Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Masz racje, już skróciłam :pWhite1 wrote:Cytowanie wiadomości ze względu na jej długość powinno być nielegalne 😂
White1 lubi tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.2024 histeroskopia, polip 🙋♀️
1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero
🆘11.25 AMH 0,68 🥺
PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 170>📌biosteron
LH/FSH ⬇️E2 🆗
Homocysteina, D3,k.fol🆗
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S🆗
💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat., Bcomplex, omega, Mg, Zn, folian, wiesiołek, Acard, biosteron
🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
💊 Pregna Start ON, Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC ALC, inozytol, B complex
02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️wykluczenie celiaki 🧬 antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓ -
cysterka95 wrote:Chochlik, z jednej strony przykro mi że wyniki nie wyszły super, ale z drugiej może to faktycznie taki przełomowy moment, który was popchnie w ten nowy, dający nadzieję i jak piszesz ekscytujący etap? 😊
Robię screenshoty waszych postów o punkcji na przyszłość, jako panikara na pewno w razie czego skorzystam 😅
Co do kliniki - my jesteśmy od 1,5 roku w Parensie. Poza pojedynczym przypadkiem jesteśmy bardzo zadowoleni z lekarzy zarówno ginekologów, jak i androloga. Panie rejestratorki, pielęgniarki też miłe, empatyczne i starają się zawsze znaleźć dobry termin
A z ciekawości do kogo wcześniej chodziłaś? I androloga macie pana O.? Dużo dobrego o nim słyszałam 😃K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌
31.12.25 START STYMULACJI IVF
Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt, Ganirelix, Gonapeptyl + Ovitrelle
12.01 PUNKCJA - 3 🥚- 3MII - 2 zapłodnione 🙏 -
Dziewczyny, nadrobiłam. Cieszę się że nam się wątek rozkręca. To znaczy, że dużo dobrego się dzieje. 💕
White, Claudii trzymam ciągle mocno kciuki za wasze hodowle i niech te kropeczki rosną w siłę 💪🏼
Aszin super ilość. 😍
Malineczko, ivf traktuje się też jako dobra metodę w przypadku gdy mamy do czynienia z niepłodnością idiopatyczną. My jeżeli w to pójdziemy/ jeżeli nie uda się poprawić nasienia to właśnie ze względu na wyniki nasienia a konkretnie ilość i ruch. Wszystkie nieparametryczna zarówno ja jak i mąż mamy w porządku. Jedyne czego nie ruszaliśmy to immunologia. Ale masz rację, wiele badań - takich jak wspomniana przez Ciebie homocysteina, trombofilia robiłam na własną rękę (też wszystko prawidłowo).
Cysterka 😍 ale cieszę się razem z wami z poprawy wyników a dopiero co była operacja. Brawo 👏🏼
Chochlik super, że się odzywasz. Właśnie dla takich casow jest ivf. My też ostatnio bardzo słabo z ruchem bo ruch A 4,2% i koncentracja niecałe 10. W dniu inseminacji było jeszcze gorzej 😬 Zarówno androlog jak i ginekolog powiedzieli że po ivf z takiego nasienia są dzieci. Także tu to trochę inaczej wygląda. Przecież nie muszą się ruszać bo i tak embriolog wybiera. Ważne żeby były zdrowe.
My sobie teraz lecimy dwa cykle naturalnie do kontroli u androloga. Mieliśmy śmieszne przeboje z lekami bo po pierwsze do jednego leku farmaceutka zapomniała wydać pena w aptece. Drugi się okazało, że będzie to zastrzyk domięśniowo i trochę się cykamy robić więc musieliśmy załatwić pielęgniarkę. No i koniec końców zaczynamy dopiero od poniedziałku. 😅
Jestem świeżo po owulacji ale wiadomo na nic się w tym cyklu nie napalam. Zdaje sobie sprawę z naszych wyników i te najbliższe cykle raczej mam zamiar spędzić zdrowo jedząc, stosując aktywność fizyczna i przygotowując się do następnych kroków. 💪🏼
cysterka95, aszin, Morgo lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
👩🏼💼AMH, LH, FSH ✅ owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
👨🏽💼 HBA, DFI ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).
12.25 IUI ❌
01/02.25 👨🏽💼 kuracja Ovaleap/Eutrig -
Chochlik12 wrote:Dzień dobry, dziewczyny 🌸
Właśnie wróciliśmy z kliniki 🙈
Mój powtarzał badanie nasienia - miało ono wskazać lekarzowi, czy idziemy jeszcze w inseminację, czy od razu w in vitro… Wyniki, lekko mówiąc, są najgorsze w naszej historii 🙈 Tylko 2% plemników o ruchu postępowym. Morfologia i ilość nie są najgorsze, ale za to HBA wynosi 30%.
Czyli pewnie na kolejnej wizycie czeka nas kwalifikacja… 🥲 Nie mam pojęcia, dlaczego ta ruchliwość jest aż tak słaba. Udało nam się ostatnio bardzo poprawić wyniki, więc spodziewałam się, że teraz też będzie w miarę okej…
Muszę to chyba jakoś „odchorować” xd Teraz zastanawiam się, czy przy takich wynikach w ogóle zakwalifikują nas do jakiegokolwiek in vitro 🤣
Chochliku, my też zaliczyliśmy taki spadek ruchu, chyba z 13% na 1,4%. Obecnie to wróciło do około 10%, ale porównując liczba do liczby, to teraz mamy znacznie większą ilość, więc i więcej się rusza. Ja upatruję przyczynę w furaginie, którą brał wtedy mąż, ale to tylko takie domysły. Może jakaś drobna infekcja była czy coś.
Pod kątem ivf wyniki są naprawdę spoko 🩷
Głowa do góry, choć wiem, że ciężko, jak marzenia zostają zdeptane. Trzymam mocno za Was kciuki!💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024
Ona:
długie cykle, PCOS ❌
histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On: walka z obniżonymi parametrami nasienia i wysoką fragmentacją
wrzesień 2024 ➡️ grudzień 2025
koncentracja: 7,76 ➡️ 30,10 mln/ml
Całkowita liczba 27,94 ➡️ 138,46 mln
Ruch postępowy (A+B ) 13% ➡️ 7,7%
Plemniki żywe 55% ➡️ 52%
Morfologia 2% ➡️ 1%
Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 20% 🎉
hormony OK ✅
posiewy OK ✅
kariotyp OK ✅
Luty 2026 ➡️ IVF -
Dziewczyny daje znać, że Parens wydał komunikat, że zamykają listę rezerwową do programu. Zabezpieczają środki dla par, które już są w zakwalifikowane, a do osób z listy mają się odzywać jak będą wiedzieć czy podołają finansowo ze wszystkimi 😳K 🩷 30l.
AMH 0.71
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
M 🩵 31l.
W tym komunikacie jest informacja, że w lutym, jak poznają wysokość dotacji z Ministerstwa, to być może wznowią zapisy. Tak czy inaczej, to jest przerażające, ile par potrzebuje takiej pomocy. Bo mam nadzieję, że te zakwalifikowane pary rzeczywiście jej potrzebują 🙈Claudii wrote:Dziewczyny daje znać, że Parens wydał komunikat, że zamykają listę rezerwową do programu. Zabezpieczają środki dla par, które już są w zakwalifikowane, a do osób z listy mają się odzywać jak będą wiedzieć czy podołają finansowo ze wszystkimi 😳Starania od 08.2023
03.2024 💔
♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
♂ Oligoteratozoospermia
01.2026 ICSI – 14 🥚 ➝ 11MII ➝ 6 zapł. ➝ 2 ❄️ + 1 ⏳+ 1 świeżaczek 🌱
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
Aszin to ostatnie należy niestety do indywidualnej decyzji lekarza. Mój na przykład wymagał roku leczenia w klinice, bo nie mieliśmy bezpośredniego wskazania, a są tacy, którym wystarczy jakaś notka od gina, że pacjentka zgłaszała starania o ciążę i od tego czasu jak minął rok, to kwalifikują bez pytania o wyniki, o badania, o to jakie próby były podejmowane i czy w ogóle te starania były.👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
💉 Menopur 150 💉 Gonapeptyl Daily x2
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
Właśnie zdaje sobie z tego sprawę 🙈 Podejrzewam, że w ogólnym rozrachunku dochodzi do wielu nadużyć niestety.White1 wrote:Aszin to ostatnie należy niestety do indywidualnej decyzji lekarza. Mój na przykład wymagał roku leczenia w klinice, bo nie mieliśmy bezpośredniego wskazania, a są tacy, którym wystarczy jakaś notka od gina, że pacjentka zgłaszała starania o ciążę i od tego czasu jak minął rok, to kwalifikują bez pytania o wyniki, o badania, o to jakie próby były podejmowane i czy w ogóle te starania były.Starania od 08.2023
03.2024 💔
♂ Oligoteratozoospermia
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
Claudii wrote:A z ciekawości do kogo wcześniej chodziłaś? I androloga macie pana O.? Dużo dobrego o nim słyszałam 😃
Tak, chodzimy do pana O., potwierdzam świetny lekarz i człowiek, w gabinecie jest konkret ale bezstresowo i lubi pożartować 😄 no i łączy różne podejścia - z jednej strony operacja, ale suplementacji też nie bagatelizował i doradzał
A z ginekologów wcześniej chodziłam do dr Justyny K., ogólnie bardzo dobrze wspominam chociaż była zwolenniczką szybkiego ivf i w pewnym momencie miałam zastrzeżenia co do kolejności naszych działań, np. drożność dopiero po 4 cyklach stymulowanych. Ale cała reszta była u niej super. A jeszcze wcześniej miałam krótki epizod z mocno udzielającą się na Insta panią E.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 18:23
👫 30 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
▪️cd138 ok ✔️
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
🔜 powrót do stymulacji? -
Mąż też chodzi do doktora Ocysterka95 wrote:Tak, chodzimy do pana O.,
A z ginekologów wcześniej chodziłam do dr Justyny K., ogólnie bardzo dobrze wspominam chociaż była zwolenniczką szybkiego ivf
Do Justyny K jestem umówiona na Parensowy rekonesans, ale jak mówisz że ona jest za szybkim IVF to nie wiem czy znajdziemy wspólny język.
Przerażają mnie te kolejki i kończące się szybko fundusze w klinikach…Ona:32
AMH: 1.4; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 33
Morfo: 2% -> 4%-> 3%
MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
🔜przygotowanie do IUI:
⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
konsultacja immuno ➖
badania🩸 ➖ -
Jupiter wrote:Mąż też chodzi do doktora O

Do Justyny K jestem umówiona na Parensowy rekonesans, ale jak mówisz że ona jest za szybkim IVF to nie wiem czy znajdziemy wspólny język.
Przerażają mnie te kolejki i kończące się szybko fundusze w klinikach…
Myślę, że po prostu zależy od konkretnego przypadku i pomysłu lekarza na niego. Ona sporo badań mi zlecała i je analizowała, więc czułam że podchodzi indywidualnie. Może u Was zaproponuje inne opcje
Daj znać po wizycie jak wrażenia
👫 30 & 31
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)
▪️cd138 ok ✔️
▪️seminogram 01.'26:
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
Cysterka - robienie stymulacji cyklu bez drożności jeśli pacjentka nie ma czynnikow ryzyka niedrożności jajowodów (przebyte operacje na jamie brzusznej, endometrioza, stan po CC) jest akceptowalnym postępowaniem wg towarzystw eksperckich.
Ja też mam duży lęk o to, czy jeśli zdecydujemy się w jakimś momencie na IVF to czy będą na to pieniądze. Co prawda nasz lekarz uspokajał niedawno, że w ubiegłym roku w klinikach w naszym mieście działali do grudnia rozkładając kwalifikacje i zabiegi na cały rok...👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple
13cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Właśnie jak miałam punkcje to przede mną były dwie pacjentki dr K. i bardzo ją też chwaliły, że nie mami obietnicami i podchodzi indywidualnie 😊 Co do doktora O. to my nie byliśmy, bo nie było potrzeby, ale znajomi do niego chodzili (zresztą mieli IVF u doktorka M.) i bardzo chwalili 😊
cysterka95 lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
M 🩵 31l.
Morgo wrote:Cysterka - robienie stymulacji cyklu bez drożności jeśli pacjentka nie ma czynnikow ryzyka niedrożności jajowodów (przebyte operacje na jamie brzusznej, endometrioza, stan po CC) jest akceptowalnym postępowaniem wg towarzystw eksperckich.
Lekarskie insighty zawsze w cenie
nie podejrzewałam jej o to, że działa wbrew eksperckim wytycznym i zaleceniom. Pojawiły mi się wątpliwości, bo dookoła słyszałam jednak o kolejności drożność > stymulacja, rozmawiałam z nią o tym, mówiła właśnie o braku przesłanek i mnie to wtedy uspokoiło. Po czasie jak już doszło do drożności okazało się, że w jednym jajowodzie faktycznie nie widać przepływu. Więc stąd pojawiło się lekkie rozczarowanie i myśl, że a jednak może warto było się wcześniej uprzeć na drożność
czy by to coś zmieniło w stymulacji? Nie wiem, ale wykiełkowało w mojej głowie jako jedyne "zastrzeżenie" bo zarzutem tego nie mogę nawet nazwać 
Morgo lubi tę wiadomość
👫 30 & 31
▪️cd138 ok ✔️
▪️seminogram 01.'26:
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
Ja miałam 6 stymulacji przed drożnością. Jednak łatwiej wziąć kilka tabletek, które doprowadzą do owulacji niż przeprowadzać drożność, co też kosztuje i wymaga wymazów. Pewnie inaczej jeśli ktoś ma regularne cykle, starania nie wychodzą, to pewnie lepiej drożność najpierw, ale w moim przypadku lekarz nie wiedział czy w ogóle bez stymulacji miałam owulkę i chciał zobaczyć najpierw czy uda się tak po prostu, w cyklu owulacyjnymcysterka95 wrote:Lekarskie insighty zawsze w cenie
nie podejrzewałam jej o to, że działa wbrew eksperckim wytycznym i zaleceniom. Pojawiły mi się wątpliwości, bo dookoła słyszałam jednak o kolejności drożność > stymulacja, rozmawiałam z nią o tym, mówiła właśnie o braku przesłanek i mnie to wtedy uspokoiło. Po czasie jak już doszło do drożności okazało się, że w jednym jajowodzie faktycznie nie widać przepływu. Więc stąd pojawiło się lekkie rozczarowanie i myśl, że a jednak może warto było się wcześniej uprzeć na drożność
czy by to coś zmieniło w stymulacji? Nie wiem, ale wykiełkowało w mojej głowie jako jedyne "zastrzeżenie" bo zarzutem tego nie mogę nawet nazwać 
Morgo lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
💉 Menopur 150 💉 Gonapeptyl Daily x2
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
Ja też miałam drożność po 3 cyklach stymulowanych 🙂
Morgo lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔
♂ Oligoteratozoospermia
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
U mnie droznosc byla przed stymulacjami na poczatku przygody w klinice tylko ze mielismy juz wtedy za soba 2 lata staran, sporo badan i wyniki ok, u mnie cykle regularne, owulacyjne
Morgo lubi tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 12x ❌️
Letrozole Bluefish 5x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
White1 wrote:Ja miałam 6 stymulacji przed drożnością. Jednak łatwiej wziąć kilka tabletek, które doprowadzą do owulacji niż przeprowadzać drożność, co też kosztuje i wymaga wymazów. Pewnie inaczej jeśli ktoś ma regularne cykle, starania nie wychodzą, to pewnie lepiej drożność najpierw, ale w moim przypadku lekarz nie wiedział czy w ogóle bez stymulacji miałam owulkę i chciał zobaczyć najpierw czy uda się tak po prostu, w cyklu owulacyjnym
No to prawda, zdecydowanie łatwiej👫 30 & 31
▪️cd138 ok ✔️
▪️seminogram 01.'26:
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
Hej od 3 dni spóźnia mi się miesiączka mam tylko brunatne plamienie w minimalnej ilości tyle co na papierze toaletowym. W dniu spodziewanej miesiączki i dzisiaj robiłam testy ciążowe oba wyszły negatywne. Temperatura ciała utrzymuje się cały czas około 37 stopni. Nie wiem co mam o tym myśleć. Czy jest jakaś szansa że to może być ciąża? Nie ma bólu podbrzusza nic się nie zapowiada że ta miesiączka przyjdzie. Czy ktoś miał podobną sytuację? Byłabym wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam 😊
-
Klaudiaiantonii wrote:Hej od 3 dni spóźnia mi się miesiączka mam tylko brunatne plamienie w minimalnej ilości tyle co na papierze toaletowym. W dniu spodziewanej miesiączki i dzisiaj robiłam testy ciążowe oba wyszły negatywne. Temperatura ciała utrzymuje się cały czas około 37 stopni. Nie wiem co mam o tym myśleć. Czy jest jakaś szansa że to może być ciąża? Nie ma bólu podbrzusza nic się nie zapowiada że ta miesiączka przyjdzie. Czy ktoś miał podobną sytuację? Byłabym wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam 😊
W tym wątku są osoby borykające się z niepłodnością, wiele z nas nigdy nie była w ciąży także generalnie na takie pytania myślę że są lepsze miejsca. Odpowiadając - trzeba zrobić po prostu kolejny test, a jeśli są wątpliwości B-hcg z krwi - szansa jest zawsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 23:46
Jupiter, White1, Claudii, ferrytynka25, Belia lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple
13cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu