Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
@Kirby, ciekawe pytanie czy warto brać dodatkowego proga przy wystarczającym swoim, ja już sama nie wiem, bo np. przy stymulacjach z poprzednim ginem go nie dostawałam i miałam wyniki rzędu 20-30, a obecny lekarz ostatnio zasugerował że mogłabym brać na wspomożenie fazy lutealnej, a wiedział że i bez niego mam wysoki.... Ciekawa jestem czy jutro mi potwierdzi abym go przyjmowała, idę do niego na monitoring owulki ✨🥹 od trzech- czterech dni czuję mocno oba jajniki, aż dziś troszkę się przestraszyłam że może zbyt mocno kłują, może to jakiś zły znak. Ale to ekscytujące uczucie wrócić do owulacji po około 8 miesiącach przerwy... Jak ten czas szybko leci 😌
@Ssilvia podoba mi się co napisałaś o szukaniu przyczyn niepłodności i naprawianiu swojego zdrowia krok po kroku - zdrowszym stylem życia, suplementami, dietą 🥰 i twoja ciąża to pięknie potwierdza, że naprawdę warto 🥰 w ogóle, jak się czujesz? 🫠 @Kirby jak napisałaś o ivf - że to pójście na łatwiznę - ja bym od siebie dodała że ta "łatwizna" dotyczy lekarzy, którym łatwiej jest wysłać pacjentkę do kliniki i powiedzieć że ivf to już jedyna droga - niż drążyć do końca, do wyciśniecia możliwości jak cytryny. Dziewczyny które idą tą drogą to totalnie podziwiam i szacun dla was, bo do tego potrzeba odwagi 🤗
Claudii, Ssilvia, Sarka94 lubią tę wiadomość
·👩🏼❤️👨🏽 '95
· badania nasienia ✅
· oba jajowody drożne ✅
· PCOS - cykle nieowulwcyjne,
· wit.B12 - 164pg/ml 👎 (6.2025r.) -> 286 pg/ml ✊ -> 305 pg/ml 🤞
· TSH 3,25 mlU/l 👎 -> 3,10 mlU/l
· PRL 574 mlU/l 👎 -> 399 mlU/l 🤞
· kwas foliowy 7,46 ng/ml 👎
· 5x stymulacja Lametta + P-b + Gonapeptyl ❌
· 1x naturalna owulacja ❌
.........................
· 6-7.2025r. - przetrwałe krwawienie (40 dni)
· 7-8.2025r. - reset cyklu - AH
· 10.2025r. - cykl stymulowany 🙏✨
..........................
💊 Dostinex, Euthyrox
🫘 Inozytol, maślan sodu, wit. C, D3+K2, B12, zakwas z buraka -
IwonaQ wrote:@Kirby, ciekawe pytanie czy warto brać dodatkowego proga przy wystarczającym swoim, ja już sama nie wiem, bo np. przy stymulacjach z poprzednim ginem go nie dostawałam i miałam wyniki rzędu 20-30, a obecny lekarz ostatnio zasugerował że mogłabym brać na wspomożenie fazy lutealnej, a wiedział że i bez niego mam wysoki.... Ciekawa jestem czy jutro mi potwierdzi abym go przyjmowała, idę do niego na monitoring owulki ✨🥹 od trzech- czterech dni czuję mocno oba jajniki, aż dziś troszkę się przestraszyłam że może zbyt mocno kłują, może to jakiś zły znak. Ale to ekscytujące uczucie wrócić do owulacji po około 8 miesiącach przerwy... Jak ten czas szybko leci 😌
@Ssilvia podoba mi się co napisałaś o szukaniu przyczyn niepłodności i naprawianiu swojego zdrowia krok po kroku - zdrowszym stylem życia, suplementami, dietą 🥰 i twoja ciąża to pięknie potwierdza, że naprawdę warto 🥰 w ogóle, jak się czujesz? 🫠 @Kirby jak napisałaś o ivf - że to pójście na łatwiznę - ja bym od siebie dodała że ta "łatwizna" dotyczy lekarzy, którym łatwiej jest wysłać pacjentkę do kliniki i powiedzieć że ivf to już jedyna droga - niż drążyć do końca, do wyciśniecia możliwości jak cytryny. Dziewczyny które idą tą drogą to totalnie podziwiam i szacun dla was, bo do tego potrzeba odwagi 🤗
Myślę, ze to z tym progiem zalezy od ginekologa. Mój uznaje, że progesteron jest wydzielany skokowo i jakby się zrobiło go 3 razy w ciągu dnia to wartość będzie inna i warto się wspomóc dlatego zapisuje go w 2 fazie. Ja akurat nie mam żadnych skutków ubocznych, a biorę dupka i luteinę jednocześnie. Kirby może te bolesne miesiączki to kwestia wiekszego ukrwienia endometrium podczas brania proga?
A co do IVF - cieszę się, że to dodalas IwonaQ bo uważam trochę za niesprawiedliwe uznawanie IVF jako drogi na skróty. Często jest to większa walka i stres niż ciąża naturalna 🙂IwonaQ, snieżka lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -9 cykl z pomocą medyczną ❌
10 cykl ⌛
Program IVF 🔜 startujemy w styczniu! 🦾 -
Co do IVF moim zdaniem to ani droga na skróty ani droga przez mękę i najgorsze zło. Dla mnie to kolejny krok diagnostyczny. Podejrzewam, że naszym problemem są słabe komórki przez pcos i jedyną metodą, żeby to potwierdzić jest in vitro (albo wykluczyć wszelkie inne przyczyny, w tym immunologię). Niezależnie od wyniku będę wiedziała co dalej, na jakim etapie nie wychodzi. Ivf da mi większy pogląd, ale jednocześnie wymaga zastrzyków, monitoringów, punkcji, badań, a na koniec ryzykiem hiperki przy pcos... Mimo wszystko mam nadzieję, że nie będę musiała do niego podejść
Claudii, Powder, snieżka, karczoch321, Jupiter, Imazolka, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
❌️MTHFR homo | PAI-1 homo
💉 IVF 01.2026
⏳️ 10.25 9 cykl Lametta + Zivafert -
IwonaQ wrote:@Kirby, ciekawe pytanie czy warto brać dodatkowego proga przy wystarczającym swoim, ja już sama nie wiem, bo np. przy stymulacjach z poprzednim ginem go nie dostawałam i miałam wyniki rzędu 20-30, a obecny lekarz ostatnio zasugerował że mogłabym brać na wspomożenie fazy lutealnej, a wiedział że i bez niego mam wysoki.... Ciekawa jestem czy jutro mi potwierdzi abym go przyjmowała, idę do niego na monitoring owulki ✨🥹 od trzech- czterech dni czuję mocno oba jajniki, aż dziś troszkę się przestraszyłam że może zbyt mocno kłują, może to jakiś zły znak. Ale to ekscytujące uczucie wrócić do owulacji po około 8 miesiącach przerwy... Jak ten czas szybko leci 😌
Tak, dokładnie to miałam na myśli o ivf, droga na skróty dla lekarza. Nie uważam, że to droga dla skróty dla staraczek. Dla mnie to jest coś o czym w ogóle nie jestem jeszcze gotowa myśleć dopóki nie znalazłam powodu niepowodzeń, bo zdaję sobie sprawy jak ciężki i obciążający też psychicznie jest cały proces ivf.White1, IwonaQ, Claudii lubią tę wiadomość
Starania od 07.2024
✅ Mąż -> wszystkie wyniki w normie
styczeń 2025: TSH, progesteron, estradiol etc ✅
marzec 2025:👨⚕️Hashimoto
kwiecień 2025: ANA9 -> PPJ (ANA23) ⚠️
maj 2025: biopsja endometrium ⚠️ -> antybiotyk - Unidox Solutab 20 dni
lipiec: ferrytyna ⬇️ -> suplementacja
wrzesień 2025: badanie drożności ✅
endokrynolog
💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio, selen, Kurkumina, żelazo -
Dochodzę do siebie po histeroskopii z drożnością. Szybko poszło, wycięto mi polip, zrost i ognisko adomeniozy. Ból straszny ale miałam tylko znieczulenie miejscowe + dożylnie ketonal. Jeden jajowód drożny, drugi udrożniono, teraz antybiotyki i czekam na wyniki biopsji. Cieszę się że mam to za sobą.
Nie mam endometriozy stwierdzonej.
Teraz miesiąc absytynencji seksualnej.
Lekarz coś wspomniał o stymulacji na mojej własnej owulacji (którą mam). Czy któraś z Was była stymulowana przy własnych owulacjach?IwonaQ, White1, Claudii lubią tę wiadomość
Ona:31
AMH: 1.4;
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Zapalenie endometrium
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
NEXT: seminogram - kontrola, KIR, kariotyp, krzywa c/i
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1360 ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI -
@Jupiter super że już po 🤗 odpoczywaj ✨ a jest po czym bo jednak sporo tam grzebali... Oby wyniki były dobre 🤞
Ten miesiąc abstynencji ojjjj kurcze, niefajnie brzmi 😅 ale dacie radę
Ja po monitoringu - miałam owulację 🥹 pęcherzyk pękł sam, bez zastrzyku, przed wczoraj lub wczoraj rano 🥹 ucieszyłam się na tą wieść prawie jak na ciążę 🤣 ale zaraz potem przyszły kolejne zmartwienia, czy się wstrzeliliśmy w termin i jak rozwinie się sytuacja. I tak jak myślałam, dostałam dupka na 10 dni od soboty.Jupiter lubi tę wiadomość
·👩🏼❤️👨🏽 '95
· badania nasienia ✅
· oba jajowody drożne ✅
· PCOS - cykle nieowulwcyjne,
· wit.B12 - 164pg/ml 👎 (6.2025r.) -> 286 pg/ml ✊ -> 305 pg/ml 🤞
· TSH 3,25 mlU/l 👎 -> 3,10 mlU/l
· PRL 574 mlU/l 👎 -> 399 mlU/l 🤞
· kwas foliowy 7,46 ng/ml 👎
· 5x stymulacja Lametta + P-b + Gonapeptyl ❌
· 1x naturalna owulacja ❌
.........................
· 6-7.2025r. - przetrwałe krwawienie (40 dni)
· 7-8.2025r. - reset cyklu - AH
· 10.2025r. - cykl stymulowany 🙏✨
..........................
💊 Dostinex, Euthyrox
🫘 Inozytol, maślan sodu, wit. C, D3+K2, B12, zakwas z buraka -
Jupiter wrote:Dochodzę do siebie po histeroskopii z drożnością. Szybko poszło, wycięto mi polip, zrost i ognisko adomeniozy. Ból straszny ale miałam tylko znieczulenie miejscowe + dożylnie ketonal. Jeden jajowód drożny, drugi udrożniono, teraz antybiotyki i czekam na wyniki biopsji. Cieszę się że mam to za sobą.
Lekarz coś wspomniał o stymulacji na mojej własnej owulacji (którą mam). Czy któraś z Was była stymulowana przy własnych owulacjach?
Ja w sumie mam stymulowane mimo, że mam swoje. Ale to chyba ze względu na pcos.
IwonaQ ja miałam dzisiaj owu, także idziemy w podobnym tempie w tym cyklu 😎IwonaQ, Jupiter lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Jupiter wrote:Dochodzę do siebie po histeroskopii z drożnością. Szybko poszło, wycięto mi polip, zrost i ognisko adomeniozy. Ból straszny ale miałam tylko znieczulenie miejscowe + dożylnie ketonal. Jeden jajowód drożny, drugi udrożniono, teraz antybiotyki i czekam na wyniki biopsji. Cieszę się że mam to za sobą.
Lekarz coś wspomniał o stymulacji na mojej własnej owulacji (którą mam). Czy któraś z Was była stymulowana przy własnych owulacjach?
Trzymam kciuki za szybką regenerację🤞no i żeby diagnostyka przyniosła oczekiwany efekt 🩷
Co do stymulacji - dużo dziewczyn ma stymulację mając swoje owulki - Powder, Marzycielka, KarczochJupiter, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
❌️MTHFR homo | PAI-1 homo
💉 IVF 01.2026
⏳️ 10.25 9 cykl Lametta + Zivafert -
Ojjj. Brzmi bolaco, super, że wytrwałas! Oby zostało to należycie wynagrodzone 🤞
Ja miałam stymulację własnego cyklu letrozolem - 2 pęcherzyki, owulacja z obu jajników ☺️ Często się to stosuje żeby polepszyć jakośc komórek i zwiększyć szanse na podwójną owulację ☺️Jupiter lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌
M 🩵 31l.
10 cykl ⌛
Dzięki dziewczyny!! ❤️
A jeszcze tak spytam, bo widzę że część z Was miała też stan zapalany endometrium - czy po leczeniu miałyście kontrolną biopsję? Lekarz mówi że nie trzeba, ale na wątkach o staraniach z pomocą medyczną widzę przypadki gdzie pierwsza tura leczenia nie dała rezultatów. Czekamy jeszcze na cd138 ale wg lekarza to tylko formalność bo miałam ten „efekt truskawki” czy jak to tam zwą…
Pytałam go też o suple i mówił że faktycznie trzeba uważać na antyoksydanty i suple przeciwzapalne w drugiej fazie cyklu - wszelakie wiesiołki, koenzym q10, kurkumina, resweratrol idą out w drugiej fazie.
W ogóle to ta dzisiejsza ingerencja ZNOWU jest na podstawie mojego uporu bo pani dr nr 1 powiedziała że najpierw drożność zrobić a potem się zobaczy - ja się uparłam na tą histeroskopie i szukałam miejscówki gdzie zrobią dwa w jednym (histero i drożność). No i bym się bujała z drożnymi jajowodami ale nadal występującymi polipami w macicy pewnie kolejne 100 lat. A pan doktor nr 2 nie przyjmuje w moim mieście…Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 22:26
❗️Zapalenie endometrium
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
Jupiter wrote:Dzięki dziewczyny!! ❤️
A jeszcze tak spytam, bo widzę że część z Was miała też stan zapalany endometrium - czy po leczeniu miałyście kontrolną biopsję? Lekarz mówi że nie trzeba, ale na wątkach o staraniach z pomocą medyczną widzę przypadki gdzie pierwsza tura leczenia nie dała rezultatów. Czekamy jeszcze na cd138 ale wg lekarza to tylko formalność bo miałam ten „efekt truskawki” czy jak to tam zwą…
Pytałam go też o suple i mówił że faktycznie trzeba uważać na antyoksydanty i suple przeciwzapalne w drugiej fazie cyklu - wszelakie wiesiołki, koenzym q10, kurkumina, resweratrol idą out w drugiej fazie.
W ogóle to ta dzisiejsza ingerencja ZNOWU jest na podstawie mojego uporu bo pani dr nr 1 powiedziała że najpierw drożność zrobić a potem się zobaczy - ja się uparłam na tą histeroskopie i szukałam miejscówki gdzie zrobią dwa w jednym (histero i drożność). No i bym się bujała z drożnymi jajowodami ale nadal występującymi polipami w macicy pewnie kolejne 100 lat. A pan doktor nr 2 nie przyjmuje w moim mieście…
Ja mam graniczną wartość zapalenia (3plazmocyty), będę leczyc antybiotykiem jak okres przyjdzie za tydzień i w kolejnym cyklu gin mi się kazał zapisać na samą biopsję kontrolną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 22:41
Jupiter lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
M 🩵 31l.
10 cykl ⌛
Lekarze często nie zalecają biopsji kontrolnej. Ja robiłam też, tylko dlatego, że się uparłam. Najgorzej z tym zapaleniem, bo mi po pół roku znowu wróciło 😢
🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Imazolka wrote:Lekarze często nie zalecają biopsji kontrolnej. Ja robiłam też, tylko dlatego, że się uparłam. Najgorzej z tym zapaleniem, bo mi po pół roku znowu wróciło 😢
A czy znana jest przyczyna nawrotu? Co na to lekarze? Jak się zorientowaliście że wróciło?
Widzę że miałaś oznaczane komórki nk w histeroskopii, to jest to cd56?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 09:22
❗️Zapalenie endometrium
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
Jupiter wrote:Omg… bardzo współczuję….
A czy znana jest przyczyna nawrotu? Co na to lekarze? Jak się zorientowaliście że wróciło?
Widzę że miałaś oznaczane komórki nk w histeroskopii, to jest to cd56?
Miałam pół roku spokoju z tymi plamieniami po antybiotyku, więc myślę, że ten stan został „wyciszony” i znowu wszystko wróciło. W przyszłym miesiącu mam mieć znowu histeroskopie, żeby zobaczyć co i jak. Ja wgl miałam antybiotyki przed histero na plamienia, więc najgorzej bo cd138 wyszło mi czyste, ale miałam właśnie te strawberry sign.
Tak na żywca, czyli wszystko widziałaś co oni Ci tam robią? 😁🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Cukrzyk zaglądasz tutaj??????
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
M 🩵 31l.
10 cykl ⌛
Imazolka wrote:Tak, cd56.
Miałam pół roku spokoju z tymi plamieniami po antybiotyku, więc myślę, że ten stan został „wyciszony” i znowu wszystko wróciło. W przyszłym miesiącu mam mieć znowu histeroskopie, żeby zobaczyć co i jak. Ja wgl miałam antybiotyki przed histero na plamienia, więc najgorzej bo cd138 wyszło mi czyste, ale miałam właśnie te strawberry sign.
Tak na żywca, czyli wszystko widziałaś co oni Ci tam robią? 😁
Tak, na żywca - wszystko widziałam i wszystko czułam… ketonal dożylnie i zastrzyk w szyjkę niewiele dał, wiłam się tam jak wąż… Gastroskopia przy tym to pikuś… Ale chyba nikt się nie spodziewał że to będzie histeroskopia operacyjna, bo zero objawów przed, ani plamień, ani jakichś hardcorowych bóli miesiączkowych. No nic..Ona:31
❗️Zapalenie endometrium
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
U mnie co prawda biopsja nie wykazała zapalenia endometrium chociaż było podejrzenie że to zapalenie u mnie jest ale moja ginekolog poleciła mi brać zestaw probiotyków Endoover biotic, podobno działają przeciwzapalnie i są stosowane przy endometriozie. Biorę to trzeci tydzień.
Jupiter lubi tę wiadomość
⏳ Listopad 2024
MUCHA nie siada 🪰✅
Jajowody ✅(lewy bez szału)
🥺Podejrzenie adenomiozy -
Luizaczek wrote:U mnie co prawda biopsja nie wykazała zapalenia endometrium chociaż było podejrzenie że to zapalenie u mnie jest ale moja ginekolog poleciła mi brać zestaw probiotyków Endoover biotic, podobno działają przeciwzapalnie i są stosowane przy endometriozie. Biorę to trzeci tydzień.
moja wcześniejsza suplementacja już częściowo obejmowała te szczepy, więc nie wiem na ile ten probiotyk jest hitem a na ile chwytem marketingowym, ale na pewno nie zaszkodzi.Ona:31
❗️Zapalenie endometrium
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
Hej dziewczyny,
Odzywam się tutaj, bo na wątku miesięcznym w tym miesiącu kompletnie nie biorę udziału. Ogólnie to chciałabym Was zapytać o radę. Jestem po 5 cyklu stymulowanym i byłam dzisiaj u innej lekarki - która pokieruje nas do programu NFZ żeby spróbować ewentualną inseminacje. Wizytę kwalifikacyjną mamy tam za 2 tyg. Wracając z wizyty zajechałam po wynik cytologii w innej placówce i żałuję że nie pojechałam najpierw po ten wynik.
W cytologi wyszedł mi bardzo duży stan zapalny, ogólnie grupa 2 więc okej bo nic nowotworowego. Jednakże zmartwił mnie ten stan zapalny. W czerwcu miałam wykrytą ureaplasme, brałam antybiotyk. Nie wiem co tym razem… czy według was jest sens na szybko znaleźć lekarza z pakietu i iść na konsultację po wyniku cytologii czy poczekać do wizyty za 2 tyg? Nie chce łapać 10 srok za ogon.
Ale powiem Wam ze pierwszy raz lekarka mnie przysłowiowo zjechała, że staramy się rok a już mamy tyle badań zrobionych, że dopiero po roku powinniśmy robić te badania. Ogólnie spodziewałam się że to wizyta będzie milsza ale okej, przeboleję już to. Zobaczymy jak będzie na kolejnych wizytach już w szpitalu.Wiek 28&29
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- kolejny cykl luźny bez starań
- inseminacja???
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Malineczka wrote:Hej dziewczyny,
Odzywam się tutaj, bo na wątku miesięcznym w tym miesiącu kompletnie nie biorę udziału. Ogólnie to chciałabym Was zapytać o radę. Jestem po 5 cyklu stymulowanym i byłam dzisiaj u innej lekarki - która pokieruje nas do programu NFZ żeby spróbować ewentualną inseminacje. Wizytę kwalifikacyjną mamy tam za 2 tyg. Wracając z wizyty zajechałam po wynik cytologii w innej placówce i żałuję że nie pojechałam najpierw po ten wynik.
W cytologi wyszedł mi bardzo duży stan zapalny, ogólnie grupa 2 więc okej bo nic nowotworowego. Jednakże zmartwił mnie ten stan zapalny. W czerwcu miałam wykrytą ureaplasme, brałam antybiotyk. Nie wiem co tym razem… czy według was jest sens na szybko znaleźć lekarza z pakietu i iść na konsultację po wyniku cytologii czy poczekać do wizyty za 2 tyg? Nie chce łapać 10 srok za ogon.
Ale powiem Wam ze pierwszy raz lekarka mnie przysłowiowo zjechała, że staramy się rok a już mamy tyle badań zrobionych, że dopiero po roku powinniśmy robić te badania. Ogólnie spodziewałam się że to wizyta będzie milsza ale okej, przeboleję już to. Zobaczymy jak będzie na kolejnych wizytach już w szpitalu.
Miałaś robiona histeroskopie? Te wszystkie zapalenia mogą mieć drugie dno, mam na myśli to co wyszło z cytologii i ta ureaplasma…
Lekarka niepoważna…. Potem właśnie mamy mnóstwo dziewczyn wysyłanych na inseminacje oraz invitro bez wystarczającego czasu żeby sporobowac naturalnie po wyleczeniu i sprawdzeniu wszystkich pozostałych ścieżek…
❗️Zapalenie endometrium
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1360 ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI