Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Niaha, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń! 😘
Niaha, Marti27 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Dziś powrót z urlopu do pracy i nie wiem za co sie zabrać, a ponieważ oddałam laptopa przed urlopem do postawienia systemu na nowo, to mało co działa w tym momencie. Więc zostaje mi chyba na razie picie kawki dopóki IT nie rozpocznie pracy ☕️
Udanego tygodnia Kochane ! 😀Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
aśś wrote:Dziś powrót z urlopu do pracy i nie wiem za co sie zabrać, a ponieważ oddałam laptopa przed urlopem do postawienia systemu na nowo, to mało co działa w tym momencie. Więc zostaje mi chyba na razie picie kawki dopóki IT nie rozpocznie pracy ☕️
Udanego tygodnia Kochane ! 😀
Ehhh zazdroszczę urlopu, ja jeszcze prawie miesiąc muszę czekać 🙈
Może dzięki IT będziesz miała chwilę na spokojnie wypicie kawki i ploteczki w pracy 😁aśś lubi tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Cześć dinusie!
Kropka, Olail kciuki za iv 🤞🏻 mocno kibicuję 😀
Niaha wszystkiego najlepszego w dniu urodzin, życzę Ci abyście kolejne urodziny spędzali już w trójkę 😘
Dobrego dnia! 🌞 i smacznej kawusi ☕️kropka27, Niaha, olail lubią tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Niaha gwiazdki z nieba, niech spełni Twoje największe marzenia 🌠
Żyj nam sto lat! 🥰🥰Niaha lubi tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Cześć Dziewczyny
Taka duchota u Nas, że spać się nie da. Od 5 jestem już na nogach, spania nie miałam to pobiegałam, nawet nie wiecie jak fajnie widzieć, jak dzień budzi się do życia
Aktualnie jestem już od godziny w pracy, u mnie dzisiaj pochmurnie i nie skromnie powiem, oby tak zostało, bo chłodu mi potrzeba 🤪
@Niaha, jeszcze raz wszystkiego najpiękniejszego💐
@aśś też y mi się przydało, żeby Internet nie działał, ale coś ciężko z tym😂 smacznej kawusi ☕Niaha lubi tę wiadomość
-
Miłego dnia laski!🙆🏽♀️❤️ i smacznej kawusi☕️
rozalaa, Niaha, Mart768, Emka06, Marti27, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Niaha, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Spełnienia wszystkich marzeń i dużo słońca w życiu ❤️☀️
Meggi, mam nadzieję, że jednak te pół roku będzie szczęśliwe... 🤞🍀Ja też jeszcze miesiąc do urlopu, na razie ratują mnie weekendowe wyjazdy po Polsce 😉
KarolinaAnastazja, podziwiam za bieganie w takich upałach 🤯 Kraków słoneczny i gorący od rana ☀️
Miłego poniedziałku i tygodnia, dinusie ❤️🍀
Teraz mamy tydzień ważnych wizyt, więc trzymam kciuki i czekam pod gabinetami ✊✊🍀🍀Niaha, Emka06 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Niaha, najlepsze życzenia 🤗
Też idę już parzyć kawę, smacznego i dobrego dnia wszystkimNiaha lubi tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Emka06 wrote:Kil, podesłałabyś link do tej Twojej sukienki? Szukałam na Shein, ale nie umiem się na nic zdecydować 🙈
Przepraszam, standardowo - nie było mnie na weekend
https://eur.shein.com/Double-Crazy-One-Shoulder-Dobby-Mesh-Bodycon-Dress-p-3119983-cat-1727.htmlNiaha, Emka06 lubią tę wiadomość
-
Amunicja wrote:Marti27
Współczuję, bo doskonale znam te emocje, jak każda z nas tutaj. Niezależnie co przynosi kolejny dzień- czy dobre, czy złe, to trzeba go po prostu brać jako kolejny dzień bliżej wymarzonego celu. Oby Twój był tuż za rogiem ✊🏻🍀
Rozalaa, Zosis
Z pokręconego cyklu z owu zbierającą się na dwa razy Choco lada chwila będzie miała Stasia, więc życzę Wam pójścia tą samą drogą 🙂
U mnie wczoraj mocno popracowane, więc dziś luz blues, w niebie same dziury, kopyta wyciągnięte na tarasie i ice latte na stoliku obok.
W temacie naszych starań- mąż właśnie wymienia tusz w drukarce, ponieważ cyt. „muszę sobie wydrukować zaproszenie na walenie”.
I tak się żyje powolutku!
EDIT
Ewiwi
„tylko Siesiepy” 😂 No zwłaszcza u mnie i u Emki z tego wrześniowego brzuchy pod sam nos 🙄🙄 Popraw research.
I ja i ja też xD -
Dzień dobry w poniedziałek!
Mnie, jak zwykle, mniej w weekend było, ale... No... Dom się sam nie zbuduje. 😂
Niaha, wszystkiego najlepszego! Obyście kolejne urodziny spędzali już we troje!
Aśś, skoro nic nie działa to... Kawka i forum! To jest najlepszy plan na poniedziałkowy poranek.
Kropka, Olail kciuki za kolejne kroki w IVF. 🤞🏻
Karolina Anastazja!! Dziewczyno! Spać nie może, bo duszno, ale biegać i owszem? O nie! Podziwiam!
U mnie do urlopu jeszcze 3 tygodnie, ale... Jakoś specjalnie nie czekam wyjątkowo. W tym roku nigdzie nie jedziemy - na dwa tygodnie zaplanowane za to mamy bardzooo dużo na budowie. Nie miał człowiek zobowiązań i problemów to zaczął dom budować. 😂 Może ewentualnie gdzieś na weekend śmigniemy, bo akurat rocznica ślubu będzie, ale to duży znak zapytania.
Staraczkowo - jestem po owu. Dzisiaj w końcu tempka skoczyła.
Rozala, a jak u Ciebie dziwny cykl?
Udanego tygodnia. Samych dobrych wieści na wizytach, owocnych stymulacji i kolejnych dwóch kresek na dinusiowym wątku.Niaha, Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Niaha - wszystkiego co najlepsze Kochana spełnienia każdego marzenia które pojawi się na Twojej drodze w szczególności jednego
P.S. u mnie testowania nie ma @ przyszła z impetem...Niaha lubi tę wiadomość
-
Nie myślcie, że ja jakiś zawodowiec jestem w bieganiu, przebiegłam tylko 2km hahaha, dopiero "raczkuję" w tym temacie. Nie mogę też za wiele żeby stawów nie zajechać
Nie zazdroszczę Wam wcale tego słońca 🤪🤪
@Kil jaka super ta kiecka, nie dziwię się, że zrobiłaś WOW na imprezce. Przytulam za @.Kil lubi tę wiadomość
-
@Zosis wlasnie musze nadrobic co tu sie dzialo, bo wylaczylam sie na czas urlopu z internetu. Zazdroszczę budowania, to moje marzenie, ale finansowo i psychicznie chyba to nie dla mnie na razie.
@Niaha, wszystkiego najlepszego spełnienia marzeń nie tylko dzieciaczkowych, ale wszystkich innych tez ❤️
@KarolinaAnastazja, małymi kroczkami. Ja też kupilam w tym roku porządny rower i balam sie ze bedzie stal, ale zmotywowalam sie do zrzucenia kilku kilogramow i miesięcznie jezdze roznie, czasami 150 a czasami 350 km, co jest dla mnie ogromnym wyczynem
@Kil, mam nadzieję ze to poczatek Twojej ciazy
U mnie dzisiaj monit, ale po zmniejszeniu dawki letrazolu to cos rosnie pecherzyk powoli i dzisiaj 19 dc i zobaczymy czy w ogole jest szansa na owu, czy brac dupka i do kolejnego cyklu. A czy jest tak, ze np moze byc juz za pozno owu i pecherzyk moze byc "za stary", np wlasnie tez 19 dc?Niaha, Kil lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Hej Koleżanki 🥰
Niaha, przede wszystkim spełnienia Tego Jednego Marzenia Ci życzę oraz cierpliwości i wytrwałości 🥰
Sandra.H, Olail, Kropka, jesteście takie silne babki! Kibicuje ze wszystkich sił. Będzie magia, tak czuję 🍀🍀🤞
My pozdrawiamy z biura, razem z 🐒 która postanowiła mi dzisiaj sobie towarzyszyć. W weekend miałam taki PMS, że nie mogłam wytrzymać sama ze sobą, więc w sumie się ucieszyłam, że rozpoczyna się nowa pula hormonów 😜
Dzisiaj powinniśmy dostać wyniki posiewów.
KarolinaAnastazja muszę przyznać że zawsze się zastanawiałam kim są ludzie, którzy mają w ogródku palmy 😂 a teraz znam taka osobę 😉 Jaccuzii to moje marzenie też, niestety przy tym domu który teraz wykanczamy się nie zmieści. Ale może w kolejnym 😉
rozalaa, Niaha, SandraH.97 lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Noo heeeej Dinusie 😎❤️
Niaha 🥳 życzę Ci 100 pięknych cudownych lat spędzonych w zdrowi, miłości i radości 😘 Spełnienia marzeń kochana 🥰🥹
Kil fajna kiecka, trzeba mieć co niej chyba nienaganną figurkę, ale te Twoje biegi i mordowanie się to chyba nie na darmo, nie? 🤭
KarolinaAnastazja podziwiam, dla mnie za gorąco nawet ma dłuższy spacer 🥵 2 km to już nie źle - szczególnie w tych warunkach 😅
Zosis krok po kroczku i jeszcze chwilka i będziecie siedzieć w swoim wymarzonym domku 🥰 aby do przodu, a walczycie dzielnie 💪 podziwiam wszystkie tutaj budujące się, trzeba mieć do tego masę cierpliwości no i oczywiście 💰😵💫
Co do mojego cyklu, no cóż tempka wysoko, zdecydowanie poowulacyjna już 4 dzień 🫠 na moje oko owu była 13dc jakoś po południu, jeśli sprawdza się to, że temp idzie do góry około 24h po owu, to by się zgadzało, 14dc rano była jeszcze niska a potem w górę, cóż, zobaczymy w czwartek (8dpo), skocze sobie na targ i wstąpię na proga 🤭 ciekawe czy to te suple ją tak mogły przyspieszyć 🤔
Niaha lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Bambi nie lubię za @, tulę mocno, ale kciuki za wyniki posiewów masz gwarantowane ✊✊✊ daj znać koniecznie 😘
Też poproszę o pół kciuka za mojego kocurka 🥺 jedziemy dzisiaj do weta, ostatnio okazało się, że ma cukrzyce, dzisiaj zostaniemy poinstruowani jak podawać mu insulinę i co robić w sytuacjach kryzysowych 😫
Mart768, SandraH.97, Kil, Marti27, Bambi92, oloska, siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖