Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Pustynia ja też śledzę twoją historię, mocno kibicuję i bardzo się cieszę z waszej poprawy wyników. A co do filmiku - chyba wiem co oglądałaś jak podejmowałaś decyzję na wasz plan na najbliższe miesiące po otrzymaniu wyników 🤣Pustynia wrote:Hej! Ja ostatnio bardziej na Niedobitkach, ale tutaj też podglądam i:
Morgo - dziękuję za ten wpis, mądrego to dobrze posłuchać. Z czasem nabiera się też dystansu i jak wcześniej miałam wiele do zarzucenia wszystkim naokoło, tak teraz staram się patrzeć trochę dalej niż czubek własnego nosa. Już nie wspominając o tym, że takie szaleńcze “działanie” po prostu nas wypala i starając się 2 lata czujemy się jak conajmniej po 10ciu. Jaka to jest ilość stresu! A przecież wszędzie się pisze, że stres nie wpływa dobrze na płodność.
Cysterka - gratuluję wyniku!!! 🩷
White1 - kochana, trzymam mocno kciuki za Twoje dwa zarodeczki, śledzę Twoją historię w pamiętniku i chciałam tylko napisać, że głowa do góry, jesteś super dzielna i przekazać ten filmik (oczywiście z przymróżeniem oka): https://youtu.be/9YRjX3A_8cM?si=nKt0D13h3dpceWUd
Zastanawiałam się tylko czy chcecie próbować inseminacji, bo mimo świetnych wyników ruch jest słaby, z czym by pomogła iui👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
💉 Menopur 150 💉 Gonapeptyl Daily x2
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
Cysterko wyniki szokujące, nie zostało nic tylko brać się do działania 😈
cysterka95 lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
Cysterko piękna poprawa!!! Wow!!!
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌
31.12.25 START STYMULACJI IVF
Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt, Ganirelix, Gonapeptyl + Ovitrelle
12.01 PUNKCJA - 3 🥚- 3MII - 2 zapłodnione 🙏 -
Piękna poprawa! A przypomnij jaką mieliście chromatynę wcześniej?cysterka95 wrote:
Co prawda morfologia wciąż 0 😒 ale patrząc na budowę jest lepiej. No i ten ruch i liczba przede wszystkim 🥹 wcześniej prawie wszystkie wyniki na czerwono a teraz jedynie morfologia. Jeszcze długa droga przed nami ale dostaliśmy wiatru w żagle
Czekamy jeszcze na chromatynęOna:32
AMH: 1.4; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 33
Morfo: 2% -> 4%-> 3%
MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
🔜przygotowanie do IUI:
⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
konsultacja immuno ➖
badania🩸 ➖ -
Morgo dobrze, że jesteś ❤️
Jupiter, Morgo, cysterka95 lubią tę wiadomość
Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
🔜 10.02 ponowna histeroskopia -
Jupiter wrote:Piękna poprawa! A przypomnij jaką mieliście chromatynę wcześniej?
Za pierwszym razem 17, za drugim 15,05 więc na styk
Jupiter lubi tę wiadomość
👫 30 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
▪️cd138 ok ✔️
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
🔜 powrót do stymulacji? -
White1 wrote:Pustynia ja też śledzę twoją historię, mocno kibicuję i bardzo się cieszę z waszej poprawy wyników. A co do filmiku - chyba wiem co oglądałaś jak podejmowałaś decyzję na wasz plan na najbliższe miesiące po otrzymaniu wyników 🤣
Zastanawiałam się tylko czy chcecie próbować inseminacji, bo mimo świetnych wyników ruch jest słaby, z czym by pomogła iui
Ajjj teraz jesteśmy na takim rozdrożu, że już sama nie wiem co my chcemy. To znaczy wiem co, chcemy mieć dziecko 😂
Mój mąż ma obecnie duży kryzys jeśli chodzi o in-vitro, on jest też wierzący i dopóki te jego wyniki były słabe to wydawało się, że jest zdecydowany. Teraz gdy się poprawiły, to widzę, że ma coraz więcej wątpliwości, a też nie chce go do niczego zmuszać. Zastanawiam się nad inseminacją, chociaż moja ginekolog nie wspominała o tym, bo dla niej to raczej “krok przed in vitro” z bardzo małą skutecznością. No ale myślę, że gdybyśmy chcieli, to by nie było problemu. Musimy przemyśleć sprawę
Morgo, White1 lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024
Ona:
długie cykle, PCOS ❌
histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On: walka z obniżonymi parametrami nasienia i wysoką fragmentacją
wrzesień 2024 ➡️ grudzień 2025
koncentracja: 7,76 ➡️ 30,10 mln/ml
Całkowita liczba 27,94 ➡️ 138,46 mln
Ruch postępowy (A+B ) 13% ➡️ 7,7%
Plemniki żywe 55% ➡️ 52%
Morfologia 2% ➡️ 1%
Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 20% 🎉
hormony OK ✅
posiewy OK ✅
kariotyp OK ✅
Luty 2026 ➡️ IVF -
Pustynio śledzę Twój case od jakiegoś czasu ze względu na DFI. Nawet chyba do tej samej pani doktor chodziłyśmy w Krakowie, o ile nic nie pomyliłam. U nas też zaproponowano IVF ale poszliśmy poszukać alternatywnych rozwiązań i chcemy spróbować z IUI. W niektórych klinikach są w stanie odsiać zdefragmentowane plemniki.Pustynia wrote:Ajjj teraz jesteśmy na takim rozdrożu, że już sama nie wiem co my chcemy. To znaczy wiem co, chcemy mieć dziecko 😂
Mój mąż ma obecnie duży kryzys jeśli chodzi o in-vitro, on jest też wierzący i dopóki te jego wyniki były słabe to wydawało się, że jest zdecydowany. Teraz gdy się poprawiły, to widzę, że ma coraz więcej wątpliwości, a też nie chce go do niczego zmuszać. Zastanawiam się nad inseminacją, chociaż moja ginekolog nie wspominała o tym, bo dla niej to raczej “krok przed in vitro” z bardzo małą skutecznością. No ale myślę, że gdybyśmy chcieli, to by nie było problemu. Musimy przemyśleć sprawę
Pustynia lubi tę wiadomość
Ona:32
CB 💔 12.2025
🔜przygotowanie do IUI:
konsultacja immuno ➖
badania🩸 ➖ -
Imazolka wrote:Morgo dobrze, że jesteś ❤️
Dziękuję ☺️👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple
13cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Do jakich klinik chodzicie w Krakowie?👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
Jupiter wrote:Pustynio śledzę Twój case od jakiegoś czasu ze względu na DFI. Nawet chyba do tej samej pani doktor chodziłyśmy w Krakowie, o ile nic nie pomyliłam. U nas też zaproponowano IVF ale poszliśmy poszukać alternatywnych rozwiązań i chcemy spróbować z IUI. W niektórych klinikach są w stanie odsiać zdefragmentowane plemniki.
U nas właśnie IUI nie wchodziło w grę, gin powiedziała że z takim DFI (i ogólnie resztą wyników - mieliśmy wtedy niską ilość, ruchliwość itd) IUI ma naprawdę małe szanse. Teraz się ta sytuacja zmieniła, jak już byliśmy przekonani ze lecimy od razu w in vitro, bo IUI to strata pieniędzy i czasu, tak teraz sama nie wiem. Wczoraj rzuciłam hasło do męża i chyba go to nawet uspokoiło, że jest jakaś “alternatywa”.💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024
Ona:
długie cykle, PCOS ❌
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
Plemniki żywe 55% ➡️ 52%
Morfologia 2% ➡️ 1%
hormony OK ✅
posiewy OK ✅
kariotyp OK ✅
Luty 2026 ➡️ IVF -
White1 wrote:Do jakich klinik chodzicie w Krakowie?
Ja jestem TFP Fertility, ale tylko ze względu na moją ginekolog. Wcześniej Gyncentrum. W sumie to idę tam gdzie ona jest
snieżka lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024
Ona:
długie cykle, PCOS ❌
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
Plemniki żywe 55% ➡️ 52%
Morfologia 2% ➡️ 1%
hormony OK ✅
posiewy OK ✅
kariotyp OK ✅
Luty 2026 ➡️ IVF -
Oo to chodzimy do tej samej kliniki, tylko ja chodzę do pana ginekologa nie paniPustynia wrote:Ja jestem TFP Fertility, ale tylko ze względu na moją ginekolog. Wcześniej Gyncentrum. W sumie to idę tam gdzie ona jest

👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
Aszin i dziewczyny, które planują in vitro chciałam wam napisać, że nie ma co się stresować punkcją, ja się okropnie stresowałam, nie wiedziałam jak to wszystko wygląda, więc opiszę jak było u mnie:
Rano przyszłam do pielęgniarek na założenie wenflonu, później zaprowadzili mnie do salki już z innymi dziewczynami, bez facetów, tam była łazienka, można było się spokojnie przebrać, później czekało się na sali na łóżku na zabieg, ja czekałam tam 1.5h, więc książka i telefon umilały mi czas. Jak miała być zaraz moja kolej stres sięgał zenitu, a potem poszłam na salę zabiegową, potwierdziłam dane, położyłam się i po znieczuleniu nawet nie wiem kiedy mnie odcięło. Najlepsze spanko mojego życia. Obudziłam się ubrana w majteczki jednorazowe w łóżku, w którym czekałam przed, z herbatką obok. Trochę kręciło mi się w głowie i brzuch bolał okresowo. Było ciepło, byłam zrelaksowana i czułam się zaopiekowana. Po wszystkim napisałam do męża "ja chcę jeszcze raz" i kilka innych wiadomości, które miały już mniej sensu, bo znieczulenie jeszcze działało widocznie 😅 już wiem, że nie było czym się bać
Belia, aszin, cysterka95, Dudu13, snieżka, Choinka123, PA, Malineczka, Pustynia, Morgo lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
White, a ile czasu po punkcji wyszłaś do domu? 🙂 Dzięki za uspokojenie, bo zaczynałam właśnie panikować 🤣Starania od 08.2023
03.2024 💔
♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
♂ Oligoteratozoospermia
01.2026 ICSI – 14 🥚 ➝ 11MII ➝ 6 zapł. ➝ 2 ❄️ + 1 ⏳+ 1 świeżaczek 🌱
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
Potwierdzam wersję White! Z tym, że u nas w sumie było 5 dziewczyn do punkcji razem ze mną, dwie były już po jak przyszłam i w sumie to czas nam zleciał na pogaduszkach na temat niepłodności 😅 Ja byłam 4 w kolejce, samym zabiegiem się nie stresowałam, bo miałam już histero w takim znieczuleniu. Nawet lepiej doszłam do siebie później, bo spałam tylko 2 h po powrocie do domu, a po histero dłużej się czułam słaba. Ale z kolei po histero wróciłam na piechotę do domu więc może dlatego xd Ja miałam punkcje planowo o 10, ale jeszcze jak ostatni raz patrzyłam na zegarek to było jakoś 20 po. Do domu wyszłam około 13, ale z racji tego, że u mnie każda dziewczyna czekała jeszcze na wizytę u doktorka w gabinecie gdzie podsumował punkcje i zrobił kontrolne USG czy wszystko w środku jest w porządku. Po zabiegu nie było nawet kropli krwi, co mnie w sumie zdziwiło 😃
Dudu13, White1, PA, Morgo lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌
31.12.25 START STYMULACJI IVF
Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt, Ganirelix, Gonapeptyl + Ovitrelle
12.01 PUNKCJA - 3 🥚- 3MII - 2 zapłodnione 🙏 -
Jak się obudziłam, to stwierdziłam, że nie chce mi się leżeć, to wypiłam herbatkę, poszłam się ubrać i czekałam pod gabinetem do mojego lekarza, dużo osób było, przyjął nas jako trzecich, 5 min wizyty, wyjęcie wenflonu u pielęgniarek i do domu. Odkąd wyszłam z łóżka bardzo dużo wody piłam 😇aszin wrote:White, a ile czasu po punkcji wyszłaś do domu? 🙂 Dzięki za uspokojenie, bo zaczynałam właśnie panikować 🤣
U mnie też nie było ani kropli krwii mimo majtek z wkładką i tego, że lekarz mówił, że było dużo kłuciaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 10:03
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
Ile rzeczy się można dowiedzieć, nawet nie wiedziałam, że tu pamiętniki są 🤣 fajna opcja, później będziemy się wszystkie z tego śmiały!
Ja po histero w ogólnym też pisałam do męża, że takie spanko mi zapewnili 😆 ale wtedy pamiętam był duży upał i jak wyszłam po tym znieczuleniu na słońce to od razu osłabłam i już cały dzień miałam kitowyStarania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
🔜 10.02 ponowna histeroskopia -
Hej, ja Was czasami podczytuje nadal 🙈
@White super, że jesteście już w IVF🤩 czytam, że macie dwa zarodki - przy tylu jajeczkach pewnie liczyliście na więcej ale tak jak piszesz, może to będzie ten złoty strzał ? Trzymam za to kciuki! ❤️Po za tym kiedyś gdzieś przeczytałam, że 1 procedura jest taka próbna - żeby zobaczyć jak organizm reaguje itd, więc w razie niepowodzenia już wiecie co działa a co by można zmienić. Tak czy siak będę dalej obserwować i trzymać kciuki😍
@Cysterka super poprawa wyników! Gratuluję 🥰
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
07.01 Prenatalne - zdrowy bobas, 7 cm 😍 -
No to chyba chodziłyśmy do tej samej, pani doktor z nazwiskiem na KPustynia wrote:Ja jestem TFP Fertility, ale tylko ze względu na moją ginekolog. Wcześniej Gyncentrum. W sumie to idę tam gdzie ona jest

Tylko że ja do niej chodziłam w innych lokalizacjach, poza kliniką 
Lubiłam współpracę z nią, dużo jej zawdzięczam i zawsze będę polecać, natomiast nasze drogi się rozchodzą bo ja chcę jednak spróbować czegoś przed IVF skoro nie robimy operacji żylaków. Teraz robię rekonesans po innych miejscach; Artvimed, Parens, ale chyba zostaniemy przy tym pierwszym.
Ona:32
CB 💔 12.2025
🔜przygotowanie do IUI:
konsultacja immuno ➖
badania🩸 ➖