Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za Wasze historie. Moje pytanie wynika z tego, że
Powiedzieliśmy mamie i teściowej i momentami tego żałuję. Potrzebowałam zdjąć z siebie ciężar przed histeroskopią. Moja mama teraz dość intensywnie dopytuje o mój stan zdrowia… chyba łatwiej było mi jak nikt nie wiedział. Nie mam pojęcia ile to potrwa…. może histero to przełom i teraz już pójdzie, a może nie. Może to to antyTPO, zrzuciłam już 25% wartości przeciwciał ale to trwa… a może to głęboka immunologia i tego jeszcze nie wiem … Mam też znajomą która przy każdym spotkaniu pyta czy na pewno ok wszystko z moim zdrowiem…. No wiec same widzicie ….
Nie spodziewałam się że to będzie taki boom w moim życiu w tym roku, że te dzieci zaczną wyskakiwać jedno po drugim, że obcy ludzie zaczną być napastliwi w tym temacie… nie wiem czego ja się spodziewałam. Cieszą mnie te ciąże w moim otoczeniu, autentycznie interesuję się świeżo upieczonym mamuśkami i robię wszystko aby moje zawiedzione oczekiwania nie wpływały na te relacje, ale jest ciężko….
Morgo lubi tę wiadomość
Ona:31
AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
NEXT: krzywa c/i
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1010
⬆️ ferrytyna 18-> 25
⬇️ DFI -
Jupiter rozumiem doskonale. My co prawda powiedzieliśmy rodzinie i wiedzą jaka jest sytuacja, ale o ile na początku to było ok to teraz trochę męczy mnie opowiadanie jaki jest etap. I nie chodzi tutaj o to, że ciężko mi o tym rozmawiać tylko o to, że np moja teściowa zupełnie się na tym nie zna i czuję się jakbym opowiadała jakąś historię o ufoludkach a ona by przytakiwała xD Męczące jest rozmawianie o niepłodności z ludźmi, którzy się na tym nie znają, a pytają z grzeczności 🥲
Jupiter, Powder lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
12 cykl kontrolna biopsja endometrium
29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF -
To u mnie od partnera nikt nie wie, jak pytają bo czasami jeździmy razem do lekarzy to tłumaczymy jakimiś moimi problemami i że musi mnie zawieźć. Ode mnie wiedzą dwie ciotki. Jedna czasami pyta jak tam nam idzie i jak mówię, że miałam np drożność to ona odpowiada Aaaa wiem też to miałam. Przez to dosyć sporo się dowiedziałam o jej leczeniu i staraniach. Tylko 30 lat temu nie było tak rozwiniętej diagnostyki niepłodności, więc oni przyczyn nie znaleźli, ale się udało jej donosić ciążę🙂
Jupiter lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 cykl naturalny
12/25 IUI
19.12.25 2 wizyta Program OZP -
Jupiter wrote:Dzięki za Wasze historie. Moje pytanie wynika z tego, że
Powiedzieliśmy mamie i teściowej i momentami tego żałuję. Potrzebowałam zdjąć z siebie ciężar przed histeroskopią. Moja mama teraz dość intensywnie dopytuje o mój stan zdrowia… chyba łatwiej było mi jak nikt nie wiedział. Nie mam pojęcia ile to potrwa…. może histero to przełom i teraz już pójdzie, a może nie. Może to to antyTPO, zrzuciłam już 25% wartości przeciwciał ale to trwa… a może to głęboka immunologia i tego jeszcze nie wiem … Mam też znajomą która przy każdym spotkaniu pyta czy na pewno ok wszystko z moim zdrowiem…. No wiec same widzicie ….
Nie spodziewałam się że to będzie taki boom w moim życiu w tym roku, że te dzieci zaczną wyskakiwać jedno po drugim, że obcy ludzie zaczną być napastliwi w tym temacie… nie wiem czego ja się spodziewałam. Cieszą mnie te ciąże w moim otoczeniu, autentycznie interesuję się świeżo upieczonym mamuśkami i robię wszystko aby moje zawiedzione oczekiwania nie wpływały na te relacje, ale jest ciężko….
Ciężko jest nie pęknąć w takich sytuacjach... Ja co chwile widze jak jakas znajoma zachodzi w ciążę, a rodzina daje mi do zrozumienia, że może powinnam pomyśleć o dzieciach, tylko ze oni nie wiedzą, ze to u mnie to też nie jest hop siup.
a tak przy okazji, w jaki sposób zbijasz to antyTPO? Ja mam prawie 600, mimo ze jestem na diecie antyzapalnej, i jem masę suplementów i letrox.
-
Hej dziewczyny,
Ja się ostatnio wycofałam z forum, nie udzielam się na miesięcznym wątku, bo mnie dołował jak ktoś wstawiał test ciążowy w 1-3 cyklu starań, po prostu był to dla mnie smutek że u Nas nadal się nie udaje.
Ogólnie jesteśmy po wizycie w referencyjnym ośrodku leczenia niepłodności, pobrali nam krew na badania przed inseminacją, ogólnie po pierwszej wizycie jestem pozytywnie zaskoczona. Także jeśli któraś się zastanawia nad wizytą w tym referencyjnym ośrodku, to korzystajcie, badania są na NFZ, to samo drożność i inne kwestie.
My naprawdę wszystko robiliśmy prywatnie do tej pory, w teraz trzymamy się szpitala. Zobaczymy co życie przyniesie. Mam teraz luźny cykl, 23 dzień cyklu, zastanawiam się kiedy dostanę okres 🤣 raczej po objawach stwierdzam że owulacji w tym cyklu nie ma
Morgo lubi tę wiadomość
Wiek 28&29
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI (stymulacja Aromek) in Progress…
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Malineczka wrote:Hej dziewczyny,
Ja się ostatnio wycofałam z forum, nie udzielam się na miesięcznym wątku, bo mnie dołował jak ktoś wstawiał test ciążowy w 1-3 cyklu starań, po prostu był to dla mnie smutek że u Nas nadal się nie udaje.
Ogólnie jesteśmy po wizycie w referencyjnym ośrodku leczenia niepłodności, pobrali nam krew na badania przed inseminacją, ogólnie po pierwszej wizycie jestem pozytywnie zaskoczona. Także jeśli któraś się zastanawia nad wizytą w tym referencyjnym ośrodku, to korzystajcie, badania są na NFZ, to samo drożność i inne kwestie.
My naprawdę wszystko robiliśmy prywatnie do tej pory, w teraz trzymamy się szpitala. Zobaczymy co życie przyniesie. Mam teraz luźny cykl, 23 dzień cyklu, zastanawiam się kiedy dostanę okres 🤣 raczej po objawach stwierdzam że owulacji w tym cyklu nie ma
Trzeba spełnić jakies konkretnie warunki zeby się dostać na to? Jak to wygląda?
Morgo lubi tę wiadomość
-
Jupiter wrote:Dzięki za Wasze historie. Moje pytanie wynika z tego, że
Nie ostatnio tak denerwują ludzie i ich pytania że najchętniej bym zamieszkała na bezludnej wyspie 🤣 jak się staraliśmy to też niepotrzebnie powiedziałam wielu osobom i za każdym razem były pytania jak wam idzie, na które nie wiedziałam co mam powiedzieć. Czy z grzecznosci powiedzieć że dobrze, czy naprawde chcą usłyszeć o szczegółach że starań 🤣
Morgo, Jupiter lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Podsyłam informacje tutaj: https://www.gov.pl/web/zdrowie/program-kompleksowej-ochrony-zdrowia-prokreacyjnego-w-polsce-w-2021-rOla5555 wrote:Trzeba spełnić jakies konkretnie warunki zeby się dostać na to? Jak to wygląda?
Z takich warunków to staranie się 12 miesięcy bodajże. Jednakże u nas tego jakoś bardzo nie weryfikowali.
Ola5555 lubi tę wiadomość
Wiek 28&29
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI (stymulacja Aromek) in Progress…
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
My nikomu nie mówiliśmy, tylko moje przyjaciółki wiedzą i kibicują. Moi teściowe wierzą w totalną biologię, więc zaraz zaczęliby się doszukiwać, wolę nie 🤣
Ssilvia jaaak tam? Jak się czujesz?
Ile dni po odstawieniu luteiny dostajecie @? Kurde ja w poniedziałek rano wzięłam ostatnio i ani widu ani słychu o okresie 😅
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
1 trymestr jest ciężki 🤣Imazolka wrote:My nikomu nie mówiliśmy, tylko moje przyjaciółki wiedzą i kibicują. Moi teściowe wierzą w totalną biologię, więc zaraz zaczęliby się doszukiwać, wolę nie 🤣
Ssilvia jaaak tam? Jak się czujesz?
Ile dni po odstawieniu luteiny dostajecie @? Kurde ja w poniedziałek rano wzięłam ostatnio i ani widu ani słychu o okresie 😅
Belia lubi tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Kejjt wrote:Belia oczywiście wyników Męża absolutnie nie bagatelizujemy. Cieszę się, że trafiłam na to forum, ale również po cichu liczę, że starania niebawem będą miały szczęśliwy finał 🤍
Wspomniałaś o inseminacji, planujecie ją w najbliższym czasie? Macie już doświadczenie w tym temacie?
Taki pomysł ma na nas pani doktor ale musimy zrobić jeszcze dodatkowe badania-kariotypy i powtórzyć nasienie, tym razem rozszerzone badanie bo za pierwszym razem było podstawowe.
Natomiast dziś zrobiłam proga i estradiol 7dpo i wyszło odpowiednio 9,7 i 88. Mieści się w normach co prawda ale raczej w tych dolnych widełkach więc następny cykl pewnie będzie ze wspomaganiem fazy lutealnej. A iui może grudzień/styczeń.
Kejjt lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
12.12 monitoring i ovitrelle 💉
13.12 IUI -
Ja mówię o naszych staraniach i niepowodzeniach w nich jak czuję, że chcę danej osobie w danym momencie to powiedzieć. Ostatnio powiedziałam kilku osobom z pracy i jest mi lżej - wcześniej byle żart o tyciu czy częstsze chodzenie do kibelka kończyły się pytaniami czy mi już gratulować. Przy okazji jedna osoba podzieliła się swoją historią 5-letnich starań i decyzją o byciu bezdzietnym, co mnie ogólnie wsparło. Sporo znajomych wie, że się staramy i nie wychodzi. Czasem zdarza mi się usłyszeć coś nietrafionego pode mnie typu "widocznie to nie wasz czas" (o, dziękuję losie nie-łaskawy) albo "moi znajomi zaszli w ciążę jak zaczęli regularnie chodzić do kościoła" (my jesteśmy niereligijni 🫣). Trochę mnie to oddala wtedy od danej osoby no bo okazuje się że w bardzo ważnej dla mnie kwestii się rozjeżdżamy. Ogólnie myślę że mówić innym warto, mozna dostać mega wsparcie, ale czasem wymaga to ćwiczenia asertywności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 20:06
snieżka, Jupiter lubią tę wiadomość
31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe - psychoterapia, sertralina
AMH - 3,14
ferrytyna 33 - suplementacja
💊 folian, Wit D3, omega 3
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm - zakończona
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
11 cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Imazolka - równo 3. Odstawiłam proga w niedzielę, okres przyszedł w środę.
Morgo to i tak lepsze teksty niż musisz pojechać na wakacje i wtedy zaskoczy 🤪
Jupiter, cysterka95 lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
12 cykl kontrolna biopsja endometrium
29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF -
Ten temat już był parę razy podrzucany, więc jak wpiszesz w lupkę antyTPO to powinna być relacja kilku dziewczyn w tej sprawie, ale tak ogólnie to uzupełniłam niedobory Wit D, suplementacja cynkiem, selenem, olej z czarnuszki, sok z aloesu, kurkumina, bardzo mocne ograniczenie pszenicy i produktów z mleka krowiego. U mnie ułatwia sprawę dieta pudełkowa, bo tymczasowo nie muszę myśleć co by tu ugotować żeby było ok. No i wyleczenie stanów zapalnych w organizmie/ problemów jelitowych, myślę że to umożliwiło też ruszenie z kopyta.Ola5555 wrote:a tak przy okazji, w jaki sposób zbijasz to antyTPO? Ja mam prawie 600, mimo ze jestem na diecie antyzapalnej, i jem masę suplementów i letrox.

Edit: trzymam też TSH w okolicach 1. Kiedyś myślałam że jak jest w normie laboratoryjnej to jest ok…Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 21:34
Ola5555 lubi tę wiadomość
Ona:31
AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
NEXT: krzywa c/i
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1010
⬆️ ferrytyna 18-> 25
⬇️ DFI -
Claudii wrote:Imazolka - równo 3. Odstawiłam proga w niedzielę, okres przyszedł w środę.
Morgo to i tak lepsze teksty niż musisz pojechać na wakacje i wtedy zaskoczy 🤪
Aż ciary żenady mam na ten tekst 🙃 gdzieś kiedyś widziałam takiego trafnego mema "Niepłodność opuszczająca moje ciało po tym gdy usłyszałam "odpuść a się uda" " 😜
Morgo, Gnom, Kejjt, White1, Powder lubią tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia
▪️Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram pooperacyjny 08.'25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🪱
➡️ kolejna kontrola styczeń 🤞🏻
▪️wyniki kariotypów ⏳
▪️histeroskopia ✅
📅 Styczeń:
▪️kolejny seminogram
▪️kontrola TSH, witamin
▪️ANA
▪️USG piersi -
cysterka95 wrote:Aż ciary żenady mam na ten tekst 🙃 gdzieś kiedyś widziałam takiego trafnego mema "Niepłodność opuszczająca moje ciało po tym gdy usłyszałam "odpuść a się uda" " 😜
Hahahah 😅 top z tego co słyszałam to "bo wy ZA BARDZO chcecie". No i oczywiście wspomniane "najlepiej wyjechać na wakacje", "udaje się jak się odpuści" 🫣 Ja ostatnio odpowiadam "jednym udaje się tak, innym inaczej, my aktualnie szukamy drogi, która będzie po prostu nasza". Bo doświadczenie starań x miesięcy jest właśnie naszym udziałem. I patrzymy na to z tej a nie innej perspektywy.
Patrząc na to, gdzie zmierza ludzkość myślę że niepłodności będzie coraz więcej i prokreacja będzie coraz częściej procesem z udziałem technologii. Mnie szokuje ile osób się ukrywa z tym, że mają za sobą nieudane starania albo są w procesie starań od kilku lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 22:20
31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe - psychoterapia, sertralina
AMH - 3,14
ferrytyna 33 - suplementacja
💊 folian, Wit D3, omega 3
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm - zakończona
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
11 cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Czytam dziewczyny Wasze historie i trochę się cieszę, że w moim najbliższym gronie dziewczyn wszystkie dość długo byłyśmy singielkami albo nie było nam dane spotkać drugiej połówki. Stąd cykl ślubów i dzieci dopiero się zaczął mimo, że jesteśmy już po 30. Ale od sąsiadki ostatnio usłyszałam, żarcik że powinniśmy wziąć się do roboty mimo, że sama miała problemy z zajściem 🙃
Morgo lubi tę wiadomość
⏳01.2025 👩🏽💻32 👨🏽💻33
* cykle i owulacje regularne ☑️
* drożność jajowodów (lewy poskręcany) ☑️
* DFI 40% ✖️
* żylaki powrózka ✖️
🔜 inseminacja?
🔜 wizyta u lek. niepłodności, androlog&ginekolog (ocena szans z obecnym DFI) -
Ja powiedziałam kilku osobom, że się staramy i jest problem - mniej lub bardziej wprost. Ulżyło mi wtedy, bo jednak duszenie tego w sobie nie jest fajne i czasem fajnie z kimś pogadać. O dziwo najlepiej rozumie mnie przyjaciółka która w pierwszą ciążę zaszła w 5cs, a aktualnie jest w drugiej ciąży która udała się w 3cs
😅 to chyba też jedyna osoba przy której nie mam tego spięcia, że „im się udało, a nam nie”.
Rodzinie nie mówimy i nie planujemy. Wie tylko moja siostra, ale bardzo sie tym przejmuje, a jednocześnie w ogóle nie ogarnia tematu, więc czasami ma dziwne rady i swoje wydumane mądrości xD
Cysterka, witamy ponownie! Mam nadzieję, że mimo wszystko nie na długo 🤜🤛
Ja dziś 12dpo, zrobiłam test, ale jest wyjątkowo biały. Zazwyczaj widziałam jakieś cienie (pewnie urojone 😆), ale tym razem vizir.
Fajnie, że nie wpisujemy tu tego na pierwszą stronę
Spodziewałam się, że nic z tego cyklu nie będzie, ale w głębi serca trochę liczyłam na tę mityczną super płodność po CB 😕
Teraz czekam na okres w weekend, a kolejny krok to wizyta w szpitalu z programu prokreacji w najbliższą środę. Jestem okropnie ciekawa co z niej wyniknie.
Malineczka, jak to było u Was było? Od razu na pierwszej wizycie zarządzili inseminacje? Napiszesz coś więcej? 👀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 08:38
Morgo lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 17 cs - 3x stymulacja
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
🐛 12.25 - trzeci cykl z Lamettą
💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie 🔺
AT III (antytrombina) - podwyższone 🔺
ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅
🕰️ soon - badanie kariotypów i nasienia z fragmentacją
📆 7.01 - kwalifikacja do ivf 🤩 -
Karczoszku, przykro mi z powodu testu 🫂 i mocno trzymam kciuki za wizytę z programu.
Ja się muszę pochwalić- przyszły moje wyniki MUCH i jest na szczęście czysto 😀
Imazolka, cysterka95, Claudii, Gnom, Morgo, Pacynka, Pelasia30, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
12.12 monitoring i ovitrelle 💉
13.12 IUI -
Jupiter wrote:Ten temat już był parę razy podrzucany, więc jak wpiszesz w lupkę antyTPO to powinna być relacja kilku dziewczyn w tej sprawie, ale tak ogólnie to uzupełniłam niedobory Wit D, suplementacja cynkiem, selenem, olej z czarnuszki, sok z aloesu, kurkumina, bardzo mocne ograniczenie pszenicy i produktów z mleka krowiego. U mnie ułatwia sprawę dieta pudełkowa, bo tymczasowo nie muszę myśleć co by tu ugotować żeby było ok. No i wyleczenie stanów zapalnych w organizmie/ problemów jelitowych, myślę że to umożliwiło też ruszenie z kopyta.
Edit: trzymam też TSH w okolicach 1. Kiedyś myślałam że jak jest w normie laboratoryjnej to jest ok…
W zasadzie to wszystko stosuje, a cos nie chce to atpo ruszyć. Mi endokrynolog mowila ze idealnie dla mnie by bylo kolo 2, 2,3 miec tsh, gdzie kazdy gine mowil mi to ze to troche za duzo 🙄
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH