X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • AniaŁ123 Autorytet
    Postów: 3128 1904

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 21:52

    km5sdf9h97fauxoy.png
    34 lata
    Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪

    O Łucję starałam się 20 cykli

    Niedoczynność tarczycy
    Euthyrox 100/88

    mutacje:
    Czynnik V R2 - homozygotyczny,
    MTHFR C677T heterozygotyczny,
    MTHFR A1298C heterozygotyczny,
    PAI-1 4G homozygotyczny

    Acard 75,
    KF, B6 i B12 metylowane

    3.02.2022 ➡️ 1 IUI ☹
    3.03.2022 ➡️ 2 IUI ☹
  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie jesteśmy lekarzami. Skonsultuj to z innym jeśli masz jakies wątpliwości. Ja bym nie kombinowała z lekarstwami na własną rękę.

    Buko, Magda87 lubią tę wiadomość

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • AniaŁ123 Autorytet
    Postów: 3128 1904

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u nowego endo. Poprzedni twierdzi, że powinnam mieć wyniki zbliżone do tych z I badania i żebym się nie sugerowała TSH, tylko patrzyłam na FT3 i FT4, natomiast ten wczorajszy twierdzi, że powinnam się sugerować właśnie TSH i powinno być wyższe. On zasugerował zmianę Novothyralu na Euthyrox.

    Pytam się Was, bo już mam mętlik w głowie i miałam nadzieję, że któraś z Was mi podpowie, może się orientuje w takiej sytuacji ;)

    km5sdf9h97fauxoy.png
    34 lata
    Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪

    O Łucję starałam się 20 cykli

    Niedoczynność tarczycy
    Euthyrox 100/88

    mutacje:
    Czynnik V R2 - homozygotyczny,
    MTHFR C677T heterozygotyczny,
    MTHFR A1298C heterozygotyczny,
    PAI-1 4G homozygotyczny

    Acard 75,
    KF, B6 i B12 metylowane

    3.02.2022 ➡️ 1 IUI ☹
    3.03.2022 ➡️ 2 IUI ☹
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 nie pomogę.

    Ja już po wizycie. Teraz mam zaleconą dawkę:
    - 75 od pon do pt
    - 50 przez weekend
    Kolejne badanie za 6 tygodni :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 20:47

  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ - z tego co się orientuję to Euthyrox jest na zbijanie Tsh a nie podwyższenie. Dziewczyny tutaj walczą głównie ze zbyt wysokim tsh więc nie pomogę.

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Wczoraj byłam u nowego endo. Poprzedni twierdzi, że powinnam mieć wyniki zbliżone do tych z I badania i żebym się nie sugerowała TSH, tylko patrzyłam na FT3 i FT4, natomiast ten wczorajszy twierdzi, że powinnam się sugerować właśnie TSH i powinno być wyższe. On zasugerował zmianę Novothyralu na Euthyrox.

    Pytam się Was, bo już mam mętlik w głowie i miałam nadzieję, że któraś z Was mi podpowie, może się orientuje w takiej sytuacji ;)
    Jakie masz aktualnie wyniki?

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • AniaŁ123 Autorytet
    Postów: 3128 1904

    Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    AniaŁ - z tego co się orientuję to Euthyrox jest na zbijanie Tsh a nie podwyższenie. Dziewczyny tutaj walczą głównie ze zbyt wysokim tsh więc nie pomogę.

    Wiem, tylko chodzi też o zmianę dawki. Teraz zażywam 125 Novothyralu.

    Euthyrox rozważam, bo teraz mam znacznie wyższy procentowy udział FT3 niż FT4 czyli wychodzi na to, że nie muszę już uzupełniać T3.

    km5sdf9h97fauxoy.png
    34 lata
    Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪

    O Łucję starałam się 20 cykli

    Niedoczynność tarczycy
    Euthyrox 100/88

    mutacje:
    Czynnik V R2 - homozygotyczny,
    MTHFR C677T heterozygotyczny,
    MTHFR A1298C heterozygotyczny,
    PAI-1 4G homozygotyczny

    Acard 75,
    KF, B6 i B12 metylowane

    3.02.2022 ➡️ 1 IUI ☹
    3.03.2022 ➡️ 2 IUI ☹
  • AniaŁ123 Autorytet
    Postów: 3128 1904

    Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Jakie masz aktualnie wyniki?

    Ostatnie wyniki miałam takie:
    TSH 0,01 (0,27-4,2)
    FT3 3,48 (2,04-4,4)
    FT4 1,13 (0,93-1,71)

    Przy minimalnie wyższym tsh, ok 0,06, FT4 miałam już 0,8, czyli poniżej normy, a FT3 ledwo się mieściło w dolnej granicy: 2,22.

    Mój bardzo zaufany endo, u którego się leczę od 6 lat, uważa że powinnam mieć takie właśnie wyniki, ale skonsultowałam to z innym i on już ma inne zdanie na ten temat :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 08:41

    km5sdf9h97fauxoy.png
    34 lata
    Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪

    O Łucję starałam się 20 cykli

    Niedoczynność tarczycy
    Euthyrox 100/88

    mutacje:
    Czynnik V R2 - homozygotyczny,
    MTHFR C677T heterozygotyczny,
    MTHFR A1298C heterozygotyczny,
    PAI-1 4G homozygotyczny

    Acard 75,
    KF, B6 i B12 metylowane

    3.02.2022 ➡️ 1 IUI ☹
    3.03.2022 ➡️ 2 IUI ☹
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie wyniki masz ok,ważne są ft3 i ft4,tsh nie jest miarodajne.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • AniaŁ123 Autorytet
    Postów: 3128 1904

    Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Wg mnie wyniki masz ok,ważne są ft3 i ft4,tsh nie jest miarodajne.

    Właśnie tak twierdzi mój "stary" endo. Tylko zaczęłam się zastanawiać, bo często zdarz się że nie mam ovu, jeżeli w ogóle ją mam i szukam przyczyny. Dlatego poszłam do innego.

    km5sdf9h97fauxoy.png
    34 lata
    Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪

    O Łucję starałam się 20 cykli

    Niedoczynność tarczycy
    Euthyrox 100/88

    mutacje:
    Czynnik V R2 - homozygotyczny,
    MTHFR C677T heterozygotyczny,
    MTHFR A1298C heterozygotyczny,
    PAI-1 4G homozygotyczny

    Acard 75,
    KF, B6 i B12 metylowane

    3.02.2022 ➡️ 1 IUI ☹
    3.03.2022 ➡️ 2 IUI ☹
  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ - nie zazdroszczę, jest tu pewna zagwozdka w tych wynikach, ale dobrze, że ft są w normie.

    AniaŁ123 lubi tę wiadomość

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Właśnie tak twierdzi mój "stary" endo. Tylko zaczęłam się zastanawiać, bo często zdarz się że nie mam ovu, jeżeli w ogóle ją mam i szukam przyczyny. Dlatego poszłam do innego.
    Badalas prolaktyne i inne hormony?

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • AniaŁ123 Autorytet
    Postów: 3128 1904

    Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Badalas prolaktyne i inne hormony?

    Badałam,
    Prolaktynę miałam ok, a progesteron w granicach normy, ale niski, dlatego biorę luteinę od 3c.

    km5sdf9h97fauxoy.png
    34 lata
    Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪

    O Łucję starałam się 20 cykli

    Niedoczynność tarczycy
    Euthyrox 100/88

    mutacje:
    Czynnik V R2 - homozygotyczny,
    MTHFR C677T heterozygotyczny,
    MTHFR A1298C heterozygotyczny,
    PAI-1 4G homozygotyczny

    Acard 75,
    KF, B6 i B12 metylowane

    3.02.2022 ➡️ 1 IUI ☹
    3.03.2022 ➡️ 2 IUI ☹
  • AniaŁ123 Autorytet
    Postów: 3128 1904

    Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może, co jeszcze powinnam zbadać w stronę tej ovu?

    km5sdf9h97fauxoy.png
    34 lata
    Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪

    O Łucję starałam się 20 cykli

    Niedoczynność tarczycy
    Euthyrox 100/88

    mutacje:
    Czynnik V R2 - homozygotyczny,
    MTHFR C677T heterozygotyczny,
    MTHFR A1298C heterozygotyczny,
    PAI-1 4G homozygotyczny

    Acard 75,
    KF, B6 i B12 metylowane

    3.02.2022 ➡️ 1 IUI ☹
    3.03.2022 ➡️ 2 IUI ☹
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej idź do gina na monitoring,zleci Ci konkretne badania po obrazie usg.

    AniaŁ123 lubi tę wiadomość

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • AniaŁ123 Autorytet
    Postów: 3128 1904

    Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Najlepiej idź do gina na monitoring,zleci Ci konkretne badania po obrazie usg.

    Miałam monitoring w poprzednim cyklu. Nie było owulacji, a gin powiedziała, żebym brała luteinę i przyszła na jesień :/ Żadnych badań. W czerwcu idę do innej i chciałabym ją od razu poprosić lub zapytać o konkretne badania.

    km5sdf9h97fauxoy.png
    34 lata
    Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪

    O Łucję starałam się 20 cykli

    Niedoczynność tarczycy
    Euthyrox 100/88

    mutacje:
    Czynnik V R2 - homozygotyczny,
    MTHFR C677T heterozygotyczny,
    MTHFR A1298C heterozygotyczny,
    PAI-1 4G homozygotyczny

    Acard 75,
    KF, B6 i B12 metylowane

    3.02.2022 ➡️ 1 IUI ☹
    3.03.2022 ➡️ 2 IUI ☹
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukaj na forum,pewnie znajdziesz jakie badania zrobić :-) ze swojej strony polecam krzywą glukozy/insuliny,często blokuje owulacje.

    AniaŁ123 lubi tę wiadomość

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • Kasita Przyjaciółka
    Postów: 104 22

    Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a skoro kobiety w ciazy powinny zwiekszac dawke lewotyroksyny, to czy kazde kobiety, rowniez i takie ktore nie maja problemow z tarczycya, biora w czasie ciazy lewotyroksyne?? I w takim wypadku, co potem ? Czy po ciazy, lub nawet i w jej trakcie, ja odstawiaja ? Bo skoro w czasie ciazy trzeba brac lewotyroksyne, a branie leku jest ponoc na cale zycie, to jak to jest z kobietami bez problemow tarczycowych ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 20:49

    Kasita
    16.11 - krio-transfer 5-dniowej blastki
    05.12 - pozytywna beta
    15.12 - bicie serca :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, jeżeli kobieta ma zdrowa tarczycę to nie ma zazwyczaj problemu. Jej tarczyca radzi sobie ze zwiekszonym zapotrzebowaniem.

  • Kasita Przyjaciółka
    Postów: 104 22

    Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wiesz moze czy lewotyroksyne mozna w pewnym momencie odstawic (np po ciazy) ? - pytam, bo tak mi powiedzial jeden z endokrynologow.

    Kasita
    16.11 - krio-transfer 5-dniowej blastki
    05.12 - pozytywna beta
    15.12 - bicie serca :)
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ