X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 24 października, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy rodzinie, tym bardziej, że musiałam mieć wycinane te mięśniaki i teraz czeka mnie to ponownie. Skończyły się dopytki kiedy bobas, czy niezręczne tektsy na imprezach rodzinnych. Są wspierający, ale umiarkowanie, nie dopytują, jeśli nie chcę o tym mówić. Najwięcej wie mój brat, który bardzo kibicuje i zawsze wszystkiego wysłucha.

Karczoch, przykro mi, że biało 🫂Mocno wierzę, że wkrótce zapomnisz, że w ogóle takie białe testy widziałaś. Daj koniecznie znać jak wizyta. Powoli się nastawiam, że też będę musiała wykonać telefon w tym kierunku.

Belia, wspaniałe informacje! Myślę, że to duża ulga i bardzo dobry krok do przodu. ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 08:22

karczoch321, Jupiter, Morgo, Belia lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], AMH 4,8. Choroba Gravesa-Basedowa, powrót mięśniaka 68mm - w oczekiwaniu na operację
    💊Thyrozol 3x10, Propranolol WZF, Glucophage 2x750, Euthyrox 50, suple

🎅35 l.
    💙(kwiecień-październik) 274,25mln➡️175,2, 54,85 mln/ml➡️35mln, A+B 33,52%➡️32,3, morfo 0% ➡️6%❗️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertilman, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Ola5555 Koleżanka

Wysłany: 24 października, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mówienia komuś o staraniach, to u mnie chyba 1 koleżanka wie, bo sama tez będzie chciała sie statac za jakiś czas a rodzina nic nie wie. Chociaz moją mamą dopytuje po co znowu idę do jakiego lekarza, to troche omijam temat 😄 chyba nie potrafiłabym powiedzieć o tym rodzinie bo czułabym jeszcze większą presję, gdzie sama sobie juz totalnie narzucam, chora glowa 😅😅

Pytanie poza tematem, dziewczyny które są po drożności jajników, po jakim czasie zdecydowałyście sie na badanie? Jestem w 6cs i zastanawiam sie kiedy warto pojsc. I czy to wam lekarz zalecił, czy to była wasza inicjatywa?

Jupiter, Morgo lubią tę wiadomość

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 24 października, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia, i to jest naprawdę bardzo dobry news 😍 jesteście na spokojnie cykl lub dwa do przodu, bez tracenia ich na antybiotyki 🔥

AnMiPe - może nie ma na co czekać, tylko warto zadzwonić już. Na pierwszą wizytę z kwalifikacją się czeka, na kolejną być może też (u mnie minął w zasadzie miesiąc między jedną, a drugą). Także możesz się załapać do programu, a potem działać już na spokojnie 😊

Ola5555, ja dostałam skierowanie od mojej ginekolog z luxmedu po pierwszej ciąży, czyli chyba po około 7cs? Z tym skierowaniem zrobiłam drożność w szpitalu na NFZ.

Ola5555, Belia lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 14 cs

💊 Pueria Uno, Omega Norsan + zioła Ojca Sroki

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

plan na kolejny cykl:
    •stymulacja i wizyta w szpitalu z programu prokreacji
    •pakiet trombofilia + autoimmunologia (ACA, ANA, LA, AT III, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny)
  • Kejjt Debiutantka

Wysłany: 24 października, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola5555 wrote:
    Co do mówienia komuś o staraniach, to u mnie chyba 1 koleżanka wie, bo sama tez będzie chciała sie statac za jakiś czas a rodzina nic nie wie. Chociaz moją mamą dopytuje po co znowu idę do jakiego lekarza, to troche omijam temat 😄 chyba nie potrafiłabym powiedzieć o tym rodzinie bo czułabym jeszcze większą presję, gdzie sama sobie juz totalnie narzucam, chora glowa 😅😅

Pytanie poza tematem, dziewczyny które są po drożności jajników, po jakim czasie zdecydowałyście sie na badanie? Jestem w 6cs i zastanawiam sie kiedy warto pojsc. I czy to wam lekarz zalecił, czy to była wasza inicjatywa?

Ja jeszcze jestem przed badaniem, ale idę na początku listopada. Przez pierwsze miesiące zaglądałam do luxmedu na wizyty i ogólnie dużo osób tam i wokół powtarza, że parę miesięcy starań to nic. Na zasadzie „próbujcie przez 2 lata jak nie wyjdzie to wtedy się martwcie”. My po ponad pół roku już zaczęliśmy myśleć o badaniach. Dlatego we wrześniu zaczęłam chodzić prywatnie i tam od razu lekarka nasunęła plan działania. Zapytała tylko czy miałam monitorowane cykle (tak). Także wyszło to bardziej z mojej inicjatywy, że wiedziałam że prywatnie takie rzeczy szybciej sprawdzę. Oczywiście każdy ma inna sytuację i nastawienie. Ale ja nie chciałabym tracić 1,5-2 lat i dopiero zaglądać głębiej czy coś może jest nie tak.

• White1 Autorytet

Wysłany: 24 października, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas o staraniach wie dość sporo osób (trochę z rodziny, trochę znajomych), ale nie wiem czy to dobrze. Fajnie mieć wsparcie, ale jednak większość kompletnie się na tym nie zna, są speszeni jak muszą o tym mówić albo dostajemy pytania czy się udało. Przecież jakby się udało, to byśmy powiedzieli... no i oczywiście złote rady o odpuszczeniu. Że wystarczy się upić w owulację 🤡
    O dziwo najbardziej nie żałuję tego, że powiedziałam dwóm znajomym z pracy. Oni są najbardziej wyrozumiali, pytają co u mnie słychać a nie czy jestem w ciąży. Wspierają w decyzji o ivf i mocno nam kibicują 🥰

Jeśli chodzi o ciąże w moim otoczeniu, to na szczęscie nie ma ich zbyt wiele, chociaż oczywiście mam kilka rówieśniczek z bobaskami, co sprawia mi przykrość. Jednak wiem, że w końcu też przyjdzie taki boom na dzieci i nie mam pojęcia jak bym mogła to znieść 🙃

Malineczko w jakim mieście umówiłaś się do programu? Ja już od dłuższego czasu chciałam się zapisać, jednak nie mam pojęcia kto jest realizatorem. W jakiś rozpiskach widziałam tylko jeden szpital, w którym jak dzwoniłam, to powiedzieli, że jeszcze nie ruszyli z programem...

⏳️05.2024 💉01.2025 🔜 IVF 01.2026

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo

❌️ 01-09.25 8 cykli Lametta + Zivafert
    ⏳️ 10.25 9ty cykl Lametta + Ovitrelle
  • Ola5555 Koleżanka

Wysłany: 24 października, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejjt wrote:
    Ja jeszcze jestem przed badaniem, ale idę na początku listopada. Przez pierwsze miesiące zaglądałam do luxmedu na wizyty i ogólnie dużo osób tam i wokół powtarza, że parę miesięcy starań to nic. Na zasadzie „próbujcie przez 2 lata jak nie wyjdzie to wtedy się martwcie”. My po ponad pół roku już zaczęliśmy myśleć o badaniach. Dlatego we wrześniu zaczęłam chodzić prywatnie i tam od razu lekarka nasunęła plan działania. Zapytała tylko czy miałam monitorowane cykle (tak). Także wyszło to bardziej z mojej inicjatywy, że wiedziałam że prywatnie takie rzeczy szybciej sprawdzę. Oczywiście każdy ma inna sytuację i nastawienie. Ale ja nie chciałabym tracić 1,5-2 lat i dopiero zaglądać głębiej czy coś może jest nie tak.

Noo rozumiem Cie, bo ja tez właśnie nie chce tracić czasu, bo co jesli np po 1,5 roku staran mi cos dopiero ktoś zleci i okaże sie ze jajowody sa niedrozne albo cos innego, totalna strata czasu :( zmieniam właśnie ginekologa z powodu tekstu typu zeby sie dalej starac (mimo już pół roku nieudanych staran) i w sumie nic nie zlecał.
    Chyba wlasnie ci lekarze w luxmedzie to maja wyjebke, bo teraz porzucam ginekologa z pakietu na rzecz ginekologa prywatnie. Idę w poniedziałek, mam nadzieje ze zleci mi jakeis badania :(

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 24 października, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola5555 wrote:
    Noo rozumiem Cie, bo ja tez właśnie nie chce tracić czasu, bo co jesli np po 1,5 roku staran mi cos dopiero ktoś zleci i okaże sie ze jajowody sa niedrozne albo cos innego, totalna strata czasu :( zmieniam właśnie ginekologa z powodu tekstu typu zeby sie dalej starac (mimo już pół roku nieudanych staran) i w sumie nic nie zlecał.
    Chyba wlasnie ci lekarze w luxmedzie to maja wyjebke, bo teraz porzucam ginekologa z pakietu na rzecz ginekologa prywatnie. Idę w poniedziałek, mam nadzieje ze zleci mi jakeis badania :(

Z luxmedem bywa bardzo różnie. Ale ja znalazłam sobie dwóch lekarzy z dobrymi opiniami i do nich starałam się tylko zapisywać. Jeden z tych lekarzy dodatkowo pracuje w Invicta, więc jakieś tam pojęcie o niepłodności ma i to on po pierwszej ciąży w ramach pakietu wysłał mnie na wszystko wymazy, MUCH, zlecił leczenie i zasugerował drożność.

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 14 cs

🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

plan na kolejny cykl:
    •pakiet trombofilia + autoimmunologia (ACA, ANA, LA, AT III, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny)
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 24 października, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    AnMiPe - może nie ma na co czekać, tylko warto zadzwonić już.

Mam badania w weekend i wizytę w poniedziałek, dowiem się, na jakim etapie z ewentualną operacją jestem, dlatego nie wyrywam się przed ten termin :)

karczoch321 lubi tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], AMH 4,8. Choroba Gravesa-Basedowa, powrót mięśniaka 68mm - w oczekiwaniu na operację
    💊Thyrozol 3x10, Propranolol WZF, Glucophage 2x750, Euthyrox 50, suple

🎅35 l.
    💙(kwiecień-październik) 274,25mln➡️175,2, 54,85 mln/ml➡️35mln, A+B 33,52%➡️32,3, morfo 0% ➡️6%❗️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertilman, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • White1 Autorytet

Wysłany: 24 października, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch321 mocno trzymam kciuki za kolejny cykl 🤞

Co do drożności, to moja była prywatnie, po 6 cyklach stymulacji, 1 rok i 3 miesiące od rozpoczęcia starań. W każdym razie jajowody są i były w pełni drożne 😊

Ola5555, karczoch321, Morgo lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛

• Ola5555 Koleżanka

Wysłany: 24 października, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Z luxmedem bywa bardzo różnie. Ale ja znalazłam sobie dwóch lekarzy z dobrymi opiniami i do nich starałam się tylko zapisywać. Jeden z tych lekarzy dodatkowo pracuje w Invicta, więc jakieś tam pojęcie o niepłodności ma i to on po pierwszej ciąży w ramach pakietu wysłał mnie na wszystko wymazy, MUCH, zlecił leczenie i zasugerował drożność.
    Kurcze, to chyba lepiej trafiałaś jak ja. Ja chodzę do gine ktory jest niby polecany, ale mega duzo dziewczyn do niej chodzi i nieraz bywało tak, ze ja jej podrzucam jakies wyniki badań co sama zrobiłam, to rzuciła okiem na 10 sekund i nara. A chodzisz na pakiet czy poza pakietem? Ten pakiet to tez jakiś żart...

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 24 października, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola5555 wrote:
    Kurcze, to chyba lepiej trafiałaś jak ja. Ja chodzę do gine ktory jest niby polecany, ale mega duzo dziewczyn do niej chodzi i nieraz bywało tak, ze ja jej podrzucam jakies wyniki badań co sama zrobiłam, to rzuciła okiem na 10 sekund i nara. A chodzisz na pakiet czy poza pakietem? Ten pakiet to tez jakiś żart...

A w jakim mieście korzystasz?
    Ja chodziłam tylko z pakietu, bez niego pewnie się nie opłaca i już lepiej wydać na wizytę w klinice albo jakieś prywatnej przychodni ginekologicznej, gdzie w sumie przyjmują ci sami lekarze, ale przynajmniej sprzęt jest lepszy 😅

AnMiPe - obys szybko rozprawiła się w takim razie z tym dziadostwem 🤝

AnMiPe lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 14 cs

🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

plan na kolejny cykl:
  • Ola5555 Koleżanka

Wysłany: 24 października, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    A w jakim mieście korzystasz?
    Ja chodziłam tylko z pakietu, bez niego pewnie się nie opłaca i już lepiej wydać na wizytę w klinice albo jakieś prywatnej przychodni ginekologicznej, gdzie w sumie przyjmują ci sami lekarze, ale przynajmniej sprzęt jest lepszy 😅

AnMiPe - obys szybko rozprawiła się w takim razie z tym dziadostwem 🤝
    Noo w sumie racja, lepiej wtedy juz do kliniki isc 😀 ja w Rzeszowie korzystam z pakietu

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 24 października, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch - przykro mi za biel. Ale dobrze, że ta wizyta już w środę to od razu jest z czym działać dalej ;)

Belia - super że czysto 🙌🏻

Co do drożności - u mnie była po pół roku i wydaje mi się to dobry timing. Myślę że nie ma co zwlekać, nie zaszkodzi a da informacje. Ale jak bym miała doradzić jedną rzecz to robić drożność dopiero po sprawdzeniu czy u partnera wszystko ok. U nas niestety lekarka przez sporo problemów u mnie trochę pominęła mojego męża i miesiąc po mojej drożności okazało się, że wyniki nasienia są tragiczne. A jak wiadomo kilka miesięcy po drożności są zwiększone szanse, więc czujemy że nie wykorzystaliśmy w pełni potencjału tego badania. Zwłaszcza że było dla mnie bolesne.

Zainteresowałam się tym programem, o którym piszecie. Tylko widziałam zapis, że dotyczy to par które nie miały diagnozowanej przyczyny niepłodności a my jednak mamy udokumentowaną historię w klinice + zabieg itp 🤔

Kejjt, Ola5555, Morgo, Belia lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia
    ▪️Żylaki powrózka III st. - operowane w kwietniu 2025
    ▪️seminogram pooperacyjny 08.25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🤞🏻
    ➡️ kolejna kontrola grudzień

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - obecnie - cykle naturalne (+progesteron besins)

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 24 października, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam drożność w 7 cs, ale trochę żałuje, bo w 8 miałam histeroskopie i mogłam w sumie zrobić 2 w 1, a nie płacić osobno za te 2 rzeczy. Ale u mnie to wszystko szybko idzie 😅

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
    11 cykl antybiotyki na zapalenie endometrium 💊

Program IVF 🔜 startujemy w styczniu! 🦾
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 24 października, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Zainteresowałam się tym programem, o którym piszecie. Tylko widziałam zapis, że dotyczy to par które nie miały diagnozowanej przyczyny niepłodności a my jednak mamy udokumentowaną historię w klinice + zabieg itp 🤔

Ja też się tego obawiałam, tym bardziej, że miałam robiona drożność w szpitalu w którym jest prowadzony ten program, a skierowanie było właśnie z kodem o niepłodności.
    Na rozmowie „przyznałam się” do wszystkiego, do wszystkich badań, mówiłam też, że byliśmy w klinice niepolodnosci i ogólnie okazało się, że przy kwalifikacji nie jest to problemem.
    Jedyny wymóg to to starania powyżej roku (zawsze można trochę naciągać fakty) i bycie w związku partnerskim/malzenskim :)

Możliwe, że w innym miejsach inaczej na to patrzą i może wszystko zależy od koordynatora programu. Ale Malineczka opisała tu podobne odczucia, więc dostanie się nie jest zbyt restrykcyjne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 09:58

cysterka95 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 14 cs

🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

plan na kolejny cykl:
  • PA Autorytet

Wysłany: 24 października, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    karczoch - przykro mi za biel. Ale dobrze, że ta wizyta już w środę to od razu jest z czym działać dalej ;)

Co do drożności - u mnie była po pół roku i wydaje mi się to dobry timing. Myślę że nie ma co zwlekać, nie zaszkodzi a da informacje. Ale jak bym miała doradzić jedną rzecz to robić drożność dopiero po sprawdzeniu czy u partnera wszystko ok. U nas niestety lekarka przez sporo problemów u mnie trochę pominęła mojego męża i miesiąc po mojej drożności okazało się, że wyniki nasienia są tragiczne. A jak wiadomo kilka miesięcy po drożności są zwiększone szanse, więc czujemy że nie wykorzystaliśmy w pełni potencjału tego badania. Zwłaszcza że było dla mnie bolesne.

Jestem w programie mimo stwierdzonej niepłodności i leczenia w klinice. Nawet 2 tygodnie przed wizytą z programu byłam w tej przychodni w poradni niepłodności to lekarka z programu nawet nie chciała ode mnie badań tylko otworzyła sobie moją kartotekę i dopytywała.

karczoch321, AnMiPe, Morgo, cysterka95 lubią tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 inseminacja?
  • Ola5555 Koleżanka

Wysłany: 24 października, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:

O, w sumie dobra uwaga z tym zeby przed ta drożnością sprawdzić partnera. Moj był wczoraj na badaniu nasienia ale wylał kubeczek i musi iść jeszcze raz 🤣🤣 myslalam ze tylko ja wiecznie wylewam herbatę albo wodę na kompa 😅

Morgo, cysterka95, Kejjt lubią tę wiadomość

• White1 Autorytet

Wysłany: 24 października, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola5555 wrote:
    O, w sumie dobra uwaga z tym zeby przed ta drożnością sprawdzić partnera. Moj był wczoraj na badaniu nasienia ale wylał kubeczek i musi iść jeszcze raz 🤣🤣 myslalam ze tylko ja wiecznie wylewam herbatę albo wodę na kompa 😅
    Padłam 🤣🤣

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛

• Morgo Ekspertka

Wysłany: 24 października, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam u nowego ginekologa (ten sam lekarz, u którego w środę był mój mąż z wynikami nasienia, bo jest też andrologiem). Teraz powoli schodzą ze mnie emocje 🫣 Jednak wejście na drogę medyczną to dla mnie big thing. Ale ogólnie pozytywnie. Myślałam że jestem po owulce, a się okazało że jestem akurat przed - wypisał mi zastrzyk, którego nazwy zapomniałam na pęknięcie pęcherzyka. Niestety mąż na wyjeździe więc zobaczymy czy pęcherzyk doczeka niedzieli XD. Powiedział, że jeżeli wyniki męża się nie poprawią to możemy się kwalifikować do in vitro. Gdyby nie to, że wczoraj pisaliście że zła morfo + fragmentacja DNA bez poprawy po suplach itd. kwalifikuje to bym tam spadła z krzesła. A tak tylko zrobiłam wielkie oczy "ale ze JUŻ?!!!". Jeśli ta obniżona jakość nasienia jest stanem permanentnym to w naszym wieku podobno średni czas starań wydłuża się do 4-5 lat. Dla nas to zdecydowanie za dużo. Jeśli wyniki będą lepsze to możemy rozważać inseminację. Jeśli wskoczą w normę to proponuje monitoring i potem stymulację dla mnie. Ja i tak będę musiała czekac min kilka mscy kolejnego roku, aż osiądę gdzieś zawodowo więc myślę że wykorzystamy ten czas na diagnostykę.
    A i jeszcze mam małego polipa trzonu macicy 🤦 ale może się zluszczy podczas miesiączki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 11:38

Kejjt, cysterka95, Jupiter lubią tę wiadomość

31 👩‍❤️‍👨 38 + 🐕‍🦺

💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
    łagodne guzki tarczycy (aTPO, aTG, aTSHR ujemne; TSH 1,2)
    🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - norma
    AMH - 3,14
    ferrytyna 33 (do poprawy)
    Wit. B12 - wysoka, kwas foliowy - 15
    💊 Pregna Start, melatonina 10 mg, omega 3, NAC
    💆‍♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm

👦 jelito drażliwe, SIBO - w trakcie leczenia
    zab. regulacji emocji, ADHD? - włączona wenlafaksyna
    🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne
    💊 FertilMan Plus, maca, omega 3, melatonina 10 mg

9 cs o pierwszego potomka

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 24 października, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola5555 wrote:

O kurczę biedny 😅 pewnie coś tam się stresował, przeszedł całość i wszystko na marne 😅

Dzięki za odpowiedzi odnośnie programu. Ciekawe, w takim razie zainteresuję się gdzie u nas realizują. Za ten hajs wydany na starania już bym miała z połowę nowego auta 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 11:45

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia
    ▪️Żylaki powrózka III st. - operowane w kwietniu 2025
    ▪️seminogram pooperacyjny 08.25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🤞🏻
    ➡️ kolejna kontrola grudzień

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - obecnie - cykle naturalne (+progesteron besins)

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
‹‹ 121 122 123 124 125
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ