TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dostałam na prolaktynę, nie miałam mocno podwyższoną, ale mój gin jest na prawdę super, powiedział ,że bardzo często pomaga , jak są kłopoty z zajściem
lilirose lubi tę wiadomość
-
Cześć kochane, ciężka noc za mną a i poranek. Wczoraj po bromku bardzo źle się czułam. Potworny ból głowy jak by mi ktoś czaszkę ściskał i wpychał w poduszkę, niskie ciśnienie, nie czułam pulsu i bicia serca tak było spowolnione, ból serca i kłucie w klatce piersiowej,zawroty głowy,nudności i jakieś lęki, do tego doszła zgaga, pieczenie przełyku i żołądka. Miałam wrażenie, że jakbym zwymiotowała to razem z utratą przytomności z niedotlenienia i zmęczenia a dzisiaj po euthyrox mam znowu ścisk w klatce piersiowej z lewej strony i kłucie w okolicach serca. Zastanawiam się czy tak się dzieje kiedy nie zjem w ciągu godziny po zażyciu leku ? Ten ból w okolicach serca mnie straszy i martwi
-
Fatim, a ile jesz teraz tego euthyroxu? Ja kiedyś mialam kołatania serca jak zaczynałam brać i od razu dostalam końską dawkę, bo byłam na granicy ryzyka śpiączki, ale ja od razu dostałam 75, zwykle się zaczyna od 25 i dopiero po tygodniu zwiększa dawkę.
Co do bromka, to niestety wiele dziewczyn ma po nim takie objawy, zwykle pomaga zamienienie go na inny lek. Pogadaj ze swoim lekarzem. -
Ja po euthyroxie się dobrze czułam( dostałam na start 50, bo bardzo wysokie Anty-TPO), po bromku było też dobrze, dopóki nie przeszłam z 1/2 tabl. na całą. Chociaż w pierwszym tygodniu bromka, jak wzięłam ponad pół godziny przed spaniem to czułam, że lecę i od razu położyłam się do łóżka, strasznie mi się kręciło w głowie. A tak to po przejściu z tej 1/2 na całą to trochę niedobrze mi było jak rano się budziłam.M&M
-
zwei_kresken wrote:Fatim, a ile jesz teraz tego euthyroxu? Ja kiedyś mialam kołatania serca jak zaczynałam brać i od razu dostalam końską dawkę, bo byłam na granicy ryzyka śpiączki, ale ja od razu dostałam 75, zwykle się zaczyna od 25 i dopiero po tygodniu zwiększa dawkę.
Co do bromka, to niestety wiele dziewczyn ma po nim takie objawy, zwykle pomaga zamienienie go na inny lek. Pogadaj ze swoim lekarzem. -
Mierzylam cisnienie przed chwila. Mam 94 na 66, puls 67. Ja ogolnie mam niskie cisnienie, ale bez przesady, mozliwe ze tak sie dzieje od tych lekow? O 6.00 bralam euthyrox a on chyba podwyzsza cisnienie ? A moze robie za male przerwy pomiedzy lekami ? Dzisiaj byla roznica 5-6h miedzy lekami
-
Fatim wrote:Mierzylam cisnienie przed chwila. Mam 94 na 66, puls 67. Ja ogolnie mam niskie cisnienie, ale bez przesady, mozliwe ze tak sie dzieje od tych lekow? O 6.00 bralam euthyrox a on chyba podwyzsza cisnienie ? A moze robie za male przerwy pomiedzy lekami ? Dzisiaj byla roznica 5-6h miedzy lekamiM&M
-
Morwa wrote:Hey mam do was pytanie ☺ jak już wcześniej wspomniałam niedawno odkryłam u siebie hashi i tak się zastanawiam czy np podwyzszone przeciwciała mogą oddziaływać na organizm z taki sposób ze ma się astmę, której wcześniej się nie miało tzn nie miało się jej od dziecka . Nie wiem czy mnie rozumiecie, wiec tak: jakiś rok czasu leczę się na astmę trafiłam z dusznościami do szpitala miałam robione badania u alergologa i wyszło mi ze mam uczulenie na kurzu roztocza , no ale one są przecież wszędzie wiec od dziecka mi musiały towarzyszyć, od tego tez czasu zaczęły się u mnie skoki wagi wiec tak się zastanawiam czy wtedy czasami ta hashimoto się nie uaktywnila u mnie bo od jakiegoś czasu biorę leki i czuje się świetnie, czułam się już tak niemalże od 1 tabletki, lepiej mi się oddycha jak się kładę spać a zawsze w nocy mnie duszności łapały przez ten krótki czas zmniejszyłam sobie dawkę leku na astme o połowe i nie widzę różnicy zastanawiam się czy nie odstawic go na stałe, wiec czy to możliwe ze ta astma to nie była astma tylko skutek uboczny skoku przeciwciał tarczycowych?
-
Fatim wrote:No właśnie dostałam 50 ,ale biorę pół tabletki chciałam się przyzwyczaić przez pierwszy tydzień do mniejszej dawki. Co do bromka to idę do nowego endo we wtorek i jego się spytam. Trochę szkoda mi pieniędzy zmarnowanych przez ten lek...Powiem wam, że po takich objawach odczuwam stres i lęk przed następnymi dawkami a biorę bardzo małą dawkę bromka,bo 1/4 tabletki -po tygodniu miałam zwiększyć do 1/2 a po następnym tygodniu jeśli byłoby dobrze do całej tabletki...cholera no nie wiem sama. W poniedziałek powinnam przejść na pół tabletki. Może ja tak reaguję na łączenie się tych dwóch leków ?
Czytałam, że dziewczyny które źle czują się po bromku, lepiej tolerują Dostinex. Ja będę robić badania prolaktyny po obiążeniu, więc nie wiadomo, czy też nie wyląduję na lekach, ale będę wtedy prosić o coś innego, niż bromek, bo moja ciotka i mama też się po nim męczyły, więc pewnie reagujemy na niego rodzinnie
Co do Euthyroxu to jeszcze kilka dni bym poobserwowała, może minie. A endo już we wtorek, dasz radę
-
Dzięki dziewczyny, wczoraj nie brałam bromka. Miałam ciśnienie 94 66 i puls 67. Ledwo mówiłam, miałam wrażenie jakbym walczyła z tym żeby nie zemdleć. Musiałam cały dzień podbijać ciśnienie kawą,herbatą i coca colą - wiedziałam że gdybym wzięła tego bromka na noc to bym wylądowała na pogotowiu. Mąż mówi żebym go nie brała tylko poprosiła o zamiennik we wtorek. był przerażony tym w jakim stanie byłam wczoraj i przedwczoraj. Wiem, że nie powinno się tak na własną rękę odstawiać, ale w końcu to była 1/4 tabletki (aż wstyd pisać,jestem ewenementem na skalę światową)...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 10:42