Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula29 wrote:Paprota pooglądałabym tą Twoją ciemniejącą kreskę 😊 a jak tam z powtórka bety? Wybierasz się ?
Jeśli chodzi o sen to ja miałam ostatnio tak realistyczny. Śniło mi się że zrobiłam sikańca, pojawiła się blada kreska. Zrobiłam potem kolejne i ciemniały. Byłam na wyjeździe więc nie miałam jak zrobić bety. Pomyślałam sobie - w piątek już wrócę, miałam zrobić badania przed histeroskopią, a jednak będzie beta! Tak się ucieszyłam, Staremu powiedziałam. A nagle budzę się i cóż... Jutro jest piątek i jednak spuszczam krew na badania przed histero.
Bardzo przeżyłam ten sen 🥺 i jakoś rano byłam trochę rozstrzęsiona ehh...
Nie wrzucałam jej tutaj bo jak już test był wyschnięty to ta różnica nie była taka duża jak przyłożyłam świeży
Idę na betę jutro wykupiłam też proga i tsh (biorę leki na tarczyce i lekarz kazał kontrolować w ciąży raz w miesiącu i od razu zwiększyć dawkę leku).
Polecam jak robicie w alabie kupować przez internet bo zawsze jest jakiś kod rabatowy wczoraj było -20% na wszystkie badania i dziś -30%.
A te sny to jakiś dramat jest. Dość że się człowiek martwi w ciągu dnia to jeszcze mu w nocy spać nie da ! A ta histero to kolejny krok do upragnionego celu pamiętaj ! 😘😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 17:28
Paula29 lubi tę wiadomość
-
Ile u Was pięknych tradycji 🥰
U Nas wigilię rozpoczyna się czytaniem Ewangelii, później głowa rodziny rozdaje opłatek, trzeba spróbować wszystkich dań chociaż po kawałku, łuska w portfelu obowiązkowa, jest jedno dodatkowe nakrycie dla niespodziewanego gościa i co jeszcze tutaj się nie przewinęło - nie sprząta się po wigilii jedzenia tylko zostaje na świątecznym stole do rana - w mojej rodzinie od pokoleń to praktykują - wierzą, że bliscy zmarli w nocy schodzą na ziemię by też świętować i nie mogą być głodni 😊
Paprota a co do czerwonego to ja w każdą wigilię chyba od 7 lat muszę mieć czerwoną sukienkę 🤣 taka moja osobista tradycja 🤭
Paprota9418, Mart768, Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Kokos czyli najpierw rzeźba a później masa w ciąży 🤣 trzymam kciuki, niech się dzieje świąteczna magia 🧚♀️
Kropka już nie taki mały ten Twój kropeczek 😍 niech zdrowo rośnie!!
Joanna kurcze szkoda ze nie udało się wykonać zabiegu ale pamiętam że moja koleżanka też miała gangliona i właśnie miała ograniczone ruchy ręką. Szkoda psuć sobie urlopu 🤗
A czy u Was jest na wigilii kapusta z grochem i grzybami? Bo nie zauważyłam a to moja ulubiona potrawa na Wigilii 🤭 w moim domu rodzinnym mało było potraw i bardzo na luzie podchodziliśmy do tego ale za to wszyscy byli zadowoleni 😉 a u teściowej stół zastawiony a atmosfera grobowa bo każdy z każdym się pokłóci 🤷♀️
Dinociocie mój bubuś macha do Was 🤭 byłam dzisiaj na wizycie, wszystko w porządku poza glukozą więc lecę jutro z samego rana na krzywą 🥱 Dostałam też xonvea na wymioty bo już nie daje rady.
https://ibb.co/rZ9yvFwWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 17:56
Lipcowa, Nataliii, siesiepy, Angi90 , rozalaa, KarolinaAnastazja, Emka06, Mart768, jo_ana, KoKos, Beezi, Paula29, moonflower, Amunicja, justme lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Lipcowa wrote:Ile u Was pięknych tradycji 🥰
U Nas wigilię rozpoczyna się czytaniem Ewangelii, później głowa rodziny rozdaje opłatek, trzeba spróbować wszystkich dań chociaż po kawałku, łuska w portfelu obowiązkowa, jest jedno dodatkowe nakrycie dla niespodziewanego gościa i co jeszcze tutaj się nie przewinęło - nie sprząta się po wigilii jedzenia tylko zostaje na świątecznym stole do rana - w mojej rodzinie od pokoleń to praktykują - wierzą, że bliscy zmarli w nocy schodzą na ziemię by też świętować i nie mogą być głodni 😊
Paprota a co do czerwonego to ja w każdą wigilię chyba od 7 lat muszę mieć czerwoną sukienkę 🤣 taka moja osobista tradycja 🤭
Oo ciekawa sprawa z tym ze zmarli przychodzą świętować z Wami. Tak trochę po Meksykańsku oni też w takie rzeczy wierząale jest to super sprawa !
A z tym czerwonym to wiesz wszystko jest czerwone i dodatki i obrusy i ozdoby ten kolor przeważa i jest takim trochę symbolem tych świąt. Ale do wigilii nie siadamy w niczym czerwonym potem można się już przebrać w czerwone
U nas jeszcze kiedyś było że się nie wstaje od stołu w trakcie wigilii ale starasznie ciężko to było ogarnąć i odeszliśmy od tego.
Część Bubus 🥰😘 dałbyś już mamie trochę wytchnienia z tymi wymiotami ? Tyle pyszności na święta, popróbuj a na pewno coś Ci spasuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 18:00
Marti27, Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Marti cześć Bubuś 👋🏻
Kupujesz glukoze cytrynowa? 😊
Słyszałam, że lżej wchodzi 🤭 -
Lipcowa wrote:Marti cześć Bubuś 👋🏻
Kupujesz glukoze cytrynowa? 😊
Słyszałam, że lżej wchodzi 🤭Lipcowa lubi tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
O ja właśnie dziś po glukozie 😁 piłam zwykłą i nie było tak źle tylko spać się chciało. Malutki za to miał chyba jakiś haj cukrowy i się strasznie wiercił 🤣💙
Lipcowa lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Marti27 lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
aśś wrote:A powiesz, czemu masz tak ovitrelle i potem 2 razy po pol zivafert? Ja biorę zivafert jak jest w aptece zamiast ovitrellu bo jest tanszy
Szczerze to nie zapytałam ale z pewnością ma to jakiś cel, co jak co ale mojej Pani Doktor ufam bo wie co robi;)
Z pewnością przeraża mnie luteina dopochwowa...“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Paula w sobotę jedziemy do Polski na święta 🙈
Później sylwester w Zakopanym, więc no taki to urlop nie urlop, zależy co kto lubi 😅 cieple kraje to najszybciej chyba dopiero w maju planujemy, może marzec jak namówię mojego 🤭
Marti robić mogłam, ale przestraszyła mnie wizja narkozy tymbardziej teraz gdy nie wiem czy w ciąży nie jestem, no i jeszcze ta rekonwalescencja 3 tygodnie, nie chciałam sobie kłopotu na urlop robić, bo chcę pośmigać na stoku 🤗 witaj bubusiu wyglądasz jak mały hariboś 🥰
U mnie objawów nie było do dzisiaj, wjechał ból piersi, a teraz okropny ból krzyża z prawej strony (owulacja z prawego) także już mi pomału nadzieja gaśnie 😔
Jeszcze do roboty jutro, a już miało być tak pięknie, sernik rano miałam robić 😩Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 19:33
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
🔜 sztuczna menopauza -
Frutellka wrote:Szczerze to nie zapytałam ale z pewnością ma to jakiś cel, co jak co ale mojej Pani Doktor ufam bo wie co robi;)
Z pewnością przeraża mnie luteina dopochwowa...
Dlaczego luteina Cię przeraża? 😊 -
Frutellka wrote:Szczerze to nie zapytałam ale z pewnością ma to jakiś cel, co jak co ale mojej Pani Doktor ufam bo wie co robi;)
Z pewnością przeraża mnie luteina dopochwowa...Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Lipcowa wrote:Dlaczego luteina Cię przeraża? 😊
Bardziej mnie przeraził ten patyk do aplikacji;)
Zawsze łykalam, a teraz muszę sobie to wkładać 🙂“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
aśś wrote:Nie ma co przerażać, polecam tylko zakladac wkladke bo czesc wyplywa po wchłonięciu 🙂
Właśnie doktor też mi to mówiła, będę latać jak tyle proga dopakuje;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Frutellka wrote:Bardziej mnie przeraził ten patyk do aplikacji;)
Zawsze łykalam, a teraz muszę sobie to wkładać 🙂
Ten patyk to kwestia wprawy później 😊 ja brałam 3 x dziennie przez 3 miesiące 😊
Tak jak pisze aśś wkładki sa niezbędne - przynajmniej kilka godzin po aplikacji 😊
Ja czasami zamiast patyka aplikowałam palcem ale jednak aplikatorem wygodniej 😊 -
Lipcowa wrote:Ten patyk to kwestia wprawy później 😊 ja brałam 3 x dziennie przez 3 miesiące 😊
Tak jak pisze aśś wkładki sa niezbędne - przynajmniej kilka godzin po aplikacji 😊
Ja czasami zamiast patyka aplikowałam palcem ale jednak aplikatorem wygodniej 😊
Ja mam na noc 200 mg dopochwowo i 200 mg Progesteron Besins;)
Ogarnę ten patyk dam radę, czego się nie robi żeby zajść w ciążę. Encorton mam 10 mg wcześniej miałam 5 mg ale to biorę 2 tabletki po 5 mg, bo miałam w domu opakowanie to dr nie kazała kupować 🙂Paprota9418, Lipcowa lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Frutellka , Nataliii, Marti27, Mart768, Angi90 , KoKos, KarolinaAnastazja, Beezi, jo_ana, Paula29, Lipcowa, aśś, Kil lubią tę wiadomość
-
Wow, piękne macie tradycję i super menu na święta. U nas to raczej skromnie i klasyka gatunku. Nie jesteśmy bardzo "świąteczni" 😅 ale miło posłuchać jak inny prawdziwie świętują 😍 no i rodzinę też mamy mała, w sumie tylko Ci, z którymi się regularnie widujemy, sami najbliżsi.
Marti27 o jaki słodki mały człowiek 💚😍 dzięki ☺️
Paprota9418, Marti27, Mart768 lubią tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Bubu hahaha serio piterek jest ulubiony?
jeszcze zrywka jest dobra, jak pojechalam na studia do Krk i po raz pierwszy poprosilam w sklepie o zrywkę to pani sklepowa popatrzyła na mnie jakbym była jakaś dziwna xD no tak, wymieniłysmy się, stan osobowy czestochowsko-podkarpacki pozostal bez zmian
Dziewczyny super sie czytalo o tych wszystkich Waszych tradycjach i zwyczajach, az czułam tą atmosferę ❤️ tak się nastrojowo zrobiło na wątku
Marti ale słodziak małysuper, lubię takie fotki!
U mnie po wizycie wszystko okej, umówiłam termin połówkowych, na 98% dziewczynka, trochę się rozczarowałam, bo jednak liczyłam na chłopca, ale i tak będę ubierac to dziecko w koszulki z dinozaurami, a co. Wrzucę update brzuszkowo-dzieckowy jak dotrę do domu w końcu. Aaa no i dostałam zlecenie na wykonanie badan na ta cytomegalie, lekarz byl w szoku jak powiedzialam, ze nigdy takich badan nie mialam. 🤷🏼♀️
Paprota9418, Angi90 , Nataliii, Marti27, KoKos, KarolinaAnastazja, Beezi, Paula29, Lipcowa, aśś lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
aśś właśnie średnio okej, maksymalnie wynosił 10, ale czasem 3, 6, 9
na razie lekarz nie chce dawać proga, najpierw kazał go zbadać teraz w tym cyklu stymulowanym 🤷♀️
Frutellka super!! To też działajcie, trzymam kciuki 🔥🔥 widzę, że Ty obstawiona lekami z grubej rury 😅
Paprota super, uwielbiam puzzle, na mnie też czekają takie na ciążowe L4. To takie zajęcie idealne jak już nuda złapie ☺️
Słuchajcie, pytanie do doświadczonych w monitoringu, czyli chyba wszystkich tutaj 😂 bo mnie jakiś stres złapał, że nie trafimy z ❤️ na czas! Czy jak te pęcherzyki dziś rano miały 18mm i 15 mm to nie pękną jutro wcześniej? Mój pik LH chyba właśnie jest albo będzie jutro rano, bo test już ładnie ściemniał. Lekarz twierdzi, że na pewno przed nocą nie pękną. Ovi planuję jutro o 7:00. A wy jak myślicie? Bo nie wiem czy coś dziś na siłę działać czy pozwolić się plemnikom zregenerować do jutra do tej 21:00, bo dopiero wtedy możemy, bo mam 12h w pracy😅Paprota9418 lubi tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰