Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwoniłam się do tego programu prokreacji za pierwszym razem 😶 ale położna powiedziała że nie ma jak rozmawiać i oddzwoni. Mija już z 45 min, ja zaraz biegnę do kosmetyczki więc dzisiaj się już pewnie nie uda zapisać w kolejkę. Będę ich nękać w kolejnym tygodniu. Grunt że telefon działa.

Ja to w szoku że są takie kolejki na IVF. Jeśli nam będą proponować po kolejnym badaniu nasienia (jak wyjdzie znów morfo 0% to pewnie będą) to myślę że się po prostu w tę kolejkę wpiszemy ;P. Może wypadnie na koniec roku. W międzyczasie będziemy działać naturalnie, diagnozować się dalej. Ogólnie mam takie przemyślenia ostatnio że powstanie naprotechnologii ma swoje plusy. Jest jakaś przeciwwaga do szybkiego kierowania par na IVF, bez większej diagnostyki, bez przygotowania do procedury by zwiększyć szanse powodzenia. Jak jakaś procedura jest dobrze opłacana ze środków publicznych to zawsze powstaje patologia nadmiernego kierowania na to, nawet pacjentów którzy nie powinni jeszcze mieć inwazyjnych badań czy zabiegów. Tak było z kardiologią inwazyjną..

karczoch321, Olalexa lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

14cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    A na co Twój mąż dostał ten antybiotyk? Jakie badania źle wyszły?
    Trochę dała mu w ciemno. Bo robił też posiew na bakterie i nic nie wyszło. Ale miał podwyższone pH, obniżone HBA i podwyższony HDS. Nieznacznie poza normą, ale mówiła, że zaszkodzić mu nie zaszkodzi, a może pomoże 🤣 najgorzej bo lecimy w wigilię na wakacje i właśnie czytam, że na słońce to nie bardzo 🤔

Choinka123 lubi tę wiadomość

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌

🔜 immunologia
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Z CMV miałam przeboje ale w drugą stronę, jak już jesteśmy w temacie to napiszę może komuś się przyda (oby nie) - wychodziło mi negatywne IgG i reaktywne IgM które wskazuje na aktywną infekcję. Zarówno ja jak i moja gin byłyśmy tym przerażone 🙃 ale robiłam jeszcze 3 powtórzenia w ciągu kolejnych miesięcy i ciągle wychodziło to samo - IgM reaktywne a IgG bez zmian. Więc poszłam na wizytę do lekarza chorób zakaźnych, powiedział że tak się zdarza czasem przy chorobach autoimmunologicznych i niedoczynności tarczycy, bo te przeciwciała są podobne i wychodzą w teście. Dostałam do zrobienia jeszcze test wydalania CMV z moczem i wyszło że jest ok, tamte wyniki fałszywe. I powiedział wtedy też, że te testy są dość podatne na zafałszowania niestety i warto oznaczać co jakiś czas w ciąży - tak jak Morgo pisze.

Mi wyszły IgG dodatnie (powyżej 300) a IgM niejednoznaczne. Konsultowałam się z koleżanką lekarką zakaźnikiem to mówiła że na 99,9% przechorowałam w przeszłości a IgM wątpliwe to zwykle reakcja krzyżowa z innymi niż p/ko CMV p-ciałami albo po prostu błąd laboratoryjny. Gdybym miała takie wyniki w ciąży to dla spokoju skierowałaby mnie na oznaczenie CMV DNA. Można też w takim przypadku zrobić awidność przeciwciał, która też pokazuje czy kontakt z wirusem był dawno czy niedawno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2025, 11:22

cysterka95 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

14cs

• Imazolka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo mi też właśnie mówiła, żeby się wpisać na listę oczekujących. A jak coś się zmieni do tego momentu to też nic nie tracimy.

A pytanie do dziewczyn z ivf, oni nie proponują właśnie wcześniej inseminacji?

Morgo, karczoch321 lubią tę wiadomość

Starania od 09/23

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅

🔜 immunologia
  • White1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Morgo mi też właśnie mówiła, żeby się wpisać na listę oczekujących. A jak coś się zmieni do tego momentu to też nic nie tracimy.

Zależy od sytuacji. Mój miał wyniki nasienia 300mln, żywotność prawie 90%, ruch A+B 60%, morfologia 4% i rozszerzone badania w normie. Z takimi wynikami lekarz powiedział, że nie widzi sensu inseminacji. Ciekawe czy dalej są takie super XD w poniedziałek na wizycie mam mieć aktualne wyniki

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB

09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
    16.02 7dpt beta 37.7mIU/ml 💕
    19.02 10dpt beta 146.2mIU/ml 🥹
    🔜 21.02 12dpt
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde. To mój ma jednak słabe 🤣 bo 30 mln i a+b=38. No ale kurde, wydaje mi się, że nie są też najgorsze. Trochę się go czepia, ale niech bierze. Ja ciągle biorę jakieś tabsy 😆

Starania od 09/23

Mąż ✅ FertileMe Complex

MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅

🔜 immunologia
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:

Nasz lekarz z kliniki nie jest fanem inseminacji, więc w sumie od razu pominął ten etap i zasugerował ivf ;)

Aczkolwiek jakby w międzyczasie okazało się, że w ramach programu prokreacji możemy (za darmo hehe) spróbować to pewnie byśmy w to poszli

🙎‍♀️🧔‍♂️ 35 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia + autoimmunologia - ok 🆗

🕰️ badanie kariotypów - ok 🆗

📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.11, 4x3.11 i 1x4.33)
    🍍02/03.26 > w planach FET
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, też dzwonię się umówic. Zawsze to coś za darmo 😆

Starania od 09/23

Mąż ✅ FertileMe Complex

MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅

🔜 immunologia
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcieliśmy inseminacje spróbować, ale trochę czasowo się nam to nie zgrało, bo jak się jest w programie IVF to nie można już stosować alternatywnych form prokreacji - to dyskwalifikuje z programu. Dlatego przeskoczyliśmy od razu do IVF, trochę żałujemy ale cóż zrobić 🤣

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌

31.12.25 START STYMULACJI IVF
    Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt, Ganirelix, Gonapeptyl + Ovitrelle
    12.01 PUNKCJA - 3 🥚- 3MII - 2 zapłodnione 🙏
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2025, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    O kurde. To mój ma jednak słabe 🤣 bo 30 mln i a+b=38. No ale kurde, wydaje mi się, że nie są też najgorsze. Trochę się go czepia, ale niech bierze. Ja ciągle biorę jakieś tabsy 😆
    Jak może pomóc to niech bierze 😉i wyniki u nas podobne, pH też podwyższone ale nikt mu na to nic nie zalecił, a jak widzę wynik 300 mln to zbieram szczękę z podłogi 😂😂😂😂

30 & 34
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️09.25IUI
    ▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to ciekawe, u mojego koncentracja 14 mln, całkowita liczba 81 mln, żywotność 76, ruch a+b 25, morfologia 0 🥴 hba, dfi itd w normie. I lekarze (gin i andro) twierdzą, że inseminacja jak najbardziej ma sens w tym przypadku, a jednak są gorsze niż u was 🤔

fakt, że przed operacją wyglądało to jeszcze gorzej więc może biorą pod uwagę że coś jeszcze się poprawi przy kolejnym badaniu

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero;
    antykoagulant tocznia - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️wchłonięcie torbieli 🥴 ➡️ powrót do stymulacji 🤞🏻
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2025, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Kurde to ciekawe, u mojego koncentracja 14 mln, całkowita liczba 81 mln, żywotność 76, ruch a+b 25, morfologia 0 🥴 hba, dfi itd w normie. I lekarze (gin i andro) twierdzą, że inseminacja jak najbardziej ma sens w tym przypadku, a jednak są gorsze niż u was 🤔

fakt, że przed operacją wyglądało to jeszcze gorzej więc może biorą pod uwagę że coś jeszcze się poprawi przy kolejnym badaniu
    Ja do wyników podchodzę bardzo na spokojnie raz wynik jest około 70 a raz 9mln przez okres 3 lat nie ma żadnej konsekwencji w naszym przypadku wiem że po chorobie musi odczekać min 4 miesiące żeby te wyniki były ok bo jak robimy po około 3 to zawsze są złe. Głowa do góry inseminacja to zawsze jest zwiększona szansa niż przy naturalnych staraniach.

cysterka95 lubi tę wiadomość

30 & 34
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️09.25IUI
    ▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
  • aszin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:

Moim zdaniem tutaj warto spróbować, ruch nie jest najlepszy, więc IUI ułatwi drogę plemnikom 🙂

U nas z kolei wyniki za słabe na inseminacje i lekarz stwierdził, że szkoda naszych pieniędzy 😄

Morgo, cysterka95 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
    5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 → 26dpt 22494 → 27dpt CRL 5,9mm i ❤️

preg.png
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się na studiach wtłoczyły do głowy słowa jednego profesora zajmującego się niepłodnością - u mężczyzny jedynym pewnym miernikiem płodności jest to, że ma dziecko. Ja sobie porównuje seminogram do wyniku morfologii krwi - jakbym codziennie robiła sobie to badanie to byłyby nieco inne wyniki i jakieś odchylenia, bo to próbka krwi a na sam wynik ma wpływ wiele różnych czynników typu stopień nawodnienia, ostatni posiłek, kontakt z patogenami, niepożądane reakcje z odczynnikami w probówce itd. Widziałam jakieś badanie (na małej próbie jak niestety większość badań w obszarze niepłodności), w którym próbowano ustalić ile trzeba zrobić badań nasienia (wraz z HBA, DFI) żeby wyniki uznać powtarzalne tzn. żeby z tych "prób" wybrać tendencję która jest stała. I wychodziło coś koło 10, kilkunastu w większości przypadków.

cysterka95, Jupiter, Olalexa, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

14cs

• White1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:

Bo inseminacja ma sens gdy nasienie jest wystarczająco dobre i jednocześnie wystarczająco kiepskie, prosta sprawa przecież 😂 albo w takim przypadku jak ma PA gdzie jej przeciwciała mogą zwalczać plemniki zanim w ogóle dotrą do komórki. Czytałam, że przeciwciała upośledzają główkę lub witkę i wtedy albo nie docierają do komórki albo nie są w stanie jej zapłodnić. Więc @PA mocno kibicuję waszej inseminacji i może w takim wypadku warto by było spróbować 2-3 razy nawet? 🤞

Morgo, cysterka95, Claudii, Olalexa, PA, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

01.26 IVF 💉 Menopur 150

🔜 21.02 12dpt
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u nas tak samo mówił lekarz - inseminacja gdy wyniki są nieprawidłowe, ale tragedii nie ma :D. Tu z kolei znalazłam badania (mała próba ponownie) że w izolowanej teratozoospermii (zła morfo) wyniki inseminacji były podobne jak przy prawidłowym nasieniu.

W ogóle mnie rozbraja jaki jest pie*dolnik w tych programach niepłodności. Powinni stworzyć jeden sensowny na diagnostykę i leczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2025, 13:39

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

14cs

• Morgo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kochany mężu się dodzwonił do położnej z programu prokreacji 😍. Wizyta 22.01. Nie tak źle. Mam nadzieję że uda mi się zrobić z tego m.in. drożność.

cysterka95, White1, karczoch321, Imazolka, Claudii, Pelasia30, snieżka, Olalexa, PA, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

14cs

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z seminogramem to fakt - nie dość że powtórzenia przeważnie dzieli kilka miesięcy, to jeszcze bierze się mały wycinek. A gdzie cała reszta czynników jak dieta, poziomy witamin i mikroelementów, stres, jakieś czynniki środowiskowe... powtarzalność tych wyników to faktycznie ciężka sprawa.

Okej, czyli można przyjąć że mamy wystarczająco przeciętnie słabe nasienie do iui 🤣
    słabe wyniki - źle, dobre - też czasami źle, a w ogóle to każdy przypadek jest inny. Czego tu nie rozumieć 😅

White1 lubi tę wiadomość

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero;
    antykoagulant tocznia - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️wchłonięcie torbieli 🥴 ➡️ powrót do stymulacji 🤞🏻
  • White1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Mój kochany mężu się dodzwonił do położnej z programu prokreacji 😍. Wizyta 22.01. Nie tak źle. Mam nadzieję że uda mi się zrobić z tego m.in. drożność.
    W ogóle jak ja umawiałam (chyba 18 listopada?) to mi powiedzieli, że termin na koniec stycznia, pytałam o coś wcześniej to powiedzieli, że jest opcja jeśli idę z programu, to termin na 1.12. Po pierwszej wizycie już w ogóle mieli dowolność poza tym, że godziny przyjmowania są do 12:30 i to nie od rana, bo rano zabiegi. Ale jak widać u każdego inaczej

Morgo lubi tę wiadomość

01.26 IVF 💉 Menopur 150

🔜 21.02 12dpt
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Bo inseminacja ma sens gdy nasienie jest wystarczająco dobre i jednocześnie wystarczająco kiepskie, prosta sprawa przecież 😂
    A wiecie co w przypadku wysokiego DFI?

Ona:32
    AMH: 1.4; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Nadwrażliwość pokarmowa IgG, Hipoglikemia
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%-> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    konsultacja immuno ✅
    konsultacja endo ➖
    badania🩸 ➖
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ