X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 12 października, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii przykro mi, mocno przytulam 🫂 nie martw sie, na pewno na tej ławce rezerwowych nie będziesz sama, a w grupie raźniej, pamiętaj o tym 🩷
    Powderku, mocne kciuki do samego końca 🤞🏻🩷

Co do pH nasienia to u mojego męża pierwotnie wyszło 8,1, zrobiliśmy posiewy - wszystko okej. Kolejne badanie nasienia - pH 7,5, nie mamy pojęcia skąd taka zmiana, ale jak widać wyższe pH niczego złego nie musi oznaczać

Powder lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (14 cs)
    🏩 4 cykl stymulowany (Letrozol + Clo)

✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina
    ✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %
  • PA Autorytet

Wysłany: 12 października, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii przykro mi 🫂 na pocieszenie też jestem na ławce rezerwowych i czekam na odstawienie antykoncepcji.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 inseminacja?
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 12 października, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii przytulam 🥺🥺

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

⚠️ podejrzenie tocznia 😢
    ⚠️ PAI-1 homo
    ⚠️ podwyższone wyniki w zespole antyfosfolipidowym

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

LEKI 🏩

• acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

• hashimoto & niedoczynność
    • POTS, hipotonia ortostatyczna

_____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • IwonaQ Ekspertka

Wysłany: 12 października, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia k wrote:
    Jeśli chodzi o stymulacje własnych owulacji to od siebie dodam, bo tu jeszcze nie pisałam, pisałam w miesięcznym wątku że wyszły mi dwie kreski, beta 15 dpo =104, progesteron =40. Jutro idę badać przyrost.

W tym cyklu właśnie miałam stymulację lametta. Dodatkowo wiadomo suplementuje wszelkie witaminy i brałam prenacaps ovi. Wcześniej też miałam owulację ale późne właśnie koło 22, 25 a nawet i 27dc. Po stymulacji miałam 16dc. To była moja pierwsza stymulacja. Nie robiłam przed tym żadnych drożności ani nie badaliśmy nasienia. Moja gin powiedziała, że spróbujemy bez tego z 2-3 razy stymulację zrobić, może akurat zaskoczy, no i jak widać zaskoczyło.
    Jeszcze dodam, że mój mąż niestety jest z tych co nie chcą i nie mogą zbyt często. Jak to mówi, on nie ma 15 lat żeby móc codziennie…. Więc ostatni seks przed owu był we wtorek (wcześniej jeszcze w niedziele, ale chyba te plemniki raczej średnio żeby wzięły udział w zaplodnieniu), a owu była w piątek. Robiłam wcześniej testy owulacyjne, jak i również w pt rano byłam na progesteronie i wyszedł 1,97 czyli wskazywał na to że owu jest w trakcie. W sobotę rano miałam monitoring i było już po. Jak zobaczyłam w tym cyklu 2 kreski to byłam zszokowana. Wcześniej staraliśmy się bliżej owu i nic a teraz jak się okazuje żołnierze jednak wytrwali. Ja myślałam że w jego wieku to te plemniki no są… no wiecie…a tu szok . 😮 zawsze jak czytałam że plemniki żyją 3-5 dni, a gdzieniegdzie piszą że i 7 to sobie myślałam, że to pewnie tak jest ale u młodych chłopaków….
    Jeszcze myślę sobie że ten NAC z przenacpas który tam jest może trochę pomógł na śluz i dzięki temu plemniki poczekały sobie.

Idę jutro powtórzyć betę 🤞mam nadzieję że będzie dobry przyrost, potem pójdę jeszcze może w środe 🤔

Po pierwsze - gratulacje 😍 trzymam kciuki za piękne przyrosty 🤞✨
    Po drugie - jak u Ciebie było ze śluzem w tym cyklu z Lamettą? Ja też miałam w tym cyklu stymulację pierwszy raz od grudnia - i tak źle jak teraz jeszcze nie było. I chociaż miałam owulację w 12 dc to martwi mnie to że nie zauważyłam śluzu... U nas przytulanki były ostatnie w sobotę, owu w poniedziałek, to daje szanse, ale ten śluz...

@ Powderku, ciągle jest światełko 🌟 ta temperatura... 🤞 Trzymam kciuki

@Claudii.... 🥺 Ten przestój szybko minie. Zwłaszcza że nie będzie bezczynny, będziesz przygotowywała idealne warunki dla Kropeczka 😇 myśmy czekali 8 miesięcy, aby zacząć działania na nowo, nawet nie wiem kiedy to zleciało, teraz czuję nową energię i ekscytację że znowu mogę coś robić, a to co było zostawiam za sobą, więc wierzę że u Was po tej krótkiej przerwie wrócicie z podwójną mocą 🤩

Morgo lubi tę wiadomość

·👩🏼‍❤️‍👨🏽 '95
    · badania nasienia ✅
    · oba jajowody drożne ✅
    · PCOS - cykle nieowulwcyjne,
    · wit.B12 - 164pg/ml 👎 (6.2025r.) -> 286 pg/ml ✊ -> 305 pg/ml 🤞
    · TSH 3,25 mlU/l 👎 -> 3,10 mlU/l
    · PRL 574 mlU/l 👎 -> 399 mlU/l 🤞
    · kwas foliowy 7,46 ng/ml 👎
    · 5x stymulacja Lametta + P-b + Gonapeptyl ❌
    · 1x naturalna owulacja ❌
    .........................
    · 6-7.2025r. - przetrwałe krwawienie (40 dni)
    · 7-8.2025r. - reset cyklu - AH
    · 10.2025r. - cykl stymulowany 🙏✨
    ..........................
    💊 Dostinex, Euthyrox
    🫘 Inozytol, maślan sodu, wit. C, D3+K2, B12, zakwas z buraka
  • Klaudia k Ekspertka

Wysłany: 12 października, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IwonaQ wrote:
    Po pierwsze - gratulacje 😍 trzymam kciuki za piękne przyrosty 🤞✨
    Po drugie - jak u Ciebie było ze śluzem w tym cyklu z Lamettą? Ja też miałam w tym cyklu stymulację pierwszy raz od grudnia - i tak źle jak teraz jeszcze nie było. I chociaż miałam owulację w 12 dc to martwi mnie to że nie zauważyłam śluzu... U nas przytulanki były ostatnie w sobotę, owu w poniedziałek, to daje szanse, ale ten śluz...

@ Powderku, ciągle jest światełko 🌟 ta temperatura... 🤞 Trzymam kciuki

@Claudii.... 🥺 Ten przestój szybko minie. Zwłaszcza że nie będzie bezczynny, będziesz przygotowywała idealne warunki dla Kropeczka 😇 myśmy czekali 8 miesięcy, aby zacząć działania na nowo, nawet nie wiem kiedy to zleciało, teraz czuję nową energię i ekscytację że znowu mogę coś robić, a to co było zostawiam za sobą, więc wierzę że u Was po tej krótkiej przerwie wrócicie z podwójną mocą 🤩
    Tak pojawił sie chyba we wtorek właśnie, a martwiłam się też że się nie pojawi. Gin wyliczyłam owu wstępnie na środę i byłam trochę zmartwiona że tego śluzu ciągle nie ma. Ostatecznie był chociaż mniej niż zawsze, ale widocznie w środku była odpowiednia ilość

IwonaQ lubi tę wiadomość

K 👩&L👨
    33&37
    ——————————————————
    Ja:
    B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
    D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
    Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
    Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
    2dc
    FSH: czerwiec: 5,55 |
    LH: czerwiec: 5,3 |
    TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |sierpien: 1,7 | wrzesień: 1,3
    FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68) | wrzesień : 1,41
    FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)| wrzesień: 3,52
    A-tpo:10 (0-34) | wrzesień <9
    A-tg: 19,2 (0-115) | wrzesień: 13,5
    Homocysteina: czerwiec: 8,4|
    Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
    Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
    DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
    Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
    SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
    Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
    Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
    AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, JP -liczne pcomy
    ———————————————
    5cs
    7.10.2025 ⏸️ beta: 11,4
    11.10.2025 beta: 104
‹‹ 106 107 108 109 110
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ