X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! 🥳🎉🎂 Żeby spełniały się Twoje marzenia!

Beezi, cieszę się, że już razem. Bobas przesłodki🤩 Na szczęście na Święta już będziecie w domu. To będą przepiękne Święta!🌟

Siesiepy, z tym zabiegiem to chciałam najpierw przekładać na późniejszy termin, potem skopałyście mi dupę🍑, że mam nie być tchórzem i zostawiłam ten termin 😅 tak to było. A mam mieć histeroskopię, bez laparo w końcu. Może dobrze skoro AMH tak mi spadło w ciągu roku.

Rozalaa, Kil nie wiem nawet jak takie teksty komentować 🤦🏼‍♀️ Chciałabym mieć jakąś dobrą odzywkę, ale najlepsza odpowiedź przychodzi mi zawsze po czasie.

Zosis pięknie Twoja Mama odpowiedziała! A Odpowiedź Starego też bardzo dobra 😂

Bubu tyle się tego nałykałaś, że nic dziwnego, że organizm tak reaguje 😔 a lekarz widział wtedy tę nogę jak była taka opuchnięta? Druga też była taka? Przy doxy mojemu Staremu tak poparzyło przełyk, że potem musiał jeszcze leki osłonowe brać.

Emka06 ja też wolę nie gadać w pracy ani nawet bliskim. Już i tak parę razy się rozczarowałam, że powiedziałam paru osobom. Tak czuję, że ten temat wisi w powietrzu i ktoś mnie w końcu zapyta. Najszybciej chyba rodzice. I mam wrażenie, że będzie to jeszcze w święta 🤢

Angi90 A jedna jedyna jesteś za to odpowiedzialna? Może ktoś się jeszcze dołączy? Możesz poszukać inspiracji w internetach. Jak szukałam dekoracji do kościoła na ślub to bardzo dużo znalazłam, były świece, kwiatki, płatki róż.🤩

Przepraszam, że dopiero teraz. Bieganina dzisiaj straszna. Ja już po wizycie u Doktorki. Przyjrzałam się choince no i oczywiście gablotce. Robi wrażenie. Patrząc na to ilu ma pacjentów i że terminy do są podobno na czerwiec to myślę, że będzie musiała w końcu wstawić drugą gablotkę 😂
    A z informacji to: endometrium 10mm, ciałko krwotoczne na prawym jajniku po owulacji. Urea wyleczona. Kirów brakuje mi trzech (trzy DSy), narazie nic nie włączyliśmy, czekamy na HLAC Starego. Hormony wskazują, że ta rezerwa zaczyna się pomału wyczerpywać, stąd musimy się spieszyć. Insulina niby ok, ale w drugiej godzinie zaczyna rosnąć, dlatego mam stosować dietę o niskim indeksie glikemicznym, suplementować inozytol i ruszać się. Następnym razem widzimy się na histero, a w międzyczasie powinny być wszystkie wyniki Starego (nasienie+HLAC).

rozalaa, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 10 mm 😱 to to Twoje słabe endo ? Przecież jest idealne, lepiej się pochwal jak to zrobiłaś 🥹

Paprota ja się czuję normalnie, czasami coś tam mnie kłuje w dole brzucha, ale już tyle razy kłuło, że nie biorę tego jako wyznacznik… zatestuję chyba w sobotę 23go przed wyjazdem do PL, żeby już nie brać ze sobą testów.
    Jakieś szybkie te Wasze testowanie w porównaniu do mnie 🙈

Beezi uroczy maleńki kawaler 🥹 tulcie się i cieszcie sobą ♥️

Karolina Ty już bierzesz proga ? Myślałam, że zaczyna się dopiero 4 dpo 🤔 w ogóle to wychodzi na to, że miałyśmy owulke tego samego dnia w poniedziałek 🙈

Bubu współczuję powikłań po leczeniu, na noga nie wygląda dobrze 🥺 moja córka brała doksycykline przez 3 tygodnie, ja przez 10 dni ale u Nas żadne skutki uboczne się nie pojawiły, więc nie doradzę nic mądrego. Razem z antybiotykiem brałyśmy też enterol ale to bardziej osłonowo na jelita działa. Co do maślany sodu to polecam spróbować na prawdę działa dobrze na układ pokarmy. Aktualnie biorę od 3 tygodni, bo miałam bóle żołądka po posiłkach niewiadomej przyczyny i jak na razie odpukać ani razu mnie nie bolało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 19:01

Paprota9418 lubi tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
    09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹

🔜 sztuczna menopauza
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_ana Doktorka mówi że endo nie chciało rosnąć przy urea. I jak wyleczyliśmy to ten pierwszy cykl bez bakterii już jest szerokie endo. A ja mam jakieś przeczucie że moje jajka nie zgrywają się z endo. W sumie pytałam ją o to i powiedziała że może też tak być. Bo przy 21mm jajku miałam 3mm endo. Nigdy nie byłam na monitoringu a może byłby to dobry pomysł. Zdaję się na nią. Myślę że może po tej histero każe mi przyjść na monitoring to coś rozjaśni.

Edit: Dziewczyny bardzo czekam na Wasze sikańce 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 18:52

jo_ana, Paprota9418 lubią tę wiadomość

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Jo_ana Doktorka mówi że endo nie chciało rosnąć przy urea. I jak wyleczyliśmy to ten pierwszy cykl bez bakterii już jest szerokie endo. A ja mam jakieś przeczucie że moje jajka nie zgrywają się z endo. W sumie pytałam ją o to i powiedziała że może też tak być. Bo przy 21mm jajku miałam 3mm endo. Nigdy nie byłam na monitoringu a może byłby to dobry pomysł. Zdaję się na nią. Myślę że może po tej histero każe mi przyjść na monitoring to coś rozjaśni.

No faktycznie duże te rozbieżności jak przed owu 3 mm a po owu 10 mm, czy to nie było w tym samym cyklu?
    Jeśli faktycznie pomogło wyleczenie urea, to super chociaż ten jeden problem będziesz mieć z głowy. Trzymam kciuki za histero ✊🏻

Paula29 lubi tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
    09/06 (S) V FET ❄️
    17 dpt bhcg 5633
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_ana te 3 mm były jeszcze jak była ureaplasma, a o niej nie wiedziałam 🫣 a teraz 10 mm także przeżyłam lekki szok. Dziękuję za kciuki. A ja trzymam 🤞🏻 za dwie krechy 23.12, mogłabyś położyć Staremu pod choinką 😁!

jo_ana lubi tę wiadomość

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Jo_ana te 3 mm były jeszcze jak była ureaplasma, a o niej nie wiedziałam 🫣 a teraz 10 mm także przeżyłam lekki szok. Dziękuję za kciuki. A ja trzymam 🤞🏻 za dwie krechy 23.12, mogłabyś położyć Staremu pod choinką 😁!

Ahh okej to wszystko jasne, może faktycznie urea była wszystkiemu winna. Wiesz, że dokładnie tak to sobie wyobrażam 🥹 nawet mam już pudełeczko na test żeby zapakować jako prezent 🙈

Paula29, KarolinaAnastazja, Emka06, siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    09/06 (S) V FET ❄️
    17 dpt bhcg 5633
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to są super wiadomości ważne że pozbyłaś się bakterii patrzą na to jakie tu dziewczyny miały z tym przeboje! A przede wszystkim mam wrażenie że to jest twój lekarz i czujesz się z nim dobrze. Ja wierzę że Wasza współpraca zaowocuje tu wreszcie jakimś jajcem ❤️trzymam kciuki za wyniki Starego❤️

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • kropka27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dinusie! Nie było mnie przez parę dni, nadrobiłam kilka ostatnich stron i muszę bo się uduszę. Beezi! Spóźnione, ale najlepsze gratulacje! Piękny Synuś ❤️ jak się czujesz?

Starania o pierwsze 👶 od 09.2021

📅 08.2023 IVF
    Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2

25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚‍♀️
    29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
    29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Paula 10 mm 😱 to to Twoje słabe endo ? Przecież jest idealne, lepiej się pochwal jak to zrobiłaś 🥹

Paprota ja się czuję normalnie, czasami coś tam mnie kłuje w dole brzucha, ale już tyle razy kłuło, że nie biorę tego jako wyznacznik… zatestuję chyba w sobotę 23go przed wyjazdem do PL, żeby już nie brać ze sobą testów.
    Jakieś szybkie te Wasze testowanie w porównaniu do mnie 🙈

Beezi uroczy maleńki kawaler 🥹 tulcie się i cieszcie sobą ♥️

Karolina Ty już bierzesz proga ? Myślałam, że zaczyna się dopiero 4 dpo 🤔 w ogóle to wychodzi na to, że miałyśmy owulke tego samego dnia w poniedziałek 🙈

Bubu współczuję powikłań po leczeniu, na noga nie wygląda dobrze 🥺 moja córka brała doksycykline przez 3 tygodnie, ja przez 10 dni ale u Nas żadne skutki uboczne się nie pojawiły, więc nie doradzę nic mądrego. Razem z antybiotykiem brałyśmy też enterol ale to bardziej osłonowo na jelita działa. Co do maślany sodu to polecam spróbować na prawdę działa dobrze na układ pokarmy. Aktualnie biorę od 3 tygodni, bo miałam bóle żołądka po posiłkach niewiadomej przyczyny i jak na razie odpukać ani razu mnie nie bolało.

Joasiu, wczoraj wziełam 1 raz na noc czyli 3dpo według ustaleń lekarki ( a było że prawie 12 w nocy to można zahaczyć o 4dpo)😁

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Joasiu, wczoraj wziełam 1 raz na noc czyli 3dpo według ustaleń lekarki ( a było że prawie 12 w nocy to można zahaczyć o 4dpo)😁

To ja nie wiem, to ja coś źle liczę chyba 🤔
    Ty nie miałaś owulacji w poniedziałek ?
    Bo u mnie dzisiaj dopiero 3 dpo 🙈 i jutro zaczynam proga.

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    09/06 (S) V FET ❄️
    17 dpt bhcg 5633
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza

Wysłany: 14 grudnia 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna
    Mi mój M. Kazał szukać jakiegoś świątecznego podarunku z informacją dla dziadków i mówi, że w 1 dzień świąt To tak się nabombi z teściem że aż sztywny będzie😂...on nawet do wiadomości nie przyjmuje, że się nie udało..boję się, że się rozczaruje jak się nie uda 🙈🥺

jo_ana lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 14 grudnia 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    To ja nie wiem, to ja coś źle liczę chyba 🤔
    Ty nie miałaś owulacji w poniedziałek ?
    Bo u mnie dzisiaj dopiero 3 dpo 🙈 i jutro zaczynam proga.

Ja pikole. Już sama nie wiem, aż sprawdzałam teraz 2x na kartce co lekarka wpisała. Środa wieczór 1x tab dopochwowo. Dzisiaj czwartek 😂 nie pisała który dzień po owu tylko, że środa wieczór 🤔
    Patrząc pod kątem ovu to miałam w poniedziałek iui na lekko pękającym, więc mieliśmy w ten san dzien owulkę tylko dlaczego kazała mi w środę 🤔 już sama zgłupiałam..🫡

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, super wieści i piękne endo 😍 Każdy taki krok przybliża Was do upragnionego dziecka🍀

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Joanna
    Mi mój M. Kazał szukać jakiegoś świątecznego podarunku z informacją dla dziadków i mówi, że w 1 dzień świąt To tak się nabombi z teściem że aż sztywny będzie😂...on nawet do wiadomości nie przyjmuje, że się nie udało..boję się, że się rozczaruje jak się nie uda 🙈🥺

Karolina mój ma dokładnie tak samo!
    O cały czas mówi jakby się udało i pyta mnie czemu ja w to nie wierzę i jestem negatywnie nastawiona.
    Więc dzisiaj przyszłam z pracy i coś skomentowałam że jestem w ciąży a on od razu że “takie podejście mu się podoba”.

Ja mu mówię że będzie za wcześnie żeby ogłaszać wszem i wobec i żeby chociaż serduszko było.
    Ale z drugiej strony chciałabym gdyby się udało powiedzieć w święta i mam takie mieszane uczucia.

Jo_ana ja miałam IUI na niepękniętych w piątek. W poniedziałek byłam u lekarza. Były pęknięte i ona kazała mi brać od poniedziałku w południe Dupka przez 10 dni i zrobić test.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 20:14

KarolinaAnastazja, jo_ana lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Ja pikole. Już sama nie wiem, aż sprawdzałam teraz 2x na kartce co lekarka wpisała. Środa wieczór 1x tab dopochwowo. Dzisiaj czwartek 😂 nie pisała który dzień po owu tylko, że środa wieczór 🤔
    Patrząc pod kątem ovu to miałam w poniedziałek iui na lekko pękającym, więc mieliśmy w ten san dzien owulkę tylko dlaczego kazała mi w środę 🤔 już sama zgłupiałam..🫡

Nie no jak lekarka tak Ci kazała to może nie ma to większego znaczenia. Po prostu spytałam bo zwykle zaleca się od 4 dpo brać, ale może jak lekarka była pewna tej owulki to dlatego kazała szybciej, sama nie wiem.

No pewnie będzie ciężko jeśli się nie uda 🥺
    Na razie o tym staram się nie myśleć…

Paprota a widzisz to u Ciebie też inaczej, widać co lekarz to inne metody. To może ja też zacznę już dzisiaj 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 20:27

Paprota9418 lubi tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    09/06 (S) V FET ❄️
    17 dpt bhcg 5633
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny Kochane! Dziękuję za te całe mnóstwo życzeń 🥰🤩 Ogromnie mi miło 😊

Byliśmy z panem Bambi na świątecznym obiedzie i kawusi, a teraz już chilluje w domu z kubkiem Rooibosa 😊 A tak w ogóle to byłam też u gin - była w szoku chyba, że ktoś w urodziny chodzi do gina 😜 A ja chciałam pojsc konkretnie do niej, bo spodobała mi się ostatnio i mega dokładnie robi USG. W końcu mam dobry vibe ze swoją lekarką 😊 To najlepszy prezent. Ustaliliśmy że w styczniu robimy kontrolne posiewy, sprawdzamy nasienie i ruszamy ze stymulacją, a po 3 cyklach proponuje inseminację. Na USG dzisiaj pęcherzyk dominujący 19mm, endometrium ładne i śluz też. Aż jej było przykro jak powiedziałam, że ja przecież biorę metronizadol. Mi w sumie też przykro, że nie mogłam zacząć go brać wcześniej, przez te bolesne 🐒. No ale widocznie tak miało być. Od nowego roku ruszamy z czystą kartą 😊 Jutro odniose się do Waszych wpisów. Buziaki 😘😘

jo_ana, Paula29, Emka06, Angi90 , Mart768, siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Bambi92 Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! 🥳🎉🎂 Żeby spełniały się Twoje marzenia!

Beezi, cieszę się, że już razem. Bobas przesłodki🤩 Na szczęście na Święta już będziecie w domu. To będą przepiękne Święta!🌟

Siesiepy, z tym zabiegiem to chciałam najpierw przekładać na późniejszy termin, potem skopałyście mi dupę🍑, że mam nie być tchórzem i zostawiłam ten termin 😅 tak to było. A mam mieć histeroskopię, bez laparo w końcu. Może dobrze skoro AMH tak mi spadło w ciągu roku.

Rozalaa, Kil nie wiem nawet jak takie teksty komentować 🤦🏼‍♀️ Chciałabym mieć jakąś dobrą odzywkę, ale najlepsza odpowiedź przychodzi mi zawsze po czasie.

Zosis pięknie Twoja Mama odpowiedziała! A Odpowiedź Starego też bardzo dobra 😂

Bubu tyle się tego nałykałaś, że nic dziwnego, że organizm tak reaguje 😔 a lekarz widział wtedy tę nogę jak była taka opuchnięta? Druga też była taka? Przy doxy mojemu Staremu tak poparzyło przełyk, że potem musiał jeszcze leki osłonowe brać.

Emka06 ja też wolę nie gadać w pracy ani nawet bliskim. Już i tak parę razy się rozczarowałam, że powiedziałam paru osobom. Tak czuję, że ten temat wisi w powietrzu i ktoś mnie w końcu zapyta. Najszybciej chyba rodzice. I mam wrażenie, że będzie to jeszcze w święta 🤢

Angi90 A jedna jedyna jesteś za to odpowiedzialna? Może ktoś się jeszcze dołączy? Możesz poszukać inspiracji w internetach. Jak szukałam dekoracji do kościoła na ślub to bardzo dużo znalazłam, były świece, kwiatki, płatki róż.🤩

Przepraszam, że dopiero teraz. Bieganina dzisiaj straszna. Ja już po wizycie u Doktorki. Przyjrzałam się choince no i oczywiście gablotce. Robi wrażenie. Patrząc na to ilu ma pacjentów i że terminy do są podobno na czerwiec to myślę, że będzie musiała w końcu wstawić drugą gablotkę 😂
    A z informacji to: endometrium 10mm, ciałko krwotoczne na prawym jajniku po owulacji. Urea wyleczona. Kirów brakuje mi trzech (trzy DSy), narazie nic nie włączyliśmy, czekamy na HLAC Starego. Hormony wskazują, że ta rezerwa zaczyna się pomału wyczerpywać, stąd musimy się spieszyć. Insulina niby ok, ale w drugiej godzinie zaczyna rosnąć, dlatego mam stosować dietę o niskim indeksie glikemicznym, suplementować inozytol i ruszać się. Następnym razem widzimy się na histero, a w międzyczasie powinny być wszystkie wyniki Starego (nasienie+HLAC).
    Tak druga też tak wyglądała ☺️ a do lekarza nie leciałam z tymi nogami bo zwyczajnie nie miałam możliwości ☺️

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi
    Zdrowia, miłości i SUKCESU 💐 Kolejne urodziny z aktywowaną funkcją mama, zapamiętaj te słowa.

Beezi
    Najśliczniejszy wrap świata 🙂 Głask po czapeczce od ciotki Amunicji.
    Czy mi coś umknęło, czy było jednak to mleko w tubce?

Moonflower
    Szerokiej drogi, wyspanego doktora i dobrych wieści. Bardzo mocno trzymam kciuki 🙂✊🏻 Czy starszy brat już wie, że będzie starszym bratem? Jaka była reakcja?

Bambi92 lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piąteczek !🥰
    Miłego dnia życzę ❤️

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon, czekamy na wieści🤞🍀

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ