Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    Zapisałam nas do Maksyma, zobaczymy co powie. Ja na karową już poszłam z zaleceniami od innego lekarza odnośnie inseminacji i oni przystali na to. Niestety więcej sami z siebie nie oferują nic, a ja się nie będę prosić o badania. Trudno pójdę gdzieś indziej i najwyżej zapłacimy za to, ale podejście będzie inne, a nie że oni nic sami z siebie nie mówią tylko ja muszę pytać.

Jestem mega ciekawa Maksyma. Słyszałam że nie jest najmilszy i często „podważał” to co w tym samym instytucie zalecała parze Jankowska. Na pewno jest też bardzo dobrym specjalistą :)
    Chodziliście na Karowej do Grymowicz?

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.2024 histeroskopia, polip 🙋‍♀️
    1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
    OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 170>📌biosteron
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗
    💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat., Bcomplex, omega, Mg, Zn, folian, wiesiołek, Acard, biosteron

🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 Pregna Start ON, Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC ALC, inozytol, B complex

02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️wykluczenie celiaki 🧬 antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiem zbiorczo - ja się czuję calkiem nieźle, idę odśnieżać właśnie 🤪 Jedynie boli mnie trochę wkłucie po prolutexie - zdecydowanie najgorszy lek ze wszystkich do tej pory. Info dostaniemy w piątek co do godziny sobotniego transferu i pewnie wtedy się dowiemy czy będzie co transferować 🤞🏼

White trzymam kciuki za twoje 2 komóreczki 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Jupiter odradzili wam inseminacje ze względu na kiepskie DNA?

Malineczka pewnie, że masz prawo oczekiwać więcej. Powinni zlecić jakieś badania dodatkowe skoro już jesteś w programie. Szkoda, że trzeba się o wszystko prosić i za to płacić ostatecznie 😔

Aszin trzymamy kciuki za podgląd!

assialbnn, Choinka123, snieżka, Dudu13 lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌

31.12.25 START STYMULACJI IVF
    Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt, Ganirelix, Gonapeptyl + Ovitrelle
    12.01 PUNKCJA - 3 🥚- 3MII - 2 zapłodnione 🙏
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Jupiter odradzili wam inseminacje ze względu na kiepskie DNA?
    Pani doktor powiedziała że jak się ma takie wysokie DFI to nawet jak reszta parametrów w miarę ok to IUI ma na tyle niską skuteczność że nie warto. Ale to chyba dlatego że ja chciałam z FertileChipem a tego nie ma u niej w klinice do IUI, jest od razu do IVF.

Ona:32
    AMH: 1.4; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%-> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    ⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
    konsultacja immuno ➖
    badania🩸 ➖
  • PA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, Claudii trzymam kciuki 🙂

Malineczka to chyba wszystko zależy od lekarza. Ja po za inseminacja z programu miałam także kariotypy, trombofilie I tocznia.
    Też już nam powiedzieli, że jak po 2-3 inseminacjach nie znajdę w ciążę to in vitro.
    Więc pewnie w marcu- kwietniu będziemy się umawiać na wizytę kwalifikacyjną.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 cykl naturalny
    12/25 IUI
    01/26 cykl naturalny
    02/26 IUI?
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 pęcherzyków, punkcja na 90% w poniedziałek, w sobotę jeszcze jeden monitoring. Od jutra zamiast Gonalu Menopur i Ganirelix ☺️

cysterka95, Choinka123, White1, Jupiter, Pelasia30, Dudu13, PA, Claudii, Imazolka, snieżka, Ssilvia, Belia, Olalexa, Morgo, ferrytynka25, karczoch321, Siasi lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 ICSI – 14 🥚 ➝ 11MII ➝ 6 zapł. ➝ 2 ❄️ + 1 ⏳+ 1 świeżaczek 🌱

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    White, Claudii trzymam kciuki 🙂

Malineczka to chyba wszystko zależy od lekarza. Ja po za inseminacja z programu miałam także kariotypy, trombofilie I tocznia.
    Też już nam powiedzieli, że jak po 2-3 inseminacjach nie znajdę w ciążę to in vitro.
    Więc pewnie w marcu- kwietniu będziemy się umawiać na wizytę kwalifikacyjną.
    A czy znacie konkretną przyczynę dlaczego macie iść na in vitro? Kariotypy wyszły źle albo inne badania?

Ja po prostu nie mogę pojąć dlaczego lekarze bez szczegółowych badań kierują ludzi na in vitro, nie jestem przeciwna invitro, jednakże chciałabym wiedzieć że nie ma szans naturalnie bo przeciwwskazanie jest takie i takie. A ja tego nie mam. Mam pcos, które zostało ogarnięte, owulacja występuje, jest potwierdzona po stymulacjach. Reaguje na stymulację. Lekarka mi mówi po co robiliśmy drugie badania nasienia jak pierwsze były dobre, a drugie wyszły tragicznie. Więc gdzie jest problem?
    Nie wiem pójdę na inseminacje w piątek i może podpytam o możliwość badań na kolejnej wizycie, żeby coś wyciągnąć z tego programu gdyby się teraz nie udało. Po prostu nie rozumiem podejścia i zaczynam wątpić w lekarzy.

Nie wiem jakim lekarzem jest Maksym, dla mnie może być i bucem, Ale chcę żeby ktoś mnie kompleksowo przebadal mnie i męża i znalazł przyczynę naszej niepłodności, żebyśmy mogli podjąć kierunkowe działania. Czy ja wymagam aż tak dużo? Naprawdę zaczynam wątpić w lekarzy jeśli oni na prawo i lewo rzucają teksty in vitro.
    Przepraszam mam po prostu nastawienie anty do wszystkiego i muszę to sobie w głowie poukładać.

Ja po prostu uważam że powinni nam zrobić dodatkowe badania takie jak kariotypy, trombofilia, zespół antyfosfolipidpwy. Np nigdy nie miałam robionej homocysteiny, a ona też ma wpływ. Po prostu dlaczego lekarze nie łączą kropek i kompleksowo nie badają, o to mam żal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 13:36

Dudu13, cysterka95, askowe lubią tę wiadomość

Wiek 28&29
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) in Progress..
    ————————————————-
    💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, prenacaps ovi, glucophagne.
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White trzymam kciuki za tą dwójkę 🤞

Aszin to dobre wieści! Czekamy na więcej 😎

Mi się udało wczoraj wbić na monitoring owulacji, okazało, że się owulka już była czyli jakoś w 15dc, co jest dość szybko przy moich 33 dniowych cyklach 🤔
    No i gin wyliczyła, że stymulowałyśmy 8 cykli w tamtym roku no i nie namawia, ale prosi o zastanowienie się nad ivf. Tym bardziej, że mówiła, że kolejki są teraz do września/pazdziernika. Kosmos 🤯
    Także czeka mnie ta rozmowa z mężem, którą ciągle odkładam 😖

Jupiter A ku czemu się skłaniacie bardziej?

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌

🔜 10.02 ponowna histeroskopia
  • PA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka dokładnej przyczyny nie znamy.
    Kariotypy jeszcze nie doszły, cały czas czekamy za wynikami. Ja mam PCOS, ale mam swoje owulacje do tego makroprolaktynemie, MTHFR hetero
    PAI-1 homo oraz przeciwciała przeciwplemnikowe.
    Mój organizm dobrze reagował na stymulację, ale ciąży z tego nie było dlatego zalecili nam inseminacje.
    Też na początku zaczęłam się sama diagnozować i lekarz z braku pomysłu dał mi skierowanie na prolaktynę, potem szpital i tam diagnoza PCOS, potem leczenie w klinice, wizyty z programu a przeciwciała przeciwplemnikowe sama zrobiłam.
    Też mam żal do lekarzy, bo jak miałam 18 lat i byłam w szpitalu to już miałam podwyższona prolaktynę ale jedynym zaleceniem to była kontrola jakbym miała nieregularne miesiączki a ja zawsze miałam książkowo co 28-30dni.
    My pójdziemy w in vitro, bo już zaczelismy tracić nadzieję na naturalna ciążę.

🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    11/25 cykl naturalny
    12/25 IUI
    01/26 cykl naturalny
    02/26 IUI?
  • PA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    White trzymam kciuki za tą dwójkę 🤞

Aszin to dobre wieści! Czekamy na więcej 😎

Mi się udało wczoraj wbić na monitoring owulacji, okazało, że się owulka już była czyli jakoś w 15dc, co jest dość szybko przy moich 33 dniowych cyklach 🤔
    No i gin wyliczyła, że stymulowałyśmy 8 cykli w tamtym roku no i nie namawia, ale prosi o zastanowienie się nad ivf. Tym bardziej, że mówiła, że kolejki są teraz do września/pazdziernika. Kosmos 🤯
    Także czeka mnie ta rozmowa z mężem, którą ciągle odkładam 😖

Jak ja pytałam u siebie w klinice to nie było kolejek i niby kwalifikacja w ciągu miesiąca od zapisu.

🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    11/25 cykl naturalny
    12/25 IUI
    01/26 cykl naturalny
    02/26 IUI?
  • Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka, daj sobie chwilę na te emocje. Dobrze że o tym piszesz i wyrzucasz z siebie Też uważam że warto to wszystko sprawdzić o czym piszesz przed IVF. Szczególnie że po to jest się w programie by szło to z funduszy tego programu :(
    Mam nadzieję, że IR spełni moje i Twoje oczekiwania a przede wszystkim zaprowadzi nas do macierzyństwa 🥹🫂

Pa, ja miałam 5 lat temu panel hormonalny w szpitalu i nikt wtedy nie zwrócił uwagi na LH/FSH i na za wysokie TSH. Wtedy rozwiązaniem na wszystko były tabletki AH🤬 Czy przeciwciała plemnikowe to badanie ASA?
    Leczy się to jakoś czy od razu kieruje na IVF, inseminacje? Jakie jeszcze immunologiczne robiłaś i polecasz od nich zacząć? :)

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.2024 histeroskopia, polip 🙋‍♀️
    1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
    OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 170>📌biosteron
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗
    💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat., Bcomplex, omega, Mg, Zn, folian, wiesiołek, Acard, biosteron

🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 Pregna Start ON, Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC ALC, inozytol, B complex

02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️wykluczenie celiaki 🧬 antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    A czy znacie konkretną przyczynę dlaczego macie iść na in vitro? Kariotypy wyszły źle albo inne badania?

Ja po prostu nie mogę pojąć dlaczego lekarze bez szczegółowych badań kierują ludzi na in vitro, nie jestem przeciwna invitro, jednakże chciałabym wiedzieć że nie ma szans naturalnie bo przeciwwskazanie jest takie i takie. A ja tego nie mam. Mam pcos, które zostało ogarnięte, owulacja występuje, jest potwierdzona po stymulacjach. Reaguje na stymulację. Lekarka mi mówi po co robiliśmy drugie badania nasienia jak pierwsze były dobre, a drugie wyszły tragicznie. Więc gdzie jest problem?
    Nie wiem pójdę na inseminacje w piątek i może podpytam o możliwość badań na kolejnej wizycie, żeby coś wyciągnąć z tego programu gdyby się teraz nie udało. Po prostu nie rozumiem podejścia i zaczynam wątpić w lekarzy.

Nie wiem jakim lekarzem jest Maksym, dla mnie może być i bucem, Ale chcę żeby ktoś mnie kompleksowo przebadal mnie i męża i znalazł przyczynę naszej niepłodności, żebyśmy mogli podjąć kierunkowe działania. Czy ja wymagam aż tak dużo? Naprawdę zaczynam wątpić w lekarzy jeśli oni na prawo i lewo rzucają teksty in vitro.
    Przepraszam mam po prostu nastawienie anty do wszystkiego i muszę to sobie w głowie poukładać.

Ja po prostu uważam że powinni nam zrobić dodatkowe badania takie jak kariotypy, trombofilia, zespół antyfosfolipidpwy. Np nigdy nie miałam robionej homocysteiny, a ona też ma wpływ. Po prostu dlaczego lekarze nie łączą kropek i kompleksowo nie badają, o to mam żal.

Kochana, ja też na początku próbowałam dojść za wszelką cenę do tego co jest przyczyną niepłodności ale czasami nie da się tego zbadać. Pogadałam szczerze z lekarzem. Wiadomo te wszystkie podstawowe badania to podstawa, ale czasami wszystko jest idealnie a ciąży nie ma. Wiesz co mi lekarz powiedział, że czasami są takie przyczyny jak - te rzestki w jajowodach nie przenoszą odpowiednią komórki jajowej. W badaniu drożności, wstrzykiwany pod ciśnieniem płyn przechodzi, ale z jakiegoś powodu komórka jajowa już nie … inna przyczyna ścianki komórki jajowej mogą być nieco twardsze i plemnik nie daje rady ich przebić.

In vitro w niektórych wypadach jest poszerzeniem diagnostyki, między innymi odpowie ci na pytanie czy problemem jest samo zapłodnienie czy implantacja. Na jakim etapie coś przestaje działać żeby wiedzieć jakie dalsze kroki podjąć

Choinka123, Morgo lubią tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Długo mnie tu nie było. W czerwcu odstawiłam antykoncepcję i do tej pory zero efektów ciąży. Zaczęłam brać duphaston 4 dzień. Któraś brala i przyniósł jakiś efekt?

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    Hej. Długo mnie tu nie było. W czerwcu odstawiłam antykoncepcję i do tej pory zero efektów ciąży. Zaczęłam brać duphaston 4 dzień. Któraś brala i przyniósł jakiś efekt?

Hej, szczerze mówiąc to duphaston nie jest jakimś cudownym środkiem. To progesteron sztuczny który jest pomocny przy niewydolności ciałka żółtego ( jeżeli masz króla faza lutelna albo zbyt niski progesteron w drugiej fazie cyklu ) sam w sobie nie pomaga w zapłodnieni ale w utrzymaniu ciąży. Ja brałam ale naturalny progesteron właśnie bo miałam zbyt krótką fazę lutelna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 18:25

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVF Club, niezmiennie Wam kibicuję 😎 aszin, czekamy na info po monicie 😊

Malineczka - totalnie rozumiem Twoje rozżalenie. Gdybym sama nie spędzała godzin na poszerzaniu wiedzy i nie robiła części badań na własną rękę to byśmy byli jakoś połowę drogi w plecy. Jak jeszcze nie braliśmy pod uwagę in vitro i szczerze o tym mówiliśmy w gabinecie, to mieliśmy wrażenie że przez niektórych lekarzy nie jesteśmy traktowani poważnie. W jednym przypadku wręcz jakby nasza obecność w klinice nie miała sensu, skoro nie chcemy ivf (na szczęście to tylko jedna osoba i więcej się nie powtórzyło). A mieliśmy za sobą rok starań z czego tylko kilka właściwych owulacyjnych cykli 🙄 Diagnostyka obojga partnerów to powinna być absolutna podstawa zanim się wejdzie w jakiekolwiek procedury. I oczywiście samo in vitro jako genialny postęp medycyny też może być robione w pewnym sensie diagnostycznie, ale jednak to jest złożona procedura, wymagająca fizycznie dla kobiety i psychicznie dla obojga więc to powinien być jeden z dalszych etapów po wykonaniu mniej zaawansowanych badań 🤷🏻‍♀️

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️ANA ⏳
    🔜 powrót do stymulacji?
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po chwili odpoczynku znów wchodzimy w badania i wizyty - mąż był dzisiaj na kolejnym seminogramie z chromatyną, zobaczymy jak nasze ziomki się mają 🪱 trochę się stresuję wynikami, nie powiem. W czwartek obydwoje jedziemy na badania krwi: hormony, trochę witamin kontrolnie + moje ANA. No i łącznie prawie 1,5k z głowy 💸
    W przyszłym tygodniu mam endokrynologa.

Miałam mieć w czwartek konsultację u gina z wynikami biopsji, ale dzwoniłam dziś i wciąż ich nie ma. Ostatnio tu czytałam że miałyście nawet po 2 tygodniach, w dniu histero mówili że będą w ciągu 3-4 tygodni. Mijają 4 tygodnie a dziś pani z Euromedu mi powiedziała że mogą być nawet po 8 tygodniach i trzeba dzwonić i sprawdzać 🫠
    Stwierdziłam że nawet jak ich nie będzie do początku kolejnego cyklu to i tak idę na wizytę, może zaplanujemy stymulację chociaż bo znów marnujemy czas.

👫 30 & 31
    z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)

▪️cd138 ok ✔️

▪️seminogram 01.'26:
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️ANA ⏳
    🔜 powrót do stymulacji?
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysterko ja przy obydwu biopsjach miałam max 4 tygodnie wyniki, także na pewno niedługo będą! 🤞🏼

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

M 🩵 31l.

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Cysterko ja przy obydwu biopsjach miałam max 4 tygodnie wyniki, także na pewno niedługo będą! 🤞🏼

Mam taką nadzieję kurczę 😏 a powiadomili cię jak się pojawiły czy sama dzwoniłaś?

👫 30 & 31

▪️cd138 ok ✔️

▪️seminogram 01.'26:
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️ANA ⏳
    🔜 powrót do stymulacji?
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Mam taką nadzieję kurczę 😏 a powiadomili cię jak się pojawiły czy sama dzwoniłaś?

Za każdym razem dzwoniła do mnie położna z informacją 😊

cysterka95 lubi tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Hej, szczerze mówiąc to duphaston nie jest jakimś cudownym środkiem. To progesteron sztuczny który jest pomocny przy niewydolności ciałka żółtego ( jeżeli masz króla faza lutelna albo zbyt niski progesteron w drugiej fazie cyklu ) sam w sobie nie pomaga w zapłodnieni ale w utrzymaniu ciąży. Ja brałam ale naturalny progesteron właśnie bo miałam zbyt krótką fazę lutelna.
    Moje cykle są różne raz 32 raz 33 raz 34 raz 37 dni a raz31

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Idziemy w IUI bez operacji ZPN.
    Tym bardziej że pan doktor zrobił na mnie super wrażenie, pierwszy lekarz który odkryl u mnie łukowatą macice, ale ona nie powinna być przyczyną niepowodzeń. W każdym razie pierwszy raz ktoś tak dokładnie robił usg, a byłam w życiu u dziesiątek ginekologów. Jak sobie przypomnę USG z Luxmedu trwające 30 sekund i nara to tutaj wiem za co płacę , niemniej jednak to pownien być standard. No pierwszy gin który serio wysyła do immunologa.

Dziś wizyta u endokrynolog, która tez powiedziała że dobrze pójść do immunologa przed procedurami, powiedziała że mnie przygotuje do stymulacji do IUI, bo przy niej TSH lubi wariować.

Chyba czuję się zaopiekowana tak jak bym chciała. Mam nadzieję że znowu nie jest to złudzenie.

Dudu13, Pelasia30, Pelasia30 lubią tę wiadomość

Ona:32
    AMH: 1.4; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%-> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    ⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
    konsultacja immuno ➖
    badania🩸 ➖
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ