Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 4 października 2025, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    A wasi faceci robili jakieś rozszerzone badania mimo, że seminogram wyszedł ok? 🤔
    U nas podstawy teraz już wychodziły w normie laboratoryjnej a jak zrobil DFI (fragmentacja DNA) to wyszły do poprawy…

Ona:32
    AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
    ❗️Adenomioza

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst

10.2025 🔀 udrożniony jajowód+histeroskopia
    12.2025 💔 CB
    04.2026 ❌ IUI
    05.2026 ❌ IUI + Accofil
    07.2026 IUI + Encorton
  • Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2025, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    A wasi faceci robili jakieś rozszerzone badania mimo, że seminogram wyszedł ok? 🤔

Hej, u nas Doktorka mówiła o rozszerzonym badaniu nasienia, a potem jeszcze zaleciła wizytę u androloga i dodatkowo usg jądra, które zostało.

Nic innego nie zaleciła, ale mąż w tym wszystkim tylko miał nieprawidłową morfologię na 2%. Reszta nawet adrologa zadziwiła.

ONA 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny układowej, jajowody drożne, AMH 8,8, cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.

ON 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta i rozszerzone badania w normie.

09.25 1 IUI ❌
    10.25 2 IUI odwołana, po stymulacji torbiel w lewym jajniku 3cm...(PRZESTYMULOWANIE)

27.10 zmiana kliniki i zmiana lekarza

Adenomioza❌(5.11-30.12 Diphereline💉💉) ✅
    Homocysteina 9,60 ❌ ----> 5,37 ✅
    Cytologia✅
    MUCHa✅
    Zespół Antyfosfolipidowy✅
    Biopsja endometrium ✅
    Kariotypy✅ Bx i C1C1
    Kiry prawidłowe✅
    Imk❌
    Cytokiny❌
    Crossmatch 36,6% ❌
    Immunosupresja 25x 50mg EQUORAL

Aktualnie;

Beta pozytywna, zarodek piękny, ryzyka niskie.
    Dziewczynka💖 💖💖
    Nasz cudzie trwaj...🤰
  • Mardotka Autorytet

Wysłany: 4 października 2025, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,
    Z racji że mamy tu same doświadczone staraczki, mam pytanie.. Zrobiłam sobie badania krwi i pierwszy raz dorzuciłam homocysteine.. niestety wyszła 10,3 , z tego co wiem powinna być poniżej 8. Kwas foliowy 17 , B12 588 wiec raczej ten poziom nie wynika z niedoborów. Może któraś z Was wie jaka może być przyczyna i co mogę zrobić żeby ją obniżyć ?
    Z fajnych informacji zrobiłam proga 7dpo i wynik mnie zszokował - 40,3 , brajan już się rozchulał na całego 😀🤦🏻‍♀️

👩35 👨40
    24cs o pierwszego maluszka
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ MUCHa ✅
    TSH 2,2
    AMH 1.72 (09.25) 1.67 (04.26)
    Żelazo - 118
    Ferrytyna - 38
    D3 - 62
    B12 - 504
    Glukoza - 96
    Insulina - 7
    Kwas foliowy - 17
    Homocysteina - 10,9❗️
    MTHFR C677T homo
    Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
    🧔‍♂️
    Koncentracja: 23mln
    Całkowita liczba: 156mln
    Ruch A+B: 28%
    Morfologia: 0%🔻
    DFI: 22% 🔺
    Suple 💊
    D3 4000 , omega3 , B complex, koenzym Q10 , kolagen, probiotyki , NAC , Inozytol
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 4 października 2025, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    Hej dziewczyny ,
    Z racji że mamy tu same doświadczone staraczki, mam pytanie.. Zrobiłam sobie badania krwi i pierwszy raz dorzuciłam homocysteine.. niestety wyszła 10,3 , z tego co wiem powinna być poniżej 8. Kwas foliowy 17 , B12 588 wiec raczej ten poziom nie wynika z niedoborów. Może któraś z Was wie jaka może być przyczyna i co mogę zrobić żeby ją obniżyć ?
    Z fajnych informacji zrobiłam proga 7dpo i wynik mnie zszokował - 40,3 , brajan już się rozchulał na całego 😀🤦🏻‍♀️

Czasami badania kwasu foliowego czy witamina B12 z krwi są wysokie, ale organizm nie jest w stanie ich odpowiednio przetwarzać i stąd wysoka homocysteina. Podejrzewam to u mojego męża. Też ma homocysteine 10 i brak niedoborów i od niedawna daje mu kompleks witamin B metylowanych, zobaczymy czy spadnie. Chcę mu zrobić też test na mutacje MTHFR

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    age.png
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 4 października 2025, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    Hej dziewczyny ,

Wow, ale prog! 🔥 Przebiłas mojego! 😂 Wspomagacz drugą fazę czy też masz taki swój naturalny? Ja aż się zastanawiałam czy to normalne mieć takie wysoki 🤭
    Co do homocysteiny to się nie wypowiem bo nie znam się tak na tym, jeszcze tego nie badałam i się chyba obawiam 🙈 i też ciekawi mnie jak obniżyć jeśli poziom kwasu i B12 jest prawidłowy.

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET🍍-> 💔
    04.26 FET 🍍-> 💔

KIR AA - brak kirów implantacyjnych ❌
    Trombofilia ✅
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 4 października 2025, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britkaa wrote:
    Kurcze wlasnie badalam! I moj progesteron w fazie lutealnej wychodzi super- 12,2 (mniej wiecej w podobnym czasie cyklu).
    Poprosze chyba lekarke o inną formę progesteronu, np zastrzyk.

Kurcze to może pomyślę jeszcze o tej histeroskopii.

Ogolnie temat in vitro jest dla mojego męża jak najbardziej okej, ale dla mnie trochę mniej, bo mam wrażenie, ze po pierwsze jak królik doświadczalny sie bede czula, a po drugie, ze nie bedzie juz 30mln plemnikow z ktorych najlepszy zapłodni- tylko to oni przygotują te 'pare sztuk'. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi...
    Można jeszcze starac sie naturalnie- pewnie...tylko my chcemy 3 dzieci, a ja mam 29 lat, zaraz 30. Boje sie, ze im dluzej bedzie tym coraz mniejsza szansa chcociazby na dwójkę 😢

Nie mamy Mucha, maz robil rozszerzone badania- w normie. Tak, nasza ginekolog jest od niepłodności.

Skoro miałaś taki prohesteron to trochę niemożliwe chyba, żeby dodatkowy Ci go jeszcze obniżał. Może wlasnie Twój już spadł i w krwi był tylko ten suplementowany 🤷
    A IVF to Wasza decyzja - jeśli czujecie, że to już czas i będziecie mieć kwalifikacje to to nic złego ☺️ IVF to nie droga na skróty tylko ciężki proces ☺️

Co do badań męża to i mojego pierwszy seminogram wyszedł bardzo spoko prócz morfo 1% ale ginek i tak go wysłał na poszerzone badania, wtedy wyszły trochę gorzej. Dodatkowo robił po raz 3 MAR i posiewy i był u urologa.

Mardotka - co do homocysteiny to się nie wypowiem, ale nie chce być niszczycielem dobrej zabawy i uśmiechu dzieci jednak taki progesteron o niczym nie świadczy i niestety często widzę, że im progesteron większy to ciąży brak ☹️ Dlatego nie ma co się nakręcać ☹️ Co nie zmienia faktu, że piękny i można pozazdrościc ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2025, 20:42

30l. starania od: styczeń 25’

❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    ✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
    FET 5CB 27.06 beta:
    03.06 - 32,2
    06.06 - 36,6 cb? 💔
    08.06 - 56,9
    10.06 - 122,8 😳
  • Mardotka Autorytet

Wysłany: 4 października 2025, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Wow, ale prog! 🔥 Przebiłas mojego! 😂 Wspomagacz drugą fazę czy też masz taki swój naturalny? Ja aż się zastanawiałam czy to normalne mieć takie wysoki 🤭
    Co do homocysteiny to się nie wypowiem bo nie znam się tak na tym, jeszcze tego nie badałam i się chyba obawiam 🙈 i też ciekawi mnie jak obniżyć jeśli poziom kwasu i B12 jest prawidłowy.
    No właśnie nie wspomagam , aż tak wysokiego wyniku nigdy nie miałam raczej w okolicach 25 😁 moja gin mówiła że im wyższy tym lepszy więc tylko się cieszyć 😊 zrób sobie tą homocysteine, zawsze lepiej wiedzieć nad czym można popracować 🙂 ja zrobiłam też onkopakiet także zobaczymy , na wyniki czeka się miesiąc 🙉

👩35 👨40

TSH 2,2
    Żelazo - 118
    Ferrytyna - 38
    D3 - 62
    B12 - 504
    Glukoza - 96
    Insulina - 7
    Kwas foliowy - 17
    Homocysteina - 10,9❗️
    MTHFR C677T homo
    🧔‍♂️
    Suple 💊
    D3 4000 , omega3 , B complex, koenzym Q10 , kolagen, probiotyki , NAC , Inozytol
  • Mardotka Autorytet

Wysłany: 4 października 2025, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Czasami badania kwasu foliowego czy witamina B12 z krwi są wysokie, ale organizm nie jest w stanie ich odpowiednio przetwarzać i stąd wysoka homocysteina. Podejrzewam to u mojego męża. Też ma homocysteine 10 i brak niedoborów i od niedawna daje mu kompleks witamin B metylowanych, zobaczymy czy spadnie. Chcę mu zrobić też test na mutacje MTHFR
    No właśnie u mnie jest ta mutacja ale poza braniem metylowanych witamin z grupy B nic z tym nie można zrobić 🤷🏻‍♀️

👩35 👨40

TSH 2,2
    Żelazo - 118
    Ferrytyna - 38
    D3 - 62
    B12 - 504
    Glukoza - 96
    Insulina - 7
    Kwas foliowy - 17
    Homocysteina - 10,9❗️
    MTHFR C677T homo
    🧔‍♂️
    Suple 💊
  • Mardotka Autorytet

Wysłany: 4 października 2025, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Skoro miałaś taki prohesteron to trochę niemożliwe chyba, żeby dodatkowy Ci go jeszcze obniżał. Może wlasnie Twój już spadł i w krwi był tylko ten suplementowany 🤷
    A IVF to Wasza decyzja - jeśli czujecie, że to już czas i będziecie mieć kwalifikacje to to nic złego ☺️ IVF to nie droga na skróty tylko ciężki proces ☺️

Co do badań męża to i mojego pierwszy seminogram wyszedł bardzo spoko prócz morfo 1% ale ginek i tak go wysłał na poszerzone badania, wtedy wyszły trochę gorzej. Dodatkowo robił po raz 3 MAR i posiewy i był u urologa.

Mardotka - co do homocysteiny to się nie wypowiem, ale nie chce być niszczycielem dobrej zabawy i uśmiechu dzieci jednak taki progesteron o niczym nie świadczy i niestety często widzę, że im progesteron większy to ciąży brak ☹️ Dlatego nie ma co się nakręcać ☹️ Co nie zmienia faktu, że piękny i można pozazdrościc ☺️
    No wiem właśnie , też to zawsze dziewczynom powtarzam ale 40 !!? 😃 można sobie gadać że się nie będzie nakręcać a brajan swoje 😆

👩35 👨40

TSH 2,2
    Żelazo - 118
    Ferrytyna - 38
    D3 - 62
    B12 - 504
    Glukoza - 96
    Insulina - 7
    Kwas foliowy - 17
    Homocysteina - 10,9❗️
    MTHFR C677T homo
    🧔‍♂️
    Suple 💊
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 4 października 2025, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    U nas podstawy teraz już wychodziły w normie laboratoryjnej a jak zrobil DFI (fragmentacja DNA) to wyszły do poprawy…
    No właśnie tak mi gin mówiła… że może mieć seminogram w normie, a często w jej pracy (też jest andrologiem) zdarza się że rozszerzone badania wychodzą kiepsko i utrudniają zajście w ciążę. Jak mam np stan zapalny to potrzebuje dobrych plemników a te mogą sobie nie dawać rady. Nie wiem ile w tym racji. Zastanawiam się nad słusznością tych badań, bo to znowu trochę kasy, no ale nie ma wyjścia. Musi znowu iść 😂

Ja przy takim progu też już bym się nakręcała 😂

Mardotka lubi tę wiadomość

starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025

🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
    🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
    🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
    👨 czynnik męski ✔️

💉 stymulacja IVF
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 4 października 2025, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    No właśnie tak mi gin mówiła… że może mieć seminogram w normie, a często w jej pracy (też jest andrologiem) zdarza się że rozszerzone badania wychodzą kiepsko i utrudniają zajście w ciążę. Jak mam np stan zapalny to potrzebuje dobrych plemników a te mogą sobie nie dawać rady. Nie wiem ile w tym racji. Zastanawiam się nad słusznością tych badań, bo to znowu trochę kasy, no ale nie ma wyjścia. Musi znowu iść 😂

Ja przy takim progu też już bym się nakręcała 😂
    Widzę że Twoj maz bierze te same suple co moj, my po tym badaniu DFI dorzuciliśmy jeszcze Astaksantyne i Resweratrol.

❗️Adenomioza

12.2025 💔 CB
    04.2026 ❌ IUI
    05.2026 ❌ IUI + Accofil
    07.2026 IUI + Encorton
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 4 października 2025, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Widzę że Twoj maz bierze te same suple co moj, my po tym badaniu DFI dorzuciliśmy jeszcze Astaksantyne i Resweratrol.
    A pamiętasz ile płaciliście? Jak zerknęłam w cennik to każde badanie po 2-3 stówki

starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025

🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
    🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
    🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
    👨 czynnik męski ✔️

💉 stymulacja IVF
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 4 października 2025, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    A pamiętasz ile płaciliście? Jak zerknęłam w cennik to każde badanie po 2-3 stówki

U nas płacil seminogram, DFI i stres jakoś 800 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2025, 22:38

30l. starania od: styczeń 25’

❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    ✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
    FET 5CB 27.06 beta:
    03.06 - 32,2
    06.06 - 36,6 cb? 💔
    08.06 - 56,9
    10.06 - 122,8 😳
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 4 października 2025, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Robiliśmy w Gyncentrum, nie pamiętam ile dokładnie ale poszła konkretna kasa na to bo badał SOME, DFI, HBA, MAR….

❗️Adenomioza

12.2025 💔 CB
    04.2026 ❌ IUI
    05.2026 ❌ IUI + Accofil
    07.2026 IUI + Encorton
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    No właśnie u mnie jest ta mutacja ale poza braniem metylowanych witamin z grupy B nic z tym nie można zrobić 🤷🏻‍♀️

Bierzesz tabletki ?

Ja mam jakiś problem z żołądkiem jeszcze nie wiadomo jaki ( helicibacter wykluczony, podejrzewam że coś z kwasem żołądkowym) i tabletki metylowane B12 w ogóle nie podnosiły mi poziomu B12. W ogóle wszystkie witaminy słabo na mnie działały. Duże dawki witaminy D 50.0000 brane przez kilka tygodni ledwo co mi podniosly o 15 wartości.
    Muszę więc omijac żołądek - teraz biorę kropelki które się wchłaniają przez język. Zastrzyki z B12 też działały.

Teraz kupiłam folian, vitamina D i B12 wszystko w kropelkach.

Moja znajoma wegetarianką też mówiła że nawet metylowane tabletki nie działały u niej, dopiero podjęzykowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2025, 00:08

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    age.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    Hej dziewczyny ,
    Za regulację homocysteiny odpowiada B6, B12, kwas foliowy (i w ogóle witaminy z grupy B ) i betaina HCL

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2025, 11:15

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 330g 🩵🧸
    01.07 660g ☀️

preg.png
  • Mardotka Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Bierzesz tabletki ?

Ja mam jakiś problem z żołądkiem jeszcze nie wiadomo jaki ( helicibacter wykluczony, podejrzewam że coś z kwasem żołądkowym) i tabletki metylowane B12 w ogóle nie podnosiły mi poziomu B12. W ogóle wszystkie witaminy słabo na mnie działały. Duże dawki witaminy D 50.0000 brane przez kilka tygodni ledwo co mi podniosly o 15 wartości.
    Muszę więc omijac żołądek - teraz biorę kropelki które się wchłaniają przez język. Zastrzyki z B12 też działały.

Teraz kupiłam folian, vitamina D i B12 wszystko w kropelkach.

Moja znajoma wegetarianką też mówiła że nawet metylowane tabletki nie działały u niej, dopiero podjęzykowe.
    Z tym żołądkiem to jest jakiś trop , dzięki 😘 mam przewlekle żółciowe zapalenie żołądka więc problem z wchłanianiem pewnie jest chociaż robię co jakiś czas badanie witamin i minerałów i z reguły wszystko w normie.. może we krwi krążą te Wit ale do komórek nie docierają 🤦🏻‍♀️

👩35 👨40

TSH 2,2
    Żelazo - 118
    Ferrytyna - 38
    D3 - 62
    B12 - 504
    Glukoza - 96
    Insulina - 7
    Kwas foliowy - 17
    Homocysteina - 10,9❗️
    MTHFR C677T homo
    🧔‍♂️
    Suple 💊
  • Mardotka Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Za regulację homocysteiny odpowiada B6, B12, kwas foliowy (i w ogóle witaminy z grupy B ) i betaina HCL
    Ooo , to może ta betaina hcl by coś pomogła , dzięki 😊 jeśli chodzi o metylowane Wit z grupy B to aktualnie biorę dość duże dawki folianow , B12 , B6 i choliny tylko właśnie w tabletkach wszystko

White1 lubi tę wiadomość

👩35 👨40

TSH 2,2
    Żelazo - 118
    Ferrytyna - 38
    D3 - 62
    B12 - 504
    Glukoza - 96
    Insulina - 7
    Kwas foliowy - 17
    Homocysteina - 10,9❗️
    MTHFR C677T homo
    🧔‍♂️
    Suple 💊
  • Aniluap_b Ekspertka

Wysłany: 5 października 2025, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Aniluap, a przyjmujesz jakieś leki? Bo ja miałam mocno podwyższoną prolaktynę przez lek od psychiatry i lek przeciwwymiotny. Warto sprawdzić czy dany lek nie ma w skutkach ubocznych wzrostu prolaktyny

Właśnie nie przyjmuje. Mam nadzieję, że endokrynolog szybko powie mi o co dokładnie chodzi z tą prolaktyną w moim przypadku. Ale trochę szkoda jeżeli to ona zaburzała mi faktycznie zajście w ciąże. Jednak już rok za nami i zaczyna się okres frustracji, a to trochę przytłacza głowę.

Starania od 2024 roku 👩‍❤️‍👨

93👩🏻 97🧔🏻

Rok 2024:
    ▪️ Starania naturalne 🌱

Rok 2025:
    ▪️ Owulacje ✔️
    ▪️ Drożne jajowody ✔️
    ▪️ Badania hormonalne ✔️
    ▪️ Rozpoznanie: Endometrioza ❗️

Rok 2026:
    ▪️ Hiperprolaktynemia czynnościowa (Dostinex) ❗️

Męski czynnik ✔️
  • Aniluap_b Ekspertka

Wysłany: 5 października 2025, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dzwoniłam do kliniki zapytać jak wygląda sprawa kwalifikacji do ivf, żeby zapewnić sobie miejsce w czasie, gdy dostaną fundusze. Pani powiedziała, że już mają listę rezerwową i że najlepiej umówić się jakoś teraz na wizytę (prywatną) do lekarza, żeby mógł nas wpisać na listę.
    Zapisałam nas na koniec listopada, jak już będziemy po 10 tygodniach zastrzyków hormonalnych i nie będzie już wtedy innych opcji medycznych.

Jak się czujecie razem z partnerem po podjęciu takiej ciężkiej decyzji? IVF to trudna droga i nie rozumiem dlaczego niektórzy ludzie uważają, że to pójście na łatwizne.. Na szczęście tutaj kobiety rozumieją ten trud. Sama obawiam się czy kiedyś nie stanę przed taką drogą bo w moim przypadku bardzo chciałabym zajść w ciążę, ale nie wiem czy przełamałabym się gdybym stanęła przed takim wyborem.. Bardzo to przykre, że część z nas musi przejść trudną drogę by kiedyś spojrzeć w oczy swojemu wyczekanemu dziecku.

Starania od 2024 roku 👩‍❤️‍👨

93👩🏻 97🧔🏻

Rok 2024:
    ▪️ Starania naturalne 🌱

Rok 2025:
    ▪️ Owulacje ✔️
    ▪️ Drożne jajowody ✔️
    ▪️ Badania hormonalne ✔️
    ▪️ Rozpoznanie: Endometrioza ❗️

Rok 2026:
    ▪️ Hiperprolaktynemia czynnościowa (Dostinex) ❗️

Męski czynnik ✔️
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ