Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Jupiter wrote:Jakie badania zostały zlecone?
test imk
Test hamowania alloMLR
kiry
Hla-c
Test CBA
Crossmach (FCXM)
Niektóre mam ja sama, niektóre z mężem. Łączny koszt w naszej klinice to ok. 2.900 zl…✨ Starania od 09/24 (14 cs)
🏩 4 cykl stymulowany (Letrozol + Clo)
✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina
✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 % -
Marzycielka94 wrote:Mamy tak:
test imk
Test hamowania alloMLR
kiry
Hla-c
Test CBA
Crossmach (FCXM)
Niektóre mam ja sama, niektóre z mężem. Łączny koszt w naszej klinice to ok. 2.900 zl…
A wiesz może do jakiej placówki to zlecają? W sensie czy podwykonawca jest Diagnostyka, Alab, Cytolab czy jeszcze coś innego. Macie immunologa w klinice?
Ona:31
AMH: 1.4;
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Zapalenie endometrium
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
NEXT: seminogram - kontrola, KIR, kariotyp, krzywa c/i
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1360 ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI -
Marzycielka94 wrote:Mamy tak:
test imk
Test hamowania alloMLR
kiry
Hla-c
Test CBA
Crossmach (FCXM)
Niektóre mam ja sama, niektóre z mężem. Łączny koszt w naszej klinice to ok. 2.900 zl…
Jupiter tak, na te komórki NK akurat biorę encorton. Ale ostatnio zauważyłam, że się kiepsko po nim jakoś czujęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 09:13
🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Jupiter wrote:To już takie konkretniejsze badania immuno.
A wiesz może do jakiej placówki to zlecają? W sensie czy podwykonawca jest Diagnostyka, Alab, Cytolab czy jeszcze coś innego. Macie immunologa w klinice?
Z dobrych wieści udało nam się dostać do tego rządowego programu i 28.10 mamy pierwszą wizytę, więc trzymajcie kciuki za dobre wieści no i może skierowanie na te badania 🫶🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 09:42
White1, Jupiter, Imazolka, Luizaczek , Claudii, PA, Gnom, Belia, Takatam, Powder lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (14 cs)
Marzycielka94 wrote:My jesteśmy w bocianie i tam mamy zrobić badania. Przyjmują tylko w środy między 12:00 a 13:00, co wiąże się dla nas z koniecznością wzięcia urlopu… terminy takie, że trzeba się umawiać na miesiąc do przodu.
A w jakich dniach cyklu masz te badania wykonać?Ona:31
❗️Zapalenie endometrium
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
Jupiter wrote:No właśnie w wielu miejscach ta immunologia jest pobierana np raz w tygodniu tylko przez 2 godziny bo potem jest wysyłana do specjalistycznych labow… Terminy też szalone a przecież to są komercyjne placówki…
A w jakich dniach cyklu masz te badania wykonać?Jupiter lubi tę wiadomość
lilka2025 wrote:Kurcze dziewczyny nawet nie słyszałam o takim programie, fajnie że jest coś takiego. Szczerze mówiąc mnie przerażają koszty leczenia niepłodności, w ciągu ostatnich dwóch miesięcy wydaliśmy na lekarza plus leki i badania 6800zł…Trochę to przerażające jak zaczęłam liczyć bo wcześniej szczerze nie zapisywałam, nie liczylam a od początku leczenia już pewnie uzbierała się niezła kwota i ani razu dwóch kresek
Powiem tak, ja wszystko do tej pory robiłam prywatnie. Ale chciałabym żeby ktoś kompleksowo podszedł do problemu. Być może w tym programie uda się jakoś podejsc okej, ogólnie Pani powiedziała że ma nadzieję że uda się bez inseminacji, powiedziała że jak się nie uda to się zrobi inseminacje, ogólnie można od 3 do 6 inseminacji. Ale powiem Wam, że byłam w szoku jak mi mówi że ewentualnie invitro, a ja do niej że invitro kompletnie nie wchodzi w grę, ona pyta czemu, no to mówię że etycznie mąż się nie zgadza i wgl, ona coś skomentowała i na koniec dodała że zawsze można przejść na inną religię.. myślałam że padnę i się rozpłaczę jednocześnie. Także ogólnie ja byłam trochę zażenowana wizyta, że zjechała mnie o kwestie diagnostyki, potem dowaliła z tą religią, a na koniec tekst proszę się nie martwic będzie Pani w ciąży. Ale chce wejść w ten program żeby dostać różne badania i żeby przebadali też męża, bo naprawdę wszystko do tej pory robiliśmy prywatnie.
Jeszcze dzisiaj mam wizytę z pakietu z pracy żeby skonsultować wynik cytologi.Wiek 28&29
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- kolejny cykl luźny bez starań
- inseminacja???
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Malineczka wrote:Powiem tak, ja wszystko do tej pory robiłam prywatnie. Ale chciałabym żeby ktoś kompleksowo podszedł do problemu. Być może w tym programie uda się jakoś podejsc okej, ogólnie Pani powiedziała że ma nadzieję że uda się bez inseminacji, powiedziała że jak się nie uda to się zrobi inseminacje, ogólnie można od 3 do 6 inseminacji. Ale powiem Wam, że byłam w szoku jak mi mówi że ewentualnie invitro, a ja do niej że invitro kompletnie nie wchodzi w grę, ona pyta czemu, no to mówię że etycznie mąż się nie zgadza i wgl, ona coś skomentowała i na koniec dodała że zawsze można przejść na inną religię.. myślałam że padnę i się rozpłaczę jednocześnie. Także ogólnie ja byłam trochę zażenowana wizyta, że zjechała mnie o kwestie diagnostyki, potem dowaliła z tą religią, a na koniec tekst proszę się nie martwic będzie Pani w ciąży. Ale chce wejść w ten program żeby dostać różne badania i żeby przebadali też męża, bo naprawdę wszystko do tej pory robiliśmy prywatnie.
Jeszcze dzisiaj mam wizytę z pakietu z pracy żeby skonsultować wynik cytologi.
To jest właśnie straszne podejście, że lekarze nie rozumieją i nie szanują twojego podejścia. Ja również nie biorę pod uwagę in vitro i denerwuje mnie takie gadanie lekarza, gdzie jasno od pierwszej wizyty zaznaczyłam że dla mnie to nie jest żadne rozwiązanie z różnych naszych względów…💊inofem, Vit D3, Omega 3, Q10,Tardyferon, Neurovit, Metformax, Dostinex
Żelazo 29 µg/dl
DHEA-SO4 213,8 µg/dl
homocysteina 8,41 µmol/l
anty-TPO < 3,00 IU/ml
SHBG 73,5 nmol/l
TSH 1,216 µIU/ml
Vit D3 58,60 ng/ml
anty-TG < 3,00 IU/ml
androstendion 3,38 ng/ml
Badania z 3 d.c ⬇️
testosteron 34,45 ng/dl
estradiol 21,2 pg/ml
FSH 4,72 mIU/ml
LH 6,89 mIU/ml
prolaktyna 30,91 ng/ml -
Imazolka wrote:O nieee, straszne są te ceny 😡
Jupiter tak, na te komórki NK akurat biorę encorton. Ale ostatnio zauważyłam, że się kiepsko po nim jakoś czuję
Mogę spytać jak przyjmujesz encorton i w jakiej dawce? Ja biorę 10 od potwierdzonej owulacji do zrobienia bety ale słyszałam że niektórzy zalecają od początku cyklu💊inofem, Vit D3, Omega 3, Q10,Tardyferon, Neurovit, Metformax, Dostinex
Żelazo 29 µg/dl
DHEA-SO4 213,8 µg/dl
homocysteina 8,41 µmol/l
anty-TPO < 3,00 IU/ml
SHBG 73,5 nmol/l
TSH 1,216 µIU/ml
Vit D3 58,60 ng/ml
anty-TG < 3,00 IU/ml
androstendion 3,38 ng/ml
Badania z 3 d.c ⬇️
testosteron 34,45 ng/dl
estradiol 21,2 pg/ml
FSH 4,72 mIU/ml
LH 6,89 mIU/ml
prolaktyna 30,91 ng/ml -
Marzycielka94 wrote:A to ginek mi mówił, że nie ma to znaczenia, ale żeby zrobić je jak najszybciej i się umówić na konsultację do Jarosz w Gdańsku (online lub stacjonarnie). Jak dzwoniłam zapytać orientacyjnie o terminy to panie mówiły, że połowa listopada
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
Ona:31
❗️Zapalenie endometrium
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
White1 wrote:Malineczka no tak, skoro nie chcecie ivf z powodów religii, to trzeba zmienić religię 🤡
Dokładnie, otóż tonie no brak słów, ale już mam dystans do tego
Wiek 28&29
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- kolejny cykl luźny bez starań
- inseminacja???
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
lilka2025 wrote:Mogę spytać jak przyjmujesz encorton i w jakiej dawce? Ja biorę 10 od potwierdzonej owulacji do zrobienia bety ale słyszałam że niektórzy zalecają od początku cyklu
Wcześniej brałam cały cykl. Jedno i drugie nie pomogło, więc ciężko powiedzieć 😂🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Jupiter wrote:To sprawdź sobie grupę dotyczącą dr Jarosz na sekcji Starając się z pomocą medyczną albo na grupie Fb, bo widzę akurat w kontekście dr Sydora że potem immunolodzy nie akceptują badań z niektórych placówek bądź wykonanych nie w tym dniu co trzeba.
Jupiter lubi tę wiadomość
Cześć dziewczyny,
Tak Was podczytuję w kwestii immunologii i ivf. Ja chodzę do lekarza od niepłodności w Poznaniu ( ufam mu), natomiast on ma podejście, że jeśli chcemy to możemy wejść w immunologię i zacząć badać wszystko ale dla niego to trochę bez sensu (uważa że otworzymy puszkę pandory, pójdzie na to kupa czasu i pieniędzy a i tak nie wiadomo czy coś konkretnego się okaże) i sugeruje rozpoczęcie in vitro pod koniec roku bez wchodzenia w immunologię. I tak się zastanawiam co robić - czy rozpocząć ivf bez wchodzenia w immunologię czy lepiej to robić. Mam mętlik w głowie 🙈👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza
PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana
Amh 1,16 🥲
09.2025 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle -
Donna89 wrote:Cześć dziewczyny,
Tak Was podczytuję w kwestii immunologii i ivf. Ja chodzę do lekarza od niepłodności w Poznaniu ( ufam mu), natomiast on ma podejście, że jeśli chcemy to możemy wejść w immunologię i zacząć badać wszystko ale dla niego to trochę bez sensu (uważa że otworzymy puszkę pandory, pójdzie na to kupa czasu i pieniędzy a i tak nie wiadomo czy coś konkretnego się okaże) i sugeruje rozpoczęcie in vitro pod koniec roku bez wchodzenia w immunologię. I tak się zastanawiam co robić - czy rozpocząć ivf bez wchodzenia w immunologię czy lepiej to robić. Mam mętlik w głowie 🙈Marzycielka94 lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 inseminacja? -
Donna89 wrote:Cześć dziewczyny,
Tak Was podczytuję w kwestii immunologii i ivf. Ja chodzę do lekarza od niepłodności w Poznaniu ( ufam mu), natomiast on ma podejście, że jeśli chcemy to możemy wejść w immunologię i zacząć badać wszystko ale dla niego to trochę bez sensu (uważa że otworzymy puszkę pandory, pójdzie na to kupa czasu i pieniędzy a i tak nie wiadomo czy coś konkretnego się okaże) i sugeruje rozpoczęcie in vitro pod koniec roku bez wchodzenia w immunologię. I tak się zastanawiam co robić - czy rozpocząć ivf bez wchodzenia w immunologię czy lepiej to robić. Mam mętlik w głowie 🙈Ona:31
❗️Zapalenie endometrium
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
PA wrote:Jeśli chcesz zadzwoń do poradni na Polną i zapytaj czy mają jeszcze miejsce w tym programie. Tam chociaż część badań zrobią w ramach funduszu.
Właśnie lekarz do którego chodzę prywatnie pracuje w poradni na Polnej. Na kolejnej wizycie dopytam się jak to wygląda z refundacją właśnie tam👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza
PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana
Amh 1,16 🥲
09.2025 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle -
Najgorsze jest to, że człowiek mimo tego, że chodzi od lekarza do lekarza, to jest w tym wszystkim taki trochę samotny, bo musi i tak wszystko kontrolować i zdany jest głównie na siebie…
Jupiter, Imazolka, PA, Powder lubią tę wiadomość
Malineczka wrote:Powiem tak, ja wszystko do tej pory robiłam prywatnie. Ale chciałabym żeby ktoś kompleksowo podszedł do problemu. Być może w tym programie uda się jakoś podejsc okej, ogólnie Pani powiedziała że ma nadzieję że uda się bez inseminacji, powiedziała że jak się nie uda to się zrobi inseminacje, ogólnie można od 3 do 6 inseminacji. Ale powiem Wam, że byłam w szoku jak mi mówi że ewentualnie invitro, a ja do niej że invitro kompletnie nie wchodzi w grę, ona pyta czemu, no to mówię że etycznie mąż się nie zgadza i wgl, ona coś skomentowała i na koniec dodała że zawsze można przejść na inną religię.. myślałam że padnę i się rozpłaczę jednocześnie. Także ogólnie ja byłam trochę zażenowana wizyta, że zjechała mnie o kwestie diagnostyki, potem dowaliła z tą religią, a na koniec tekst proszę się nie martwic będzie Pani w ciąży. Ale chce wejść w ten program żeby dostać różne badania i żeby przebadali też męża, bo naprawdę wszystko do tej pory robiliśmy prywatnie.
Jeszcze dzisiaj mam wizytę z pakietu z pracy żeby skonsultować wynik cytologi.
A co to za program? Gdzie o tym poczytać? Też już długo mnie lekarze diagnozują miałam już trzech i każdy ma inne podejscie ale u żadnego nie czuje takie kompleksowości, tylko powolne działanie a czas plynie i kasa nie ukrywam tez. Coraz bardziej mnie przeraża czas bo 32 rok życia leci i 18cs bez skutku a przyczyna nieznana👱🏻♀️31 👨32
➡️starania od 05.2024
TSH: 2,58 ⬆️ Euthyrox
Estradiol (4 dc): 63,90 pg/ml ✅ (30,90–90,40)
FSH (4 dc): 6,19 IU ✅ (3,50–12,50)
LH (4 dc): 9,03 IU/I ✅ (2,40–12,60)
Prolaktyna 384,0 µIU/ml ✅️(102,0–496,0)
Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
CA-125 (5 dc): 14 ✅
FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
Ferrytyna: 74 ✅
Żelazo: 17,3 ✅
Glukoza: 88,10 ✅
Partner – nasienie: 14% morfologia✅️