Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie mąż miał pH 8,1 rok temu w kwietniu, a w tym roku jak powtarzał to byliśmy w jakimś dziwnym labie i w ogóle tego pH nawet nie zrobili. Wyniki ogólnie się poprawiły, ruch itp że wszystkie ma w normie ale to pH to nie wiem czy się obniżyło czy nie.
I u nas lekarz zlecił posiew nasienia - wyszedł ok, potem wymaz z cewki moczowej na MUCH, wyszło też ok. Teraz wspomniał, żeby poszedł do urologa na USG.
Myślicie, że skoro w badaniach nic nie wyszło to pH mogło się zmniejszyć?👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸Podejrzenie PCO (metaboliczny)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
09.25 drożność jajowodów ✅
🔜 10.25 stymulacja?
Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E -
Pelasia30 wrote:U mnie mąż miał pH 8,1 rok temu w kwietniu, a w tym roku jak powtarzał to byliśmy w jakimś dziwnym labie i w ogóle tego pH nawet nie zrobili. Wyniki ogólnie się poprawiły, ruch itp że wszystkie ma w normie ale to pH to nie wiem czy się obniżyło czy nie.
I u nas lekarz zlecił posiew nasienia - wyszedł ok, potem wymaz z cewki moczowej na MUCH, wyszło też ok. Teraz wspomniał, żeby poszedł do urologa na USG.
Myślicie, że skoro w badaniach nic nie wyszło to pH mogło się zmniejszyć?💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 9cs
🍀 październik, pierwszy cykl stymulowany (lametta) -
Jupiter, cieszę się, że masz to już za sobą 😊 jeśli chodzi o ponowną biopsje to mi mój lekarz o tym nie wspominał. A wyszedł mi stan zapalny cd138+ 5/10. Brałam metronidazol 10 dni i clindavag dowcipnie 🤭 i nie wiem w sumie czy to już okej czy nie.
Co do stymulacji własnych owulacji to ja będę zaczynać od kolejnego cyklu bo mam swoje, ale niestety późne. Teraz była w 25dc. Więc mam nadzieję, że stymulacja coś pomoże 🙏
Dziewczyny a slyszałyscie coś o suplemencie Up+ implantation? Ciągle mi się to wyswietla i zaczyna kusić 😅 na wsparcie drugiej fazy. W składzie ma bromelaine.Jupiter lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
🔜 10.25 stymulacja?
Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E -
Powder wrote:Myślę, że bez wyniku to jak wróżenie z fusów i nikt tu niczego mądrego nie wymyśli niestety. Pewność da Ci jedynie powtórzenie badania z wynikiem ph.
Narazie damy sobie czas do końca roku, jak nic się nie uda to powtórzymy to nasienie. Bo wszystko ok tylko tego cholernego pH nie mieliśmy 😵💫Powder lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
🔜 10.25 stymulacja?
Pelasia30 wrote:Jupiter, cieszę się, że masz to już za sobą 😊 jeśli chodzi o ponowną biopsje to mi mój lekarz o tym nie wspominał. A wyszedł mi stan zapalny cd138+ 5/10. Brałam metronidazol 10 dni i clindavag dowcipnie 🤭 i nie wiem w sumie czy to już okej czy nie.
Co do stymulacji własnych owulacji to ja będę zaczynać od kolejnego cyklu bo mam swoje, ale niestety późne. Teraz była w 25dc. Więc mam nadzieję, że stymulacja coś pomoże 🙏
Dziewczyny a slyszałyscie coś o suplemencie Up+ implantation? Ciągle mi się to wyswietla i zaczyna kusić 😅 na wsparcie drugiej fazy. W składzie ma bromelaine.
Trzymam kciuki za stymulowany cykl!🤞🏻
Mnie mój trochę rozczarował. Spodziewałam się bogactwa pęcherzyków 😂 a był tylko jeden. Przynajmniej tak wnioskuję po wynikach badań w 11dc, gdzie estriadol nie przekroczył 300. Mój lekarz nie zlecał już żadnego monitoringu, skoro było po zawodach.
Jedyna zmiana to owulka w 11dc zamiast 12-14.💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 9cs
🍀 październik, pierwszy cykl stymulowany (lametta) -
Jupiter wrote:Hm… ale mój mąż robił wymaz i posiew niedawno i nie wyszedł przerost żadnej bakterii. To chyba wtedy miałoby to sens…
Ssilvia! Jak się czujesz? Kiedy kolejne usg? Brakuje Twoich rozkmin na tym wątku 🤓
Samopoczucie średnie, bo brak sił, senność i problemy żołądkowe dają w kość. Ale daje radę, kolejne USG w przyszłym tyg 😀 dzięki kochane 😘
Z mężczyznami jest dziwnie, czasami nie wychodzą im bakterie w zwykłym badaniu nasienia Robi się nawet takie poprzedzone masażem prostaty, bo bakterie mogą się gromadzić w kanalikach i dopiero wtedy zostają uwolnione - dzieje się tak w przypadku zapalenia przewlekłego.
Mój mąż miał podwyższone pH i lekko obniżona płynność. To też może być wynikiem tego że pije mało wody. Dawałam mu leki rozrzedzające w okolicach owulacji.
Jupiter lubi tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG = dwa zarodki - jak na razie słychać jedno ❤️ 6mm 🥹
-
Aniluap_b wrote:Dziewczyny bo ja oprócz podwyższonej prolaktyny (już mam umówioną wizytę do endokrynologa), wszystkie inne badania z krwi mam dobre. I co najważniejsze nie mam zablokowanej owulacji (monitornig usg + testy owulacyjne). AMH wynosi 1.97, a mam 32 lata.
Postanowiłam jednak sprawdzać przez kilka cykli jak sytuacja z progesteronem. Natchnęła mnie do tego Ssilvia (za co bardzo Ci dziękuję 💞). Zamierzam też bardziej zagłębić się w swoją i męża płodność.
Wczoraj 7dpo zrobiłam progesteron i wyszedł 15,7. I teraz pytanie jak to jest z tym progiem bo czytałam na wielu forach i zdania są tak podzielone, że ja już głupieje. Jedne dziewczyny twierdzą, że jeśli jest w normie to nie trzeba go podnosić, a inne piszą, że trzeba brać leki na zwiększenie.
Dodatkowo obejrzałam na yt lekarza z kliniki niepłodności i jeżeli dobrze zrozumiałam to według niego nie powinno się suplementować proga jak jest w normie, ponieważ do zagnieżdżenia/poronienia nie dochodzi nie przez jego ilość (jeżeli jest w normie), a przez wady.
Co Wy o tym sądzicie? Jakie jest Wasze zdanie/doświadczenie?
A ile trwa u ciebie faza lutelna ?
W moim przypadku progesteron był w miarę Ok, bo w okolicach 10 ale faza lutelna raczej krótka. Około 9-10 dni więc wspomagałam się progesteronem.
Kolejna kwestia jaki jest stosunek estradiolu do progesteronu? Jeżeli w drugiej fazie masz przewagę estradiolu wyraźną, to czasami organizm nie jest tak czuły na progesteron i endomendrium się nie przekształcania na takie, które jest odpowiednie do implantacji.
Jeżeli masz progesteron w normie, faze lutelna i dobra równowagę z estradiolem, według mnie nie ma sensu suplementowac progesteronuPowder lubi tę wiadomość
🌿 Hashimoto
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
✅ Badania & wyniki
AMH – 2.9 🌟
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
-
ater wrote:A robił dokładne wymazy i posiew w dobrym laboratorium? Często nie wychodzi w zwykłym wymazie tylko trzeba np. robić specjalny panel urogenitalny z wymazem z cewki moczowej.
A jakie ph nasienia u niego wyszło? Wyższe może sugerować infekcję.
Edit: widzę w stopce. Jak ph 8,5 to najprawdopodobniej jest jakaś infekcja.
W ogóle frajerka ze mnie, że nie upomniałam się o CD56. Często przy autoimmunologicznych chorobach jest podwyższone, a ja z tego wszystkiego nie dopytałam o to a też nie byłam tak bardzo w temacie.
Co lekarz to podejście inne, nie wiem czy kontrolna biopsja powinna być robiona, nie wiem czy mąż się ma przeleczyc też… cały weekend na forach i grupach spędziłam żeby jakiś plan działania ułożyć… Jutro dzwonię sie poumawiać na kolejne wizytyOna:31
AMH: 1.4;
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Zapalenie endometrium
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
NEXT: seminogram - kontrola, KIR, kariotyp, krzywa c/i
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1360 ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI -
Pelasia30 wrote:Jupiter, cieszę się, że masz to już za sobą 😊 jeśli chodzi o ponowną biopsje to mi mój lekarz o tym nie wspominał. A wyszedł mi stan zapalny cd138+ 5/10. Brałam metronidazol 10 dni i clindavag dowcipnie 🤭 i nie wiem w sumie czy to już okej czy nie.
Dziewczyny a slyszałyscie coś o suplemencie Up+ implantation? Ciągle mi się to wyswietla i zaczyna kusić 😅 na wsparcie drugiej fazy. W składzie ma bromelaine.
Jeśli chodzi o stymulacje własnych owulacji to od siebie dodam, bo tu jeszcze nie pisałam, pisałam w miesięcznym wątku że wyszły mi dwie kreski, beta 15 dpo =104, progesteron =40. Jutro idę badać przyrost.
W tym cyklu właśnie miałam stymulację lametta. Dodatkowo wiadomo suplementuje wszelkie witaminy i brałam prenacaps ovi. Wcześniej też miałam owulację ale późne właśnie koło 22, 25 a nawet i 27dc. Po stymulacji miałam 16dc. To była moja pierwsza stymulacja. Nie robiłam przed tym żadnych drożności ani nie badaliśmy nasienia. Moja gin powiedziała, że spróbujemy bez tego z 2-3 razy stymulację zrobić, może akurat zaskoczy, no i jak widać zaskoczyło.
Jeszcze dodam, że mój mąż niestety jest z tych co nie chcą i nie mogą zbyt często. Jak to mówi, on nie ma 15 lat żeby móc codziennie…. Więc ostatni seks przed owu był we wtorek (wcześniej jeszcze w niedziele, ale chyba te plemniki raczej średnio żeby wzięły udział w zaplodnieniu), a owu była w piątek. Robiłam wcześniej testy owulacyjne, jak i również w pt rano byłam na progesteronie i wyszedł 1,97 czyli wskazywał na to że owu jest w trakcie. W sobotę rano miałam monitoring i było już po. Jak zobaczyłam w tym cyklu 2 kreski to byłam zszokowana. Wcześniej staraliśmy się bliżej owu i nic a teraz jak się okazuje żołnierze jednak wytrwali. Ja myślałam że w jego wieku to te plemniki no są… no wiecie…a tu szok . 😮 zawsze jak czytałam że plemniki żyją 3-5 dni, a gdzieniegdzie piszą że i 7 to sobie myślałam, że to pewnie tak jest ale u młodych chłopaków….
Jeszcze myślę sobie że ten NAC z przenacpas który tam jest może trochę pomógł na śluz i dzięki temu plemniki poczekały sobie.
Idę jutro powtórzyć betę 🤞mam nadzieję że będzie dobry przyrost, potem pójdę jeszcze może w środe 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 14:25
Ssilvia, Jupiter, IwonaQ, PA lubią tę wiadomość
K 👩&L👨
33&37
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |sierpien: 1,7 | wrzesień: 1,3
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68) | wrzesień : 1,41
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)| wrzesień: 3,52
A-tpo:10 (0-34) | wrzesień <9
A-tg: 19,2 (0-115) | wrzesień: 13,5
Homocysteina: czerwiec: 8,4|
Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, JP -liczne pcomy
———————————————
5cs
7.10.2025 ⏸️ beta: 11,4
11.10.2025 beta: 104 -
Powder wrote:8dpo jeszcze wszystko może się zdarzyć! Głowa do góry 🤞🏻
Co do termometrów, to ja jestem totalnym leniem i jedyne pomiary jakie uskuteczniam to te ze smartwatcha. Natomiast zaczynam podejrzewać że to losowe liczby i równie dobrze mogę nimi zagrać w totolotka (może powinnam). Dzisiaj temperatura poszybowała w górę.
Ale generalnie jak Ci wygodniej gdzie, grunt to mierzyć zawsze o tej samej porze, tuż po przebudzeniu. Co mnie już dyskwalifikuje na starcie, bo psy budzą mnie w cały świat 😂😬
Jesteśmy w podobnym czasie cyklów z tego co zrozumiałam więc łączę się z Tobą w nadziei na dwie kreski.
Ogólnie to takie historie czytałam na internecie, że wszystko jest możliwe
Właśnie mi naszła nadzieja. Mam takie przewrotne nastroje w związku z tymi staraniami.
Nie wiem jak Wy, ale ja jestem maniaczką testów ciążowych. Robię ich hurtowe ilości co podchodzi już chyba pod lekką paranoje. Na szczęście mój mąż jest wyrozumiały i nie krytykuje mnie za to, ale ja czasami sama sobie w duchu zadaje pytanie czy coś ze mną jest nie tak
A co do tej temperatury też obawiam się, że nie dam rady być tak regularna jak to powinno byćPowder, Morgo lubią tę wiadomość
-
Ssilvia wrote:Samopoczucie średnie, bo brak sił, senność i problemy żołądkowe dają w kość. Ale daje radę, kolejne USG w przyszłym tyg 😀 dzięki kochane 😘
Z mężczyznami jest dziwnie, czasami nie wychodzą im bakterie w zwykłym badaniu nasienia Robi się nawet takie poprzedzone masażem prostaty, bo bakterie mogą się gromadzić w kanalikach i dopiero wtedy zostają uwolnione - dzieje się tak w przypadku zapalenia przewlekłego.
Mój mąż miał podwyższone pH i lekko obniżona płynność. To też może być wynikiem tego że pije mało wody. Dawałam mu leki rozrzedzające w okolicach owulacji.
Ssilvia bardzo się cieszę, że Ci się udało. Jak się czujesz w nowej sytuacji? To musi być nieziemskie przeżycie mieć świadomość, że rośnie w nas mała istota
A jak kwestia informowania bliskich? Już to zrobiliście czy się wstrzymujecie? Ja bym chyba nie potrafiła tego ukrywać w tajemnicy do 3 miesiąca (tak jak niektórzy twierdzą). -
A u mnie dziś dzień testowania i magicznego cyklu brak. Stymulacja lamettą - 2 pęcherzyki, jeden na stronę, 2 cykl po drożności, 1 po histeroskopii. Monitoring x3, wsparcie fazy lutealnej encortonem, dupkiem i luteiną. Nawet sławną nospe zazylam, a ciąży jak nie było tak nie ma 🤷 14 dpo więc nawet nie doszukiwałam się kuzyna cienia cienia cienia. Teraz 2 cykle siadam na ławeczce rezerwowych bo czekam na małpę i zaczynam właśnie antybiotyki na zapalenie endometrium, a w kolejnym cyklu kontrolna biopsja endometrium. Zostaje cykl grudniowy, owulka narazie wypada na święta więc albo czekam na cud, albo na rozpoczęcie IVF po nowym roku 😅
Co do pH to mój miał podwyższone w 2 badaniu i robiliśmy testy MAR i posiewy - brak infekcji.Morgo lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -9 cykl z pomocą medyczną ❌
10 cykl ⌛
Program IVF 🔜 startujemy w styczniu! 🦾 -
Ssilvia wrote:A ile trwa u ciebie faza lutelna ?
W moim przypadku progesteron był w miarę Ok, bo w okolicach 10 ale faza lutelna raczej krótka. Około 9-10 dni więc wspomagałam się progesteronem.
Kolejna kwestia jaki jest stosunek estradiolu do progesteronu? Jeżeli w drugiej fazie masz przewagę estradiolu wyraźną, to czasami organizm nie jest tak czuły na progesteron i endomendrium się nie przekształcania na takie, które jest odpowiednie do implantacji.
Jeżeli masz progesteron w normie, faze lutelna i dobra równowagę z estradiolem, według mnie nie ma sensu suplementowac progesteronu
U mnie jest tak, że mam cykle od 25-28 dni z czym przewaga 28 dni. Owulacje miewam ok. 12-15 dnia cyklu. Więc chyba faza lutealna jest ok. Jeżeli chodzi o estradiol to wczoraj też go zbadałam i wygląda to tak:
progesteron 15,7 ng/ml
estradiol 159,0 pg/ml
I z tego co wyczytałam w internecie to jest to ok. Ale do lekarza ginekologa pójdę po endokrynologu bo nie wiem co on mi tam powie z tą prolaktyną skoro ona mi owulacji nie blokuje. Zastanawiam się czy to nie błąd po prostu i taki miałam dzień, że mi tak skoczył. Zobaczymy. -
Claudii wrote:A u mnie dziś dzień testowania i magicznego cyklu brak. Stymulacja lamettą - 2 pęcherzyki, jeden na stronę, 2 cykl po drożności, 1 po histeroskopii. Monitoring x3, wsparcie fazy lutealnej encortonem, dupkiem i luteiną. Nawet sławną nospe zazylam, a ciąży jak nie było tak nie ma 🤷 14 dpo więc nawet nie doszukiwałam się kuzyna cienia cienia cienia. Teraz 2 cykle siadam na ławeczce rezerwowych bo czekam na małpę i zaczynam właśnie antybiotyki na zapalenie endometrium, a w kolejnym cyklu kontrolna biopsja endometrium. Zostaje cykl grudniowy, owulka narazie wypada na święta więc albo czekam na cud, albo na rozpoczęcie IVF po nowym roku 😅
Co do pH to mój miał podwyższone w 2 badaniu i robiliśmy testy MAR i posiewy - brak infekcji.
Ogólnie to ciekawe z tą nospą. Chyba sama zacznę stosować skoro nie zaszkodzi, a może pomóc. Pytanie czy mi to coś da bo wiadomo, każdy to indywidualny przypadek, ale czasami czuje, że mi tam jajniki ''za bardzo'' pracują.
Czy to już na 100%, że cykl nieudany? Czasami testy wychodzą pozytywne później... Kurcze, strasznie mi przykro...
Ja też dostałam od ginekologa jakieś leki i mam stosować w kolejnym cyklu jeżeli nie zajdę teraz w ciążę. Stwierdził, że ''teraz szkoda zmarnować taki ładny pęcherzyk''. Szkoda tylko, że te pęcherzyki takie piękne, a ciąży brak. -
Aniluap_b wrote:Ja w ogóle w kwestii zapaleń w organizmie wyczytałam, że dobra jest kurkuma. Teraz ją dosypuje do każdego obiadu profilaktycznie
I ogólnie staram się mieć przeciwzapalne produkty w posiłkach. Też ze względu na endometriozę.
Ja miałam chromotubacje w marcu i miałam drożne jajowody, ale lekarz mi powiedział, że jak do końca roku nie zajdę w ciążę to będzie trzeba powtórzyć drożność.. Niezbyt pocieszające.Aniluap_b lubi tę wiadomość
Ona:31
❗️Zapalenie endometrium
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
Claudii wrote:A u mnie dziś dzień testowania i magicznego cyklu brak. Stymulacja lamettą - 2 pęcherzyki, jeden na stronę, 2 cykl po drożności, 1 po histeroskopii. Monitoring x3, wsparcie fazy lutealnej encortonem, dupkiem i luteiną. Nawet sławną nospe zazylam, a ciąży jak nie było tak nie ma 🤷 14 dpo więc nawet nie doszukiwałam się kuzyna cienia cienia cienia. Teraz 2 cykle siadam na ławeczce rezerwowych bo czekam na małpę i zaczynam właśnie antybiotyki na zapalenie endometrium, a w kolejnym cyklu kontrolna biopsja endometrium. Zostaje cykl grudniowy, owulka narazie wypada na święta więc albo czekam na cud, albo na rozpoczęcie IVF po nowym roku 😅
Co do pH to mój miał podwyższone w 2 badaniu i robiliśmy testy MAR i posiewy - brak infekcji.
U nas też MAR był robiony, Jedynie pojedyncze bakterie ecoli ale to podobno naturalnie może występować w posiewie. Nie było wykrytych kolonii ani nic. Też z tym ph może być problemem przejściowym, bo pierwszy wynik ph był dobry. Mamy wizytę w środę razem - to zobaczymy.Ona:31
❗️Zapalenie endometrium
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
Aniluap_b wrote:Ssilvia bardzo się cieszę, że Ci się udało. Jak się czujesz w nowej sytuacji? To musi być nieziemskie przeżycie mieć świadomość, że rośnie w nas mała istota
A jak kwestia informowania bliskich? Już to zrobiliście czy się wstrzymujecie? Ja bym chyba nie potrafiła tego ukrywać w tajemnicy do 3 miesiąca (tak jak niektórzy twierdzą).
U mnie to mąż powiedział wszystkim na drugi dzień po pozytywnym teście. Chciałam odrazu nie mówić ale on nie wytrzymał 🤣 niech się cieszy 🤣
Ale teraz z perspektywy czasu widzę, że lepiej poczekać. Bardzo mecza mnie pytania "jak dziecko?". Ja go nie czuje i nie mam pojęcia czy w ogóle tam jest. Brzucha nie widać i niepewność jest ogromna. Jakby nie te mdłości to można by zapomnieć że w ogóle się jest w ciąży. Wiem, że nikt nie chce źle, ale jak dwa razy w tygodniu słyszę te same pytania od tych samych ludzi to mi się robi nie dobrze. Najczęściej zmieniam temat.Morgo lubi tę wiadomość
🌿 Hashimoto
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
✅ Badania & wyniki
AMH – 2.9 🌟
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
-
Aniluap_b wrote:U mnie jest tak, że mam cykle od 25-28 dni z czym przewaga 28 dni. Owulacje miewam ok. 12-15 dnia cyklu. Więc chyba faza lutealna jest ok. Jeżeli chodzi o estradiol to wczoraj też go zbadałam i wygląda to tak:
progesteron 15,7 ng/ml
estradiol 159,0 pg/ml
I z tego co wyczytałam w internecie to jest to ok. Ale do lekarza ginekologa pójdę po endokrynologu bo nie wiem co on mi tam powie z tą prolaktyną skoro ona mi owulacji nie blokuje. Zastanawiam się czy to nie błąd po prostu i taki miałam dzień, że mi tak skoczył. Zobaczymy.
25 dni to trochę krótkie. Ja wiem że lekarze mówią że w normie. Ale jak masz owulację w 15 dniu to faza lutelna ma tylko 10 dni.
Ja w szczęśliwym miesiącu w 10 dniu miałam negatywny test, ale dzięki temu że przeciągnęła go progesteronem to w 12 dniu miałam pozytywny test. Domyślam się, że jakbym tego nie zrobiła, kropek zostałby złuszczony z endomendrium 😅✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
✅ Badania & wyniki
AMH – 2.9 🌟
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
-
Powder wrote:8dpo jeszcze wszystko może się zdarzyć! Głowa do góry 🤞🏻
Co do termometrów, to ja jestem totalnym leniem i jedyne pomiary jakie uskuteczniam to te ze smartwatcha. Natomiast zaczynam podejrzewać że to losowe liczby i równie dobrze mogę nimi zagrać w totolotka (może powinnam). Dzisiaj temperatura poszybowała w górę.
Ale generalnie jak Ci wygodniej gdzie, grunt to mierzyć zawsze o tej samej porze, tuż po przebudzeniu. Co mnie już dyskwalifikuje na starcie, bo psy budzą mnie w cały świat 😂😬Powder lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 inseminacja?