Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • szatynka Autorytet
    Postów: 1505 639

    Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Zrób tsh,ft3 i ft4. Dobrze gdyby hormony byly na poziomie min.50%.

    dzięki wielkie.
    Jestem świeżo po biochemie więc ten cykl odpuszczam niech organizm i hormony unormują się. W przyszłym cyklu zrobię tsh, ft3, ft4, LH FSH no i betę czy już spadła do poziomu nieciążowego, bo w ten piątek jeszcze wysikałam dwie kreski na teście ciążowym. Mam nadzieję że w tym cyklu spadnie.

    A jeśli chodzi o przeliczanie tych procentów to jestem zielona. A to nic jak w lipcu będę miała wyniki to najwyżej Wam je tu podam to powiecie czy procentowo ok.

    <3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

    18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 21 czerwca 2016, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator

    Tu wpisujesz wynik i normy,samo wylicza :-)

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • Niki69 Ekspertka
    Postów: 574 99

    Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wczoraj byłam u mojego gina na monitoringu pęcherzyk pękł ale powtórzyła wyniki tarczycy bo w piątek wyszły 5.5 teraz nagle e pon wyszło 8 a ft4 0.84 nie mam pojęcia skąd ten skok w każdym razie jak zaczynałam leczenie i starania miałam unormiwala teraz die boję bo jak była owulacja i coś się udało nam zmajstrowalismy to przecież niebezpieczne takie wyniki. Ale miesiąc temu kurcze tak kiedyś było jestem w kropce...

    3jgx3e3k6oetpx65.png
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło Ci tsh 8 ?? Bardzo wysokie. Co gin na to? Najlepiej skonsultuj ten wynik z endo.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • Niki69 Ekspertka
    Postów: 574 99

    Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gin na to że jeśli nie doszło di zapłodnienia to jak dostanę okres to mam nie brać clo jak było w planach tylko ogarnąć tarczyce a tak pięknie stała w miejscu a tu owulacja była to problem z innej strony się pojawił:/ a dziwi mnie to że w piątek robiłam i było 5.5 poszłam ponownie sprawdzić czy to nie był błąd czy coś a w pon nagle 8 :O teraz się modlę żeby okres jednak przyszedł bo taki poziom tsh to niebezpieczny...nie potrafię tego zrozumieć że przez ponad rok leczenia było super a teraz gdy jajniki ruszyły i owulacja to nagle zła wiadomość o tsh. Dobrze ze endo po zwiekszeniu dawkinkazsla zrobić wyniki po miesiącu bo tak to robiłam co trzy miesiące bo była na stałym poziomie a gdybym teraz nie zbadał byłabym nieświadoma tego i dalej starała się z clo

    3jgx3e3k6oetpx65.png
  • ewela88 Koleżanka
    Postów: 143 14

    Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje tsh wynosiło 3,75. Gin stwierdził że jest za wysokie jak dla kobiety starajacej się, właściwie to przygotowujemy się do inseminacji. Przez miesiąc przyjmowałam euthyrox 25 i tsh spadło do 2,26. U nas głównym problemem jest słabe nasienie - 1% prawidłowej morfologii i słaba ruchliwość. Ciekawa jestem czy ta moja tarczyca też mogła w jakiś sposób wpłynąć na to że nie udało nam się zaciazyc...

    Amh 0,9 - marzec 2016
    1 IUI 19.08.2016 :-(
    2 IUI 1.03.2017 :-(
    AMH 0,69 - kwiecień 2017
    3 IUI 15.05.2017 :-(
    24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna
  • TuHa Debiutantka
    Postów: 11 9

    Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh... Kontrolne TSH wykazało 3,046 a 2 miesiące temu było 2,599... Pół tabletki Ethyroxu myślałam, że pomoże na zbicie - taką dawkę zalecił mi lekarze, a tu dupa... Zamiast mniej to więcej... :(

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki masz wynik ft3 i.ft4?

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) od 8 tygodni biorę połówkę Euthyroxu 25mg, oto moje wyniki:
    TSH = 2,32 [0,27-4,2]
    FT3 = 2,73 [2-4,4] 30%
    FT4 = 1,13 [0,93-1,71] 26%
    W maju miałam TSH 3,1 (po tym badaniu zaczęłam brać Euthyrox, nie robiłam ft)
    W lutym:
    TSH = 2,64
    FT3 = 3,16 48%
    FT4 = 1,33 51%.
    W grudniu:
    TSH = 3,37
    FT3 = 3,87 78%
    FT4 = 1,22 37%

    Tsh spadło, ale ft3 i ft4 również i ich wyniki mam gorsze niż miałam... o co chodzi?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 16:50

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebujesz większą dawkę leku,myślę że mozesz brać spokojnie 25,ale skonsultuj z endo.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • Monna Autorytet
    Postów: 320 195

    Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TuHa wrote:
    Heh... Kontrolne TSH wykazało 3,046 a 2 miesiące temu było 2,599... Pół tabletki Ethyroxu myślałam, że pomoże na zbicie - taką dawkę zalecił mi lekarze, a tu dupa... Zamiast mniej to więcej... :(

    Ja miałam podobnie 25 dawkę Eythoryx zamiast mniej to więcej, Endo zmieniła mi lek na Letrox.

    Monna
    Szczęśliwa mama :)

    kp1y6bv.png
  • Doronia89 Koleżanka
    Postów: 81 7

    Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Co myślicie o moich wynikach tarczycowych:
    TSH- 2,24 (0,3-4,2 uIU/mL)
    FT3- 4,57 (3,1-6,8 pmol/L)
    FT4- 13,40 (12-22 pmol/L)

  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz przeliczyć ft3 i ft4 na procenty. Na necie znajdziesz przelicznik.

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Doronia89 Koleżanka
    Postów: 81 7

    Wysłany: 29 czerwca 2016, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Musisz przeliczyć ft3 i ft4 na procenty. Na necie znajdziesz przelicznik.

    Na procenty wygląda to tak:
    TSH- 49,74 %
    FT3- 39,73 %
    FT4- 14%

    myślisz że powinnam brać Euthyrox żeby obniżyć ??

  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 29 czerwca 2016, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh dla staraczek nie powinno przekraczać 2,5 więc według mnie nie jest konieczne obniżanie, ale masz bardzo niskie ft4 (powinno wynosić min 50%). Do pełnego obrazu stanu tarczycy brakuje Ci jeszcze badania przeciwciał i usg.

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Doronia89 Koleżanka
    Postów: 81 7

    Wysłany: 30 czerwca 2016, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Tsh dla staraczek nie powinno przekraczać 2,5 więc według mnie nie jest konieczne obniżanie, ale masz bardzo niskie ft4 (powinno wynosić min 50%). Do pełnego obrazu stanu tarczycy brakuje Ci jeszcze badania przeciwciał i usg.

    A o jakich przeciwciałach mówisz? jaka dokładna nazwa? HMM to takie niskie FT4 też może przeszkadzać w zajściu w ciąże? Jakimi lekami je się podwyższa??

  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ważne w ciąży, ale nie przeszkadza w zajściu. Poczytaj sobie o podstawach, ja lekarzem nie jestem.

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doronia89 wrote:
    A o jakich przeciwciałach mówisz? jaka dokładna nazwa? HMM to takie niskie FT4 też może przeszkadzać w zajściu w ciąże? Jakimi lekami je się podwyższa??
    Zrób przeciwciala antyTpo,antyTg i Trab,z wynikami do endo. Przy tak niskim ft4 powinnas brać euthyrox.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • Doronia89 Koleżanka
    Postów: 81 7

    Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Zrób przeciwciala antyTpo,antyTg i Trab,z wynikami do endo. Przy tak niskim ft4 powinnas brać euthyrox.
    Dziekuje bardzo za pomoc

  • Zuzaczu Debiutantka
    Postów: 6 24

    Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) dziś odebrałam wyniki:
    Tsh -1,67
    Ft3-3,48
    Ft4-0,93
    Co powiecie? To ft4 wydaje mi się niskie bo dolna granica normy to 0,89.

    Zuzaczu
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego