Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Claudii przykro mi, mocno przytulam 🫂 nie martw sie, na pewno na tej ławce rezerwowych nie będziesz sama, a w grupie raźniej, pamiętaj o tym 🩷
Powderku, mocne kciuki do samego końca 🤞🏻🩷
Co do pH nasienia to u mojego męża pierwotnie wyszło 8,1, zrobiliśmy posiewy - wszystko okej. Kolejne badanie nasienia - pH 7,5, nie mamy pojęcia skąd taka zmiana, ale jak widać wyższe pH niczego złego nie musi oznaczać
Powder, Pelasia30 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane
✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty
✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %
‼️ cd56 i cd138 - zapalenie endometrium, podejrzenie polipa
➡️ histeroskopia zabiegowa + biopsja endometrium
➡️ konsultacja immunologiczna -
Claudii przykro mi 🫂 na pocieszenie też jestem na ławce rezerwowych i czekam na odstawienie antykoncepcji.👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 cykl naturalny
12/25 IUI
19.12.25 2 wizyta Program OZP -
Claudii przytulam 🥺🥺💞 K. 28 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🗓️ wizyta: 29.12
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc
🕊️ 06.25 – cb
🕊️ 08.25 – cb
🌿 hashimoto & niedoczynność
🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
🧬 PAI-1 4G/4G
💓 POTS
_____

-
Klaudia k wrote:Jeśli chodzi o stymulacje własnych owulacji to od siebie dodam, bo tu jeszcze nie pisałam, pisałam w miesięcznym wątku że wyszły mi dwie kreski, beta 15 dpo =104, progesteron =40. Jutro idę badać przyrost.
W tym cyklu właśnie miałam stymulację lametta. Dodatkowo wiadomo suplementuje wszelkie witaminy i brałam prenacaps ovi. Wcześniej też miałam owulację ale późne właśnie koło 22, 25 a nawet i 27dc. Po stymulacji miałam 16dc. To była moja pierwsza stymulacja. Nie robiłam przed tym żadnych drożności ani nie badaliśmy nasienia. Moja gin powiedziała, że spróbujemy bez tego z 2-3 razy stymulację zrobić, może akurat zaskoczy, no i jak widać zaskoczyło.
Jeszcze dodam, że mój mąż niestety jest z tych co nie chcą i nie mogą zbyt często. Jak to mówi, on nie ma 15 lat żeby móc codziennie…. Więc ostatni seks przed owu był we wtorek (wcześniej jeszcze w niedziele, ale chyba te plemniki raczej średnio żeby wzięły udział w zaplodnieniu), a owu była w piątek. Robiłam wcześniej testy owulacyjne, jak i również w pt rano byłam na progesteronie i wyszedł 1,97 czyli wskazywał na to że owu jest w trakcie. W sobotę rano miałam monitoring i było już po. Jak zobaczyłam w tym cyklu 2 kreski to byłam zszokowana. Wcześniej staraliśmy się bliżej owu i nic a teraz jak się okazuje żołnierze jednak wytrwali. Ja myślałam że w jego wieku to te plemniki no są… no wiecie…a tu szok . 😮 zawsze jak czytałam że plemniki żyją 3-5 dni, a gdzieniegdzie piszą że i 7 to sobie myślałam, że to pewnie tak jest ale u młodych chłopaków….
Jeszcze myślę sobie że ten NAC z przenacpas który tam jest może trochę pomógł na śluz i dzięki temu plemniki poczekały sobie.
Idę jutro powtórzyć betę 🤞mam nadzieję że będzie dobry przyrost, potem pójdę jeszcze może w środe 🤔
Po pierwsze - gratulacje 😍 trzymam kciuki za piękne przyrosty 🤞✨
Po drugie - jak u Ciebie było ze śluzem w tym cyklu z Lamettą? Ja też miałam w tym cyklu stymulację pierwszy raz od grudnia - i tak źle jak teraz jeszcze nie było. I chociaż miałam owulację w 12 dc to martwi mnie to że nie zauważyłam śluzu... U nas przytulanki były ostatnie w sobotę, owu w poniedziałek, to daje szanse, ale ten śluz...
@ Powderku, ciągle jest światełko 🌟 ta temperatura... 🤞 Trzymam kciuki
@Claudii.... 🥺 Ten przestój szybko minie. Zwłaszcza że nie będzie bezczynny, będziesz przygotowywała idealne warunki dla Kropeczka 😇 myśmy czekali 8 miesięcy, aby zacząć działania na nowo, nawet nie wiem kiedy to zleciało, teraz czuję nową energię i ekscytację że znowu mogę coś robić, a to co było zostawiam za sobą, więc wierzę że u Was po tej krótkiej przerwie wrócicie z podwójną mocą 🤩
Morgo lubi tę wiadomość
·👩🏼❤️👨🏽 '95
· badania nasienia ✅
· oba jajowody drożne ✅
· PCOS - cykle nieowulwcyjne,
· wit.B12 - 164pg/ml 👎 (6.2025r.) -> 286 pg/ml ✊ -> 305 pg/ml 🤞
· TSH 3,25 mlU/l 👎 -> 3,10 mlU/l -> 1,9 mlU/l
· PRL 574 mlU/l 👎 -> 399 mlU/l 🤞
· kwas foliowy 7,46 ng/ml 👎
.........................
· 2024 ❌
.........................
· 6-7.2025r. - przetrwałe krwawienie (40 dni)
· 7-8.2025r. - reset cyklu - AH
· 10.2025r. - lametta ❌
..........................
💊 Dostinex, Euthyrox 50
🫘 Inozytol, maślan sodu, wit. C, D3+K2, B12, folian -
Tak pojawił sie chyba we wtorek właśnie, a martwiłam się też że się nie pojawi. Gin wyliczyłam owu wstępnie na środę i byłam trochę zmartwiona że tego śluzu ciągle nie ma. Ostatecznie był chociaż mniej niż zawsze, ale widocznie w środku była odpowiednia ilośćIwonaQ wrote:Po pierwsze - gratulacje 😍 trzymam kciuki za piękne przyrosty 🤞✨
Po drugie - jak u Ciebie było ze śluzem w tym cyklu z Lamettą? Ja też miałam w tym cyklu stymulację pierwszy raz od grudnia - i tak źle jak teraz jeszcze nie było. I chociaż miałam owulację w 12 dc to martwi mnie to że nie zauważyłam śluzu... U nas przytulanki były ostatnie w sobotę, owu w poniedziałek, to daje szanse, ale ten śluz...
@ Powderku, ciągle jest światełko 🌟 ta temperatura... 🤞 Trzymam kciuki
@Claudii.... 🥺 Ten przestój szybko minie. Zwłaszcza że nie będzie bezczynny, będziesz przygotowywała idealne warunki dla Kropeczka 😇 myśmy czekali 8 miesięcy, aby zacząć działania na nowo, nawet nie wiem kiedy to zleciało, teraz czuję nową energię i ekscytację że znowu mogę coś robić, a to co było zostawiam za sobą, więc wierzę że u Was po tej krótkiej przerwie wrócicie z podwójną mocą 🤩
IwonaQ lubi tę wiadomość
K 👩&L👨
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |sierpien: 1,7 | wrzesień: 1,3
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68) | wrzesień : 1,41
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)| wrzesień: 3,52
A-tpo:10 (0-34) | wrzesień <9
A-tg: 19,2 (0-115) | wrzesień: 13,5
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCos
5cs
7.10.2025 ⏸️ beta: 11,4
11.10.2025 beta: 104
13.10.2025 beta: 522
18.10.2025 beta: 3118
3.11.2025 mamy 1 cm zarodka z ♥️
18.11.2025 poronienie chybione, łyżeczkowanie 🪽❤️🩹
„Kiedy wydaje się, że wszystko się skończyło, wtedy dopiero wszystko się zaczyna” -
Powder wrote:Dziewczyny na wątku w dziale „w oczekiwaniu na testowanie” właśnie o nim dyskutują, możesz podczytać 🧐
Trzymam kciuki za stymulowany cykl!🤞🏻
Mnie mój trochę rozczarował. Spodziewałam się bogactwa pęcherzyków 😂 a był tylko jeden. Przynajmniej tak wnioskuję po wynikach badań w 11dc, gdzie estriadol nie przekroczył 300. Mój lekarz nie zlecał już żadnego monitoringu, skoro było po zawodach.
Jedyna zmiana to owulka w 11dc zamiast 12-14.
Hej i jak sytuacja u Ciebie? Testowałaś może czy już nowy cykl?👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
09.25 drożność jajowodów ✅
10.25 stymulacja Aromek
Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E -
Klaudia k, wow gratulacje! 🤩 Jesteś moją nadzieją na cykle stymulowane bo u mnie też są właśnie takie późne owu jak u Ciebie były 🤭
Jeszcze pamiętam jak się martwiłaś, że chyba nic z tego cyklu bo mąż nie dawał rady 🙈 a tu proszę jaka niespodzianka. Nudnej ciąży 😘👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
10.25 stymulacja Aromek
Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E -
Klaudia k wrote:Tak pojawił sie chyba we wtorek właśnie, a martwiłam się też że się nie pojawi. Gin wyliczyłam owu wstępnie na środę i byłam trochę zmartwiona że tego śluzu ciągle nie ma. Ostatecznie był chociaż mniej niż zawsze, ale widocznie w środku była odpowiednia ilość
gratulacje
z tym śluzem tez jest różnie, ja tez zaszłam w cyklu gdzie miałam strasznie mało tego śluzu.
jeżeli śluz jest wrogi to może zabijać plemniki albo ograniczać ich ruchliwość. dlatego czasami mało śluzu może właśnie ułatwić zapłodnienie
Morgo, IwonaQ lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Ja biorę od piątku Utrogestan i już mam dość 🤣
Muszę codziennie wkładki nosić.😡 Jak sobie z tym radziłyście?Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Imazolka wrote:Ja biorę od piątku Utrogestan i już mam dość 🤣
Muszę codziennie wkładki nosić.😡 Jak sobie z tym radziłyście?
Chyba po prostu trzeba to przetrwać i tyle xDK 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
12 cykl kontrolna biopsja endometrium
29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF -
Beznadzieja 🤣 ciekawe czy naprawdę jest to lepsze niż tabletkiClaudii wrote:Chyba po prostu trzeba to przetrwać i tyle xDStarania od 09/23
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
W ogóle to muszę przestać wchodzić na miesięczny. Człowiek jak to wszystko czyta to się tylko zastanawia co jest z nim nie tak 😅
Jupiter, Claudii, karczoch321, Marzycielka94, Pelasia30, Morgo, Kitkat lubią tę wiadomość
Starania od 09/23
Mąż ✅ FertileMe Complex
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Ja też nie udzielam sie w miesięcznym, nie reaguje też na niektóre posty na które wcześniej jeszcze coś odpisywałam. Nie zapowiada się u mnie prędko na pozytywny test, wysypu ciąż mam wystarczajaco w realu, nie chce mi się kolejny raz czytać o dramie że ktoś nie zaszedł w ciążę w pierwszym cyklu, czytać o OSTATNIM CYKLU starań o n-te dziecko, perypetiach remontowych (po prostu od tego mam ludzi w realu) czy kolejnych facetach co badać się nie chcą. Może to wredne, może nieuprzejme - trudno. Tak mam i tyle. Może wrócę jak nabiorę sił, ale musi mnie to wzmacniać, a nie osłabiać…Imazolka wrote:W ogóle to muszę przestać wchodzić na miesięczny. Człowiek jak to wszystko czyta to się tylko zastanawia co jest z nim nie tak 😅
Z innej beczki, jak długo po histero miałyście objawy? Ja mam jakieś dziwne kłucie, rozciąganie a jestem już prawie tydzień po. Wiem że mnie mocno przeczołgali tam, ale jednak martwię się.
Jutro wizyta u pani doktor do której chodzę która zaleciła mi sama drożność bez histero. Czekam na jej minę jak zobaczy ile zmian mi wycięli… i ciekawe czy to będzie nasze ostatnie spotkanie, bo oczekuje konkretów od niej.
Claudii, Powder, Mardotka, White1, karczoch321, Gnom, Kameleon , Imazolka, Marzycielka94, Pelasia30, aszin, Pacynka, siesiepy, Morgo, Kitkat lubią tę wiadomość
Ona:31
AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
NEXT: krzywa c/i
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1010
⬆️ ferrytyna 18-> 25
⬇️ DFI -
Jupiter wrote:Ja też nie udzielam sie w miesięcznym, nie reaguje też na niektóre posty na które wcześniej jeszcze coś odpisywałam. Nie zapowiada się u mnie prędko na pozytywny test, wysypu ciąż mam wystarczajaco w realu, nie chce mi się kolejny raz czytać o dramie że ktoś nie zaszedł w ciążę w pierwszym cyklu, czytać o OSTATNIM CYKLU starań o n-te dziecko, perypetiach remontowych (po prostu od tego mam ludzi w realu) czy kolejnych facetach co badać się nie chcą. Może to wredne, może nieuprzejme - trudno. Tak mam i tyle. Może wrócę jak nabiorę sił, ale musi mnie to wzmacniać, a nie osłabiać…
Z innej beczki, jak długo po histero miałyście objawy? Ja mam jakieś dziwne kłucie, rozciąganie a jestem już prawie tydzień po. Wiem że mnie mocno przeczołgali tam, ale jednak martwię się.
Jutro wizyta u pani doktor do której chodzę która zaleciła mi sama drożność bez histero. Czekam na jej minę jak zobaczy ile zmian mi wycięli… i ciekawe czy to będzie nasze ostatnie spotkanie, bo oczekuje konkretów od niej.
Napisane w punkt 🤗
Co do histero to ja miałam 0 objawów, po drożności się gorzej czułam. No ale mi prócz wycinku endometrium nic więcej nie robili. Myślę, że masz prawo źle się czuć jak tam dosyć mocno powycinali 🤎
Jupiter lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
12 cykl kontrolna biopsja endometrium
29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF -
Jupiter - chyba każda z nas tak się czuje ostatnio na miesięcznym 🥲 fajnie, że tutaj mamy swój comfort place, gdzie można na luzie coś napisać i poczuć się jak za „starych czasów”, dlatego nie zrażaj się do całego forum i zostań tutaj z nami 🫶🏻
Widziałam Twoją stopke, ale nie widzę informacji, ile się staracie? Widze też, ze sprawdzałaś jelita, jak Ci wyszedł IBS? Ja wykluczyłam pasożyty i helicobaktera, teraz czas na sibo
Pelasia30, Jupiter, Mardotka, Morgo lubią tę wiadomość
➡️ konsultacja immunologiczna -
Powder wrote:Dzisiaj zrobiłam test (12dpo), biel aż razi w oczy jak zwykle. Niestety. A jak u Ciebie?
Ściskam 🫂 ale jak to mówią... Póki nie ma @ to piłka ⚽ w grze, ogólnie jakiś plan na ewentualnie kolejny cykl?
U mnie jeszcze wlecze się stary od 11 września... Owu miałam dopiero w 25dc więc jestem 9dpo. Ale i tak psychicznie nastawiam się już na tą stymulację 🙈
Powder lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
10.25 stymulacja Aromek
Dziękuję. Lekarz chce powtórzyć stymulację, ale teraz zamiast badań z krwi w 11dc, wizyta i monitoring. Zobaczymy co z tego wyjdzie.Pelasia30 wrote:Ściskam 🫂 ale jak to mówią... Póki nie ma @ to piłka ⚽ w grze, ogólnie jakiś plan na ewentualnie kolejny cykl?
U mnie jeszcze wlecze się stary od 11 września... Owu miałam dopiero w 25dc więc jestem 9dpo. Ale i tak psychicznie nastawiam się już na tą stymulację 🙈
Trzymam kciuki za ten cykl i brak potrzeby stymulacji! 🤞🏻
Pelasia30 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
🔍monitorowane: 10cs -
Akurat na ten wątek baaaardzo lubię zaglądać, dużo rozkmin jest tu zawsze i oczekiwanie na dobre wieści od Was krzepią, jak ostatnio ciąża SsilviaMarzycielka94 wrote:Jupiter - chyba każda z nas tak się czuje ostatnio na miesięcznym 🥲 fajnie, że tutaj mamy swój comfort place, gdzie można na luzie coś napisać i poczuć się jak za „starych czasów”, dlatego nie zrażaj się do całego forum i zostań tutaj z nami 🫶🏻
Widziałam Twoją stopke, ale nie widzę informacji, ile się staracie? Widze też, ze sprawdzałaś jelita, jak Ci wyszedł IBS? Ja wykluczyłam pasożyty i helicobaktera, teraz czas na sibo
Staramy się od tego roku tak na poważnie poważnie, chociaż u lekarzy zdarza mi się zawyżać liczbę miesięcy bo nadal czynnik autoimmunologiczny jest podważany (skoro TSH jest w normie to nie ma problemu). Wcześniej (w ostatnich 3 latach) działałam właśnie z jelitami, udało mi się wyleczyć Helicobacter, SIBO i pracowałam nad przerostami grzybiczymi. Na IBS nie ma badań, wg lekarza jest ostateczną postacią która zostanie ze mną. Już zawsze muszę uważać przy wprowadzaniu supli, nowych elementów diety itd bo moje jelita z nieodnalezionych pozostałych przyczyn potrafią zwariować.
A masz jakiejś problemy jelitowe? Coś Cię niepokoi?
Teraz pracuje nad antyTPO bo ten wynik jest tragiczny, dieta pudełkowa przeciwzapalna to zbawienie żeby wytrwać w postanowieniu.
Generalnie problemy jelitowe bardzo silnie korelują z problemami tarczycowymi i adenomiozą która mi wykryli. Wszystko to ma wspólny mianownik stanów zapalnych w organizmie. Wiadomo - czekam na najlepsze ale liczę się też z tym że to może potrwać, każdy poprawiony wynik badań cieszy, daje nadzieję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 23:35
Morgo lubi tę wiadomość
Ona:31
AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
NEXT: krzywa c/i
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1010
⬆️ ferrytyna 18-> 25
⬇️ DFI -
Oj tak, ciąża Silvii dodała nam wiatru w żagle ewidentnie! Pozdrawiam Cię Silvia w tym miejscu 🥳
A powiedz prosze, te wszystkie badania immunologiczne robilas sama czy na skierowanie ginka lub immuno? Wiem, ze stany zapalne w organizmie potrafią narobić szkody i utrudnić implantację, ale do tej pory trochę lekceważyłam sprawy jelitowe i postanowiłam raz a porządnie się z nimi rozprawić. Konsultowałam się z dietetyczką kliniczną i ona mi podpowiedziała, żeby sprawdzić sibo, po wykluczeniu pasożytów i HB, a nietolerancja laktozy wcale nie musi faktycznie nią być. Nie wiem, czy to pomoże, ale jeśli moze w jakimś stopniu poprawić mój komfort życia - dlaczego by nie spróbować?
Trzymam kciuki za dietę i poprawę wyników, dobrze, że wiesz co Ci służy a co szkodzi i nad czym jeszcze należy pracować 🫶🏻
Jupiter, Morgo lubią tę wiadomość
➡️ konsultacja immunologiczna
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH