Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Zośka! Ja też nie prasuje pościeli i prześcieradeł. Za to moja i Krzyśka babcia nawet skarpetki i majtki prasują. Nie wyobrażam sobie. 🫣 Stary był pewnie oczarowany widokiem
Angi mega fajne! I faktycznie nie widać że pogięte 🫣 Podrzucisz miejsce skąd kupowałas? Do pokojów wezmę i nie będę prasować
U mnie plamienie przeszlo w krwawienie. Wyczytałam że ten gynalgin może to powodować. No cóż. Wyposaze się w dużo podpasek.
Angi90 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Dziewczyny, a więc proga mam 22,40 ng/ml.
To chyba ok?Amunicja, siesiepy, Mart768, olail, aśś, Emka06, Beezi, oloska, Claire, Marti27, Lipcowa, KarolinaAnastazja, Nataliii, Paprota9418, Angi90 , justme, Pfry, Kil lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
kropka27 wrote:Dziewczyny, a więc proga mam 22,40 ng/ml.
To chyba ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 19:03
kropka27 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Zosis, Paprota- o tak, macie rację- zdecydowanie z doktorem „stroimy”. Cieszę się, ja jestem grzeczny pacjent i nie mędrkuję na wizytach, toteż lekarze się chętnie rozwijają i tylko na tym korzystam
Zosis- na tym zdjęciu wyglądasz jak malutka dziewczynka 🙂 Piękny pies. Dla mnie jedna z najładniejszych ras.
Kropka
O, Królowo Progesteronowa!! Oby tak dalej 👍🏻👍🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 19:06
Zosis, Beezi, kropka27, Paprota9418 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Hej Dinusie ♥️ 🦖
Biedronka 🐞 no zdecydowanie 3 polipy brzmią jak spora przeszkoda dla Kropka 😳 a czego to okropieństwo się robi tak właściwie?
Mam taką firankę, długość 2.70, szeroka na 5 metrów, na taśmie i uwaga…dwuwarstwowa 🤣 jak mam ją uprasować to jestem chora wręcz 😅
Amunicja to brzmi jak dobry plan i duży krok do celu ☺️ będziecie działać jakoś na fundusz czy wszystko prywatnie? Jak się czujesz po tej wizycie?
Zosis 😂😍 jak cudnie ♥️ moja psina nie ma wstępu na łóżko ale ona jest bardziej podwórkowa i wiecznie czarna od ziemii - szczególnie teraz bo ma akcję kret 😁
Kropeczko prog bardzo ładny 🍀🤞
Emka smaruj tam szybko bo czekamy👀🤣 szczegółowo! 😁👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
✨3.02 FET 5bb 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Na pierwszy ogień poszły cukry - ogólnie spoko, ale widać, że mój organizm szybko je rozkłada, więc mam jeść często, a mniejsze porcje, no i najlepiej dieta z niskim indeksem glikemicznym.
Następnie kiry - tu duże zaskoczenie. Byłam przekonana, że tu też raczej wszystko okej. Okazało się, że brakuje mi 4 z 6 kirów implantacyjnych. Dostałam receptę na Accofil i Encorton (małe dawki). Gdyby w tym cyklu zaskoczyło mam brać leki od razu. W kolejnych cyklach wprowadzamy te leki już w drugiej fazie cyklu.
Pani doktor zrobiła mi USG. Na obrazie widać ślad po owulacji z lewego jajnika. Endometrium ładne, odpowiednie na drugą fazę cyklu. Podsumowując - nie ma się do czego przyczepić.
W kolejnym cyklu robimy biopsję endometrium. Jesteśmy więc wyłączeni ze starań, bo badanie robi się w drugiej fazie cyklu. Na wyniki czeka się ok. 2 tygodnie. Jeśli wyjdzie stan zapalny to dostanę antybiotyk. Termin badania ustalimy jak przyjdzie miesiączka.
Jak boomerang wrócił temat HBA. Po ostatniej wizycie byłam taka szczęśliwa, bo pani doktor uważała, że przy prawidłowych parametrach nasienia wynik ok. 50% jest wystarczający. Dziś powiedziała, że może się przyczepić tylko do tego wyniku i póki co nie widzi u nas więcej przyczyn. Mąż ma zrobić kolejne HBA, aby sprawdzić wynik po wdrożeniu suplementacji zleconej przez panią doktor. Według niej wynik nie musi wynosić te 80%, ale za optymalny uznaje się wynik ok. 65%, a wyniki męża ani razu nie przekroczyły tej liczby. Jeśli trzeci wynik podskoczy to działamy ze stymulacją. Jeśli nie to... trzeba się zastanowić nad innymi metodami. Tu znowu poczułam to dziwne uczucie, jak wtedy w marcu na wizycie u ginekologa. Powiedziałam pani doktor, że nie jestem gotowa na taki krok, że chcemy dać sobie jeszcze czas, na pewno do dwóch lat starań. Najpierw twierdziła, że jeśli to HBA nie podskoczy to stymulacje nie mają sensu, ponieważ staramy się kilkanaście miesięcy i w tym czasie ciąża powinna nam się przytrafić. Powiedziałam jej, że chciałabym spróbować najpierw starań naturalnych ze stymulacją, później inseminacji, a na końcu in vitro. Ona jest bardzo sceptycznie nastawiona do IUI. Podsumowała to słowami "szkoda Waszych pieniędzy". IUI nie omija problemu niskiego HBA. Ja gdzieś w głębi duszy dalej wierzę w skuteczność inseminacji i chciałabym spróbować. Widziałam tu nie raz przypadek, gdy przez 2-3 lata nie wychodziło, a IUI dało upragnioną ciążę. Będę się przy tym upierać.
Pani doktor uszanowała moje zdanie i nie drążyła tematu in vitro. Ustaliłyśmy na razie tak, że w przyszłym miesiącu robimy biopsję i na to badanie mam przynieść świeży wynik HBA męża. W kolejnym cyklu (grudniowym) zaczynamy stymulację. Możemy nie znać jeszcze wtedy wyników biopsji, więc gdyby się okazało, że jest stan zapalny to go przeleczymy, a jeśli wszystko będzie dobrze, to dokończymy stymulować ten cykl i będziemy czekać na efekty. Na razie tyle, bo wiele zależy od wyniku biopsji i HBA. O to HBA się bardzo martwię, bo przy budowie styl życia się nam pogorszył, a mężowi to już w ogóle.
Dużo informacji. Muszę to sobie wszystko poukładać na spokojnie. Czekanie jest chyba wpisane na stałe w te starania. Wiem, że przyszły miesiąc będzie się pewnie dłużył bez starań, ale nic z tym nie zrobimy. Będzie śmiesznie wrócić do antykoncepcji na ten jeden miesiąc 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 19:32
Beezi, Lipcowa, rozalaa, Nataliii, siesiepy, KoKos, Paprota9418, Angi90 lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
rozalaa wrote:Emka smaruj tam szybko bo czekamy👀🤣 szczegółowo! 😁2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
Amunicja, super wiadomości, teraz zaplanuj histero i lecicie z koksem. Dobrze, że załapaliście flow z lekarzem, to duży krok do przodu ✊🍀
Emka, to mnie zaskoczyłaś z tymi kirami. Mam nadzieję, że to faktycznie tutaj jest problem i leki szybko go załatwią i nie będzie konieczności żadnych IUI ani IVF 🤞 Dieta to chyba tutaj najmniejszy problem do ogarnięcia, kilka tygodni i wpadniesz w dobre nawyki. 😉
Zosis, śpij spokojnie 🍀 Mam nadzieję, że to Kropek potrzebuje 🤞
Kropka, bardzo ładny prog ✊
Siesiepy, Angi - piękne wnętrza 😍
Paprotka, jak się czujesz w tym wszystkim? Odpoczęłaś w międzyczasie czy jednak te starania cały czas się gdzieś przewijały? ❤️
Olail, gratulacje z okazji życia bez aparatu 😁
Aśś, a u Ciebie żeby efekty były szybkie i bezbolesne 🤞 No i niech się dzieje, albo w jedną albo w drugą, tutaj każda droga będzie dobra 😉 Ale szkoda, że nie dali znać przed weekendem 🙄
Frutellka, też wg mnie lepiej Octenisept, tamto to jakieś wynalazki i na pewno nie zamiennik 🙄
Biedronka, odpoczywaj po histeroskopii, niech się okaże, że to te polipy były przeszkodą 🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 19:43
Angi90 lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Beezi wrote:Emka, to mnie zaskoczyłaś z tymi kirami. Mam nadzieję, że to faktycznie tutaj jest problem i leki szybko go załatwią i nie będzie konieczności żadnych IUI ani IVF 🤞 Dieta to chyba tutaj najmniejszy problem do ogarnięcia, kilka tygodni i wpadniesz w dobre nawyki. 😉
rozalaa, Beezi lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
Wzięłam furaginę i wit. C popiłam sokiem z żurawiny i relax take it easy- odpoczywam😉
W tym cyklu odpuszczam starania, chcę dojść do siebie bez spiny.
Ale od następnego już ogień 🔥🔥
Angi90 lubi tę wiadomość
-
A wiecie w jakim szoku zostałam płacąc za wizytę? Przy zapisywaniu się pani w recepcji poinformowała, że koszt wizyty to 350 zł. Ja dziś płaciłam 180 zł. Byłam mega zaskoczona. Patrzę na paragon, a tam: "Krótka konsultacja w niepłodności". Anioł, nie lekarz 🥺❤️
Lipcowa, KarolinaAnastazja, kropka27, oloska, Beezi, rozalaa, Marti27, Paprota9418, Angi90 , bonassola lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
Amunicja najważniejsze, że ustalony jest plan działania 💪🏻 z niecierpliwością czekam na wyniki 💪🏻 jak nastawienie do badania? 😊
Emka i to nazywa się lekarz z powołania ❤️ cieszę się, że trafiliście na kogoś kto naprawdę się Wami opiekuje. Masz rację, Kiry mogły sporo namieszać. Ale znam sporo ciąż z forum, gdzie przy odpowiednim obstawieniu lekami rodziły się piękne brzdące 🍀
Biedronka@ odpoczywaj 😘Emka06, rozalaa, Biedronka@ lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Dzisiaj dzień na wariata u mnie i weekend też się szykuje podobnie. Jutro idziemy na imprezkę urodzinową z muzyką, więc startuje z samego rana, żeby wysprzątać dom, pranie i mam na 14.00 makijaż umówiony 👩🎨
Rozmawiałam z moją doktor i powiedziała, że możliwe, że cewnik mi gdzieś zadrapał od środka j dlatego plamię, ze dopóki nie boli mnie brzuch i nie mam goraczki to mam się nie przejmować.
Jak do środy nie przejdzie mi plamienie to mam podjechać do ginekologa na badanie..oby przeszło 😶🌫️
Emka, lekarka nasza nawet nic nam nie wspomniała o HBA przed IUI...zaś kolejna informacja w mojej głowie, że jest coś do zrobienia 🫡 dobrze, że wy jesteście, zawsze się czegoś więcej dowiem 😗
Zosiu twoj avatar idealnie dobrany do Ciebir- włosy masz cudowne!😍
Bubu- widzę, że zmieniłaś avatar 😎
Siesiepy- no dobra, pochwalę Cię, warto było wyprasować tyle godzin te firany 🤪😄
P.S. ja jestem z tych co majtki i skarpetki przeprasuje 😂🤭
Biedronka- super, że masz już to za sobą. Chyba dwa były schowane jak ich na monitoringu lekarz nie wyłapał. Kuruj się 😊
Angi - widziałam teraz szał na te "dziurkowane" zasłony. Ciekawy motyw 😁😊
Amunicja najważniejsze, że plan jest. Kiedy idziesz na badanie?😊
Jak kogoś pominęłam to przepraszam🤗
Ale juz się cieszę, że odpisuję Wam z pamięci do nicków i nie muszę w trakcie rolować -jak to na początku było 🤭🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 20:28
siesiepy, Angi90 lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja, właśnie z tym HBA to jest tak, że niektórzy lekarze sugerują od razu in vitro, a inni w ogóle nie biorą tego parametru pod uwagę. Wszystko zależy na kogo trafisz 🙄
KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
Emka06 wrote:Na pierwszy ogień poszły cukry - ogólnie spoko, ale widać, że mój organizm szybko je rozkłada, więc mam jeść często, a mniejsze porcje, no i najlepiej dieta z niskim indeksem glikemicznym.
Następnie kiry - tu duże zaskoczenie. Byłam przekonana, że tu też raczej wszystko okej. Okazało się, że brakuje mi 4 z 6 kirów implantacyjnych. Dostałam receptę na Accofil i Encorton (małe dawki). Gdyby w tym cyklu zaskoczyło mam brać leki od razu. W kolejnych cyklach wprowadzamy te leki już w drugiej fazie cyklu.
Pani doktor zrobiła mi USG. Na obrazie widać ślad po owulacji z lewego jajnika. Endometrium ładne, odpowiednie na drugą fazę cyklu. Podsumowując - nie ma się do czego przyczepić.
W kolejnym cyklu robimy biopsję endometrium. Jesteśmy więc wyłączeni ze starań, bo badanie robi się w drugiej fazie cyklu. Na wyniki czeka się ok. 2 tygodnie. Jeśli wyjdzie stan zapalny to dostanę antybiotyk. Termin badania ustalimy jak przyjdzie miesiączka.
Jak boomerang wrócił temat HBA. Po ostatniej wizycie byłam taka szczęśliwa, bo pani doktor uważała, że przy prawidłowych parametrach nasienia wynik ok. 50% jest wystarczający. Dziś powiedziała, że może się przyczepić tylko do tego wyniku i póki co nie widzi u nas więcej przyczyn. Mąż ma zrobić kolejne HBA, aby sprawdzić wynik po wdrożeniu suplementacji zleconej przez panią doktor. Według niej wynik nie musi wynosić te 80%, ale za optymalny uznaje się wynik ok. 65%, a wyniki męża ani razu nie przekroczyły tej liczby. Jeśli trzeci wynik podskoczy to działamy ze stymulacją. Jeśli nie to... trzeba się zastanowić nad innymi metodami. Tu znowu poczułam to dziwne uczucie, jak wtedy w marcu na wizycie u ginekologa. Powiedziałam pani doktor, że nie jestem gotowa na taki krok, że chcemy dać sobie jeszcze czas, na pewno do dwóch lat starań. Najpierw twierdziła, że jeśli to HBA nie podskoczy to stymulacje nie mają sensu, ponieważ staramy się kilkanaście miesięcy i w tym czasie ciąża powinna nam się przytrafić. Powiedziałam jej, że chciałabym spróbować najpierw starań naturalnych ze stymulacją, później inseminacji, a na końcu in vitro. Ona jest bardzo sceptycznie nastawiona do IUI. Podsumowała to słowami "szkoda Waszych pieniędzy". IUI nie omija problemu niskiego HBA. Ja gdzieś w głębi duszy dalej wierzę w skuteczność inseminacji i chciałabym spróbować. Widziałam tu nie raz przypadek, gdy przez 2-3 lata nie wychodziło, a IUI dało upragnioną ciążę. Będę się przy tym upierać.
Pani doktor uszanowała moje zdanie i nie drążyła tematu in vitro. Ustaliłyśmy na razie tak, że w przyszłym miesiącu robimy biopsję i na to badanie mam przynieść świeży wynik HBA męża. W kolejnym cyklu (grudniowym) zaczynamy stymulację. Możemy nie znać jeszcze wtedy wyników biopsji, więc gdyby się okazało, że jest stan zapalny to go przeleczymy, a jeśli wszystko będzie dobrze, to dokończymy stymulować ten cykl i będziemy czekać na efekty. Na razie tyle, bo wiele zależy od wyniku biopsji i HBA. O to HBA się bardzo martwię, bo przy budowie styl życia się nam pogorszył, a mężowi to już w ogóle.
Dużo informacji. Muszę to sobie wszystko poukładać na spokojnie. Czekanie jest chyba wpisane na stałe w te starania. Wiem, że przyszły miesiąc będzie się pewnie dłużył bez starań, ale nic z tym nie zrobimy. Będzie śmiesznie wrócić do antykoncepcji na ten jeden miesiąc 😅34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
KarolinaAnastazja wrote:Cześć dziewczyny,
Dzisiaj dzień na wariata u mnie i weekend też się szykuje podobnie. Jutro idziemy na imprezkę urodzinową z muzyką, więc startuje z samego rana, żeby wysprzątać dom, pranie i mam na 14.00 makijaż umówiony 👩🎨
Rozmawiałam z moją doktor i powiedziała, że możliwe, że cewnik mi gdzieś zadrapał od środka j dlatego plamię, ze dopóki nie boli mnie brzuch i nie mam goraczki to mam się nie przejmować.
Jak do środy nie przejdzie mi plamienie to mam podjechać do ginekologa na badanie..oby przeszło 😶🌫️
Emka, lekarka nasza nawet nic nam nie wspomniała o HBA przed IUI...zaś kolejna informacja w mojej głowie, że jest coś do zrobienia 🫡 dobrze, że wy jesteście, zawsze się czegoś więcej dowiem 😗
Zosiu twoj avatar idealnie dobrany do Ciebir- włosy masz cudowne!😍
Bubu- widzę, że zmieniłaś avatar 😎
Siesiepy- no dobra, pochwalę Cię, warto było wyprasować tyle godzin te firany 🤪😄
P.S. ja jestem z tych co majtki i skarpetki przeprasuje 😂🤭
Biedronka- super, że masz już to za sobą. Chyba dwa były schowane jak ich na monitoringu lekarz nie wyłapał. Kuruj się 😊
Angi - widziałam teraz szał na te "dziurkowane" zasłony. Ciekawy motyw 😁😊
Amunicja najważniejsze, że plan jest. Kiedy idziesz na badanie?😊
Jak kogoś pominęłam to przepraszam🤗
Ale juz się cieszę, że odpisuję Wam z pamięci do nicków i nie muszę w trakcie rolować -jak to na początku było 🤭🙃34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Amunicja i takie wiadomości aż miło poczytać 😉 jest plam działania i to najważniejsze. Moja szwagierka miała histeroskopie i nie wspomina jej źle ale warto byłoby porozmawiać z kimś osobiście kto przeszedł ten zabieg ☺️
Emka to też jest dobry plan działania 😉 powiedz mi czy można wpłynąć jakoś na poprawę wyniku HBA? Wystarczy sama dieta?
A sam fakt że zapłaciłaś za wizytę mniej jest mega. 🥹 nie każdy lekarz tak na to patrzy. Ja u swojego gina płaciłam 200 zl niezależnie czy to była normalna wizyta czy "tylko" monitoring cyklu 🤔
KarolinaAnastazja udanej imprezki 🥳
Amunicja, Emka06 lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Emka06
Soczysta ta Twoja wizyta. Miło, że lekarka szanuje Wasze zdanie i nie rozkłada rąk, zwłaszcza że masz swoje przeczucia i przede wszystkim czas na działanie 👍🏻
Rozalaa
Zapisałam się prywatnie. Za stara dupa jestem żeby czekać na łaskawy NFZ. Jak się czuję? Z jednej strony bardzo się cieszę, że lekarz pogłębia diagnostykę i widzi punkt zaczepienia w tym, o co (bezskutecznie) próbowałam podpytywać ginekologa. Z drugiej- słodki borze na motorze- jak mi się już serdecznie tymi staraniami ulewa 🙄
Nawijaj co tam u Ciebie. Weekend, to Ci może trochę silnik ostygnie, Pracusiu 😊
Lipcowa
Dziękuję, że pytasz, opiekuńcza duszyczko ☺️
Na wynik nie mam wpływu, a badania się nie obawiam. Wkurza mnie trochę dezorganizacja życia, przesuwanie obowiązków i podporządkowanie życia pod grzebanie w pipce, ale w końcu nikt nie kazał mi się starać. „ooooona temu wiiiiinnaaa” 🎶🎶 czyli ja 😀
KarolinaAnastazja
Pod koniec listopada, ale mam dzwonić z bieżącymi aktualizacjami, bo mi się ostatnio cykle rozjeżdżają.
Przepraszam jeśli przegapiłam te informacje, ale jak plany w sprawie IUI? Kiedy stymulacja?
I oczywiście życzę szampańskiej imprezki! 😉
Dziewczyny, wszystkim Wam jeszcze raz dziękuje za tyle uwagi i zainteresowania. Czuję się tu dziś jak celebrytka, a to przecież była tylko wizyta 🤩
Jesteście w procesie starań o ciążę przynajmniej tak samo istotne jak kwas foliowy ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 21:39
Emka06, oloska, siesiepy, Beezi, Mart768 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
BuBu90 wrote:Hmm.. zawsze paśnik mówił o 5 🤔 co do wyników biopsji nie licz na szybki wynik u mnie minęło 3 tygodnie i wyniku nie widać. Dzisiaj spięłam się z gościem w recepcji Cytopath bo mi strasznie chamsko odpowiedział i finalnie dzisiaj mają zrobić i wysłać wynik bo napisałam do dr P. że chyba leczenie w ciemno będziemy robić czy jest stan zapalny czy nie więc ona zadzwoniła tam i zrobiła z tego cito 🤷🏼♀️. Więc jeśli chodzi o wyniki biopsji to trzeba się uzbroić w cierpliwość2024
3 x IUI
2025
Marti27 wrote:Emka to też jest dobry plan działania 😉 powiedz mi czy można wpłynąć jakoś na poprawę wyniku HBA? Wystarczy sama dieta?
A sam fakt że zapłaciłaś za wizytę mniej jest mega. 🥹 nie każdy lekarz tak na to patrzy. Ja u swojego gina płaciłam 200 zl niezależnie czy to była normalna wizyta czy "tylko" monitoring cyklu 🤔
Co do HBA to jest niewiele informacji na ten temat. Przekopałam chyba cały internet, najwięcej wyniosłam z wątków właśnie na OvuFriend. Jest tu kilka przypadków podniesienia HBA po wdrożeniu sporych dawek suplementów. Niektóre przypadki są naprawdę spektakularne - wzrost HBA z 40% do 70%, co zakończyło się uzyskaniem naturalnej ciąży. Wiele pozytywnych historii. Chyba muszę do nich wrócić, żeby się trochę podbudować ☺️ Część lekarzy uważa, że to parametr nie do ruszenia, ale ja dzięki historiom na forum wiem, że można coś z tym zrobić. Tylko nie mam pojęcia jak to zrobić u nas, bo nam suple nie pomogły. Zobaczymy jak po podkręceniu dawek 🙄2024
3 x IUI
2025
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”