Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Jupiter wrote:Ta wizyta kwalifikacyjna jest u tej samej lekarki czy w innym miejscu?
Miałaś robiona histeroskopie? Te wszystkie zapalenia mogą mieć drugie dno, mam na myśli to co wyszło z cytologii i ta ureaplasma…
Lekarka niepoważna…. Potem właśnie mamy mnóstwo dziewczyn wysyłanych na inseminacje oraz invitro bez wystarczającego czasu żeby sporobowac naturalnie po wyleczeniu i sprawdzeniu wszystkich pozostałych ścieżek…
Tak będę miała robioną u tej kobiety co byłam dzisiaj. Ogólnie zapisałam się do niej z polecenia mojego ginekologa który powiedział że dalej muszę spróbować innej drogi.
Nie miałam nigdy histeroskopii. Musze poczytać na ten temat.
Wiek 28&29
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- kolejny cykl luźny bez starań
- inseminacja???
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Malineczka wrote:Tak będę miała robioną u tej kobiety co byłam dzisiaj. Ogólnie zapisałam się do niej z polecenia mojego ginekologa który powiedział że dalej muszę spróbować innej drogi.
Nie miałam nigdy histeroskopii. Musze poczytać na ten temat.Ona:31
AMH: 1.4;
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Zapalenie endometrium
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
NEXT: seminogram - kontrola, KIR, kariotyp, krzywa c/i
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1360 ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI -
Malineczka wrote:Tak będę miała robioną u tej kobiety co byłam dzisiaj. Ogólnie zapisałam się do niej z polecenia mojego ginekologa który powiedział że dalej muszę spróbować innej drogi.
Nie miałam nigdy histeroskopii. Musze poczytać na ten temat.
Malineczka, piszesz o programie „kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego na lata 2021-2026”?
Byłam na początku tygodnia na wizycie kwalifikacyjnej w szpitalu u pani położnej - koordynatorki programu. Czekam teraz na termin pierwszej wizyty ginekologicznej (miała być jutro, ale doktor nie może nas przyjąć i czekamy na wyznaczenie nowego terminu).
Cały program zapowiada się obiecująco, jest w nim duża i konkretna lista badań na które lekarze mogą skierować. Pokładam w nim spore nadzieje - na jakiś pomysł na nas i na oszczędzenie pieniędzy w dalszej diagnostyce.
Także dziewczyny, warto podzwonić po szpitalach i dopytać czy to u Was działa lub rusza ponownie w niedalekiej przyszłości 👍
https://www.gov.pl/web/zdrowie/program-kompleksowej-ochrony-zdrowia-prokreacyjnego-w-polsce-w-2021-r
Na dole jest plik z zakresem programu i z lista szpitali. Chociaż już od dziewczyn słyszałam, że nie każdy szpital wie o co chodzi, gdy się dzwoni. Ale może warto popróbować skoro państwo daje takie możliwości.
Jupiter, Claudii, Powder, IwonaQ, PA, Marzycielka94, Mardotka, Takatam lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 14 cs
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
💊 Pueria Uno, Omega Norsan + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
🍀08.25 - pierwszy cykl z lamettą -
Malineczka histeroskopię też chyba można wykonać w tym programie za darmo, nie trzeba od razu inseminacji robić. Co do komentarza lekarki - był żałosny
Claudii, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
❌️MTHFR homo | PAI-1 homo
💉 IVF 01.2026
⏳️ 10.25 9 cykl Lametta + Zivafert -
Tak to chyba ten program, akurat ja będę to wykonywać z mężem na Karowej w Warszawie. Jutro pójdę jeszcze do lekarza w medicover zobaczę co mi powie o wyniku cytologii. Chociaż powiedziała że wyniki nasienia są bardzo zmienne i każdego dnia może wyjść inny wynik to ze może być tak że inseminacja wgl nie będzie nam potrzebna.
Chciałabym żeby to zaczęło się jakoś wszystko składać w całość, bo mam wrażenie że wszystko jest pod górkę.Powder, Jupiter, karczoch321 lubią tę wiadomość
Wiek 28&29
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- kolejny cykl luźny bez starań
- inseminacja???
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Lekarka niepoważna…. Potem właśnie mamy mnóstwo dziewczyn wysyłanych na inseminacje oraz invitro bez wystarczającego czasu żeby sporobowac naturalnie po wyleczeniu i sprawdzeniu wszystkich pozostałych ścieżek…[/QUOTE]
Kurcze ja się dzisiaj zaczęłam zastanawiać czy u mnie inseminacja też nie jest za szybko. Będzie akurat równy rok od początku starań. Też dopiero zaczęłam układać puzzle co może być przyczyną niepowodzeń, dwa miesiące temu histeroskopia, oczywiście miesiąc wstrzemięźliwości i od razu bum Bum lekarz wyskoczyła że inseminacja to teraz jedyne wyjście i nie ma na co czekać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 18:56
⏳ Listopad 2024
MUCHA nie siada 🪰✅
Jajowody ✅(lewy bez szału)
🥺Podejrzenie adenomiozy -
Luizaczek wrote:Kurcze ja się dzisiaj zaczęłam zastanawiać czy u mnie inseminacja też nie jest za szybko. Będzie akurat równy rok od początku starań. Też dopiero zaczęłam układać puzzle co może być przyczyną niepowodzeń, dwa miesiące temu histeroskopia, oczywiście miesiąc wstrzemięźliwości i od razu bum Bum lekarz wyskoczyła że inseminacja to teraz jedyne wyjście i nie ma na co czekać.
karczoch321, Marzycielka94, IwonaQ, Powder lubią tę wiadomość
Ona:31
❗️Zapalenie endometrium
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
Jupiter wrote:Żeby im się tak spieszyło do szerszej diagnostyki jak do tych kosztownych metod… .
Ale też trochę to rozumiem i cieszę się że działamy. Mam macicę miesniakowata, już przeszłam dwie operacje, do tego co roku pojawia się jakiś polip więc nie ma co ryzykować tylko działać puki w środku czysto 😉Jupiter, White1 lubią tę wiadomość
⏳ Listopad 2024
MUCHA nie siada 🪰✅
Jajowody ✅(lewy bez szału)
🥺Podejrzenie adenomiozy -
Luizaczek wrote:No dokładnie.
Ale też trochę to rozumiem i cieszę się że działamy. Mam macicę miesniakowata, już przeszłam dwie operacje, do tego co roku pojawia się jakiś polip więc nie ma co ryzykować tylko działać puki w środku czysto 😉Luizaczek lubi tę wiadomość
❗️Zapalenie endometrium
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
karczoch321 wrote:Malineczka, piszesz o programie „kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego na lata 2021-2026”?
Byłam na początku tygodnia na wizycie kwalifikacyjnej w szpitalu u pani położnej - koordynatorki programu. Czekam teraz na termin pierwszej wizyty ginekologicznej (miała być jutro, ale doktor nie może nas przyjąć i czekamy na wyznaczenie nowego terminu).
Cały program zapowiada się obiecująco, jest w nim duża i konkretna lista badań na które lekarze mogą skierować. Pokładam w nim spore nadzieje - na jakiś pomysł na nas i na oszczędzenie pieniędzy w dalszej diagnostyce.
Także dziewczyny, warto podzwonić po szpitalach i dopytać czy to u Was działa lub rusza ponownie w niedalekiej przyszłości 👍
https://www.gov.pl/web/zdrowie/program-kompleksowej-ochrony-zdrowia-prokreacyjnego-w-polsce-w-2021-r
Na dole jest plik z zakresem programu i z lista szpitali. Chociaż już od dziewczyn słyszałam, że nie każdy szpital wie o co chodzi, gdy się dzwoni. Ale może warto popróbować skoro państwo daje takie możliwości.
Oboje dostaliśmy skierowania na kariotypy, ja na trombofilie tylko niestety u mnie w szpitalu będą mogli pobrać krew dopiero 21.11.
Miałam jeszcze skierowanie na tocznia, które dzisiaj wykonałam i 17OH progesteron do zrobienia podczas miesiączki.
Wystawiła mi też skierowania na jakieś badania przed inseminacja, ale to ma decydować doktor prowadząca czy będą potrzebne.
Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona, bo do końca nie wiedziałam co to za program jak się zapisywałam, sami do mnie zadzwonili z poradni i zaproponowali udział.
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 inseminacja? -
Kurcze dziewczyny nawet nie słyszałam o takim programie, fajnie że jest coś takiego. Szczerze mówiąc mnie przerażają koszty leczenia niepłodności, w ciągu ostatnich dwóch miesięcy wydaliśmy na lekarza plus leki i badania 6800zł…Trochę to przerażające jak zaczęłam liczyć bo wcześniej szczerze nie zapisywałam, nie liczylam a od początku leczenia już pewnie uzbierała się niezła kwota i ani razu dwóch kresek💊inofem, Vit D3, Omega 3, Q10,Tardyferon, Neurovit, Metformax, Dostinex
Żelazo 29 µg/dl
DHEA-SO4 213,8 µg/dl
homocysteina 8,41 µmol/l
anty-TPO < 3,00 IU/ml
SHBG 73,5 nmol/l
TSH 1,216 µIU/ml
Vit D3 58,60 ng/ml
anty-TG < 3,00 IU/ml
androstendion 3,38 ng/ml
Badania z 3 d.c ⬇️
testosteron 34,45 ng/dl
estradiol 21,2 pg/ml
FSH 4,72 mIU/ml
LH 6,89 mIU/ml
prolaktyna 30,91 ng/ml -
Jupiter wrote:A czyli rozumiem że możliwe, że objawy się wyciszyły a stan zapalny nie ustąpił? Użytkowniczka Ayno w wątku o zapaleniu endometrium pisała, że jej pomogły dopiero antybiotyki w zastrzykach - amikacyna. Może to jest jakiś trop w Twoim przypadku? Mialas różne antybiotyki czy cały czas te same? Bo chyba jest kilka schematów leczenia tego.
Tak, na żywca - wszystko widziałam i wszystko czułam… ketonal dożylnie i zastrzyk w szyjkę niewiele dał, wiłam się tam jak wąż… Gastroskopia przy tym to pikuś… Ale chyba nikt się nie spodziewał że to będzie histeroskopia operacyjna, bo zero objawów przed, ani plamień, ani jakichś hardcorowych bóli miesiączkowych. No nic..
I współczuję 😢 ale dobrze, że to masz za sobą! Jak się czujesz?🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Dziewczyny, mam podobne przemyślenia jeśli chodzi o diagnostykę. Nam ginek zaproponował wczoraj ivf, chociaż to dopiero nasz 14 cs. Ja z kolei chciałabym drążyć i drążyć, aż wydrążę. W najbliższym czasie mamy w planie u mnie biopsję + dostaliśmy skierowanie na badania immunologiczne. To nasz kolejny, nieudany cykl stymulowany i zastanawiam się co dalej. Nie jesteśmy jeszcze gotowi na decyzję o ivf, dla nas to za szybko. Z końcem roku kończymy stymulację i zastanawiam się co dalej? Działania na własną rękę, monitoringi na własnych owulacjach, zmiana lekarza?✨ Starania od 09/24 (14 cs)
🏩 4 cykl stymulowany (Letrozol + Clo)
✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina
✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 % -
Marzycielka94 wrote:Dziewczyny, mam podobne przemyślenia jeśli chodzi o diagnostykę. Nam ginek zaproponował wczoraj ivf, chociaż to dopiero nasz 14 cs. Ja z kolei chciałabym drążyć i drążyć, aż wydrążę. W najbliższym czasie mamy w planie u mnie biopsję + dostaliśmy skierowanie na badania immunologiczne. To nasz kolejny, nieudany cykl stymulowany i zastanawiam się co dalej. Nie jesteśmy jeszcze gotowi na decyzję o ivf, dla nas to za szybko. Z końcem roku kończymy stymulację i zastanawiam się co dalej? Działania na własną rękę, monitoringi na własnych owulacjach, zmiana lekarza?👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 inseminacja? -
Marzycielka94 wrote:Dziewczyny, mam podobne przemyślenia jeśli chodzi o diagnostykę. Nam ginek zaproponował wczoraj ivf, chociaż to dopiero nasz 14 cs. Ja z kolei chciałabym drążyć i drążyć, aż wydrążę. W najbliższym czasie mamy w planie u mnie biopsję + dostaliśmy skierowanie na badania immunologiczne. To nasz kolejny, nieudany cykl stymulowany i zastanawiam się co dalej. Nie jesteśmy jeszcze gotowi na decyzję o ivf, dla nas to za szybko. Z końcem roku kończymy stymulację i zastanawiam się co dalej? Działania na własną rękę, monitoringi na własnych owulacjach, zmiana lekarza?
Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
❌️MTHFR homo | PAI-1 homo
💉 IVF 01.2026
⏳️ 10.25 9 cykl Lametta + Zivafert -
White1 wrote:Myślałaś może o tym programie rządowym? Może masz jakiś punkt niedaleko? Jeśli chcesz iść w dalszą diagnostykę, to warto sprawdzić temat 😊
White1 lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (14 cs)
🏩 4 cykl stymulowany (Letrozol + Clo)
✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina
✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 % -
Marzycielka94 wrote:dostaliśmy skierowanie na badania immunologiczne.Ona:31
❗️Zapalenie endometrium
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
Imazolka wrote:Właśnie pomógł mi tylko metronidazol w globulkach, później jak się pojawiły plamienia w tabsach już nie pomógł. Mówiłam jej o tym, ale mówiła, że najpierw histero później antybiotyki. Ale zbadam temat dzięki!
I współczuję 😢 ale dobrze, że to masz za sobą! Jak się czujesz?
Dziś już tryb „wracam na tory i planuje kolejne kroki”.
Jeszcze tak sobie kminie, w sumie to na te podwyższone komórki NK o których piszesz to się leczenie immunologiczne chyba stosuje bardziej niż same antybiotyki… Jakoś podnosiliscie ten wątek?
Kolejna rozkmina na temat ferrytyny - nie mogę już brać Floradixu bo ma w składzie witaminy z grupy B niemetylowane (a ja mam MTHFR i Homocysteinę już trochę niską ~ 5) więc szukam innych środków. Zaczęłam brać Ferr C+ od Prenacaps, ale po tym mam wariacje żołądkowe. Więc zamówiłam FeMe Complex od HL bo dużo osób pisze że nie ma po nich problemów.
Macie coś dziewczyny z żelazem co nie wpływa na jelita? Wiem że co przypadek to inna tolerancja na takie składniki ale już chwytam się wszystkiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 23:17
❗️Zapalenie endometrium
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
Któraś z was dziewczyny może testuje jakoś niedługo? Ja chyba spróbuję jakoś w przyszłym tygodniu, byłoby mi raźniej 😀
Brzuch mam cały fioletowy od tych zastrzyków 😅 Jeszcze bardziej podziwiam wszystkie kobiety, serio. Ile my jesteśmy w stanie przeżyć, żeby spełnić to marzenie o rodzinie 🥺
Muszę pojechać też w końcu do szpitala z tym skierowaniem od reumatologa, szczególnie kolano mnie tak pobolewa, że już mnie to denerwuje 🙄
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
⚠️ podejrzenie tocznia 😢
⚠️ PAI-1 homo
⚠️ podwyższone wyniki w zespole antyfosfolipidowym
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
LEKI 🏩
• acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
• hashimoto & niedoczynność
• POTS, hipotonia ortostatyczna
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Jupiter wrote:Macie coś dziewczyny z żelazem co nie wpływa na jelita? Wiem że co przypadek to inna tolerancja na takie składniki ale już chwytam się wszystkiego.
Ja biorę co jakiś czas żelazo z ForMeds BICAPS Ferr C (takie niebieskie opakowanie) i w sumie nie zauważyłam po nim żadnych dolegliwościJupiter lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 14 cs
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
💊 Pueria Uno, Omega Norsan + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
🍀08.25 - pierwszy cykl z lamettą