Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Claudii przykro mi, mocno przytulam 🫂 nie martw sie, na pewno na tej ławce rezerwowych nie będziesz sama, a w grupie raźniej, pamiętaj o tym 🩷
Powderku, mocne kciuki do samego końca 🤞🏻🩷
Co do pH nasienia to u mojego męża pierwotnie wyszło 8,1, zrobiliśmy posiewy - wszystko okej. Kolejne badanie nasienia - pH 7,5, nie mamy pojęcia skąd taka zmiana, ale jak widać wyższe pH niczego złego nie musi oznaczaćPowder lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (14 cs)
🏩 4 cykl stymulowany (Letrozol + Clo)
✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina
✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 % -
Claudii przykro mi 🫂 na pocieszenie też jestem na ławce rezerwowych i czekam na odstawienie antykoncepcji.👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 inseminacja? -
Claudii przytulam 🥺🥺K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
⚠️ podejrzenie tocznia 😢
⚠️ PAI-1 homo
⚠️ podwyższone wyniki w zespole antyfosfolipidowym
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
LEKI 🏩
• acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
• hashimoto & niedoczynność
• POTS, hipotonia ortostatyczna
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Klaudia k wrote:Jeśli chodzi o stymulacje własnych owulacji to od siebie dodam, bo tu jeszcze nie pisałam, pisałam w miesięcznym wątku że wyszły mi dwie kreski, beta 15 dpo =104, progesteron =40. Jutro idę badać przyrost.
W tym cyklu właśnie miałam stymulację lametta. Dodatkowo wiadomo suplementuje wszelkie witaminy i brałam prenacaps ovi. Wcześniej też miałam owulację ale późne właśnie koło 22, 25 a nawet i 27dc. Po stymulacji miałam 16dc. To była moja pierwsza stymulacja. Nie robiłam przed tym żadnych drożności ani nie badaliśmy nasienia. Moja gin powiedziała, że spróbujemy bez tego z 2-3 razy stymulację zrobić, może akurat zaskoczy, no i jak widać zaskoczyło.
Jeszcze dodam, że mój mąż niestety jest z tych co nie chcą i nie mogą zbyt często. Jak to mówi, on nie ma 15 lat żeby móc codziennie…. Więc ostatni seks przed owu był we wtorek (wcześniej jeszcze w niedziele, ale chyba te plemniki raczej średnio żeby wzięły udział w zaplodnieniu), a owu była w piątek. Robiłam wcześniej testy owulacyjne, jak i również w pt rano byłam na progesteronie i wyszedł 1,97 czyli wskazywał na to że owu jest w trakcie. W sobotę rano miałam monitoring i było już po. Jak zobaczyłam w tym cyklu 2 kreski to byłam zszokowana. Wcześniej staraliśmy się bliżej owu i nic a teraz jak się okazuje żołnierze jednak wytrwali. Ja myślałam że w jego wieku to te plemniki no są… no wiecie…a tu szok . 😮 zawsze jak czytałam że plemniki żyją 3-5 dni, a gdzieniegdzie piszą że i 7 to sobie myślałam, że to pewnie tak jest ale u młodych chłopaków….
Jeszcze myślę sobie że ten NAC z przenacpas który tam jest może trochę pomógł na śluz i dzięki temu plemniki poczekały sobie.
Idę jutro powtórzyć betę 🤞mam nadzieję że będzie dobry przyrost, potem pójdę jeszcze może w środe 🤔
Po pierwsze - gratulacje 😍 trzymam kciuki za piękne przyrosty 🤞✨
Po drugie - jak u Ciebie było ze śluzem w tym cyklu z Lamettą? Ja też miałam w tym cyklu stymulację pierwszy raz od grudnia - i tak źle jak teraz jeszcze nie było. I chociaż miałam owulację w 12 dc to martwi mnie to że nie zauważyłam śluzu... U nas przytulanki były ostatnie w sobotę, owu w poniedziałek, to daje szanse, ale ten śluz...
@ Powderku, ciągle jest światełko 🌟 ta temperatura... 🤞 Trzymam kciuki
@Claudii.... 🥺 Ten przestój szybko minie. Zwłaszcza że nie będzie bezczynny, będziesz przygotowywała idealne warunki dla Kropeczka 😇 myśmy czekali 8 miesięcy, aby zacząć działania na nowo, nawet nie wiem kiedy to zleciało, teraz czuję nową energię i ekscytację że znowu mogę coś robić, a to co było zostawiam za sobą, więc wierzę że u Was po tej krótkiej przerwie wrócicie z podwójną mocą 🤩
Morgo lubi tę wiadomość
·👩🏼❤️👨🏽 '95
· badania nasienia ✅
· oba jajowody drożne ✅
· PCOS - cykle nieowulwcyjne,
· wit.B12 - 164pg/ml 👎 (6.2025r.) -> 286 pg/ml ✊ -> 305 pg/ml 🤞
· TSH 3,25 mlU/l 👎 -> 3,10 mlU/l
· PRL 574 mlU/l 👎 -> 399 mlU/l 🤞
· kwas foliowy 7,46 ng/ml 👎
· 5x stymulacja Lametta + P-b + Gonapeptyl ❌
· 1x naturalna owulacja ❌
.........................
· 6-7.2025r. - przetrwałe krwawienie (40 dni)
· 7-8.2025r. - reset cyklu - AH
· 10.2025r. - cykl stymulowany 🙏✨
..........................
💊 Dostinex, Euthyrox
🫘 Inozytol, maślan sodu, wit. C, D3+K2, B12, zakwas z buraka -
IwonaQ wrote:Po pierwsze - gratulacje 😍 trzymam kciuki za piękne przyrosty 🤞✨
Po drugie - jak u Ciebie było ze śluzem w tym cyklu z Lamettą? Ja też miałam w tym cyklu stymulację pierwszy raz od grudnia - i tak źle jak teraz jeszcze nie było. I chociaż miałam owulację w 12 dc to martwi mnie to że nie zauważyłam śluzu... U nas przytulanki były ostatnie w sobotę, owu w poniedziałek, to daje szanse, ale ten śluz...
@ Powderku, ciągle jest światełko 🌟 ta temperatura... 🤞 Trzymam kciuki
@Claudii.... 🥺 Ten przestój szybko minie. Zwłaszcza że nie będzie bezczynny, będziesz przygotowywała idealne warunki dla Kropeczka 😇 myśmy czekali 8 miesięcy, aby zacząć działania na nowo, nawet nie wiem kiedy to zleciało, teraz czuję nową energię i ekscytację że znowu mogę coś robić, a to co było zostawiam za sobą, więc wierzę że u Was po tej krótkiej przerwie wrócicie z podwójną mocą 🤩IwonaQ lubi tę wiadomość
K 👩&L👨
33&37
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |sierpien: 1,7 | wrzesień: 1,3