: 26 maja 2016, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

    ostatnio zostałam skierowana do endo :/ miałam wtedy tsh 0,245 (norma0,270-4,200) a ft4 1,25 (norma 0,93-1,70) - to było 8 tygodni temu
    obecnie jestem u 22 tc a wyiki oszalały TSH 3,550 (0,270-4,200)
    ft4 0,93 (0,93-1,70)

    po pierwszej wizycie dostalam zapobiegawczo Jodid 200...wizyte u endo mam 3.06 ale oczywiscie juz wynajduje sobie pełno powodów do martwienia sie ;)

    Co o tym sądzicie?
    Pozdrawiam

    "Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

    f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 26 maja 2016, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzesz tylko jodid? Nie dostalas euthyroxu? Tarczyca nie wyrabia i prawdopodobnie trzeba będzie wdrożyć leki.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 26 maja 2016, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prosze o pomoc, bo endokrynolog na urlopie, a jestem zbita z tropu. Biorę Letrox 25.

    W lutym, przed laparoskopia badania TSH:
    TSH III 3,35 uU/mL [0,340 - 5,600]
    FT3 3,13 [2,50 - 3,90] -- 45%
    FT4 0,94 [0,60 - 1,12] -- 65%

    W maju, po laparoskopii badania TSH:
    TSH 2,9 [0,380-5,330]
    FT3 2,75 [2,50-3,90] -- 17%
    FT4 0,94 [0,60-1,12] -- 65%

    Od kwietnia zaczelam brać witaminy prenatalne, w zwiazku z czym, jodid 200 oraz vit D 2000J - biorę co drugi dzień. Czy to może mieć wpływ na FT3, w sensie fakt, że nie biorę ich codziennie? Dlaczego to FT3 tak kuleje, jak to poprawić? Za wszelkie wskazówki, bardzo dziękuję <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 21:19

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Jeżyna&Malina Przyjaciółka
    Postów: 131 25

    Wysłany: 26 maja 2016, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) nie mam żadnego doświadczenia z tarczycą ale jestem teraz w 13 tyg ciąży i TSH wynosi 2,23. Miesiąc temu robiłam badania i wynik był dokładnie taki sam. Moja pani ginekolog twierdzi, że chyba warto pobrać euthyrox ale rozważa to. Napiszcie proszę przy jakich wwartościach TSH ddostałyście leki?

    "Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 27 maja 2016, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynko Malinko :) tsh jest odrobinę za wysokie, ale skoro nigdy nie leczyłaś się na tarczycę a tsh nie skacze to ja bym się nie martwiła tylko je kontrolowała :) koleżanka jest teraz w piątym miesiącu ciąży i cały czas ma tsh w granicach 2,1 i wszystko jest u niej w jak najlepszym porządku :)

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 27 maja 2016, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Dziewczyny, prosze o pomoc, bo endokrynolog na urlopie, a jestem zbita z tropu. Biorę Letrox 25.

    W lutym, przed laparoskopia badania TSH:
    TSH III 3,35 uU/mL [0,340 - 5,600]
    FT3 3,13 [2,50 - 3,90] -- 45%
    FT4 0,94 [0,60 - 1,12] -- 65%

    W maju, po laparoskopii badania TSH:
    TSH 2,9 [0,380-5,330]
    FT3 2,75 [2,50-3,90] -- 17%
    FT4 0,94 [0,60-1,12] -- 65%

    Od kwietnia zaczelam brać witaminy prenatalne, w zwiazku z czym, jodid 200 oraz vit D 2000J - biorę co drugi dzień. Czy to może mieć wpływ na FT3, w sensie fakt, że nie biorę ich codziennie? Dlaczego to FT3 tak kuleje, jak to poprawić? Za wszelkie wskazówki, bardzo dziękuję <3
    Ft3 kuleje,bo widocznie masz jakieś niedobory. Zbadaj ferrytyne,poziom wit.d,b12. Dobrze jest też suplementowac selen. Poczytaj tu na forum.

    Jagah lubi tę wiadomość

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 27 maja 2016, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżyna&Malina wrote:
    Hej dziewczyny:) nie mam żadnego doświadczenia z tarczycą ale jestem teraz w 13 tyg ciąży i TSH wynosi 2,23. Miesiąc temu robiłam badania i wynik był dokładnie taki sam. Moja pani ginekolog twierdzi, że chyba warto pobrać euthyrox ale rozważa to. Napiszcie proszę przy jakich wwartościach TSH ddostałyście leki?
    Badalas też ft4 i ft3? Samo tsh o niczym nie mówi.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 27 maja 2016, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę na wizycie zapytać endo o tą witaminę D

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja 2016, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony tarczycy po 13 tygodniach leczenia:
    FT4 69.20% [wynik 18.92, norma (12 - 22)]
    FT3 55.68% [wynik 5.16, norma (3.1 - 6.8 )]
    TSH 0,64 <3

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 27 maja 2016, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładnie :-)

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 27 maja 2016, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kocha swoje tsh :) co kto lubi hehe. Miłego weekendu dziewczyny!

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • enwi Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 27 maja 2016, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie :)
    Za radą Magda87 zrobiłam dodatkowe badania.

    Te miałam wcześniej:
    TSH w czerwcu 2015: 1,75
    TSH w listopadzie 2015: 2,54
    TSH w maju 2016: 2,82
    (0,27-4,2)

    FT4 1,19 (0,8 - 1,7) wg. kalk. 43,33 %
    FT3 2,74 (2,6 - 5,1) wg kalk. 5,6%
    Prolaktyna 30,14 (2,7 - 26)

    nowe:
    TPO 11,8 lU/ml (zakres ref. <34,0)
    TG <10 lU/ml (zakres ref. <115)

    Gin. stwierdziła, że jeżeli coś podejrzewam to mam iść do endo i kazała brać 1/2 tabl. bromergonu 2,5 mg.

    Czy po takim obrazie wyników można coś stwierdzić? zanim wybiorę się do endo to pewni jeszcze usg tarczycy musi być wykonane, czy w tym przypadku niekoniecznie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 16:44

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego