X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Wami chyba od marca 2022 i powiem ze pamiętam wiele z Was po nicku, może nie do końca pamietam historie każdej z Was ale pamiętam wiele...a wolałabym Was "nie pamietac", ale w takim sensie ze się po prostu szybko udało, ale rzeczywistosc jest inna niestety i każda z Nas tutaj przeszła ogromną drogę...I z jednej strony jest mi przykro ze tyle z Was dalej tutaj jest, ale z drugiej strony cieszę się że się nie poddaliście w walce i ze to właśnie z Wami mogę dzielić swoją drogę o ukochanego dzidziusia 😊❤️ cieszę się że w jakiś sposób mogę Was wspierać w tych staraniach jak Wy wspieracie mnie ❤️🥰🥺

Niaha, Mart768, Rica, Kil, Lipcowa lubią tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 27
    On🧔 28
    Starania 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->CP w p.jajowodzie
    29.07.2022-->HSG, ok
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
    21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
    5DPT 12.8 mIU/ml❤️6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng/ml,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIU😍 Prog. 23.0 ng/ml 11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
    14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng/ml
    16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
    21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
    6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
    8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
    preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam troszkę więcej czasu i nadrobiłam forum (zabrałam się za to wczoraj i dopiero teraz skończyłam 😅😁🤩)
    Ostatni tydzień, był u mnie tygodniem urlopowym i postawiłam na wypoczynek. Ładnie ogarniałam ogródek z chwastów, zabrałam chrześniaka na różne atrakcje, a najważniejsze, że odpoczęłam psychicznie od pracy 💪
    Dzisiaj poszłam z mężem w ramach moich jutrzejszych urodzin na obiad i deser do restauracji, złapało mnie w drodze powrotnej takie rozwolnienie, że naprawdę mało brakowało, a nie zdarzyłabym do domu 🫣🤣 Pierwotnie planowaliśmy pójść na masaż, ale niestety objawy męża przez ZZSK jeszcze nie ustąpiły, więc musieliśmy przełożyc to na inny termin. Dostałam też fantastyczny prezent 😁 kwiatki z LEGO 😍❤️
    Dzisiaj śniło mi się, że na teście ciążowym wyszly dwie kreseczki, mega realny sen to był 🤭 Oczywiscie musiałam zatestować, chociaż wiadomo, że w 7dpo to czysta głupota xD wyszla mi kreska fabryczna, ale w sumie nie dziwię się, bo mam w domu same beznadziejne testy, ten test to był Evidence, kupiłam tylko dlatego, że miał ładne opakowanie 🤣

Rozalaa – to super, że ogarnęliście wizytę przez NFZ 👍 zobaczysz, szybko zleci 🥰 W aktualnym cyklu temperatura u Ciebie pięknie w górze, więc pewnie owulka była 16.08, mega się wstrzeliliście z 💕 😁. Co do USG, czy to właśnie nie jest tak, że jeśli była tuż przed wizytą to lekarz nic nie zobaczy? Trzymam kciuki, aby to był zloty strzał 🍀 Mega zazdroszczę dostępu do opisanej wcześniej apteki, wiele by to ułatwiło w moim życiu 😅

Lipcowa, piękne przyrosty bety miałaś 😍. Trzymam kciuki, żeby szybko Ci zleciał czas do piątkowej wizyty 🥰 a co do mdłości, pamiętam, że dziewczyny rekomendowały miętę.

Moonflower, dzięki za polecajkę nasutników ( co za nazwa 😅🤣), szukałam czegoś takiego. W tygodniu wybiorę się do HM po nie, w te upały to będzie błogosławieństwo 😅 Jak tam po gali KSW?

Emka06, piękna ta Twoja monstera 🤩. Ja miałam dwa podejścia do niej i niestety nie udało się. Wydaje mi się, że podobnie jak u Ciebie przelałam je, z tym, że przesadzenie nie pomogło. Podobnie załatwiłam trzyletnią dracenę 🫣

Bialeekk jak tam w nowej pracy?

Angi90, jak tam nowe inwestycje?

Bambi92 jak tam posiewy? Są już wyniki? Ja dostałam już po 4 dniach 🤔

Natalii ogromne gratulacje ❤️❤️❤️

Paprota9418 jak tam po weselu? 😁 były szpilki czy trampki?

Kropka27 bardzo trzymam za Ciebie kciuki 🤞🍀

Siesiepy ból jajnika to przez NAC, mam to samo. Odstawisz i przejdzie 👍 jaki macie dalszy plan?

Kil, gotowa na testowanie?

Mart768 jak tam remont?

Pfry jak się czujesz? Nadal problemy trawienne?

SandraH.97 masz naprawdę wspaniałą rodzinę ❤️ Ja również mam podobne wsparcie, a właściwie mogłabym mieć, ale uparta jestem i wolę wszystko sama 🫣

Bubu90 to naprawdę super, że Wasze wyniki posiewu wyszły zadowalająco 👍

KarolinaAnastazja ubolewam nad tym, że nie załącza się u mnie fotka z Twojego ogródka 😓

Amunicja, Marti27, rozalaa, Nataliii, Mart768, kropka27, Emka06, SandraH.97, Kil, moonflower, siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Paprota9418- pochwal się jakimiś fotkami że ślubu! 😊
    Może było coś "innego" co ci się spodobało lub było zdziwieniem?😁

@Niaha-odpoczynek dla głowy jest mega ważny cieszę się, że odetchnęłaś, mimo plewienia w ogródku (jak ja tego nie cierpię:P)
    Wrzucam dla Ciebie ponownie fotkę i wiem, że ktoś jeszcze się nie doczekał ale nie pamiętam kto (taka mam sklerozę).

P.S. oby sen się spełnił!😍🍀🤞

1000026766-01.jpg

Zosis, Marti27, olail, Niaha, Karpan45, Paprota9418 lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja, Twoj ogród doprowadza mnie do szaleństwa. No pięknie jest... 🤩

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja matko bosko czy Ty żyjesz w raju? 🥺🥰 piękny jest ten ogród 👌

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

@Niaha-odpoczynek dla głowy jest mega ważny cieszę się, że odetchnęłaś, mimo plewienia w ogródku (jak ja tego nie cierpię:P)
    Wrzucam dla Ciebie ponownie fotkę i wiem, że ktoś jeszcze się nie doczekał ale nie pamiętam kto (taka mam sklerozę).

1000026766-01.jpg
    O wooow, też mi się zdjęcie nie wyświetlało, teraz widzę i rozumiem skąd ten zachwyt! Jest obłędny 🥰❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 19:11

• Niaha Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

1000026766-01.jpg

O jeny, jakie piękne palmy 🤩🤩🤩
    A jak ogarneliscie taki super trawnik?

Edit. Pokazałam mężowi, teraz w planach będziemy mieli palmę przy jacuzzi 🤣❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 19:22

KarolinaAnastazja, Beezi lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!. To mega miłe, bo ogród nie był projektowany przez kogoś, tylko nasza wizja i ciężka praca. 🥹Wszystko robiliśmy sami i pomagali Nam rodzice (fizycznie. Mama i tesciu ogrodnicy z powołania). Łącznie z murkami na ogrodzenie czy sądzeniem wszystkiego 😊
    @Niaha-Co do trawnika to nie wspomnę ile nawybierałam się kamieni...wszelakich, na sam koniec kupiliśmy przesianą ziemię i taka też wyłożyliśmy +posypaliśmy piachem.
    Przed posianiem trawy było pryskane 2x (przez 3 miesiace) chemią na chwasty.
    Pozniej zasialiśmy trawkę no i obowiązkowo nawodnienie i siatka na krety rozciągnięta. Trawą jest wczesna bo roczna. Ale soczysta zielona i gęsta 😊
    A jakie macie jacuzzi? My mamy w planach zabrać się teraz za nie, aby zimą dupsko wygrzewać. Będziemy robić wszystko od podstaw. Grzane na drewno.

@Marti- moge nazwać to moim rajem, ale brakuje mi jeszcze małych stopek biegających po trawie. Wtedy będzie raj na ziemi 🍀🥹

Co do palm to obowiązkowo kupujcie, są bardzo łatwe w utrzymaniu, rośnie jak chwast 🤪 jak się zdecydujecie to Wam podpowiem co i jak. Tylko na zimę trzeba im robić domek 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 20:13

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

@Marti- moge nazwać to moim rajem, ale brakuje mi jeszcze małych stopek biegających po trafię. Wtedy będzie raj na ziemi 🍀🥹

Co do palm to obowiązkowo kupujcie, są bardzo łatwe w utrzymaniu, rośnie jak chwast 🤪 jak się zdecydujecie to Wam podpowiem co i jak. Tylko na zimę trzeba im robić domek 😊[/QUOTE]

Ale wiesz ze to marzenie wkoncu się spełni? 🥺 Nie widzę innej opcji 😘

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi gratulacje ! Trzymam kciuki za wizyty :) barwo za odważny krok do przodu ! ;)

Karpan45 gratulacje ! ❤️❤️🤞

Lipcowa przepiękny czas przed wami ❤️❤️ jeszcze raz gratuluje ❤️
    Wsparcie najbliższych najważniejsze :)

Kropka, Olail ogromne kciuki za Was 🤞🤞 teraz dzieje się magia ❤️

Sandra tak jak już pisałam wsparcie najbliższych najważniejsze super ze masz cudownych ludzi w koło siebie ❤️

U nas narazie rok po ślubie. Jedni i drudzy by chcieli ale o tym nie mówią do nas bezpośrednio . Mówimy otwarcie ze się staramy ale to nie jest takie proste, a oni nie komentują tego. Poza tym to nie te typy.
    Moja mama wie ze jakieś tak problemu są i wiem ze zawsze mogę z nią pogadać. A rodzice męża tez są w porządku może nie na tyle żebym tak otwarcie z nimi rozmawiała o tym ale sami długo starali się o niego i mało brakło, a w ogóle by go nie było.

Natali gratulacje ❤️❤️🤞

Tak tez tam bylam, i w sumie to był mój ślubny wątek. A na forum bylam już dużo wcześniej..

Były trampki bo niestety kostka dawała w tyłek a codziennie robiliśmy oprócz tego po 25tys krokow.

Przyjęcie w typowo Belgijskim stylu. W urzędzie miasta. Ceremonia a potem poczęstunek dla wszystkich gości który trwał 2h Wieczorem kolacja dla najbliższych i o 23 byliśmy już w hotelu. Wszystko było inne bo to ślub który u nas w kraju nie doszedłby do skutku.
    Ale było cudownie ❤️ mówiliśmy z mężem ze nawet gdyby nie było tłumacza i wszystko byłoby po niderlandzku to nie przeszkadzałoby to ani trochę

Niaha, SandraH.97, siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Dzięki dziewczyny!. To mega miłe, bo ogród nie był projektowany przez kogoś, tylko nasza wizja i ciężka praca. 🥹Wszystko robiliśmy sami i pomagali Nam rodzice (fizycznie. Mama i tesciu ogrodnicy z powołania). Łącznie z murkami na ogrodzenie czy sądzeniem wszystkiego 😊
    @Niaha-Co do trawnika to nie wspomnę ile nawybierałam się kamieni...wszelakich, na sam koniec kupiliśmy przesianą ziemię i taka też wyłożyliśmy +posypaliśmy piachem.
    Przed posianiem trawy było pryskane 2x (przez 3 miesiace) chemią na chwasty.
    Pozniej zasialiśmy trawkę no i obowiązkowo nawodnienie i siatka na krety rozciągnięta. Trawą jest wczesna bo roczna. Ale soczysta zielona i gęsta 😊
    A jakie macie jacuzzi? My mamy w planach zabrać się teraz za nie, aby zimą dupsko wygrzewać. Będziemy robić wszystko od podstaw. Grzane na drewno.

@Marti- moge nazwać to moim rajem, ale brakuje mi jeszcze małych stopek biegających po trawie. Wtedy będzie raj na ziemi 🍀🥹

Co do palm to obowiązkowo kupujcie, są bardzo łatwe w utrzymaniu, rośnie jak chwast 🤪 jak się zdecydujecie to Wam podpowiem co i jak. Tylko na zimę trzeba im robić domek 😊

Jeszcze nie mamy, ale będziemy mieli 😁 (najpierw musimy skończyć budowę) chcemy całoroczne, więc odpadają te marketowe dmuchańce. Pewnie wynajmiemy firmę która nam to ładnie wszystko ogarnie 😅
    Pewnie skorzystam z rad odnośnie palmy, odezwę się ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 20:43

Mart768 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Jeszcze nie mamy, ale będziemy mieli 😁 (najpierw musimy skończyć budowę) chcemy całoroczne, więc odpadają te marketowe dmuchańce. Pewnie wynajmiemy firmę która nam to ładnie wszystko ogarnie 😅
    Pewnie skorzystam z rad odnośnie palmy, odezwę się ❤️

To my też całosezonowe. Jak masz męża obrotnego i złota rączkę, to sprzedam patent na wykonanie. Firma jedna wyceniłam nam jedno na 35tys a drugie na 120tys....znalazłam jedno za 15 tys...ale ze ja skąpiec 🤪 to zaczęliśmy szukać materiałów i jacuzzi zrobimy po naszemu za 6 tys max 🤪😄

siesiepy lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    To my też całosezonowe. Jak masz męża obrotnego i złota rączkę, to sprzedam patent na wykonanie. Firma jedna wyceniłam nam jedno na 35tys a drugie na 120tys....znalazłam jedno za 15 tys...ale ze ja skąpiec 🤪 to zaczęliśmy szukać materiałów i jacuzzi zrobimy po naszemu za 6 tys max 🤪😄
    120 tys 🤯 oszaleli

age.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja wrote:
    Ewiwi, nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że niektóre dziewczyny się przez dłuższy czas nie udzielają.
    To Ty wpadasz regularnie z „nie nadrobię was” informując nas o zaspaniu na proga lub o upadku z przyczepki, więc po prostu nie jesteś na bieżąco. I to nie jest afront, tylko stwierdzenie faktu z zachętą do większej refleksji nad tym co się pisze zanim się to napisze.
    Peace.
    Przyznaję że ostatnie trzy miesiące to niestety rzadziej bywam. Ale wcześniej nadrabiałam całe wątki. I odniosłam się tylko do danej chwili w której pisałam wtedy że zostanę sama a nie do wszystkich wątków.
    @beezi stopki nie aktualizuje, jednak suplementujemy się z mężem oboje. Wiem że wiele dziewczyn porobiło masę badań, ale jeśli chodzisz do lekarza robisz badania które nie wykazują problemów i słyszysz proszę się starać uda się, tym bardziej że raz się udało, to kurcze ale w głębi duszy liczyłam że tak będzie. Powtarzam teraz badania żeby były aktualne do kliniki i tylko anty tpo i inhibina b są tymi co nie robiłam. Większość mam robione w ostatnich trzech miesiącach. Teraz nawet liczę że do wizyty nie zrobię progesteronu w 21 DC więc zastanawiam się czy nie przełożyć jej o kilka dni. Bo ostatnie badanie mam z czerwca. Jedynie męża badanie zrobimy którego nie było.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

1000026766-01.jpg
    A ja się znowu spóźniłam 🫣 No nic, wierzę na słowo, że jest pięknie 😁

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Słońce, przestań się już bać,
    Wysuń się zza chmur i świeć.”
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Przyznaję że ostatnie trzy miesiące to niestety rzadziej bywam. Ale wcześniej nadrabiałam całe wątki. I odniosłam się tylko do danej chwili w której pisałam wtedy że zostanę sama a nie do wszystkich wątków.
    @beezi stopki nie aktualizuje, jednak suplementujemy się z mężem oboje. Wiem że wiele dziewczyn porobiło masę badań, ale jeśli chodzisz do lekarza robisz badania które nie wykazują problemów i słyszysz proszę się starać uda się, tym bardziej że raz się udało, to kurcze ale w głębi duszy liczyłam że tak będzie. Powtarzam teraz badania żeby były aktualne do kliniki i tylko anty tpo i inhibina b są tymi co nie robiłam. Większość mam robione w ostatnich trzech miesiącach. Teraz nawet liczę że do wizyty nie zrobię progesteronu w 21 DC więc zastanawiam się czy nie przełożyć jej o kilka dni. Bo ostatnie badanie mam z czerwca. Jedynie męża badanie zrobimy którego nie było.
    Ale jednak dziś znowu przytoczyłaś te słowa z września, pokazując nam tym samym Twój stosunek do nas. Piszesz, że nie kojarzysz wszystkich, bo udzielałyśmy się mniej, a to nieprawda. Wiele dziewczyn udziela się na wątkach regularnie. Ja staram się być na bieżąco i kojarzę wszystkie te dziewczyny. Staram się też odnosić do tego co dziewczyny piszą, a nie tylko wpadać z informacją co u mnie. A co do Twoich badań - nie dziw się, że nic na ten temat nie wiemy, skoro nic na ten temat nie piszesz. Kojarzę tylko wpisy o nieczynnym labo, wizytach, na które trzeba czekać miesiącami i zaspaniu na badanie proga. Ciężko więc po takich wpisać zakładać, że szukasz przyczyny niepowodzeń.

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Ale jednak dziś znowu przytoczyłaś te słowa z września, pokazując nam tym samym Twój stosunek do nas. Piszesz, że nie kojarzysz wszystkich, bo udzielałyśmy się mniej, a to nieprawda. Wiele dziewczyn udziela się na wątkach regularnie. Ja staram się być na bieżąco i kojarzę wszystkie te dziewczyny. Staram się też odnosić do tego co dziewczyny piszą, a nie tylko wpadać z informacją co u mnie. A co do Twoich badań - nie dziw się, że nic na ten temat nie wiemy, skoro nic na ten temat nie piszesz. Kojarzę tylko wpisy o nieczynnym labo, wizytach, na które trzeba czekać miesiącami i zaspaniu na badanie proga. Ciężko więc po takich wpisać zakładać, że szukasz przyczyny niepowodzeń.
    Pamiętam ciebie i pamiętam dziewczyny. Więc prosze.nie zarzucaj mi że mam do was zły stosunek. Odnioslam sie tylko do momentu tamtej wymiany zdań. Badania robię zlecane. TSH, estradiol, lh FSH prolaktyna, morfologia glukoza micz i wiele innych. Nawet robiłam pt+inr. Wszystkie w normie. Więc nie widzę sensu zarzucać was wynikami skoro są ok. Pregesteron od kwietnia badany co miesiąc, teraz tylko nie robiłam. Zdaniem lekarzy - wszystko w porzadku , starać się.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ewiwi, badałaś amh?
    Wszystko ok u Ciebie ale nie wiesz jak u partnera. Bez sensu jeśli nadal będziesz badała się tylko Ty, bo jeżeli u Ciebie jest wszystko ok a nadal nie wychodzi, to może warto w końcu przebadać drugą stronę 🙂 nie wiem na czym stanęło, udało się umówić badanie?

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Pamiętam ciebie i pamiętam dziewczyny. Więc prosze.nie zarzucaj mi że mam do was zły stosunek. Odnioslam sie tylko do momentu tamtej wymiany zdań. Badania robię zlecane. TSH, estradiol, lh FSH prolaktyna, morfologia glukoza micz i wiele innych. Nawet robiłam pt+inr. Wszystkie w normie. Więc nie widzę sensu zarzucać was wynikami skoro są ok. Pregesteron od kwietnia badany co miesiąc, teraz tylko nie robiłam. Zdaniem lekarzy - wszystko w porzadku , starać się.
    Nie napisałam, że masz do nas zły stosunek. Bardziej lekceważący. I nie chcę Ci nic zarzucać. Tak po prostu się czuję, gdy po raz kolejny piszesz, że ze starych wątków miesięcznych zostałaś tylko Ty i Siesiepy (wybacz Siesiepy, cytuję).

siesiepy lubi tę wiadomość

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• KoKos Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko z kolei wpadnę pogratulować Nataliii, Lipcowej i Karpan jeszcze raz 🥰 i życzyć przenudnej ciąży! Trzymajcie się zdrowo i nie aż tak ciepło, bo upałów już chyba każdy ma dosyć 😂

I trzymam ogromne kciuki za dziewczyny startujące z IV, kropka, olail 🤞🤞

A co do udzielania się czy nie, powiem wam szczerze, że jestem na forum prawie od początku starań, ale pierwsze posty na "miesięcznych" odważyłam się napisać dopiero po roku 😂 tak szybko jak to zrobiłam okazało się, że to nie miejsce dla mnie, bo za dużo się tam dzieje, dlatego wpadłam tutaj i może też nie udzielam się za bardzo, ale jakoś wolę po prostu czytać co tam u was, więc mam nadzieję, że mnie nie wyrzucicie :p poza tym zauważyłam, że im więcej siedzę na forum tym bardziej się nakręcam, a chcę być spokojna i cierpliwa, bo tylko to prowadzi do tej determinacji żeby iść do przodu ☺️

olail, Rica, kropka27, Nataliii, Marti27, siesiepy, Pfry lubią tę wiadomość

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ