TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
My nie jesteśmy lekarzami. Skonsultuj to z innym jeśli masz jakies wątpliwości. Ja bym nie kombinowała z lekarstwami na własną rękę.
Buko, Magda87 lubią tę wiadomość
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Wczoraj byłam u nowego endo. Poprzedni twierdzi, że powinnam mieć wyniki zbliżone do tych z I badania i żebym się nie sugerowała TSH, tylko patrzyłam na FT3 i FT4, natomiast ten wczorajszy twierdzi, że powinnam się sugerować właśnie TSH i powinno być wyższe. On zasugerował zmianę Novothyralu na Euthyrox.
Pytam się Was, bo już mam mętlik w głowie i miałam nadzieję, że któraś z Was mi podpowie, może się orientuje w takiej sytuacji -
nick nieaktualny
-
AniaŁ123 wrote:Wczoraj byłam u nowego endo. Poprzedni twierdzi, że powinnam mieć wyniki zbliżone do tych z I badania i żebym się nie sugerowała TSH, tylko patrzyłam na FT3 i FT4, natomiast ten wczorajszy twierdzi, że powinnam się sugerować właśnie TSH i powinno być wyższe. On zasugerował zmianę Novothyralu na Euthyrox.
Pytam się Was, bo już mam mętlik w głowie i miałam nadzieję, że któraś z Was mi podpowie, może się orientuje w takiej sytuacji -
Maciejowa wrote:AniaŁ - z tego co się orientuję to Euthyrox jest na zbijanie Tsh a nie podwyższenie. Dziewczyny tutaj walczą głównie ze zbyt wysokim tsh więc nie pomogę.
Wiem, tylko chodzi też o zmianę dawki. Teraz zażywam 125 Novothyralu.
Euthyrox rozważam, bo teraz mam znacznie wyższy procentowy udział FT3 niż FT4 czyli wychodzi na to, że nie muszę już uzupełniać T3. -
kas50 wrote:Jakie masz aktualnie wyniki?
Ostatnie wyniki miałam takie:
TSH 0,01 (0,27-4,2)
FT3 3,48 (2,04-4,4)
FT4 1,13 (0,93-1,71)
Przy minimalnie wyższym tsh, ok 0,06, FT4 miałam już 0,8, czyli poniżej normy, a FT3 ledwo się mieściło w dolnej granicy: 2,22.
Mój bardzo zaufany endo, u którego się leczę od 6 lat, uważa że powinnam mieć takie właśnie wyniki, ale skonsultowałam to z innym i on już ma inne zdanie na ten tematWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 08:41
-
kas50 wrote:Wg mnie wyniki masz ok,ważne są ft3 i ft4,tsh nie jest miarodajne.
Właśnie tak twierdzi mój "stary" endo. Tylko zaczęłam się zastanawiać, bo często zdarz się że nie mam ovu, jeżeli w ogóle ją mam i szukam przyczyny. Dlatego poszłam do innego. -
AniaŁ123 wrote:Właśnie tak twierdzi mój "stary" endo. Tylko zaczęłam się zastanawiać, bo często zdarz się że nie mam ovu, jeżeli w ogóle ją mam i szukam przyczyny. Dlatego poszłam do innego.
-
kas50 wrote:Badalas prolaktyne i inne hormony?
Badałam,
Prolaktynę miałam ok, a progesteron w granicach normy, ale niski, dlatego biorę luteinę od 3c.
-
kas50 wrote:Najlepiej idź do gina na monitoring,zleci Ci konkretne badania po obrazie usg.
Miałam monitoring w poprzednim cyklu. Nie było owulacji, a gin powiedziała, żebym brała luteinę i przyszła na jesień Żadnych badań. W czerwcu idę do innej i chciałabym ją od razu poprosić lub zapytać o konkretne badania. -
Dziewczyny, a skoro kobiety w ciazy powinny zwiekszac dawke lewotyroksyny, to czy kazde kobiety, rowniez i takie ktore nie maja problemow z tarczycya, biora w czasie ciazy lewotyroksyne?? I w takim wypadku, co potem ? Czy po ciazy, lub nawet i w jej trakcie, ja odstawiaja ? Bo skoro w czasie ciazy trzeba brac lewotyroksyne, a branie leku jest ponoc na cale zycie, to jak to jest z kobietami bez problemow tarczycowych ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 20:49
Kasita
16.11 - krio-transfer 5-dniowej blastki
05.12 - pozytywna beta
15.12 - bicie serca -
nick nieaktualny