Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry, dziewczyny 🌸
Właśnie wróciliśmy z kliniki 🙈
Mój powtarzał badanie nasienia - miało ono wskazać lekarzowi, czy idziemy jeszcze w inseminację, czy od razu w in vitro… Wyniki, lekko mówiąc, są najgorsze w naszej historii 🙈 Tylko 2% plemników o ruchu postępowym. Morfologia i ilość nie są najgorsze, ale za to HBA wynosi 30%.
Czyli pewnie na kolejnej wizycie czeka nas kwalifikacja… 🥲 Nie mam pojęcia, dlaczego ta ruchliwość jest aż tak słaba. Udało nam się ostatnio bardzo poprawić wyniki, więc spodziewałam się, że teraz też będzie w miarę okej…
Muszę to chyba jakoś „odchorować” xd Teraz zastanawiam się, czy przy takich wynikach w ogóle zakwalifikują nas do jakiegokolwiek in vitro 🤣24 cs 🥹
🙋🏻♀️Endometrioza & adenomioza & PCOS & IO
🙎🏼♂️Znacznie obniżone parametry & IO
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik nie tylko zakwalifikują was do in vitro, co jeszcze może pod dodatkową metodę selekcji plemników 🤭 zapraszamy serdecznie do grona ivf
Claudii, Morgo lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
💉 Menopur 150 💉 Gonapeptyl Daily x2
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
Chochlik jak się z tym czujesz?
Pamiętaj, że IVF to dla Was szansa. Po to jest embriolog, żeby wybrać te najlepsze plemniki. Pamiętaj, że niektórzy muszą korzystać z biopsji jąder żeby uzyskać cokokolwiek, wy macie plemniki w nasieniu i na pewno znajdą jakiegoś walecznego 💪🏼K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌
31.12.25 START STYMULACJI IVF
Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt, Ganirelix, Gonapeptyl + Ovitrelle
12.01 PUNKCJA - 3 🥚- 3MII - 2 zapłodnione 🙏 -
White, mówisz o metodzie ICSI? Czuję, że wciąż wiem bardzo mało na ten temat… Może do czasu in vitro te wyniki jeszcze się poprawią i uda się podejść standardowo? 🤣
My kiedyś dobiliśmy do około 20% ruchliwości, hahahah - a co dziś tym plemnikom odwaliło, to naprawdę nie mam pojęcia…
Claudii - jakoś chyba tak mi średnio z tym wszystkim... Wynika to głównie z tego, że zawsze marzyło nam się, żeby wszystko potoczyło się inaczej... naturalnie... 🥲 Ale chcę się na to otworzyć, już szkoda nam siły, emocji i pieniędzy...
Bardzo podziwiam osoby, które są podstawione przed biopsją i idą tą drogą 🥹24 cs 🥹
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik, my ostatnio mieliśmy koncentrację 9mln i morfologię 0%, a wg lekarza to nie jest złe nasienie do ivf 😄 Więc wynikami do in vitro absolutnie się nie przejmuj! Teraz w ogóle stosują głównie ICSI, od standardowego ivf już się chyba odchodzi 🤷🏼♀️
Claudii, Morgo lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔
♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
♂ Oligoteratozoospermia
01.2026 ICSI – 14 🥚 ➝ 11MII ➝ 6 zapł. ➝ 2 ❄️ + 1 ⏳+ 1 świeżaczek 🌱
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
Jak chcecie jakiejś fajnej merytorycznej wiedzy z perspektywy embriologa to polecam profil @instaembriolog na IG 😊
aszin, Chochlik12, ferrytynka25, karczoch321, Morgo lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌
31.12.25 START STYMULACJI IVF
Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt, Ganirelix, Gonapeptyl + Ovitrelle
12.01 PUNKCJA - 3 🥚- 3MII - 2 zapłodnione 🙏 -
aszin wrote:Chochlik, my ostatnio mieliśmy koncentrację 9mln i morfologię 0%, a wg lekarza to nie jest złe nasienie do ivf 😄 Więc wynikami do in vitro absolutnie się nie przejmuj! Teraz w ogóle stosują głównie ICSI, od standardowego ivf już się chyba odchodzi 🤷🏼♀️
Tak, mi też to się przewinęło w wielu wątkach, że ICSI to już w sumie standard 😋
Chochlik12 lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 19 cs - 5x stymulacja
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
💉trombofilia + autoimmunologia - ok 🆗
🕰️ badanie kariotypów - czekamy na wynik
📆 18.01 - start stymulacji do ivf > 27.01 drugi podgląd > 29 lub 30.01 punkcja -
aszin, ooo

claudi dziękujęm zaobserwowane! 💖
Dobra im dłużej o tym myślę, tym robię się coraz bardziej excited 😍 Moje emocje są jak w kalejdoskopie... Ciekawe, czy jest teraz jakaś kolejka w bocianie w Kato, czy będą działać praktycznie od ręki 🥹
karczoch321, White1, cysterka95, aszin, Claudii, Dudu13, snieżka lubią tę wiadomość
24 cs 🥹
__
Afirmuję szybki start, więc na pierwszej stronie przeniosłam cię do drużyny ivf ✨️Chochlik12 wrote:aszin, ooo

claudi dziękujęm zaobserwowane! 💖
Dobra im dłużej o tym myślę, tym robię się coraz bardziej excited 😍 Moje emocje są jak w kalejdoskopie... Ciekawe, czy jest teraz jakaś kolejka w bocianie w Kato, czy będą działać praktycznie od ręki 🥹
Chochlik12, karczoch321 lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
White1 wrote:Afirmuję szybki start, więc na pierwszej stronie przeniosłam cię do drużyny ivf ✨️
Haha, szybiutko poszło 🥹24 cs 🥹
__
Czemu w Rzeszowie są w takim razie takie kolejki 😩Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
🔜 10.02 ponowna histeroskopia -
Imazolka wrote:Czemu w Rzeszowie są w takim razie takie kolejki 😩
Tylko na forum taka szybka kwalifikacja i procedury 🤣 sama jestem ciekawa jakie kolejki będą w klinice
Morgo lubi tę wiadomość
24 cs 🥹
__
Chochlik, z jednej strony przykro mi że wyniki nie wyszły super, ale z drugiej może to faktycznie taki przełomowy moment, który was popchnie w ten nowy, dający nadzieję i jak piszesz ekscytujący etap? 😊
Robię screenshoty waszych postów o punkcji na przyszłość, jako panikara na pewno w razie czego skorzystam 😅
Co do kliniki - my jesteśmy od 1,5 roku w Parensie. Poza pojedynczym przypadkiem jesteśmy bardzo zadowoleni z lekarzy zarówno ginekologów, jak i androloga. Panie rejestratorki, pielęgniarki też miłe, empatyczne i starają się zawsze znaleźć dobry termin
👫 30 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
▪️cd138 ok ✔️
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
🔜 powrót do stymulacji? -
Cysterko piękna poprawa gratulacje🤗. Powiedz co stosowaliscie każdy suplement osobno czy jakis gotowy kompleks po zabiegu?30 & 34
▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
▪️ Drożności -OK
▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
▪️STYMULACJE
12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
▪️09.25IUI
▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny
ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne -
Dziewczyny, to mój pierwszy i raczej na ten moment ostatni post, po prostu mam teraz na głowie 2 miesięczne Maleństwo, które jest dosłownie „nieodkładalne” i wciąż chce być „na rączkach”.
Przede wszystkim to bardzo Wam dziękuję, że jesteście i się udzielacie. Nawet nie wiecie, jak wiele pomocy i wsparcia dały mi Wasze historie. Dlatego i ja chcę tutaj podzielić się moim przypadkiem – może komuś pomogę.
W tym roku skończę 41 lat. Mój Synek przyszedł na świat w grudniu 2025 roku. Przeszłam trudną walkę i powoli już traciłam nadzieję, chociaż pewnie te 7 miesięcy to śmieszna cyfra w porównaniu z niektórymi z Was. Żeby nie przedłużać.
Czerwiec 2024, postanawiam się przebadać w związku z planowanym staraniem się o Dziecko – AMH 0,65, lekarz nie daje szans na zapłodnienie naturalne (klinika komercyjna specjalizująca się w in vitro, jednocześnie mój partner jednak rezygnuje z takiej formy prokreacji, ja jestem zagubiona i wystraszona). Wdrażam: witamina D, Koenzym Q10, DHEA, DHA, kwas foliowy, badam homocysteinę, mam ponad 10, wprowadzam MODULATORY homocysteiny Solgar – szybka obniżka do 6. Dodatkowo już we własnym zakresie i „dla siebie” mrożę komórki jajowe – niestety, na krótkim protokole i na początku tej kuracji (powinnam była poczekać), efekt – 2 komórki. Tu jest ważny moment - stymulacja hormonalna doprowadziła do powstania polipa – dowiaduję się o nim dopiero pod koniec stycznia 2025 (Uwaga1 AMH w styczniu 2025 – 1,13) . Ważne: idźcie badać endometrium tuż po miesiączce – wtedy jest ono cienkie i takie polipy pięknie widać – u mnie jeden miał niecały 1 cm i drugi 0,5 cm. Prawdopodobnie one były przyczyną niemożności zapłodnienia. Odstawiam alkohol całkiem (wcześniej przyznaję – byłam „weekendową piwoszką” ). Papierosy z nerwów niestety popalałam tak do 5 dziennie max. W tym samym czasie badam TSH – 2,6 a w innym wyniku nawet 3,2. Ważne – to jest wskazanie do wdrożenia eutyrox – u. Dostaję dawkę 50. Jednocześnie endokrynolog przeprowadza kurację odrobaczania (na wszelki wypadek) u mnie i u partnera. Badamy kariotypy – oba prawidłowe, u partnera obrócenie treści w jednym chromosomie, ale bez zaburzenia treści (heteromorfizm w postaci inwersji pericentrycznej chromosomu 9 pary). Ja codziennie do owulacji piję olej z wiesiołka (1 duża łyżka) plus piję zioła Ojca Sroki na owulację/ zapłodnienie – do owulacji, potem przerwa. Endokrynolog przepisuje mi Bromocorm i biorę zgodnie z zaleceniami. Zakupuję monitor owulacji Clearblue i te testy na owulację + w zestawie chyba 4 ciążowe. Ważne – ten monitor to cuuudo. Ja mam idealne owulacje, ale żeby skorzystać to musiełam „oszukać” urządzenie, ponieważ już „szedł mi cykl”, a monitor przyszedł ciut później i aby nie testować dopiero od kolejnego miesiąca „skróciłam” cykl na urządzeniu. W rezultacie uśmiechnięta buźka (owulacja) pokazała się w 11 a nie 14-15 dniu cyklu. Monitor kupiłam na vinted za 40 PLN. Paski zdecydowanie droższe na stronie LYKO. Dziewczyny, nawet nie wiecie jak płakałam, kiedy okazało się, że monitor w dzień testowy wyświetlił komunikat „ciąża”. Teraz ważne: zróbcie PROSZĘ badania na trombofilię i zespół antyfosfolipidowy – ja robiłam w Diagnostyce za coś ok +-1000 PLN. Robiłam w 7 tygodniu. Mam PAI 1 w homozygocie i MTHFR w homozygocie. To nie jest wskazanie do wdrożenia heparyny drobnocząsteczkowej, ALE! Błagam – znajdźcie lekarza, który Wam profilaktycznie przepisze Clexane lub Neoparin. Zmieniłam kwas foliowy na metylowana formę. To ważne Dziewczyny. Zakupuję osobno (to też ważne – oddzielnie każdy suplement) cholinę, witaminy z grupy B – B6 i B12 – METYLOWANA FORMA oraz Lactoferynę, ponieważ ferrytyna zaczyna spadać. Odstawiam modulatory homocysteiny, ale homocysteina w ciąży spada, ja mam 5. Pani doktor przepisuje mi Duphaston, na kolejnej wizycie (kiedy mam plamienia brunatne) – progesteron besis, następnie już do końca ciąży utrogestan. Biorę również acard. Robię testy NIFTY w 11 tygodniu. Ryzyka niskie, ale PAPPA wychodzi ryzyko podwyższone (skorygowane 1:98, wiek przede wszystkim), idę na konsultację z genetykiem (Łódź), Pan doktor bardziej wierzy testom Panorama, więc ja dodatkowo robię Panoramę (nie miałam takiego zalecenia, ale jestem przewrażliwiona, nie pytajcie, ile wydałam pieniędzy). Po prostu chciałam uniknąć aminopunkcji. Miałam cukrzycę ciążową, obrzęki, skaracanie szyjki - wszystko już w 3 trymestrze. 2 pierwsze trymestry bez komplikacji. Urodziłam zdrowego Synka (cc). Dziewczyny, błagam – nie poddawajcie się, ze mną leżały różne kobiety – 43 latka z rakiem mózgu, po udarach, ale tez 27 latka po 10 procedurach invitro. Rodziłam w ICZMP w Łodzi – cudowny szpital, cudowna opieka. Ten czas był trudny, ale pięknie teraz to wspominam – przeszłam taką ciężką drogę, ale naprawdę robiłam wszystko, żeby się udało. Tak – trochę pieniędzy wydałam, i tak – jestem hipochondryczką (Betę HCG robiłam chyba przez bity miesiąc – nie róbcie tego, bo wpędzicie się w strach – potem już tak nie przyrasta, ja nie wiedziałam i w popłochu „na szybko” szukałam lekarza, bo kalkulator „krzyczał”, że coś za mało wzrosło). Jeszcze najważniejsze, ale kontrowersyjne, jednak napiszę – modliłam się… bardzo. Do Boga, do mojej Babci, może komuś ta rada się przyda. Kilka dni przed pozytywnym testem otrzymałam skierowanie na sprawdzanie drożności jajowodów. Pamiętam, jak bałam się tego badania i jak płakałam i prosiłam w duchu, żeby „stała się” ciąża. Sorry za chaos. Dziewczyny, jesteście wielkie i oby każda z Was zobaczyła ten plusik, jak ja i z nim dotrwała do szczęśliwego końca. Dzięki! M.
Dudu13 lubi tę wiadomość
-
Choinka123 wrote:Cysterko piękna poprawa gratulacje🤗. Powiedz co stosowaliscie każdy suplement osobno czy jakis gotowy kompleks po zabiegu?
Dzięki 😊 każdy suplement osobno, zrobiłam rozpiskę na podstawie tego co znalazłam na forum i u różnych dietetyków, dla pewności skonsultowałam z naszym andrologiem. Mąż zaczął to łykać po pierwszym złym seminogramie więc kilka miesięcy przed operacją, ale pomijając krótkie przerwy do dziś stosuje w takiej formie:
Cynk 30 mg
Wit C 1000 mg
L-glutation 500 mg
Wit D 4000j (krople)
Kompleks wit B z folianami (Aliness)
Ubichinol 200 mg
NAC 600 mg
Selen 200 ug
Omega 3 (olej Norsan)
Wit E 400j
L-karnityna 1000 mg
+Olej z czarnuszki
Czy pomagają nie wiem, ale raczej nie pogarszają wyników więc trzymamy
Choinka123, karczoch321, Dudu13, Jupiter, Claudii, Morgo, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
👫 30 & 31
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)
▪️cd138 ok ✔️
▪️seminogram 01.'26:
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
Super dziękuje spróbuję przekonać swojego 🥰u mnie wlansie z tym probelm bo jak dostaje więcej jak 3 tabletki to jest lekki bunt 🤣cysterka95 wrote:Dzięki 😊 każdy suplement osobno, zrobiłam rozpiskę na podstawie tego co znalazłam na forum i u różnych dietetyków, dla pewności skonsultowałam z naszym andrologiem. Mąż zaczął to łykać po pierwszym złym seminogramie więc kilka miesięcy przed operacją, ale pomijając krótkie przerwy do dziś stosuje w takiej formie:
Cynk 30 mg
Wit C 1000 mg
L-glutation 500 mg
Wit D 4000j (krople)
Kompleks wit B z folianami (Aliness)
Ubichinol 200 mg
NAC 600 mg
Selen 200 ug
Omega 3 (olej Norsan)
Wit E 400j
L-karnityna 1000 mg
+Olej z czarnuszki
Czy pomagają nie wiem, ale raczej nie pogarszają wyników więc trzymamy
30 & 34
▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
▪️ Drożności -OK
▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
▪️STYMULACJE
12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
▪️09.25IUI
▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny
ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne -
Choinka123 wrote:Super dziękuje spróbuję przekonać swojego 🥰u mnie wlansie z tym probelm bo jak dostaje więcej jak 3 tabletki to jest lekki bunt 🤣
Hah mój na początku też miał opory 😅 kupiłam mu kasetki tygodniowe na te suple żeby było wygodniej i żeby leżały na wierzchu to wtedy trudniej zapomnieć. Dałam kartkę co ma brać rano co po obiedzie, zaczął sobie sam rozdzielać i jakoś już potem weszło w nawyk. Poza tym widział ile ja biorę tabletek więc głupio mu było wybrzydzać. No i jemu te słabe wyniki mocno wjechały na głowę i to był główny motywator.
Najgorzej wyrobić ten nawyk potem już człowiek odruchowo bierze także powodzenia i niech się nie buntuje 😄
Choinka123 lubi tę wiadomość
👫 30 & 31
▪️cd138 ok ✔️
▪️seminogram 01.'26:
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
Onana wrote:Dziewczyny, to mój pierwszy i raczej na ten moment ostatni post, po prostu mam teraz na głowie 2 miesięczne Maleństwo, które jest dosłownie „nieodkładalne” i wciąż chce być „na rączkach”…
Wow! Amen! - mega historia. AMH ruszyło po wycięciu polipa czy po suplach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 15:25
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.2024 histeroskopia, polip 🙋♀️
1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero
🆘11.25 AMH 0,68 🥺
PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 170>📌biosteron
LH/FSH ⬇️E2 🆗
Homocysteina, D3,k.fol🆗
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S🆗
💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat., Bcomplex, omega, Mg, Zn, folian, wiesiołek, Acard, biosteron
🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
💊 Pregna Start ON, Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC ALC, inozytol, B complex
02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️wykluczenie celiaki 🧬 antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓ -
Cytowanie wiadomości ze względu na jej długość powinno być nielegalne 😂Dudu13 wrote:Wow! Amen! - mega historia. AMH ruszyło po wycięciu polipa czy po suplach?
karczoch321 lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem