Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
White, Karczoch, Claudii, Aszin go girls! 🍀 Powodzenia 🔥
Mam trochę intensywny czas teraz, ale staram się podglądać tutaj bo jestem bardzo ciekawa co u Was, czekam na kolejne dobre wieści 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 11:48
karczoch321, aszin lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
09.25 drożność jajowodów ✅
10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
Suplementy: Inozytol, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, pregna start -
White1 wrote:Zaktualizowałam listę, jak kogoś gdzieś dopisać, to dajcie znać 😊
Dziewczyny, jesteście?
White dzięki, że o mnie pamiętałaś.
Podczytywałam Was, ale nie ukrywam, że grudzień był u mnie mocno intensywny ze względu na pracę. Przez chwilę udało mi się zapomnieć o naszych niepowodzeniach, mimo spontanicznego monitoringu, który potwierdził piękną owulkę. Ale co z tego jak w wigilię przyszła @, a wraz z nią rozczarowanie i złe samopoczucie... Więc u nas podobnie jak to napisała Powder, starania przeszły w totalną rutynę.
Jedyne co mogę w tej chwili od siebie dodać - udało mi się dodzwonić do ośrodka w moim województwie, który realizuje program kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego i w połowie lutego mamy pierwszą wizytę. 💪🏻
Widzę, że mamy tutaj mocne ekipy IVF i IUI. Dziewczyny z całego serca trzymam z Was kciuki i kibicuję.
Wszystkiego najpiękniejszego w nowym roku, niech będzie dla nas wszystkich przełomowy ✨️
White1, Dudu13, cysterka95, Claudii, PA, Olalexa, karczoch321, aszin lubią tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
20CS ✨👶
Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
Suple💊
Hormony w normie ✅
Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%⚠️ -
Wracam z podglądu, 2 h czekania - masakra w klinice 🙄 Nic się nie zmieniło - są 4 pęcherzyki, w sobotę kolejny podgląd i w poniedziałek punkcja jak planowaliśmy. Doktorek trochę podniósł nas na duchu. Stwierdził, że będzie zadowolony jak będą 3/4 dojrzałe jaja i że on wierzy, że uda nam się za pierwszym podejściem. Mówił, że widział gorsze stymulacje i są z tego ciąże, a u nas dużo rzeczy przemawia na korzyść i mamy dobrze przygotowaną maciczke. Jego zdaniem mamy szanse nawet na 3 zarodki xD Chłop jest mega optymistą, nie ma co 😇
Choinka123, Dudu13, Jupiter, PA, White1, cysterka95, ferrytynka25, Pacynka, Gnom, snieżka, aszin, Olalexa, karczoch321, Imazolka, Loraa, Morgo, Belia, Pelasia30, Chochlik12, AnMiPe, Siasi lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌
31.12.25 START STYMULACJI IVF
Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt 2x1
02.01 pierwszy podgląd 🔎 - 4 pęcherzyki
05.01 drugi podgląd 🔎⏳ -
Prawie doba po zastrzyku i zero objawów, no może ze 2 razy poczułam jajniki, ale żadnych objawow nieporządanych.Claudii wrote:Jupiter daj znać jak się będziesz czuła po Ovi. Ja się właśnie obawiam trochę tych triggerów bo do czasu zastrzyków na zastrzymanie owulacji bolały mnie jajniki, teraz jest ok, ale czat mówi, że po Zivarfecie i Gonapeptylu będzie najgorzej 🥺
White1, Pacynka, cysterka95, karczoch321, Imazolka, Claudii lubią tę wiadomość
Ona:31
AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1010
⬆️ ferrytyna 18-> 25
⬇️ DFI
CB 💔 12.2025 -
Cześć! Przede wszystkim, wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Podczytuję Was i widzę, że niektóre już atalują z in vitro. I świetnie! Ja niedługo dołączę do tego grona. Wizytę kwalifikacyjną mamy w połowie lutego, dokładnie kiedy, to zadzwonią mi jutro.
We wtorek mam USG pod kątem endometriozy. Jakoś tak czuję potrzebę, by to sprawdzić, bo tekst podbrzusza nie znika u mnie. Czy na taki USG widać czy jajowody są drożne? A, 5go lutego mam histeroskopię. Znieczulenie miejscowe. Nie wiem czy dobrze robię, ale idę za ciosem, najwyżej zemdleję
Poza tym, wróciliśmy na siłownię. Była nawet książkowa owulacja, co mnie zaskoczyło, ale i tak du.pa z tego, także, nie ma co czekać. Czas działać
karczoch321, Imazolka, Jupiter lubią tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
To badanie nie sprawdza drożności. Drożność niestety osobno trzeba robić.Marty.Na wrote:Cześć! Przede wszystkim, wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Podczytuję Was i widzę, że niektóre już atalują z in vitro. I świetnie! Ja niedługo dołączę do tego grona. Wizytę kwalifikacyjną mamy w połowie lutego, dokładnie kiedy, to zadzwonią mi jutro.
We wtorek mam USG pod kątem endometriozy. Jakoś tak czuję potrzebę, by to sprawdzić, bo tekst podbrzusza nie znika u mnie. Czy na taki USG widać czy jajowody są drożne? A, 5go lutego mam histeroskopię. Znieczulenie miejscowe. Nie wiem czy dobrze robię, ale idę za ciosem, najwyżej zemdleję
Poza tym, wróciliśmy na siłownię. Była nawet książkowa owulacja, co mnie zaskoczyło, ale i tak du.pa z tego, także, nie ma co czekać. Czas działać
Pewnie, że warto wszystko sprawdzić 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 19:20
Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
🔜 10.02 ponowna histeroskopia -
Imazolka wrote:To badanie nie sprawdza drożności. Drożność niestety osobno trzeba robić.
Pewnie, że warto wszystko sprawdzić 😁
A na histero nie sprawdzają też drożności? Ja miałam zapis z histero, że widać przepływ w obu jajowodach (chociaż drożność miałam wcześniej osobno też) 😊
Marty.Na lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
M 🩵 31l.
05.01 drugi podgląd 🔎⏳ -
Tak, wspomniał mi lekarz, że na histeroskopii zrobią drożność, ale myślałam, że na tymusg będzie już coś widać. A cewnikowanie boli? 🤣Claudii wrote:A na histero nie sprawdzają też drożności? Ja miałam zapis z histero, że widać przepływ w obu jajowodach (chociaż drożność miałam wcześniej osobno też) 😊31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
Marty.Na wrote:Tak, wspomniał mi lekarz, że na histeroskopii zrobią drożność, ale myślałam, że na tymusg będzie już coś widać. A cewnikowanie boli? 🤣
Mnie niestety bolało, ale ja miałam wąską szyjkę i przy drożności nie mógł mnie zacewnikować i długo się męczył dlatego histeroskopie kazał mi zrobić już na ogólnym. Ale sama biopsja już później poszła łatwo bez znieczulenia żadnego 😊K 🩷 30l.
AMH 0.71
M 🩵 31l.
05.01 drugi podgląd 🔎⏳ -
To jest bardzo indywidualne, ja czułam jedynie lekki dyskomfort. Myślę, że zależy i od progu bólu i od umiejętności lekarza 😁Marty.Na wrote:Tak, wspomniał mi lekarz, że na histeroskopii zrobią drożność, ale myślałam, że na tymusg będzie już coś widać. A cewnikowanie boli? 🤣Starania od 08. 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
01.26r. ICSI:
13.01. pierwszy podgląd 🫧 -
Wydaje mi się, że nie, ale mogę się mylić 🤔Claudii wrote:A na histero nie sprawdzają też drożności? Ja miałam zapis z histero, że widać przepływ w obu jajowodach (chociaż drożność miałam wcześniej osobno też) 😊
Ale USG endo na pewno nie sprawdza, bo pytałam w trakcie 🤣
Ja to mało nie zemdlałam podczas cewnikowania, okropne doświadczenie 🥴 ale tak jak u Claudii, było wąsko i ciężkoStarania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
🔜 10.02 ponowna histeroskopia -
Ja mam na świeżo histero bez znieczulenia ogólnego z grudnia
cewnikowanie akurat zupełnie mnie nie bolało, ale chyba po prostu anatomicznie nie mam problemu bo przy drożności też go prawie nie czułam. Za to samo wypełnienie macicy płynem już takie 4-5/10 a biopsja koszmarek 🥴 jak robiłam rozeznanie przed to opinie były 50:50 więc jak widać bardzo indywidualna kwestia
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia
▪️Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram pooperacyjny 08.'25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🪱
➡️ kolejna kontrola styczeń 🤞🏻
▪️ANA
▪️USG piersi
▪️wizyta Endo -
Claudii to jutro obie mamy podgląd 🥰
Jak się czujesz?
Ja realnie od wczoraj mam objawy, to znaczy wczoraj byłam strasznie senna, zrobiłam 3h drzemki po powrocie, a później po 2h bez problemu przespałam całą noc. Dzisiaj czuję, że już nie pochodzę sobie za długo ani nie postoję, bo jajniki się upominają. Nie jest to jakiś duży ból, ale wolę sobie posiedzieć (też nie w każdej pozycji). Kurde tyle lat okres przygotowuje kobietę na akceptację bólu, że obecnie każdy można nazwać, że w najgorszych momentach to i tak jakby się miało okres po prostu
Morgo lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF 🤞
💉 Menopur 150
🫧 7dc - 18 pęcherzyków -
A ja muszę przyznać, że ten wczorajszy zastrzyk nie bolał W OGÓLE. Przy heparynie to pikuś 😁
White1, Jupiter, Imazolka lubią tę wiadomość
Starania od 08. 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
01.26r. ICSI:
13.01. pierwszy podgląd 🫧 -
Dziewczyny, jeśli koagulant wyszedł ujemny ale ratio w granicy normy to jest okej? Wszystko inne p/ciała z APS <2, glikoproteina IgM 2,58 💪👩❤️💋👨’ 97 starania od końca 24
08.2024 histeroskopia, polip 🙋♀️
1-03.25 9/12tc 💔 por.zatrz.
11.25💔 CB
JA 🧬MTHFR,PAI: hetero
🟠TSH 2,4 🆘11.25 AMH 0,68 🥺
🫧12.25 AFC 4-5 szt w lewym, prawy torbiel czynnościowa
🔮🙏🏻12.25 pogłębiamy diag.
🟢PRG 7d po 🆗 ale📉
androgeny, OGTT 🆗
🟢Homocysteina 6, k.fol 13, B12 365🔜🆙LH 5, FSH 10, E2 50
DHEAS 170 Ferrytyna 13-> 21😬
💊 euthyrox, solderol, feroplex, + sanprobi IBS, Q10, NAC,melat., B12, omega, magnez, wiesiołek 💡po owu Acard 75mg profilaktycznie
ON 🔜badania
🏅1,5 msc po 🚭i sys. zmian.
💊 Pregna Start ON, ubinichol, Solderol, NAC
01.26⏩️📋 badania nasienia, monitoring, MUCH, usg pod endo, kar, białko S/C, prof.krzep, APS
🏥16.01 Instytut Rodziny -
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH