TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Niejedzenie ziemniaków to jedna z największych głupot, jakie ludzie robią będąc na diecie odchudzającej. 100 g ziemniaków to 70 kcal, 100 g ryżu to 350 kcal - chyba wiadomo co bardziej tuczy. Lepiej z diety wywalić wysokoprzetworzony makaron niż ziemniaki, które są warzywem, mają mnóstwo witamin, odkwaszają organizm i są niskokaloryczne. Wiem, co mówię, bo na wymianie makaronów, ryżu i kasz na ziemniaki schudłam w 4 mies. 13 kg.
Ania1986 lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Dodawanie sosów do czegokolwiek, czy będzie to marchewka czy ziemniak, nigdy nie pozwoli skutecznie schudnąć. Jak ktoś polewa ziemniaki okrasą to tak samo będzie polewał kaszę czy ryż sosem, ale wtedy i tak ziemniaki będą miały mniej kcal, bo same w sobie są niskokaloryczne
Ania1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFatim wrote:Hej dziewczyny, do moich cudnych wyników doszedł androstendion mam 4,2 a norma wynosi 0,3-3,5...
-
Testosteronu nie robiłam tak samo jak estrogenu...według usg narządów rodnych nie mam pcos. Mam zrobić usg brzucha żeby zobaczyć czy jedno z nadnerczy nie jest powiększone, usg tarczycy w razie hashi oraz usg piersi. Szlak mnie trafia już z tymi wynikami
-
nick nieaktualny
-
Ginekolog, nie mowil dlaczego, ale wywiad robil pod PCOS z tego jakie wrazenie odnioslam. Jak bylam u niego pokazac TSH i prolaktyne to skierowal mnie do endo, mowiac ze on nic juz nie zrobi poki nie obnize wynikow i dostane zielone swiatlo na starania od endo a dzisiaj odebralam te wyniki androstendionu mimo, ze robilam w tym samym dniu co pozostale to na ten wynik czekalo sie dluzej
-
nick nieaktualnyFatim wrote:Ginekolog, nie mowil dlaczego, ale wywiad robil pod PCOS z tego jakie wrazenie odnioslam. Jak bylam u niego pokazac TSH i prolaktyne to skierowal mnie do endo, mowiac ze on nic juz nie zrobi poki nie obnize wynikow i dostane zielone swiatlo na starania od endo a dzisiaj odebralam te wyniki androstendionu mimo, ze robilam w tym samym dniu co pozostale to na ten wynik czekalo sie dluzej
-
nick nieaktualnyFatim wrote:Nie wiem moze ja jakas w pol wynikowa jestem. Bo ciezko zdiagnozowac u mnie cokolwiek, ale wszyscy mowia, ze cos jest nie tak...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 08:07
Ewosińska lubi tę wiadomość
-
tak, tylko że tak na prawdę to jest kwestia mojego uporu, bo to dzięki zmianom lekarzy dalej się diagnozuję, u każdego który mi zlecił badania i dostaje wyniki przestaje zlecać dalsze dla ustalenia przyczyny tylko mówi "na to mi nie wygląda, na to też nie, ale różnie to bywa" i koniec - żadnej diagnozy dlatego chodzę po kolejnych, pokazuję wyniki i robię kolejne badania...co poniektórzy zalecają żebym nic nie robiła tylko zobaczyła jakie wyniki będą za 6 tygodni. A ostatnio było takie gdybanie, że może ten androstendion przeszkadzać i np może nie pękać pęcherzyk graffa, mogę przez to nie mieć cykli 28 dniowych tylko dłuższe a może i nie - taka odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje. Chcę wiedzieć czy jestem na coś chora a nie tylko patrzeć pod względem starania się o dziecko. nie wiem już jak podchodzić do tych lekarzy...
-
Fatim, co do androstendion to nie wiem, ale co do TSH i prolaktyny to myślę, że nie. Na TSH będziesz musiała przyjmować odpowiednio wysoką dawkę, żeby utrzymywać je na poziomie maks. 2. A co do prolaktyny to na początku ciąży ona dodatkowo rośnie, blokuje kolejną owulację, powoduje ból piersi (częsty objaw za wysokiej prolaktyny). Jeśli dojdzie do owulacji mimo wysokiej prolaktyny to jest dobrze. W tym momencie ważniejszy będzie progesteron. A ciąża tzw. wyższego ryzyka może być z różnych innych powodów, np. wtedy, gdy kobieta ciągle plami żywą krwią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 18:44